Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ardkaşalr süütm var ama bebeğimi tartırım 6390 dı 5 gn sonra gititm 6410 olmuş moralim bozu neden blmiyorum bebeğim 3 ayına yeni girdi
ardkaşalr süütm var ama bebeğimi tartırım 6390 dı 5 gn sonra gititm 6410 olmuş moralim bozu neden blmiyorum bebeğim 3 ayına yeni girdi
Halimize şükür edin demekten başka birşey diyemicem benim kızım 11 ayı bittirdi 7 kilo bile değil yine de allah yardımcınız olsun
İKİ AŞKIM EŞİM VE KIZIM
Kayıtlı Üye
sütünün olduğundan eminsen sadece önsüt denen proteinden fakir şeker oranı yüksek sütünü emiyor olabilir biraz daha uzun süreli emzir bence ve bir memeyi tam emmeden öbürüne geçirme, ben yapıyodum o hatayı iki memeyi de emsin iyice doysun diye her iki memeden azar azar emziriyodum ama yanlış çünkü sonsüt önsütten daha besleyici o yüzden memeyi tam boşaltana kadar emzir doymazsa öbür memeye geç.bana bir çocuk doktoru iki saat içinde tekrar emzireceksen en son verdiğin memeyi ver demişti ordaki sonsütü iyice emsin demişti. belki işine yarar bu bilgi.
bir de moralini bozma herşeyden önemlisi sağlıklı olması varsın bir iki ay da az kilo alsın canını sıkma büyümeyen bebek yok hepsi bir şekilde büyüyo.
sütünün olduğundan eminsen sadece önsüt denen proteinden fakir şeker oranı yüksek sütünü emiyor olabilir biraz daha uzun süreli emzir bence ve bir memeyi tam emmeden öbürüne geçirme, ben yapıyodum o hatayı iki memeyi de emsin iyice doysun diye her iki memeden azar azar emziriyodum ama yanlış çünkü sonsüt önsütten daha besleyici o yüzden memeyi tam boşaltana kadar emzir doymazsa öbür memeye geç.bana bir çocuk doktoru iki saat içinde tekrar emzireceksen en son verdiğin memeyi ver demişti ordaki sonsütü iyice emsin demişti. belki işine yarar bu bilgi.
bir de moralini bozma herşeyden önemlisi sağlıklı olması varsın bir iki ay da az kilo alsın canını sıkma büyümeyen bebek yok hepsi bir şekilde büyüyo.
eb bebeğimi birsaat arayla emziirom 5dk emio..süüm fazla sağıyorumda..sen bu düzdeni bebeğnde nasıl sağladın ne olur anlat bana
İKİ AŞKIM EŞİM VE KIZIM
Kayıtlı Üye
eb bebeğimi birsaat arayla emziirom 5dk emio..süüm fazla sağıyorumda..sen bu düzdeni bebeğnde nasıl sağladın ne olur anlat bana
canım en son atıyorum sağ göğsünü verdin 5 dk emdi diyelim tam boşalmazsa ve 1 veya 1 buçuk saat sonra tekrar emmek isterse,tekrar sağ göğsünü ver ki o geride kalan yağlı ve proteinli son sütü de emsin sonra emmeye devam etmek isterse sol göğsünü de ver. tabi bu biraz da bebeğinin istemesine bağlı benim kızımın hiç iki göğsümü birden emdiğini hatırlamıyorum hep tek göğsümü emer ne kadar doyuyosa artık sonra tekrar emmek isteyince son emdiği göğsümü tekrar veriyorum tam boşaltmadığı zaman. eğer tam boşalttığını hissettiysem dolu olan göğsümü veriyorum. sonuçta bebeğinin ne kadar emdiğini göğsünü ne kadar boşalttığını aşağı yukarı anlarsın zaten.
canını sıkma benim kızımda da çok problem yaşadım emme konusunda bir ara hiç emmiyodu bırakacak diye çok korktum, 5 saat emmediği oluyodu, ayakta sallayarak emzirmeye çalıştım ısrarla çünkü ısrar etmeseydim eminim bırakacaktı. çok şükür o dönemi geçti artık inatlaşmıyo ne zaman isterse o zaman emziriyorum. şimdi de öyle aman aman emmiyo sütüm de öyle oluk oluk olmadı ama çok şükür yine de.
ha birde bebekler iyi emdiği zaman yani böyle uyku içinde mıy mıy değil de kuvvetli emdiği zaman 5 dk da göğsün %90 ını boşaltırmış zaten. hem sütün de fazlaymış maaşallah hiç korkma yeterince emiyodur ama dediğim gibi son sütü emzir asıl besleyici olan o süt çünkü.
sağlıkla büyüsün bebişlerimiz inşallah...
tatlım bugün aile hekimliğine gititm yine tartmakiçin bebeğimi ...en son demiştimya 30 kasımda6410 die şimdi bugün gitim yan 7 aralıkta 6830 olmuş aynı kıyafetlerle tarttım aynı yerde...çok sevindim..bu arada benim bebek 9 eylülde doğru 4 aylıkmı olu 3 aylıkmı ben esahpladım toplam bugün 90 gün oluo 3 ayı bitip 4 ayından gün alıo 4 ay bir günlük oluo demi...
İKİ AŞKIM EŞİM VE KIZIM
Kayıtlı Üye
tatlım bugün aile hekimliğine gititm yine tartmakiçin bebeğimi ...en son demiştimya 30 kasımda6410 die şimdi bugün gitim yan 7 aralıkta 6830 olmuş aynı kıyafetlerle tarttım aynı yerde...çok sevindim..bu arada benim bebek 9 eylülde doğru 4 aylıkmı olu 3 aylıkmı ben esahpladım toplam bugün 90 gün oluo 3 ayı bitip 4 ayından gün alıo 4 ay bir günlük oluo demi...
hayır canım 3 aylık oluyo bebeğin benim kızım da ayın 12 sinde 4 aylık olacak inşallah.gün aldığı ay değil doldurduğu ay bebeğinin yaşıdır. bu arada maaşallah subhanallah

kilosu çok iyi bebeğinin bak benim kızım 1 ay büyük seninkinden 6200-6300 civarı kilosu kıyafetiyle ki hemşiremiz kilosu iyi dedi persantili % 60 filandı. çok şükür sağlıklılar.sağlıkla da büyürler inşallah

canım ya maşşlah ..sağlıkla büyümleeri önemli olan ..çok şükür rabbimize ne hastalar var ne çoocuklar var rabbim şifa versin herkese..sağlıkla büüyüsünler hepsi herkesin bebeği..annelik çok güzel...
sukur et arkadasim benim bebegim de su an 3ay 5 gunluk ve su anki kilosu 5640. son 1 haftada da sadece 120 gr alabilmis. bence bebisin gayet saglikli sakin dert etme. bebekler bazen normalden daha az sut emebiliyormus. doktorumuz soylemisti.