Bebeginizi sutten nasil kestiniz yaa:(

aspirin89

Yaramaz Oğlummm....
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2013
779
154
53
Hanımlar benim oğlum iki yaşına geldi ve hala emiyor siz nasil kestiniz ve gogsunuz sistimi lütfen yardımcı olun
Ve Bende cok üzülüyorum âmâ artik kesmem lazim :(

Daha cocugum yok ama cevremdekiler giguslerine kuru kahve az aci biber gibi seyler suruyolar boya surende var eeee olmus diyolar oyle uzaklastiriyolar

daha evli falan değilim ama ablam keserken zorlanır diye yanında kalmıştım çocuk ağlar falan diye. 20 aylıkken falan kesmişti gece uykusunda bile saat başı kalkıyodu çok bağlıydı acı falan süremedi yiyo çünkü alışkın ablam göz kalemile boyamişti görünce iğreniyo zaten içmiyo gece de emdırmedi zaten bi gece sonra kalkmadı Gündüz sorduğunda da uf oldu deyince istemiyodu öyle öyle bıraktı. Şişiyo ama sağma makinesiyle sağdi bikaç hafta gelmişti sütü nane falan da koydu

Yengem de karalamıştı..
Sanırım arkadaşın dediği gibi göz kalemi veyahut fardır, ikisinden biri. Memesini boyamıştı..
Eee olmuş, hasta olmuş falan derken, bıraktı.

eger önemli bir sebep yoksa bırakın emsin. kendisi de bırakabilir..
ben de düşünürken kendiliğinden birakti 2 yaşinda

benim kızım da çok düşkündü.bıraktıracağım gün Rabbimin bir lütfu son kez bile emmek istemedi kendi kendine.Allahım çok üzüleceğimi bildiği için herhalde kızıma bıraktırmaya karar verdiğim gün asıl kendisi bıraktı.nasıl oldu hiç anlamadım.ama ben ne olur ne olmaz sarımsak limon sürdüm.sonra akşamında aklına gelince istedi tadına baktı acı dedi.hiç ağlamadı üzülmedi.bir kaç gün sürsem de sürmesem de o sordukça ''acı''dedim,öylece alıştı gitti.ama çok dua et sıkıntı çekmemek için.Rabbim karşılığını veriyor.bir de ben son emzirmemi cuma sela ile ezan vaktinde yapacaktım ama dediğim gibi kendi istemedi emmeyi.bak yarın cuma.sela ile ezan arasında bismillah de son emzirmeni yap.sonra da sarımsak limon karşımı sür memeye.sabırlı ve iradeli olursan bıraktırabilirsin.

Benim kuzenimin biri kirmizi kalemle boyamisti yara oldu annecim falan die biraktirmisti. Acip acip gectimi anne diordu ufaklik 3 gun kirmizi gezdi sonra bıraktı cocuk. Diger kuzenim oglunu 2 gun bizde birakti cocuk 2 gunde :-D

benim oğlumda alerji olmuştu 18.ayında doktoru istediği için bıraktırdık.(alerjinin nedeni bulunamıyordu,benimle ilgisi var mı yok mu diye anlamak için). salça sürdüm meme uçlarına "pis olmuş annecim" dedim emmedi bir daha. bir kaç gün sürdüm isteyince açıp gösterdim hiç ağlamadı ama ara ara bakmak istiyordu garibim:) çok şişti göğüslerim valla 1 hafta ne çektim ben bilirim, sonra düzeldi. şişince sağmayın, sağdıkça süt depolanmaya devam ediyor, insanın canı çok yanıyor

Son düzenleme:
ben sütten kestiğimde çok şükür okadar zorlanmadık,3 gün göğüslerim şişti,sonra da inmeye başladı.Oğlumu gündüz oyalıyordum gece de öyle böyle derken geçti gitti ama en fazla 1 hafta zor olur sonra bişey kalmaz

bende iki kızımı siyah bant yapıştırarak kestim siyah bantı kesip göğsüme yapıştırdım sonra istediği zaman acı annem yara olmuş dedim o sekilde annemde öğrendim bu yöntemi

ekşi sakız diye bişey varmış teyzem denedi geçenlerde ilk denemede başarılı olmuş. sürekli aç emicem diyen çocuk şimdi açınca ört ört acı diyomuş deneyin belki sizdede işe yarar :)

