Bebeğinizin Doğumdan Önce Ultrason Kilosuyla, Doğumdaki Kilosu Aynı mı?

dn0328

çok şükür bin şükür
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
1.568
47
358
arkadaşlar ben doğumdan önceki kontrollerde ultrasonda belirlenen bebek kilosuyla doğumdan sonraki asıl kiloları arasında ne kadar fark var?yada fark var mı?yani ultrason ölçümleri ne kadar güvenilir?

ya ben hakikaten çok merak ediyorum.çünkü bebeğin kilo durumu doğum şekli içinde çok önemli.

ne kadar tam detayli ölcülsede en azindan 300 gram oynuyor, duyduklarim ve kendi yasadigimdan yola cikaraktan böyle oldugunu düsünüyorum..

iyi , kolay, saglikli dogum diliyorum insallah biran önce kucaginiza almak nasip olur

Merhabalar.. usg de +%10 veya -%10 oynama payı var. Ama aynı da doğabilir. Benim son kontrolümde 3.560 gibiydi, bebeğim 3,500 doğdu. USG'de 4 kg'a yakınsa ve doğumunuza az bi zaman kaldıysa belki sezeryan düşünülebilir. Hayırlı doğumlar.

ya 100 gr normalde 500 gr hatta 1 kg bile fark çıkanlar oluyomuş.inş doğru ölçüyodur dr lar

Canım bu kadar kafana taktığına göre doktoruna veya hastanene pek güvenmiyorsun sanırım.. İyi bir usg operatörü ölçümleri çok yaklaşık yapar... Sana bebeğinin çok zayıf veya çok kilolu olduğu filan mı söylendi?? Birde kaçıncı haftadasın?

birebir tutmadı 2700 dedikleri kızım 3050 doğdu. 2600 dedikleri kızım 2200 doğdu...

doğum yaptığım gün kontrole gitmiştim 3300 dediler kilosuna aynı gün sancım tuttu 37 haftalık doğum yaptım 2700 doğdu yani tutmuyo bu doktorla alakalı birdurum sanırım sağlıklı kolay bir doğum geçirirsiniz inşallah

hayır kafama takıyorumda hastaneye veya doktoruma güvenmediğimden değil.onlara çok güveniyorum.sadece bebeğimin şuan gerçek kilosumu onu merak ediyorum.sağlıklı doğsunda kilosu çokta dert değil.ama merak işte herkes böyle duygular yaşamıştır.

yanı bazı arkadaslarda epey farketmıs yanı yok yerede kesılebılırız anladığım kadarıyla ben haftaya cuma gıttığımde doktoruma sorucam usgnızle doğan bebekler arasında nekadar fark oluyor dıyeee.. zaten bebişler 1 hafta içinde 200 300 gr verıyorlar sıslık oluyormmus

Canım sadece meraksa iyi.Ben önemli bişey var zannettim. Boşver düşünme bunları sen iyice dinlenmene uyumana bak.. doğumdan sonra çoooookk enerjiye ihtiyacın olacak..Hayırlı sağlıklı doğum olsun inşallah

benim oğlumunda ultrasonda kilosu 3200 dü doğduğunda 3130 du nerdeyse anı zaten ulrrason kağıdının kenarında yanılma paylARI yazar ordan hesap et hem kiloları o kadar önemli değil takmayın kafanıza benimki o kadar çabuk toparlandıki ilk görenler şimdi gördüklerinde inanamıyo bu o bebekmi diye.

ya tabiki sağlıklı olması önemli olan.ama insan merak ediyor.birde benim biraz riskli olduğu için kilosu doğum şekli için önemli.dr uma güveniyorum.ama yanılma payıda vardır tabi.

evet konu sahibi meraklı bennnn...
benim doğumdan bi gün önce kilosunu dr 3880 dedi ertesi gün 3815 olarak oğlum doğdu.

Benim bebeğim ultrasonda en son bakıldığında (acil sezercikten 15dk önce) 3450gr çıkmıştı. Doğunca 3400gr dediler. Şişleri filan inince de 3300gr oldu. Olsun ben onu 17 günde şişirmeyi başardım. 3600gr şu an.

bizim usg hiiç tutmadı malesef doğuracağım gün 3400 gr dedi doktorum ama benim minikim 2600 gr doğdu.inanamadım bu kadar fark olacaığına.5 gün sonra kontrole gittiğimizde 2830 gr olmuştu bebeğim.sağlıklı olsunlarda kilolar alınıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…