Doğuma Hazırlık bebeğinizin kıyafetlerini ne zaman yıkadınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

azalea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2009
112
1
96
Edirne
selam kızlar 28 haftalık hamileyim ,bebişimin kıyafetlerini artık yıkamalımıyım?siz ne zaman yıkadınız ve sizce küçük bi doğum çantası hazırlamalımıyım sizce Allah korusun erken doğum için

29 haftalık hamileyim bende.kıyafetlerinin hepsini yıkadım.odasınıda hazırladım.hiçbir eksiği kalmadı yavrumun.1 hafta sonra cantasını hazırlamaya başlıcam.doktorumda öyle dedi zaten.30.haftadan itibaren cantanı hazırlamaya başla dedi.ne olur ne olmaz.allahın işi.allah korusun erkenden gelirse o telaşla ne yaparız ozaman.

benim için daha erken ama her ihtimale karşı altıncı aydan sonra hazırlanmalı diye düşünüyorum.bana kalsa ben şimdiden hazırlıycam

bende 7 aylık hazırladım erken doğum vardı ondan ama çok şükür olmadı 38 haftalığım şuan 11 mayıs sezaryan olucak.

7aylık olduğunuzda çantanız hazır olsun ne olur ne olmaz.eşyaları yıkama işini de son aya bırakmayın,bir dünya eşyayı yıka kurut ütüle zor oluyor.ağırlaşmadan yapın bence

ya bnde 32. haftamdayım yıkamak ıstıyorum kıyafetlerı ama daha fazla kıyafet almadım bu hafta bıtırıcem kıyafet işini eksıklerı var daha bebişimin bıde daha odası gelmedı 15inde gelıcek ondan sonra mı yıkasam yoksa gelmeden yıkasammı bilmiyorumkismile

arkadaşlar bende 30. haftadayım daha hiç bişey almadım bilmiyorumkismile önümüzdeki ay hepsini birden alırız dedi eşim yanlışmı yapıyoruz acaba alsammı artık yavaş yavaş :umursamaz:

arkadaşlar bende 30. haftadayım daha hiç bişey almadım bilmiyorumkismile önümüzdeki ay hepsini birden alırız dedi eşim yanlışmı yapıyoruz acaba alsammı artık yavaş yavaş :umursamaz:

arkadasim sen esini dinleme ..
ben 28 haftaligim bu hafta birden cok agirlastigimi hissettim
iki gun boyuncada karnim felaket agridi ve inan odum koptu dogum filan olursa diye
benimde cok eksigim var bu hafta tamamlayip herseyimi yikayip cantamizida hazirliycam
benim esimde seninki gibiydi aliriz aliriz acelen ne deyip duruyordu
o alel acele almayi sevmez cunku sece sece geze geze almak ister ama benim gezecek pek bi halim kalmadi iki magzaya girip cikiyoruz nefesim kesiliyo
en azindan dogdugunda ve ilk ay giyeceklerini bu hafta tamamlayip cantayi hazirliycam
odasinida hazirlamaya basladik yani 32. haftada herseyimi bitirmeyi planliyorum ..
cunku doktorumuzunda dedigi gibi dogum asla planlanmaz .. gunu saati belli olmaz dedi bizi birazda o panik ettirdi .. bence sende hazirla simdiden ...

ben 7. ayda çantamı hazırladım. tavsiye ederim. ay daha bunu yapıcam diye düşünmektense yapıp kurtulmak en iisi... hem acil bir durumda eli ayağına dolanmaz insanın.

kızlar erken demeyin hazırlayın son aylar çok ağır oluyorsunuz ben 30dan sonra hazırladım ama artık çabuk yorulmaya başlıyosunuz bebekler erken gelebiliyor biz 13 gün erken doğuma gittik mesela bence ertelemeyin yıkayın ütüleyin her şey hazır olsun biz evden acele çıkıcaz dedik ama gene bi sürü şey hazırlamak zorunda kaldık yol da sürdü bi saat sevk filan de almak zorunda kaldım hast.ye gittiğimizde dr hemen doğuma aldı yarım saat sürmedi doğurmam. sakın son ana bırakmayın. insan ilk doğumda cahil oluyor bi gece önce geldi nişan filan ama sancım yok gibiydi ben de sabahı bekledim saf gibi:)

bende daha hiç bişey almadım. ama doğum çantasını hazılıycam 28 haftalık olunca.