Cnm bende iki yaşında kestim cok zor oldu neler surdum yaladi dilini cikarip temizletti gene emdi:))en sonunda aktardan sabir taşı diye bir taş aldım suda islatip surdum mememe ikinci seferde bıraktı yada biraka bilcegin biyer varsa iki üç gun bırak

suan bende bunu deniyorum once salca surdum ama silip emmeye devam etti :) bugun dis macunu denedim kokusu daha agir geldigi icin sairim emmek istemedi bu yandan uzuluyorum ama artik 2 yasina yaklasiyo ve cok yipratiyodu:S

benımkıde 1 yasında ınsallah vaktı gelınce kendılıgınden bırakır..
suan sadece emerek besleniyor,çok bağımlı memeye..
ınsallah zor olmaz,valla o bırakmazsa ben emzırırım evlenene kadar,uzulmesın yeterkı:)

Arkadaşım öncelikle biraktirdiktan sonra göğüs şişliği ve sonradan oluşabilecek hastalıkları onlemen adına doktora gitmeni öneririm. Bir ilaç var , Doktorum önermişti ben malesef düzenli kullanamadim ama çevremde düzenli kullanan insanlar yaklaşık bir ay kadar, sütten kestikten sonra sutleri azaldı hatta bitti.

Çünkü emzirmeyi bıraktıktan sonra göğüste kalan süt önemli hastalıklara yol açıyormuş. Sagsan sütün bitmez, sagmasan Allah korusun bir hastalık olabilir.

Ben emzirmeyi şöyle biraktirdim. Her yolu denedim acı biber Salçasi, limon sarimsak, siyaha boyamak vs. Ama ağzına alıyordu göğsü, o sürdüğüm şeyin tadi geçene kadar emiyordu, sonra keyfine devam ediyordu:) son çare olarak biraz mide bulandirici olsa da göğüs ucuma sakızlı bir tutam saç yapıştırdım. Ağzına aldığı an kendi midesi bulandı ve oylelikle hiç zorlanmadan 2. Gün gece kalkmamak şartıyla bırakmış olduk:)

Allah kolaylık versin canımı:)

ben 2 yas 2 aylikti kestigimde.tabi kocaman cocuk surekli gogsun de hos olmuyor ama cok uzulmustum cok pisman olmustum gunduzleri bir sekil de geciyordu lakin gece sabaha kadar hickira hickira agliyordu oglum,ikinci gece yeter artik vericem dayanamiyorum dedim ve verdim ama almadi o uzuntumu anlatamam...simdi 3 yasin da hamd olsun.illa ki keseceksin ama anne icin cok yipratici bir surec Allah yardimcin olsun...

Çocuğunuzu kesinlikle tiksindirerek ayırmaya çalışmayın. Pedagojik açıdan hiç iyi değil travma oluşturabilir benim oğlum şu an 1,5 yaşında ayırırken şöyle yapmayı düşünüyorum bi makalede okudum önce gündüzleri sayısını azaltarak emicek ama gece aynen devam sonra gündüz tamamen kesip gece sayısını azaltıp tamamen kesiilcek hem böylelikle göğüslerinizde süt dolmaz rahatsızlanmaZsınız

Çocuğunuzu kesinlikle tiksindirerek ayırmaya çalışmayın. Pedagojik açıdan hiç iyi değil travma oluşturabilir benim oğlum şu an 1,5 yaşında ayırırken şöyle yapmayı düşünüyorum bi makalede okudum önce gündüzleri sayısını azaltarak emicek ama gece aynen devam sonra gündüz tamamen kesip gece sayısını azaltıp tamamen kesiilcek hem böylelikle göğüslerinizde süt dolmaz rahatsızlanmaZsınız

ben bu dediginiz yontemi tam 3 aydir uygulamaya calisiyorum fakat cocuk buyudukce azaltmak yerine daha fazla baglanmaya basliyo bence cok mumkun olan bi yontem degil yoksa tiksindirerek kesmek hic istemedigim bseydi ama yapacak bi sey yok ..

Cnm bende iki yaşında kestim cok zor oldu neler surdum yaladi dilini cikarip temizletti gene emdi:))en sonunda aktardan sabir taşı diye bir taş aldım suda islatip surdum mememe ikinci seferde bıraktı yada biraka bilcegin biyer varsa iki üç gun bırak

Canim Bende onu kullanıyorum ama sorun göğüsun şişmesi iki gündür gündüz sabır taşını sürüyorum almıyor gece Ye kadar bile sisyor gece emziriyorum tamamen kessem Cokmu siser sütüm cok çünki

Back
X