Bebeginizin basi ne zaman dondu?

FidanAzeri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
195
4
96
Diğer
Arkadaslar merhaba,oncelikle hepinize hayirli dogumlar diliyorum,insallah nasil oldu bitti diye anlamazsiniz bir de bakarsiniz ki bebeginiz kucaginizda:)ben oyle hayal ediyorum,hic de agrili sancili bir dogum hayal etmiyorum insallah da istediyim gibi olur,nasil istersen oyle olurmus diyorlar,o yuzden pozitif dusunmek gerekir.Gelelim konuya,ben 34+5 haftalik hamileyim,dun doktora gittim ama bebegin basi hala donmemisdir,daha once gittiyimizde de donmemisdir,doktor 34 haftaya kadar doner demisdi ama 34 oldu hala donmemis,doktor 37 haftaya kadar dondu dondu ,donmezse ondan sonra hic donmez dedi ama istisnalar haric 2 gun kalmis bile donen var dedi ,bakalim bekleyelim dedi 37 haftadan sonra yine bakariz olmazsa sezeryan dedi,ben ama hic sezeryan istemiyorum merak ettim sizde kac haftada donmusdu?

benimki 30uncu haftada donmustu, 10gun kaldi doguma insalah.
komsumunki suan 37 haftalik hala donmedi. doktor bi hafta daha beklicek donmezse onunkini sezeryanla alcak

Cok tesekkur ederim ilgilendiyin icin,ben 37 haftayi bekliyorum bakalim donecekmi?Donmezse normal dogum cokmu riskli acaba?ben sezeryan istemiyorum ya o yuden insallah doner de sezeryan olmam

Benimde 35.haftada döndü ama suyum biraz fazla bu nedenle bebişim çok hareketli çok korkuyorum tekrar dönecek diye.Makat geliş doğumu bu zamanda göze alacak doktor bulamazsın canım.Hemde gerçekten değmez senin için çok çok acılı olur bebeğin içinse riskli...

tesekkur ederim ilgilendiyin icin,bu gun 35+2 haftayim,dun yine kontrele gittim kizim bir az asagiya inmis ,basi gobek deligimin yaninda cok sevindim,doktor donmeye baslamis dedi ama durmak yok egzesizlere devam oyle kalirsa daha tehlikeki dedi, o yuzden her gun egzersilerimi yapiyorum,saat akrepi istikametinde masajimi yapiyorum,asagidan muzuk dinletiyorum,ayaklarimi yukariya kaldirip uzaniyorum,geceleri sol tarafim uste yatiyorum (sol tarafda basi o yuzden,rahatsiz olsun da asagiya insin diye),bir de aksamlari asagiya isik tutuyorum bebekler isiga duyarli oluyor ve o tarafa gidiyor ,ne duydum ne okudumsa hepsini yapiyorum,biri haric onu da kiyamadim,netde okudum buz koyuyorsun basinin ustune urkup asagi iniyor onu kiyamadim yazikkkk,korkar soguktan ben kendim sogugu hic sevmem o yuzden onu da oyle urkutmek istemedim,bir de yuzmek cok iyi diye okudum onu da yuzemiyorum diye yapmadim,birilerinin isine yarar diye yazdim :)hepinize hayirli dogumlar

Arkadaslar ben 2 gun once doktora gittim 37+4 haftadayim donmus kizim,doktor cok sasirdi son anda donen cok az bebek var dedi inanamadi ama gercekten donmus,ben artik sezeryani kabullenmisdim ama allahim hic istemedigimi gordu ve dondurdu bebegimi :)doktor da bak sen cok istedin kendin dogurmayi o yuzden oldu dedi gercekten cok istiyordum kendim dogurmaayi ve o yuzden her seyi yaptim son anda dondu ama 2-3 gundur belim cok agriyor yuruyemiyorum ayagimi yere basamiyorumdum donduyunde cok aci cekdim sancim oldu,doguruyorum herhalde dedim ama olsun deydi,her seyi gercekten yurekten istemek gerekiyormus inandim ve basardim cok mutluyum,simdi de cok rahat dogum yapacagima ve saglikli kizimi kucagima alacagima inaniyorum ve buyuk sabirsizlikla o gunu bekliyorum,her kese hayirli dogumlar diliyorum :)

benimde hala dnmedi bu sabah gittim kafa yukarıda ama 36-37. haftaya kadar netleşir daha dönmeyebilir dedi dr..
Allah hayırlısını versin cümlemiz için :)

benim kuzum 29. haftasında dönmeye başlamıştı ama sonra tekrar yukarı çıkardı başını, şimdi 35. haftadayım c.tesi kontrolüm var bakalım görücez dönmüş mü. dün forumda bi arkadaş hıçkırıkları nerden geliyosa başı ordadır demişti hıçkırıklar göbek deliğimin biraz aşağısından geliyo, bakalım hayırlısı. dönmemişse yazdıklarını yapıcam denemekten zarar gelmez

21 ve 24 te baş aşağıdaydı 26. hafta ayrintılı ultrasonda baş yukarda. Bu hafta aile hekimliğindeki ebe başının tekrar aşağıda olduğunu tespit etti. Dönüp duruyor. Bizzat kendim bazı zamanlar çapraz durduğunu hisediyorum. Benim karın biraz geniş ondan galiba. Fink atıyor içerde.
Son anda bana süpriz yapmaz işallah, ilk gördüğümde aşağıda diye sevinmiştim ama 20. li haftalara güvenmeyin derim.

Konu sahibi arkadaşım gerçekten çok ŞANSLISINIZ ! Çünkü çok okuyarak,araştırarak bilinçli geçirmeye çalıştım hamileliğimi ama tüm olumsuzluklar beni buldu sanki.Her halde hayatta benim kadar deli gibi normal doğum isteyen birisi yoktur diye düşünmeye başlamıştım.Hatta normal doğumu kolaylaştırmak için dualardan tutun ,egzersizlere,hurma yemelere.Ama benim bebeğimde makat gelişi idi 37 +4 'de sezeryana aldılar beni.Tabi gittiğim özel bir doktorum muayenehanesiydi.Sonra anlaşmalı bir hastanede ameliyatıma girdi ancak tecrübesizliğime geldi.Halbuki son kontrolde bebeğin pozisyonu hakkında bilgi vermediği gibi kendisi hiç egzersizle düzelebileceği hakkında bilgide vermemişti tabi ameliyat başı 800 TL sadece muayenehanesine giderse bir insanın bende olsam söylemezdim değişebileceğini veya bir şeyler yapmaya çalışmazdım.Çok şükür senin adına sevindim.Benimde 19 aylık bir oğlum var.Epidral+Spinal kombi şeklinde sezeryan oldum.Akşamında bebeğim kucağımda geziniyordum .Rahattım ancak normal doğumun vücuttaki yenile avantajı ve karın kaslarının enine şekilde yırtılıp oranın hissizleşmesi dezavantajı yanında ikinci doğum olursa SSVD yaptıran bir doktora gitmek istiyorum.Gerçi bendeki bu şansla yine bir sorun olur ya.Şİmdiden güle güle büyütün bebeğinizi.

Oglum 28. haftaya kadar hep tersti kafası yukarıda ayakları asagıdaydı. 28. haftadan sonra dogum posizyonuna gecti kuzum.
suan 33. haftamdayım ve hala normal dogum pozisyonunda. İnsallah bir aksilik olmaz da oyle kalır oglum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…