• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin ENGELLİ olacağını bilseydiniz.....onu aldırırmıydınız?

Ha bu arada annemize gelecekteki durumlar bir film seridi gibi seyrettirilseydi belkide biz sakat kalacaktik annemiz bizi simdiden aldirmalimiydi bizim fikrimizi dahi almadan belki biz yerin altina girmek hastanenin cöp kutusuna atilmaktansa herseye ragmen yasamak isterdik????Aldirirdim deyip eksik dileklerde bulunmak saglikli degil,anneler bilirler bir anne bebeginin KILINA zarar vermek istemez.Annelik kutsaldir.Birseyleri evvelinden bilmek ancak tedbir almak icindir cinayet islemek icin degildir.Tedbir nedir?Saglikli bebeklerimiz biz vefat edersek ne duruma gelecekse engelli bebekte bu durumda yasayabilir.Sahibi sen degilsin ki emanet verilmis bir canli, asil sahibi bunlari dusunecektir.Sen minicik bir kanserli hucreye hakim degilken karincanin bile ihtiyacini gideren birisi var ve bebisini senden daha fazla muhimsemekte...

Bu kadar güzel anlatılamazdı..
Ama ne yazık ki insan kendinde ne varsa ondan veriyor,aynı şekilde nasıl bi zihniyetteyse ona göre de olaylara bakış açısı oluyor,yanlış ama olsun benim düşüncem diyerek bu YANLIŞ fikirlerini savunmada 10 kaplan gücünde oluyorlar,bu konuda da aynısı oluyor işte.:50:

Ay amma tartışılmış yaa herkesin fikri,günahı kendine.
Neden bazı kişiler fikir dayatması yapmaya çalışmış çözemedim.
Allah göstermesin öyle bi durum olsa,aldırırım diyen belki aldırmayacak,aldırmam diyen belki aldırmak zorunda kalacak.
Bu daha çok yaşanarak bilinecek birşey bence.

Burda birbiriniz vasıtasıyla da baya günaha girmişsiniz birbirinize KATİL diyerek
veya CAHİL diyerek

Ay amma tartışılmış yaa herkesin fikri,günahı kendine.
Neden bazı kişiler fikir dayatması yapmaya çalışmış çözemedim.
Allah göstermesin öyle bi durum olsa,aldırırım diyen belki aldırmayacak,aldırmam diyen belki aldırmak zorunda kalacak.
Bu daha çok yaşanarak bilinecek birşey bence.

Burda birbiriniz vasıtasıyla da baya günaha girmişsiniz birbirinize KATİL diyerek
veya CAHİL diyerek

Evet minikkelebek bu konu da da çok doğru söylemişsin kesinlikle şuan aldırırm diyoruz ama belki aldıramıycam o anki duygularım düşüncelerim ne olucak başına gelmeden insan bilemez...Bi tanıdığım da aynı durumda ve aldırmama kararı aldı..

bakım evleri var canım engellilere devlet öyle sahip çıkıyor kiii. kimse düşünmesin kim bakar diye, iyi bakılıyor. yeter ki aldırmasın kimse bebeğini

haklısın öneri olarak dikkate alınabilir

Evet minikkelebek bu konu da da çok doğru söylemişsin kesinlikle şuan aldırırm diyoruz ama belki aldıramıycam o anki duygularım düşüncelerim ne olucak başına gelmeden insan bilemez...Bi tanıdığım da aynı durumda ve aldırmama kararı aldı..

Allah kimsenin başına vermesin.Ben şu an aldırırım düşüncesindeyim ama o karnımda olduğunda bambaşka bi duygu içinde olacağım.Belki de yapamam bunu.
Hiç bilmiyorum,büyük konuşmak istemiyorum :50:

Eğer bir bebek sahibi olmaya karar verdiysem mutlaka tüm ihtimalleri gözden geçirip buna karar vermişimdir.Gerçi o an hep olumlu şeyler düşünür sanırım insan...Ama Allah'ın verdiği canı Allah alır.
Hayatta herkesin bir imtihanı var.Bu da hem bebeğimizin hem de bizim imtihanımızdır.O yüzden kıymazdım,kıyamazdım.Allah cümlemize hayırlı sağlıklı evlatlar versin.Kimseyi evladıyla sınamasın rabbim.​

yengemin kız kardeşide bebeği doğurana kadar 2 dr da engelli dedi ama neolursa olsun aldırmam dedi hatta biz şok olduk şimdi maşallahı var oğlunun en ufak bi özürü yok

Peki ya doktorların kararına katılıp ta aldırdığınız bebek sağlıklı bir bebekse ?

