Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
2 kız anasi:)
Kayıtlı Üye
estel arkadasım alinma ama benim naçizhane düşüncem biraz fazla abartmışsınız gerçekten..komsuya yanında cep telle konuşma gibişeyler söylemek abartinin iyice abartilmiş hali geldi bana..
bir aliş veriş merkezine bile gittiginizde wirelles baglanti mevct bilirsiniz yani lap topunuzu aliıp gittginizde internete baglaniyorsunuz..oralaradami çocuklarimizi sokmayalım yeri geliyor aliş veriş yapıyorsun..yaninekadar çok iredelerseniz okadar çok cıvkı çıkar..
evet biz böyle ortamlarda büyümedik ama şuanki ortamlardada elimizden geldigince korumaya çalışıyoruz..yani misafirlige gittigimizde ordaki insanlari sıkmamak adına söylüyorum
bana böyle birisi gelse misafitlige ne yapıyor bunlar ya derim..
burda sakın bana sinirlenme gerçekten ben fikrimi ve bana yanliş geleni sana söylüyorum
''herşeyin azi karar çogu zarar''
Kayıtlı Üye
Allah allah çocuğuma tv izletmiyorum diye suçlu olacağım neredeyse.
Fikir soruldu cevap verdik
Ben doğru bişey olmadığını biliyor ve savunuyorum
isteyen izletir isteyen izletmez beni ilgilendirmezki
ayrıca kimse kimseye savunma yapmak zorunda değildir yok 30dk izlerse sorun olmazmiş yok 1 saati gemediği sürece bişey olmazmış felan fistan...
30dk zararız olduğunu nerden çıkardınız peki? şimdi örneğin 5-6 aylık bir bebek çizgi film izlediği zaman onun o izlediğini anladığınmı düşünüyorsun?
bence bir bebek ha çizgi film izlemiş ha dizi izlemiş hiç farketmez
büyür, anlicak yaşa gelir ozaman bende müsade ederim faydalı programlar izlemesine onun dışında yine baktırmam
canim zaten dogru bişey degil ama okadar kasmaya ne gerek varki...bir saatten aşkın süredir izlenirse evet orda bir problem var gerçekten
bu arada 5 6 aylık bebekte tv izlemesini yada çizgifilm izlemesini anlamaz evet..ama müzik gerçekten iyi gelir..
kutluyorum seni canım
yazdıklarını kendime çok yakın buldum
aynı şekilde elimden geldiği kadar yavrumu korumaya çalışıyorum
tabiki önce Allah'a emanet
ama Anne Baba olarakda elimizden geleni yapmakla hükümlüyüz bence.
teşekkürler canım..
anne baba olmak kolay değil tabiki..
özelikle kendileri için doğruyu yanlışı ayırtedene kadar iş bize düşüyor..
Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
herkes kendisine göre doğru yanlış nedir diye biliyor bence bu konuda çok ta abartıp üstelemeye gerek yok diye düşünüyorum.isteyen tvden sakınır isteyen izletir.zaten herkes biliyor neleri izletip izletmeyeceğini.
çocuk bu kadar sakınılırsa sakınılan göze çöp batar arkadaşlar..
bu da benim yorumum..
hıı bu arada bebeklerin izlediklerinden bişey anlamadığını hepimiz biliyoruz..
cevap herkese teşekkürler
paranoyak olmak isteeemiyoruuuummmm:1shok:
ne kadar hoşsunuz arkadaşlar yaa
ne zannediyosunuz: hımmm kızımın tv izleme saati geldi aaa bak yavrum sevdiğin film otur izle sonrada hıımmm 30 dk. doldu kusura bakma zarar başlıyo kapatalım falan dediğimizi mi
kimse sandığınız kadar bilinçsiz değil hiçbiriniz sandığınız kadar başkalarından akıllı değilsiniz
kusura bakmayın
cevap yazan herkese teşekkürler
Kayıtlı Üye
çocuk bu kadar sakınılırsa sakınılan göze çöp batar arkadaşlar..
bu da benim yorumum..
