Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ben tv izletmemek için koşulladım hep kendimi hamileyken ama uzun zamandır izliyor..kendi dinlediğim müzikleri dinletiyorum..Loorena mckennit,emma shaplin vs..sonradan duydum bu traz müzikler beyin gelişimine olumlu etki ediyormuş..
kızım şu aralar tv ye çok meraklı kapatınca ağlıyor..trt çocukta nam nam ve pepeeyi izliyor:1rolleyes: izlerken kapatıyorum bir bağırtı kopuyor..
napiim izleteyim mi..çevremde bazı insanlar iyi işte ne güzel diyor ama ben olumsuz etki ettiğini biliyorum..akşama kadar tv açma olmuyor..
Benim kızımda 8 aylık. O da televizyon istiyor. Dediğin gibi namnam pepe , gece bahçesi bunları çok seviyor, gülüyorr eğleniyor. Ama iyi mi kötü mü yapıyoruz inan bende bilmiyorum. Zevk alıyor seyretmekten. Zaten çocuk bütün gün evde, yeni yeni havalar düzeldi dışarı çıkıyor. Canı sıkılır yavrucağın bütün gün evde. Arada izlemesinin bir sakıncası yok bence ya...
kızlar tabikide izlice önemli olan tüm vaktini orda geçirmemesi
günde 1 saat sevdiği şeyleri izlemesinde bence sakınca yok
benimki 6 aylık dr sordum yarım saat kadar bakıyo yada 1 saat hani gün içinde
hiç bişey olamz okadardan dedi
benim kızım haftaya yaşına girecek ve hiç tv izlemez
bunda benim etkim büyük
taa hamileyken koymuştum kafama
gündüz tv hiç açılmaz bizim evde
ancak akşam eşim gelince haber saati açılır
o yüzden kızımında öyle bir alışganlığı yok çok şükür
oynarak, müzik dinleyerek, gezerek, kıtap okuyarak veya evi karıştırarak :) vakit geçirmek varken tv neden?
kızımdan 2 ay büyük yeğenim var onun ise tüm zevki tv özellikle reklam seyretmek
malesef
çünkü hiç tasvip etmediğim birşey ama annesi tv yi kapatsın ağlıyor
ayrıcada zararı olmaz diyen dr.larada bir anlam veremiyorum
seyretmesi seyretmemesinden daha zararlıdır kanımca
tv nin zaranın olmadığına herkes güler..
dr. nasıl demiş bilemiyorum ama bizim bile izlememiz tercih edilecekken bana çok mantık dışı geldi..
zaten bebkler istemedikleri olduğunda hep ağlar..
inanın açıklamadan anlıyorlar güzel güzel konuşarak pencereden bakmasını isteseniz dkkatini çekecek resimli kitap alsanız eminim ilgilenir..
bizim evimizde tv. zaten yok..
evlenmeden önce öyle karar vermiştik..hiç eksikliğini hissetmedim şimdiye kadar..
yani hamileyken bile izlemezdim..
zaten izlemenin dışında tv cihaz olarak zararlı bulunduğu odada açmamak lazım hiç..
benim kızım haftaya yaşına girecek ve hiç tv izlemez
bunda benim etkim büyük
taa hamileyken koymuştum kafama
gündüz tv hiç açılmaz bizim evde
ancak akşam eşim gelince haber saati açılır
o yüzden kızımında öyle bir alışganlığı yok çok şükür
oynarak, müzik dinleyerek, gezerek, kıtap okuyarak veya evi karıştırarak :) vakit geçirmek varken tv neden?
kızımdan 2 ay büyük yeğenim var onun ise tüm zevki tv özellikle reklam seyretmek
malesef
çünkü hiç tasvip etmediğim birşey ama annesi tv yi kapatsın ağlıyor
ayrıcada zararı olmaz diyen dr.larada bir anlam veremiyorum
setretmesi setretmemesinden daha zararlıdır kanımca
ben de hamileliğimde tvyi hiç açmadım zaten çalışan biriyim ona vaktim de yoktu ama ben hamileliğimde izlemedim diye bebek te izlemez diye birşey yok.benim kızım 3 aylık renkli ve sesli olduğu için igisini çekiyor ve bakıyor.ben de bakmasına izin vermiyorum onunla konuşup oyunlar oynuyorum bunun yerine ama tvyi öcü olarak ta görmesin arada faydalı çocuk programlarını büyüyüp anlamaya başlayınca izleyebilir.açıkcası bunda bir sakınca görmüyorum.