sizin yine erken :) ben 34. haftamdayım bu ay son eksiklerimizi alıcaz diye daha hiç bir şeyini yıkamadım bebeğin.hastane çıkışınıda bu ay alıcaz çünkü.inş erkenden doğurmam yoksa ortada kalıcaz:)

ohooo ben bunları okuyunca aklımı yoklamaya başladım.yaa kızlar ben daha 12 haftalıkken almadığım şeyi kalmadı gerçi bende daha yıkamadım.bende kullanılan deterjana karar veremedim.bizim kullandığımızı kullanmak istemiyorum.bide bir öneri sakın yumuşatıcı kullanmayın eşyalara.gerçekten kanserojen etkisi varmış ve çamaşırdan ayrılması çok zormuş.gerçi dünyamızda herşeyin etkisi kanserojen ama evlatlarımız bize muhtaçken en azından uzak tutmak elimizde...

aymehmet hacışakir granülsabunla yıkadım ben doktorda onu öneriyor.cinsiyetini öğrenmeden nasıl aldın o kadar erkenden

gülcinc sende geç kalmışsın en azından hastane çıkışını al ve yıka hazırla bence,ne olacağı belli olmaz

Bende 32. haftada yıkadım bebeğim kıyafetlerini. Bütün alışverişin bitmesini bekledim yıkamak için. Beşik uyku seti herşey tamam. Beşiğin üstüne çarşaf serdim bebişim gelene kadar tozlanmasın die. Sizlerde öyle yapın kızlar doğuma yakın yine kaldırıp bi silkelenir falan ama tekrar yıkamakla uğraşmayın derim.
Ben beyaz kalıp sabunla yıkadım. onu bide rendelemekle uğraştım. Çünkü hazır toz halinde satılanlarada güvenmiyorum. Hamile kalmadan öncede beyaz çamaşırlara bebekler için üretilen sabun tozlarından kullanırdım daha beyaz olmaları için. Nasıl bişi olduklarını bildiğimden sinmedi içime. Kokusu ve görüntüsü pekte deterjandan farklı değil. Bi müddet yine sabun rendelerim yani:))))

Son düzenleme:
bende 32 haftalardayım ama hiç bişi yıkamadım hazırlamadım erken diye düşünüyorum bilmiyorumkismile ama artık başlamam lazımm:ecrin_bebek:

12. haftada sadece zıbınlarını ve çoraplarını aldım oda bir kaç tane ama 14.haftada kız olduğu belli olunca herşeyi almaya başladım

hacışakir granül tam çözünmüyo. çamaşırda leke bırakabiliyo hatta makinayı bile bozabildiği söylenmiş yorumlarda ben kullandım. leke kaldı ve kokusu hakikaten kötü... üstüne pahalı..
dalan roxyi tavsiye ederim sabun ne kadar doğalsa bu da o kadar %100 doğal ve kokusu mis gibi. yumuşatıcı kullanmaya gerek kalmıyo ki kullanımı tavsiye de edilmiyo.
dalan roxy heryerde bulunmuyo. anneme memleketten 2 koca paket aldı sağolsun. öneririm bayanlar...

Dalan roxy gerçekten güzel yıkıyor. Bende normalde tüllerim ve beyaz çamaşırlar için kullanıyorum. Şaypadan alıyoum ben. Ama bu kadar güzel yıkayan ve güzel kokan bi sabunun %100 doğal olduğuna inanmıyorum lmaz: . Bebek kıyafetleri için kulanmıyorum bu nedenle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…