hıı bu arada bebeklerin izlediklerinden bişey anlamadığını hepimiz biliyoruz..
cevap herkese teşekkürler
paranoyak olmak isteeemiyoruuuummmm:1shok:
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3sana katılıyorum arkadasim
sanki bizler çocuklarini düşünmeyen birer birey gibi aligilaniyoruz....
ama gelin bakınki kim acaba daha çok ,ilgileniyor
ben burdada söyledim..evet benim kızım tv izliyor ama ben onunla okadar güzel ilgileniyorumkiii..16 aylık olmasina ragmn herşeyi söylüyor yarım yamalak olmasina ragmen her derdini anlatıyor...yani burda tv ye felan fazla suş bulmayın...anneler babalar ilgili olursa tv çocugu etkilemez...
estel arkadasım alinma ama benim naçizhane düşüncem biraz fazla abartmışsınız gerçekten..komsuya yanında cep telle konuşma gibişeyler söylemek abartinin iyice abartilmiş hali geldi bana..
bir aliş veriş merkezine bile gittiginizde wirelles baglanti mevct bilirsiniz yani lap topunuzu aliıp gittginizde internete baglaniyorsunuz..oralaradami çocuklarimizi sokmayalım yeri geliyor aliş veriş yapıyorsun..yaninekadar çok iredelerseniz okadar çok cıvkı çıkar..
evet biz böyle ortamlarda büyümedik ama şuanki ortamlardada elimizden geldigince korumaya çalışıyoruz..yani misafirlige gittigimizde ordaki insanlari sıkmamak adına söylüyorum
burda sakın bana sinirlenme gerçekten ben fikrimi ve bana yanliş geleni sana söylüyorum
yok arkadaşım niye alınayım..
biz eşimle bu şekilde uygun gördük ve inan çevremizdeki insanlar o kadar içtenlikle yardımcı oluyorlarki..
hatta bir çoğuna artık söylemimize gerek bile kalmıyor..bizden çok dikkat eden bile oluyor yani:)
allahtan bu konuda hep bilinçli insanlarla görüşüyoruz mecburiyetler dışında.
avm leride benim bile bünyem kaldırmıyor onun için anane bakıyor gitmeye çok mecbur kalırsak ama bikaç kere soktuk..
ama inab kendimizi hiç kasmıyoruz bize böyle yaşamak çok daha kolay geliyor..
süpersin ben söyleyemedim uzamasın diyeolumunekankayizsmile
biz eşimle bu şekilde uygun gördük ve inan çevremizdeki insanlar o kadar içtenlikle yardımcı oluyorlarki..
hatta bir çoğuna artık söylemimize gerek bile kalmıyor..bizden çok dikkat eden bile oluyor yani:)
avm leride benim bile bünyem kaldırmıyor onun için anane bakıyor gitmeye çok mecbur kalırsak ama bikaç kere soktuk..
çocuğun için ilerde herşeye dikkat edemezsin..
kısıtlanarak yaşayan bir çocuk uygun şekilde gelişemez..
Kayıtlı Üye
tabi canim siz o konuda rahatsaniz herkesin kendi düşüncesi..öyle böyle büyüyorlar işte...ama hani benim demek istedigim heryerde radyosyon var..nasıl daha fazla dikkat edebilirizki..sokakta yürürken bile her yerden radyosyon geliyor..birde artı eksoz dumanlariii...biz o yüzden sahilde yürüyoruz..sizlerde bence mecbur kalmadikca araçlarin oldugu yerlerde yürümeyin..benim bile bazen midem kaldirmiyor gerçekten
bu arada estel arkadasim oldgunlugun için teşekkürler..