sanırım yanlış anlaşıldı ben ve benim gibi arkadaşlar!
kızım ağladığında ben tv yi tekrar açmıyorum ok?istedikleri olmadığında ağladıklarını hepimiz biliyoruz..
sadece izlemekten zevk aldığı şeyleri arasıra müsade ediyorum ilgisi artığı için..bu kadarı da doğru mudur diye sadece akıl almaya çalışıyorum..
evet arkadaşlare hepimiz ve tüm dünya insanları tv izlemeden büyüdüler ve hepimiz onun zararlarından korunarak büyüdük,anlıyorum sizleri...:))
bu çocuklar ilerde başka bir evrene transfer olmıcaklar bu dünyada olucaklar
tv ye bukadar laf eden arkadaşlar ozman evlerine bilgisayar cep telefonu falan almıyodur demi....?
ne doktorlar nede biz zararı yok demedik günde yarım saat bakıyo dedim drumuzda okadardan bişey olmaz dedi.....
arkadaşım sen onun annesisin ve onuniçin ne iyi ne kötü senden iyi kimse bilemez.ben de tvyi öcü olarak görenlerden değilim.hepimizin yokmudur küçüklüğünde izleyip ta aklında yer etmiş çizgi filmler veya programlar.ben mesala susam sokağını unutamam.iple çekerdim başlayacağı zamanı.keşke şimdi yine olsa da izlese çocuklarımız.
evet arkadaşlare hepimiz ve tüm dünya insanları tv izlemeden büyüdüler ve hepimiz onun zararlarından korunarak büyüdük,anlıyorum sizleri...:))
tv ye bukadar laf eden arkadaşlar ozman evlerine bilgisayar cep telefonu falan almıyodur demi....?
ne doktorlar nede biz zararı yok demedik günde yarım saat bakıyo dedim drumuzda okadardan bişey olmaz dedi.....
aman arkadaşlar neden agresifleştiniz fikir istediniz verdik..
konu sahibinin istediği doğrultuda he hee denmeyince sinir basıyo nedense sakin olun..
herkes kendi bebeğini zaten istediği şekilde büyütüyor..
bu arada evet oğlumun bulunduğu odaya 1 yaşına kadar cep telefonu sokmadık..şu andada odaya sokuyor ama yanında konuşmuyoruz..
kablosuz modem kullanmıyoruz ve pc ye yakın tutmuyoruz..
merak edip sorduğunuz için yazdım..
başka evrene transfer etmiycem büyüyünce ama en azından bıngıldağı tam oalarak kapanana kadar radyasyondan alt yapısı oturana kadarda tv gibi kafa karıştırıcı şeylerden uzak tutmayı planladım..
tüm bebişlere sağlıklı günler..
bence fazla izlemesi hem beynini hem gözünü yorar.günlük bir saatten fazla izletilmemeli bence.onun yerine müzik dinletmek en iyisi.müzik çocuğun gelişimi için faydalıdır
arkadaşım sen onun annesisin ve onuniçin ne iyi ne kötü senden iyi kimse bilemez.ben de tvyi öcü olarak görenlerden değilim.hepimizin yokmudur küçüklüğünde izleyip ta aklında yer etmiş çizgi filmler veya programlar.ben mesala susam sokağını unutamam.iple çekerdim başlayacağı zamanı.keşke şimdi yine olsa da izlese çocuklarımız.
haklısın canım iyisini kötüsünü biz biliyoruz ama arada tereddüt ettiğimiz noktalarda oluyor ama..
