Doğuma Hazırlık Bebeğinize kv, kp ismi koyar mısınız ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Farah4242

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2019
33
33
88
Kızlar bebeğinize kv, kp ismi koyar misiniz benim kayın pederin ismi muzaffer, bebeğime koymak istemediğim için sorun oldu.

Son düzenleme:
Koyulabilirdi belki ama sizin içinize sinmesi de önemli bir omur boyu evladınızın taşıyacağı bır ısım olacak sonucta

Koyulabılır bence. En azından ben koyarım pek takılmam. Ama kv tepkısıde bı tuhaf nıye boyle bu kadınlar ya

Anlamı güzel ise koyardım, anlamdan kastım günümüzün manasız, uydurma bilmem neyin nesi anlamına gelen isimlerdense tercih ederdim.
Tabii kayınpederin ismi satılmış, kayınvalidenin ki yeter değilse.

Benim ilk oğluma koyuldu!
Koydum demiyorum söz hükmüm yoktu!
Sırf koyamasın diye maddi gereksinimler istedim isim analık hakkıdır, bunları yap koy diye.
Yaptı adam ve koydu
Hala öbür dünyada alacağım var, affetmem.
Evlatlarım böyle bir saçmalık yaparsa evlatlıktan dahi reddederim.
Nedir bu isim manyaklığı ya, sanırsın İstanbul’u fetheden Mehmet de, alt soya imparatorluk bırakacak!

Neden kayinvalide kayinpeder kendi annen babanin ismini koymadin diye annen baban darildi mi

Koymazdim koymuyorum da son haftalar imiz dayız nasıpse kızımız olacak koymayı esımde bende düşünmedik. Kendileri isterler koymamız ama koymucam. Cumki bir kez bile arayıp iyimisin demediler bu konuda hiç bir hakları yok. Kv deniz de söylediğinde ne alaka diyebilirsiniz eşinizle karar verip isim koymuşsunuz kv ne oluyor anlamadım

Ya bizimkiler de zor zamanlarda yanımızda olmazlar isim koymadik diye bı sürü tavır takindilar. Kendi ailem yapmıyor tabiki tavır. Bunlar erkek babası ya torunlarına konulmalı kp in ismi !! Hatta ta amca falan eşimi arayıp kesinlikle başka isim koyamazsin abimin ismini koyacaksın falan diye baskı yapinca bende biraz karşı ciktim. Hamilelikte mide bulantısı , sonra doğum sancısı vs her sıkıntıyı anne çeksin bebeğin ismine amcaya kadar karissinlar buna hakları yok diye düşünüyorum. Ama koyduğum ismi begenmiyolar hatta kv bize geldiler bebeğin yanina girmiyo mutfakta zaman geciriyo kp bebek görmeye gelmiyo
Biraz çocukça sanki tepkileri.

Kesinlikle isim koymak annenin hakkı diye düşünüyorum ve annenin içine sönmeyen bir isim zorla konulmamali hakka girilir.

Ay onlar söylemese ismini yavrum da kirilirilk nişanlı iken koyarım demiştim. Sonra kavga oldu aramızda onlar etti gercı esim dedi asla isim konusunu açma kendileri yapsınlar yeniden bebek koysunlar dedi

Çok tuhaflar gerçekten, gereksiz bir ego.. Ne demek kp ismi konulsun diye baskı yapmak, konulmadığında da tavır almak...
İstemediğim birşeyi büyüklerin ruhu okşansın diye asla yapmam.
Bir de neden yani kp ya da kv ismi? Niye kadının annesi ya da babasının adı konulsun denilmiyor hiçbir zaman?? Cinsiyetçi yaklaşım, erkek üstünlüğünü ön plana çıkarma yatıyor altında.
Kadın kim ki? Doğursun başka bişeye karışmasın, karışınca da en hassas dönemlerini kendini bilmez ve daha büyüyememiş büyüklerin çocukça hareketleriyle uğraşarak geçirsin. Yok öyle bir dünya! Böyle yapanları evimden kovmaya kadar götürebilirim işi. Lohusayım ben, anayım ben ana

Hamilelik dönemi,doğum, doğum sonrası fiziksel ve ruhsal tüm zorluğu,eziyeti kadın çektiği için çocuğun isminin konulmasında babaya bile tam anlamıyla son sözü bırakmayı doğru bulmuyorken kp, kv, amca ve türevleri gitsin kumda oynasın.

Aynen siz gibi düşünüyorum bence babanın bile hakkı olmamalı

Koymam. Gerekte yok. Çok istiyorsa kendi çocuklarına koysalarmış adlarını o zaman. İsim mevzusunda çok katıyım,kimseyi karıştırtmam. 9 ay onu ben taşıyorsam,eşimle bizim bebeğimizse isim koymak bizim hakkımız. İster ömrü boyunca kp'in adını söylesin,ister seslenmesin. Umrumda dahi olmaz.

Kayınpederimin ismi güzel . Vefat ettiği için göbek adı olarak koymayı teklif etmiştim eşime onu bile istemedi . Ama kalıcı isim olarak koydurmam ne münasebet ayy ve çok saçma isim mi kalmadı çocuğa koyacak ? Anne babanın hiç hükmü söz hakkı olmadan kv kp ismi koymak da nedir

Ne münasebet eskide kaldı onlar esinizin ismi dedesinin ismimi kendi koymusmu kp ismini çok sinir oliyrm böylelerine bence yüz verme sonra dogurdugun bütün çocuklara isim koyma hadsizligine ulasiyorlad

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…