Kayıtlı Üye
aman arkadaslar tamam ya neden bukadar tartışıyorsunuz...fazla gerilmeyinnnnnn...guclubacismile
♥ {- _ -} ♥
Kayıtlı Üye
arkadaşlar tartışmaya ne gerek var evet keşke izlemese bebeklerimiz izletmeyenleri kutluyorum ama izletenleride kınamıyorum malesef eve tıkılı olduğum için vakitte başka türlü geçiremediğim için bende izliyorum oğlumda arada reklamlara bakıyo sürekli değil tabi arada ama keşke hiç bakmasa daha güzel tabiki gelişimi açısından gözümün önünde kötü bi örnek olduğu içinde korkuyorum şöyleki eltimin 2,5 yaşındaki oğlu tv AŞIRI seyretmekten dolayı hala konuşmuyor ve hareketleri şu gece bahçesindeki adını bilmediğim karakter gibi bi tuhaf yani ve elinde hep cep telefonu kafasını eğip habire melodileri değiştirip duruyo bi tuhaf çocuk yani tabiki bu uç örnek zaten buradaki arkadaşların hiçbiri böyle yapmıyo buna eminim ama bende azıcık bile izleyince tedirgin olmuyo değilim acaba konuşmazmı diye açıkçası dikkat etmekte fayda var elbette
Kayıtlı Üye
arkadaşlar tartışmaya ne gerek var evet keşke izlemese bebeklerimiz izletmeyenleri kutluyorum ama izletenleride kınamıyorum malesef eve tıkılı olduğum için vakitte başka türlü geçiremediğim için bende izliyorum oğlumda arada reklamlara bakıyo sürekli değil tabi arada ama keşke hiç bakmasa daha güzel tabiki gelişimi açısından gözümün önünde kötü bi örnek olduğu içinde korkuyorum şöyleki eltimin 2,5 yaşındaki oğlu tv AŞIRI seyretmekten dolayı hala konuşmuyor ve hareketleri şu gece bahçesindeki adını bilmediğim karakter gibi bi tuhaf yani ve elinde hep cep telefonu kafasını eğip habire melodileri değiştirip duruyo bi tuhaf çocuk yani tabiki bu uç örnek zaten buradaki arkadaşların hiçbiri böyle yapmıyo buna eminim ama bende azıcık bile izleyince tedirgin olmuyo değilim acaba konuşmazmı diye açıkçası dikkat etmekte fayda var elbette
canim senin eltine baya boşlamiş okadarinada pes ya..insanin içi rahat etmezki..sen korkma canim süreklibüyük insan gibi onunla ilgilenirsen merak etme konuşur herşeyi anlar..ama büyük insan yerine koymak çoköenmli ..küçüktür birşey anlamaz dememek lazim..herşeyi anliyorlarki onlarin beyni kaset gibi
♥ {- _ -} ♥
Kayıtlı Üye
haklısın çok boşluyodu sağolsun hala da öyle ben konuşuyorum anlatıyorum anlamasada ilerde anlayacak diyorum oyun oynamaya çalışıyorum ama korkmuyo da değilim yani ne bileyim insanın gözünün önünde olunca böyle bi örnek
benim oğlum 15 aylık olmak üzere tv de izliyor, konuşuyorda, oyun da oynuyor...başta bende çok sakındım ama bunun sonu yok arkadaşlar...genel kanı tv izleyen çocuk, tv tek kanallı bir iletişim yolu olduğundan geç konuşur...ben çevremde tv izleyip geç konuşana hiç rastlamadım mesela...ayrıca ne izlettirdiğiniz çok önemli...benim oğlum büyük küçük, uzun kısa gibi zıt kavramları, hayvanların bir çoğunu baby tv den öğrendi mesela...ama tabi her anne kendi çocuğunun kılavuzudur...ne yapacağına kendi karar verir...radyasyon olayına gelecek olursak...evde ki 1. radyasyon kaynağı fön, 2. si telsiz telefonlar...3. süde bebek dinleme telsizleridir...diğer tüm aletler bunlardan sonra gelir...ayrıca wireless ve wifi larda son derece sakıncalı...