O sağlıklı bebeğin yaşam hakkını elinden alıp, hayata gözlerini dahi açmasına izin vermeden minik kalbini doktor kararıyla durduruyorsanız ??

Bir çok örneği var en yakını kuzenimde;
Kontrollerde doktorlar içilen ilaçlardan ötürü bebeğin kesinlikle özürlü olacağını söylüyorlar, aldırması gerektiğini söylüyorlar ama kuzenim asla aldırmayacağını her hali ile kabulü olduğunu söylüyor..

ve aylarca özürlü denen bebek sapa sağlam dünyaya geliyor..Hemde öyle birşey ki diğer 2 oğlundan kat ve kat akıllı, hassas ruhlu annesine çok ama çok düşkün bir çocuk haline geliyor büyüdükçe..

Birde bu yönünden düşünmek lazım..
Kuzenim eğer doktorları dinleyip aldırsaydım özürlü diye, ben bu sağlıklı yavrunun günahını nasıl öderdim diyor hep..

Unutmayalım ki özürlü denilen her bebeğin sağlıklı olma ihtimali vardır ve her sağlıklı insan bir özürlü adayıdır..

aldırırım diye düşünüyorum. ona o acıları yaşatmaya hakkım yok, heleki günümüzde bu şartlarda özürlülere hiçbir yerde hak tanınmamasına rağmen bu hayata getirmeyi düşünmezdim

Aldırırdım...

Yarenka'nın da dediği gibi, ülkemizde ne yazık ki engelli insanlar için oluşturulmuş yeterli yaşam alanları ve sosyal olanakları yok.

Ben onlara "engelli" sıfatını bile kullanmak istemeyenlerdenim.

Bence asıl engelliler halen daha onların yaşamını kolaylaştırmayan, (en basitinden kaldırımı bile onlara göre yapmayan) insanlar, belediyeler, hükümet "engelli"dir...

"Akıl engelli" bunlar...

Allah o insanların yardımcısı olsun...

Son düzenleme:
Oğlum 3 aylık.. Hamile iken 2'li 3'lü tarama testleri var..Eşim yaptırmamı istemedi bir şey olsa aldıracak mısın dedi evet dedim..Ama şuan oğlumun cennet kokusunu içime çektikçe düşünüyorum da hayır asla yapmazdım yapamazdım öyle de olsa o benim Rabbimin bana verdiği meleğimmmm..Şükürler olsun oğlum sağlıklı..

Allah onun yaşamasını uygun görmüş,irade etmiş ki bize nasip etmiş. Allah'ın bana verdiği hediyeyi kabul etmemek benim haddim mi ki?

halamın kızından için özürlü dogacak aldırın demısler özellıkle babannem cok baskı yapmıs ama halam ve enıstem kıyamamıs.. sonuc suan o aldırılmayı beklenen bebek capa tıp fak bıtırdı ve doktor oldu masallah sapasağlada hiç bişeyi yok zekasıda gayet yerınde.. ve babannemin hastalıklarında daima ön ayak olmustur tedavi için ne gerekıyorsa..

