Bebek Beslenmesi bebeğinizin kahvaltısı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.043
89
643
İstanbul
mrb kızlar 10 aylık oğlum kahvaltısını mamasıyla ıslatıyordum ama doktorumuz süt ürünleriyle yumurta, pekmez verme dedi. ıhlamurla ıslatmaya başladım ama başka alternatif ne olabilir? birde peynirini daha sonra yediriyorum sadece yumurta, pekmez katıyorum birazda meyve rendeliyorum kahvaltıya. kahvaltısını da başka nasıl çeşitlendirebilirim. sürekli aynı şeyi yedirmekten ben sıkıldım.

benimde 8 aylık oğlum var kahvaltıda bulamac gibi herşeyi katıp vermek istemiyorum ama mama gibi olmadan da karnı doymaz:97:

bizim dr umuzda kahvaltısına ceviz (öğütülmüş) ve çok azda tereyağı katmamızı önermişti.
onun dışında pekmez,yumurta ve peynir de katıyorum.

bende kızıma tek tek veriyorum herşeyi bulamaç olarak hiç yemedi bir kere denedim sevmedi yumurtasını peynirini tek tek veriyorum şimdi salatada vermeye başladım ıhlamur içiyo tereyağıda veriyorum geçen ilk defa melemen yaptım sadece yumurta sarısıyla onuda yedi bide omlet yaptım yine yumurta sarısıyla zentinyağında hiç yağı kızdırmadan artık değişiklik istiyo onlarda sürekli aynı şeyleri yemekten sıkılıyolar
sende deneyebilirsin aslında artık tek tek vermeyi

biz daha kahvaltıya başlamadık ama kardeşimden biliyorum ve görümcemden ki oğlu 3 yaşında şu an peynir,bebek büsküvisi,pekmez veya reçel,yumurta sarısı ve süt karıştırıp veriyolardı. pekmez sütle karışmaz doğru hiç bi işe yaramıyo o zaman.

11 aylık kızım var.
1 ceviz rendeliyorum, 1 haşlanmış yumurta sarısı, 1 çay kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı tepeleme aptamil kahvaltı saati maması, bunları 3 ölçek aptamil biberon maması ile blenderda karıştırıyorum.

kahvaltiyi yine sutle yapmanin bir sakincasi yok. hatta pekmez de eklenebilir tat acisindan. ama demir emilimi icin pekmezi c vitamininin bol oldugu emyveler ile birlikte vermek gerek. sutlu kahvalti ertesinde 2 saat sonra meyve puresini pekmezle karistirabilirsiniz. kusburnu da hosuma gitti. o da iyi bir alternatif. ama pekmezi peynirle verince de demir emilimi azalmiyor mu ben de bunu merak ediyorum. bilenler paylasirlarsa sevinirim.
alternatif kahvalti: omlet - 1 yas oncesi icin sadece sarisindan-. krep. kayisi, incir kurularini elma ile haslayip blenderdan gecip sut ve tahilla bulamac yapip da verebilirsiniz. aklima gelenler bunlar simdilik. farkli meyveleri de ezip denedigim oluyor benim, kici, muz, vs..bunlari haslamiyorum tabii..simdi karpuz mevsimi yaklasiyor. karpuz suyu da olabilir islatmak icin..cevizi bir ara verdim ama pisik yapti bize..

selam arkadaşlar benim bebeğimde 5 ayı bitirdi kahvaltıya başlayabilirmiyim...değişik kahvaltı çeşitleri var..hangisi uygun acaba?

Canım bebeğin anne sütü içiyor ise henüz kahvaltıya başlama ama mama yiyor isede biraz daha bekle 6-6,5 aylıkken vermeye başlayabilirsin kahvaltıya. ama diğer öğünlerde azar azar zamanla arttırarak meyve püresi yoğurt sebze çorbası vermeye başlayabilirsin...

canım ben şişe günlük sütü cezvede ılıtıyorum serçe parmağın ısıya dayanacak kadar sonra 1 tatlı kaşığı yoğurdu hemen hafifçe karıştırışorum çırpapar gibi alttan alttan ama sonra kapat ağzını kabın sar bir kalın beze 5,6- saat dışarda beklet sonra dolaba koy ama yedirmeden birkaç saat kadar önce çıkar ılınsın soğuk verme :)

bu arada ben 2 günlük yapıyorum miktarını ayarla ona göre...

selam arkadaslar bende simdi ik defa yogurt mayalayip biraktim yine burda okumustum
bir bardak ilik süte 1 tatli kasigi yogurt karistirip firinda 5-6 saat beklemeye biraktim.
firini bende ilk defa deniyorum soguk firina koyup bekletiyoruz.
bebegim 6,5 aylik ben günde 3 ögun veriyorum yogurt,kendi yaptigim meyva püreleri ve sebzeli tahilli kasik mamalari.daha yeni basladik ek gidalara onlarin haricindede anne sütü aliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…