bunların hepsi evimizde mevcut.bizim zamnımızda bunların hiç biri yoktu ama şuan bebeklerimizin çağındada bizim zamnımızda ah keşke olsaydı dediğimiz şeyler var şimdi çocuklar bilgisayarla vs gibi şeylerle daha erken tanışyolarla elbeteki bunun iyi ve kötü yanları olucaktır .bir olay ne kadar uzatılmış böyle tv öcü diye bakmanın bir alemi yokki oda bir iletişim aracı neticede her ane baba çocuğuna neyi nekadar vereceğini bilir hele bu siteye giren herkes internet kullanmasını biliyor elinin altında araştırmaya yapabilceği pc si var bilinçli insanlarız hepimiz..çovukları herşeyin fazlası zararlı olduğu gibi bir çok şeyide onlardan mahrum etmek ki gerek görmediğimiz şyler bile yararlı olabilir (tv gibi )gereksiz kendimizi ve bebeklerimizi kasmaktan başka bir işe yaramaz .siz asıl evin dışındaki tehlikelerden çocuklarımızı nasıl koruruz onun endişesini yaşayın arkadaşlar .ama bununda sonu yok onada endişelenecek olursak çocukları hiçdışarı çıkarmamak lazım evde gözlerini kapatıp koyunları sayarlar dışarı çıkamaamktan tenleri peynir kıvamına gelir kısacası laf uzadı ama bırakın özgürce büyüsünler hepiniz bilinçli insanlarsınız burdada fikir almak için insanlar sizi yakın hissedip birşeyler soruyorlar yadırgamayın kimseyi aslında fikrimizi söylüyoruz derken o kadar çok yadırgadığınız hissediliyorki yapmayın arkadaşlar buna gerek yok...sevgiler
sanırım yanlış anlaşıldı ben ve benim gibi arkadaşlar!
kızım ağladığında ben tv yi tekrar açmıyorum ok?istedikleri olmadığında ağladıklarını hepimiz biliyoruz..
sadece izlemekten zevk aldığı şeyleri arasıra müsade ediyorum ilgisi artığı için..bu kadarı da doğru mudur diye sadece akıl almaya çalışıyorum..
aynı konuyu ben başka bir sayfada açmıştım.
benim oğlumda altıncı ayına girecek 3 aylıkken daha tv ye bakıyordu.
ben bir aydır izletmiyorum gündüzleri sadece akşamları açıyorum.oda dizilerimi izlemeye.
zaten babasıyla oynuyor pek izleyemiyor.
tv izlemenin otistiğe kadar giden etkisinin olduğunu duydum.bu yüzden korktum.
çünkü bir dalınca sesimi bile duymuyo sanki.
bende başta seviniyodum oh ne güzel o tv ye baksın bende işimi yapıyım diyodum ama etkilerini duyunca vazgeçtim.
en azından bir süreliğine.
erken yaşta tv izlemeye başlamak otistik olmasına neden olabiliyomuş.ailedede var eltimin oğlu bende korktum vallahi.
ama bazen açmıyo değilim napıyım ya alışmışız bi kere canım çok sıkılıyo sonra.ohaoldumsmile
oğlumun kardeşi gel gel:)
Kayıtlı Üye
benim oğlum 5, 5 aylık olmak üzre
ben tv izliyorum ama eğer benden ilgi bekliyorsa kesinlikle tv ye bakmıyorum babasını da uyarıyorum tv ye baktırma diye ama arada göz kayıyor o zamn da hemen oyuna çeviriyorum şarkı söylüyorum ilgilenmiyor bile tv yle benimle oynamak daha çok hoşuna gidiyor oyuncaklarını koyuyorum önüne onlarla ilgileniyor ama biliyorum ki yakında daha çok ilgilenmeye başlıcak o nedenle bence az ve seçici olarak izletilebilir çünkü benim ablamın evinde tv yok iki çocuğu da şimdi kocaman oldular ve anneme gittiklerinde deli gibi tv izliyorlar karşısından bile kalkmıyorlar evde görmemişler çünkü. böyle olunca da seçmeyi bilemiyorlar hangisi zararlı hangisi yararlı program. ben de böyle bir örneğe yakın olduğum için şimdi değil ama ilerde benim seçtiğim programlara bakmasında sakınca olmadığını düşünüyorum tamamen engel olunca da çocuk daha çok düşkün oluyor sanki ya da böyle bir ihtimal daha da fazlalaşıyor. herkesin kendi fikri elbette ama ben de farklı bir açıdan bakın istedim...