Bebeimin Kafas

ades_ballibadem

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
2.755
78
688
İstanbul/Antalya
kızlar bebeğim 2ayını geçti
2ay boyunca hep sağına yatıp durdu
yüz üstü yatmayı zaten sevmiyor
sırt üstü yatırıyorum bi şekilde kafasını sağa ceviriyor
sola dönük arkasına yastıkla yatırıyorum bi türlü uyumuyor ağlayıp duruyor

yani ne yaptıysam bir şekilde kafasını sağa çevirdi
şimdi sağı resmen düzleşti
ve kafası tepeye doğru uzun ve sivri

napıcam ben ya mafoldumben
nasıl düzelticem yafasını

:(((((

valla bende aynı dertten muzdarip bir anneyim
kızım sırt üstü yatıyor hep ne yaparsam yapayım sağına soluna yatmıyor
zorla yatırsam yanına yastık koysam başlıyor çırpınarak ağlamaya
ne yapıcaz biz yaaa kafası uzun oluyo kızımın

canlarım canlarınızı sıkmayın bende zamanında sizler gibi çok sorun etmişdim.şimdi kızım 14 yaşında o kafasında n eser kalmadı yani canlarım zamanla kafa yapısı normale dönüyor sevgiler

kızlar üzmeyin kendinizi ya
bişey olmaz daha kaç şekile girer onlar
nasıl rahat ediyorsa öyle yatsın kuzular
ben o kadar dikkat etmedim nasıl isterse öyle yattı
11 aylık bi sorun olmadı
takmayın kafanızı

valla canım benim kızımda aynıydı ben farketmeden sağa çok yatırmışım ne olursa olsun kucağa alalım yatağına yatırayım hep sağa dönüyordu ben sola dönderiyordum o tekrar sağa sonra kucağıma aldığımda hep sol tarafa tuttum zorla o çevirdi ben çevirdim yatarkende sola dönderdim senin gibi sırtına başının arkasına yastık koydum alıştı şimdi geçti..

iyi ya en azından geçebilecek bişeyse sevindim

bazıları düzelir diyo bazıları böyle kalır

bende iyice kafama takmıştım

şimdi uyuyunca sola yatırıyorum ama yine bisüre sonra sağa dönmüş buluyorum onu :))

valla bende aynı dertten muzdarip bir anneyim
kızım sırt üstü yatıyor hep ne yaparsam yapayım sağına soluna yatmıyor
zorla yatırsam yanına yastık koysam başlıyor çırpınarak ağlamaya
ne yapıcaz biz yaaa kafası uzun oluyo kızımın
[/QUOKIZLAR HİÇ ENDİŞELENMEYİN BENİMDE OĞLUMUN KAFASININ ARKASI DÜMDÜZDÜ. AYKLANDIĞI ZAMAN DÜZELİYOR. ŞİMDİ 8 YAŞINDA SORUN YOK. SEVGİLER...

Arkadaslar eger hep ayni yone yatiriyorsaniz olur kafasinin bir tarafi duzlesiyor ve bellide oluyor...Yada yatirdiginiz tarafta isik yada siz veya gurultu neredeyse o tarafa donduruyorlar bebekler kafalarini ondan da oluyor..Benim kizimdada olmustu doktor cok dikkat etmemi soyledi hatta bana ozel bir yastik aldirtti..kafasinin o tarafa donmemesi için..Sizin yapabileceginiz sey arkasini yastikla destekleyip duz olan yere degilde (saga degilde mesela )sol tarafa dogru kafasinin bakmasini saglamak...3-5 gun dikkat ederseniz hemen duzelir...
Eger vakit bulabilirsem size yastiginda resmini cekip eklerim...Bende gun sayiyorum ailemizin yeni uyesi için..Simdiden cikarttim o yastigi ki ne olur ne olmaz diye....

üzülme ben de neler denedim olmadı , kafası pide gibi uzadı gidiyodu , çok üzülüyordum ama zmanaı gelince o yüzüstü dönmeye başladı şimdi kafası gayet şekilli :)

bence üzün kendinizi çünkü benim başımın arkası resmen tahta gibi annem hiç bişey yapmamış. ben sürekli sırt üstü yatmışım beşikte :a015:

bence üzün kendinizi çünkü benim başımın arkası resmen tahta gibi annem hiç bişey yapmamış. ben sürekli sırt üstü yatmışım beşikte :a015:

Evet bencede dikkat etmek lazim ki bizim doktorumuz eger ciddiye alinmazsa boyun damarlarinin kisa kalacagini ve o tarafa fazla kafasini cevirmediginden ileridede zorlanacagini soylemisti...Yani bir tarafa dogru yatik kalabilirmis damarlar yuzunden boynu..O yuzden ben ciddiye alirim alt tarafi 3-5 gun yastik destegiyle duzelecek seyi neden riske atayim...Sadece uyarmak istedim....

benim teyzem boyun eğriliğinden dolayı girdiği bir ameliyatta hayatını kaybetti. 48 yaşındaydı. Ananem ne yaptıysa alıştıramamış düz yatmaya :1no2:

bencede dikkat edin, bende kendi kafa formundan hic memnun degilim. onun icin bebisimi hep bi saga bi sola yatirdim arkasi sivri olsun diye, güzelde oldu. bide 6. aylarina kadar sekil verilebiliomus diye okumustum.

arkadaşlar sizi korkutmak istemem ama uyarmak istiyorum benim kızımıda ben sırtüstü yatırdığımda hep bir tarafına çevirirdi kafasını ben diğer tarafa çevirdikçe o yine diğer tarafına çevirirdi 1 aylık kontrolünde doktoruna götürdüğümde söyledim ve bana bi terslik olabileceğini söyledi ve ortopediste yönlendirdi ve tortikolis denen hastalık çıktı yani boyun kaslarından birinin doğumda zedelendiğini ve kısa kalabileceğini söyledi ve biz egzersizlere başladık tabi şu anda erken teşhisden dolayı düzeldi ama ben çok uğraştım aman ihmal etmeyin.Hiçbirşey yoksa bile doktora baktırın içinizi rahat ettirin ki sonra pişmanlık yaşamayın.

Bende aynı dertten muzdaribim, benim oğlumda kafasını sürekli sağa çeviriyor hep öyle kalacak diye korkuyorum, sola çeviriyorum ama bir şekilde çeviriyor. Kafasıda yukarıyoa doğru sivrilip gitti.

demekki çocuktan çocuğa değişiyor.benim kızım 4 yaşında o da hep sağ tarafa yattı diğer tarafa döndüremedim.kızımın kafasının tepesi da sivriydi ve kocamandı.şimdi çok güzel kafası var.saçlar uzayınca dahada güzel gözüküyor.2.5 aylık oğlum da hep sola yatıyor veya ense üstü.inşallah o da ablasına çeker

belkide kafa şeklimiz genetik

ve bir süre sonra otomatikmen o şekli alıyor

benim komşumda çok dikkat etmiş çocuğumun kafası çok güzeldi ,çok dikkat ettim ama 8.aydan sonra birden bire değişti sivrildi dedi

belkide yumuşakken yattığı taraf yamuluyor ama bir süre sonra genetik kafa yapısı şeklini alıyor

ben artık böyle düşünüyorum ya ne biliyim herkesin hikayesi farklı

Back
X