ben kendımı ornek vereyım korunurken hamıle kaldım bide kanser onleyıcı ası olmustum ustune haberım yok. doktor dusuk yaptırcaz sana dedi yalvardım nolurr almayıon onu benden ,salkat olursada ben bakmaya razıyım dedım..eşim dahı kımse ıstemedı yavrumu :( aldırcaksın dedi.. dediler...
inatla 7.haftaya kadar geldım sonrası dusuk oldu kendılınden :( her ne kadar kazarada olsa ben bebegımın dogmasını ıstemıstım sakat olsun olmasın ıstemıstım ama nasip değilmiş :(

halamın kızından için özürlü dogacak aldırın demısler özellıkle babannem cok baskı yapmıs ama halam ve enıstem kıyamamıs.. sonuc suan o aldırılmayı beklenen bebek capa tıp fak bıtırdı ve doktor oldu masallah sapasağlada hiç bişeyi yok zekasıda gayet yerınde.. ve babannemin hastalıklarında daima ön ayak olmustur tedavi için ne gerekıyorsa..

ben kendımı ornek vereyım korunurken hamıle kaldım bide kanser onleyıcı ası olmustum ustune haberım yok. doktor dusuk yaptırcaz sana dedi yalvardım nolurr almayıon onu benden ,salkat olursada ben bakmaya razıyım dedım..eşim dahı kımse ıstemedı yavrumu :( aldırcaksın dedi.. dediler...
inatla 7.haftaya kadar geldım sonrası dusuk oldu kendılınden :( her ne kadar kazarada olsa ben bebegımın dogmasını ıstemıstım sakat olsun olmasın ıstemıstım ama nasip değilmiş :(

Canım benim inan çok üzüldüm..Eğer sen aldırsaydın günahı da vebali de sana olacaktı..Nasibi yokmuş ki Düşmüş..Kendiliğinden olmasa idi vicdan azabı çekerdin die düşünüyorum..Rabbim yardımcın olsun inş. Evlatlarımızla sınamasın Mevlam..

Doktorlar bir bebeğin engelli olacağnıı söylediklerinde kolay kolay yanılmıyorlar artık.
Sadece 2li, 3lü test sonucuna göre hareket ederseniz yanılma payı var tabi, hem de yüksek.
Ama amniyosentez yanılmıyor. Sonucu "engelli" çıkarsa bebek kesinlikle engelli demek oluyor, çünkü bebekten saç, deri, tırnak gibi dokulardan alınan DNA'lara göre karar veriliyor.

Ama amniyosentez soncuu "sağlıklı" çıkarsa, bebeğin gene de hasta doğma riski var. Çünkü amniyosentez tüm gen hastalıkları kontrol edilmiyor.

Ben aldırır mıydım bilmiyorum, düşünmek istemiyorum. Ama aldıranı asla kınamam.
Çünkü bırakın engelli bir hayatı, en basit bir hastalıkla bile ülkemiz koşulalrında mücadele etmek için ciddi maddi imkanlar ve sabır gerekiyor. O çocuğun yaşayacağı sıkıntılar da cabası.

Herkesin kendi kararı tabi, yaşamadan yorum yapmak zor.

Canım benim inan çok üzüldüm..Eğer sen aldırsaydın günahı da vebali de sana olacaktı..Nasibi yokmuş ki Düşmüş..Kendiliğinden olmasa idi vicdan azabı çekerdin die düşünüyorum..Rabbim yardımcın olsun inş. Evlatlarımızla sınamasın Mevlam..

sagol canım benım tşkler...
acıkcası gunahından cok kendı vicdanımla basbasa kalmayı goze alamadım.. yasama ıhtımalı varsa ya sakat değilse amann sakat olsun ama yetrkı dogsun benım olsun zaten allah oyle bi sevgı verıyorkı bbegınıze hiç bi şkılde kıyamıyorsunuz ben bu yuzden eşimle kavga ettim konusmafım 1 hafta kustum..
dusuk oluncada esımı yanıma yaklastırmadım nede olsa uzuntumu ben bılıyorum içimde.. ama esım de benım uzuldugume uzuldu ve her ne olursa olsun oda üzüldü yani..
aminn canım Allah benım bu durumumu kımseye yasatmasın.. banada tekrarını gostermesın ınsallah amin...

bu soruya cevap veremem .
bu soruya cevap vermem için hamile olup doktordan çocuğumun engelli olacağını duymam gerekir. :43:

Back
X