valla benim bebiş 32 günlük ama ben 2 kere doktora götürmek haricinde dışarı çıkarmadım kızlar çünkü hemen hapşırmaya başlıyonapçam bilmiyorum 40 ında çıkartıcam ama hasta olcak die korkuyorum bide ben ilk günden beri ısıtıcı kullanıyorum onun odasında çünkü doktor 24 ile 26 derece olması gerekio çocuğun odası dedi die bizde öyle yaptık öyle yapıyoruz ama odadan dışarı çıkardığımda hapşırmaya başlıyo napçam nası alıştırıcam bilmiyorum. bide nacizhane benim fikrim ben 40 ı çıkmadan çıkarmam oda neden derseniz ben 1 haftalık lousaydım bebeği anneme bırakıp dışarı çıktım gece gezmeye. eve dönerken yere yapıştım çok kötü düştüm iki elimde yarıldı ve bi bacağım diz kapağım yarıldı devamlı resim çekilmiştim o gün elimdede hala makina vardı makinada parçalandı az kaldı dikişlerimde patlıycaktı (sezeryanlıyım) çok acı çektim :sinifsinif:
nazara bukadar inanmazdım ama o günden sonra kesinlikle çok inanıyorum o yüzden 41. günden sonra kızımı dışarı çıkartıcam bence sizde dikkate alın.
geçmiş olsun serincim..
ben 20 günlük avm lerde parklarda bebek dolaştıranlara hayret ederken daha da erken çıkaran arkadaşlar varmış.giydirdim çıkardım diorsunuz dışarıdaki virüsler giydirip çıkarınca zarar vermior galiba??savunma metabolizması oluşmamış bir bebeği sadece soğuğa karşı koruyabilirsiniz dışarıda başka şeylere karşı değil...amaaann olursa olsunn hiç hasta olmayacak mııı diorsunuz galiba...ya da allah'ın izniyle bişey olmaz diorsunuz düz mantık.
sen kendi işine bak biz kendi işimize bakalım olurmu
yada doğru düzgün bi uslup belirle kendinelmaz:
eminim seninki hiç ateşlenmiyordur hasta olmamıştır hiç
ne diyeyim inş hiçbi zaman da olmaz
benimki düşe kalka büyüsün burnu da aksın, ağlasında..
biz hastaneden cikar cikmaz ilk turumuzu atmisdik :)
hemsirem ve doktorlarim
hava sartlari ne olursa olsun
günlük en az yarim saat temiz hava almalari cok iyi olur demisdi
benim dogumum zor gecmesine ragmen 10gün hastanede kaldim orda bile cikardim bahceye
sakinan göze cöp batar misali
yeterince önlem aldikdan sonra cikarilmasinda sakinca yok bence
anneyede bebegede cok iyi gelir
canım benim senin orayla burası bir mi..
keşşke o kadar yeşil olsada eve girmesek:)
birde insanımız biraz bilinçsiz minicik bebğin heryanını sevmeye kalkıyolar öpmeye çalışan bile oldu..
yani durdurmasam elimle öpecekti 1,5 aylık bebeği..
ama ibolyanın dediği gibi annelik hasas konu herkesin doğruları var..
sınırları var ve kimse içine girilmesinden hoşlanmıyor..
bağışıklık demişkende onuda söylemeden geçemiycem benim eşimin kızkardeşi alışsın diye çocuğu otobüslere bile bindirmişti aylıkken..
çocuk hastalıktan kurtulamıyor bi türlü..hep hasta hep hasta..yani sanırım alıştırmakla ilgisi yok..
herkes güle gülü büyütsün hiç bi bebiş hastalanmasın..
canım benim senin orayla burası bir mi..
keşşke o kadar yeşil olsada eve girmesek:)
birde insanımız biraz bilinçsiz minicik bebğin heryanını sevmeye kalkıyolar öpmeye çalışan bile oldu..
yani durdurmasam elimle öpecekti 1,5 aylık bebeği..
ama ibolyanın dediği gibi annelik hasas konu herkesin doğruları var..
sınırları var ve kimse içine girilmesinden hoşlanmıyor..
bağışıklık demişkende onuda söylemeden geçemiycem benim eşimin kızkardeşi alışsın diye çocuğu otobüslere bile bindirmişti aylıkken..
çocuk hastalıktan kurtulamıyor bi türlü..hep hasta hep hasta..yani sanırım alıştırmakla ilgisi yok..
herkes güle gülü büyütsün hiç bi bebiş hastalanmasın..
ben kasım ayında doğum yaptığım için 40 gün dolana kadar pek çıkarmadaım..
avm gibi kalabalık ortamlara 3 ay sokmadım..havalandırmaları ölü fare böcek kaynıyo zaten ben bile zorda kalmadıkça girmem..
ama hayat insana devamlı gösteriyoki eskiler bişey diyosa biliyomuşlar hakikaten..doğum yaptığım dönem daha iyi anladım çünkü annem babam halalarım ne dese çıkıyodu..
bide ben çok ilgiden çok sıkılırım oğlum çok dikkat çekici bi bebkti gittiğimiz heryerde herkes tepemize üşüşüyodu bol bol okuyodum nazardan korktuğum için bu zamanlar çok nazar çekiyolar..
tamam işte süpersin.kızlar allah hepimizin bebeklerini allah nazarlardan korusun ama havalar çok güzelken biraz güneş ışığı almasında çok da büyük bir tehdit yok.Ama tabiki kimseyle bebişin temasına izin vermemek koşuluyla Ben de mikrop öldürücü sabun aldım eve gelen herkes bu sabunla ellerini yıkamak zorunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?