bizim izlediğimiz susam sokağı vs..olsa yada az kanal olsa hatta tv..cep telefonu olmadan büyüdüğümüz zamanlar bu zaman olsa hiç birşey için düşünüp endişelenmem..
aman arkadaşlar neden agresifleştiniz fikir istediniz verdik..
konu sahibinin istediği doğrultuda he hee denmeyince sinir basıyo nedense sakin olun..
herkes kendi bebeğini zaten istediği şekilde büyütüyor..
bu arada evet oğlumun bulunduğu odaya 1 yaşına kadar cep telefonu sokmadık..şu andada odaya sokuyor ama yanında konuşmuyoruz..
kablosuz modem kullanmıyoruz ve pc ye yakın tutmuyoruz..
merak edip sorduğunuz için yazdım..
başka evrene transfer etmiycem büyüyünce ama en azından bıngıldağı tam oalarak kapanana kadar radyasyondan alt yapısı oturana kadarda tv gibi kafa karıştırıcı şeylerden uzak tutmayı planladım..
tüm bebişlere sağlıklı günler..
böyle cevap verenlere de bir daha yazsınlar diye agresif oluveriyorum hemen:1shok:
alt komşunuz yok mu yada üst komşu yada gittiğiniz evde tv,cep telefonu kullananlar??yoksa arkdaşlarınız hatta oturduğunuz apartmanı da o şekilde mi seçtiniz??
ayrıca beyin gelişim süreci bıngıldak kapanması ile tamamlanan bir olay değildir..
vaveyla_esk bebeğimi koruyabildiğim son noktaya kadar koruyup allaha emanet ediyorum..
kimsenin evine barkına teline karışmıyorum yani..
ama tercih imkanım olsaydı o şekildeki apt leri tercih ederdim emin ol..
misafirliğe gittiğimizdede yanında cep tel konuşulmamasını ve tv nin kapatılmasını rica ediyorz..
şimdiye kadar ricada bulunduğum herkes memnuniyetle kabul edip "ne kadar bilinçli anne babasınız" diye eşimi ve beni tebrik etti..bunu isteyecek samimiyette olmadığım kişilerinde evine gitmedim..
ben yapacağımı yaptım artık allaha emanet...hepimizin yavruları..
Allah allah çocuğuma tv izletmiyorum diye suçlu olacağım neredeyse.
Fikir soruldu cevap verdik
Ben doğru bişey olmadığını biliyor ve savunuyorum
isteyen izletir isteyen izletmez beni ilgilendirmezki
ayrıca kimse kimseye savunma yapmak zorunda değildir yok 30dk izlerse sorun olmazmiş yok 1 saati gemediği sürece bişey olmazmış felan fistan...
30dk zararız olduğunu nerden çıkardınız peki? şimdi örneğin 5-6 aylık bir bebek çizgi film izlediği zaman onun o izlediğini anladığınmı düşünüyorsun?
bence bir bebek ha çizgi film izlemiş ha dizi izlemiş hiç farketmez
büyür, anlicak yaşa gelir ozaman bende müsade ederim faydalı programlar izlemesine onun dışında yine baktırmam
vaveyla_esk bebeğimi koruyabildiğim son noktaya kadar koruyup allaha emanet ediyorum..
kimsenin evine barkına teline karışmıyorum yani..
ama tercih imkanım olsaydı o şekildeki apt leri tercih ederdim emin ol..
misafirliğe gittiğimizdede yanında cep tel konuşulmamasını ve tv nin kapatılmasını rica ediyorz..
şimdiye kadar ricada bulunduğum herkes memnuniyetle kabul edip "ne kadar bilinçli anne babasınız" diye eşimi ve beni tebrik etti..bunu isteyecek samimiyette olmadığım kişilerinde evine gitmedim..
ben yapacağımı yaptım artık allaha emanet...hepimizin yavruları..
kutluyorum seni canım
yazdıklarını kendime çok yakın buldum
aynı şekilde elimden geldiği kadar yavrumu korumaya çalışıyorum
tabiki önce Allah'a emanet
ama Anne Baba olarakda elimizden geleni yapmakla hükümlüyüz bence.