• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeine Kaynpederinin ismini koymak zorunda kalan var m?

gurbetten

oğluşum seni bekliyorum
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2009
1.125
2
116
Antalya
merhaba arkadaşlar..eşimle çok güzel bi şekilde isim yüzünden tartıştık konuşmuyoruz...çok sinirliyim eşime kötükedihüso kusura bakmayın direk daldım konuya..başta oğluşumuz olacağını öğrenince benim istediğim ismi demiştim tamam demişti..ve bebişimi öyle seviyordu sonra bi tutturdu bugün yani babamın ismi diye..
istemiyorum kıslar yaa deli olucam ailesi benimle konuşmuyodu kızlarının yüzünden bebek için iyi oldular bende salak değilim çok bariz belli yani..bu durum böyleyken ismini koymak istemiyorum..haksızmıyım onlar için bi önemim yok şuan bebek için iyiler herkes biliyor...1yıl boyunca küstüler bize evlerine gidince yüzümüze bakmıyolardı bebeği bi duydular değiştiler bu benim için mi yani???siz karar verin..
hamile halimle çok üzdü beni bebeğim üzülüyo diye üzülüyorum..
kusura bakmayın sinirlerim çok bozuk ağla ağla şiştim yani senağlama..şimdiden okuduğunuz için teş.ederim gurbetteyim zaten kimseye de bi şey anlatamıyorum...iyiakşamlar..

arkadaşlar teşekkür ediyorum ilginiz için...ama eşimi ikna ettim en baştan beri istediğimiz ismi koyacağız ALLAh ın izniyle...

Son düzenleme:
Canım önce bi ağlamayı bırak bebeğini de üzüyorsun
Sakinleş sonra eşini al karşına kesin bi tavırla konuşup anlaştığınız isimde ısrar et
9 ay taşıdım eziyetini çektim üstelik ikimiz anlaştık bi isim seçtik
Babasına sataşmadan sadece bebeğine isim vermek istediğini ifade ederek ikna etmeye çalış
Hemen pes etme diren eşin nasıl direniyorsa sende öyle ısrar et
Ama kendini hırpalama
Şuan bebeğin ve sen herşeyden önemlisiniz

Canım önce bi ağlamayı bırak bebeğini de üzüyorsun
Sakinleş sonra eşini al karşına kesin bi tavırla konuşup anlaştığınız isimde ısrar et
9 ay taşıdım eziyetini çektim üstelik ikimiz anlaştık bi isim seçtik
Babasına sataşmadan sadece bebeğine isim vermek istediğini ifade ederek ikna etmeye çalış
Hemen pes etme diren eşin nasıl direniyorsa sende öyle ısrar et
Ama kendini hırpalama
Şuan bebeğin ve sen herşeyden önemlisiniz

canım çok zoruma gidiyor yani o insan yüzüme bakmıyordu hangi hakla ismini koyayım ki ne malum çocuktan sonra gene tavır yapmayacakları..istemediğimi söyledim pes etmem zaten çok kararlıyım o koysa bile ben istediğim ismi söyleyeceğimi söyledim..ki inanıyorum eşimi ikna ederim ama ailesinden çok etkileniyo yani erkeklerinden ona kızıyorum başta kabul etmişti amcası demiş sanırım görümcemde başkasının üstünden laf söylemişti bunlardan etkilenmesine kızıyorum kendi düşünceni savun diyorum ama o kabul etmiyo benim düşüncem diyo ama değil işte...çok yazdım kusura bakma çok moralim bozuk.. :1no2:

Hayatım seni az biraz yorumlarından biliyorum aklı başında bi kızsın
Erkeği ikna etmenin en kolay yolu sakin olmaktan geçiyor zannımca
Sakin ama inatçı bi dille direnmeye devam et
Baktın olmadı sen getir kocanı buraya biz el birliğiyle hakkından geliriz kaydirigubbakcemile3
Ama ağlama artık

malesef bizim ülkemizde böyle bir durum sözkonusu....oğlumun iki adı var birisi de kayınpederimin adıdır...hamileliğimin son zamanlarındaydı...eşimin aklından bile geçmiyordu baba adını koymak...ortak bir ad üzerinde anlaşmıştık ikimiz...neyse birgün kayınpeder bir laf açtı ..neymiş adımı vereceksin ...vermek zorundasın vs vs...moralimiz bozulmuştu bayaa...vermek zorunda kaldık oğlumuzun birinci adı kayınpederin adıdır...ve işin ilginç tarafı eşim iki erkek kardeş ve ikisinin de adı dedelerinin adından değil..:1shok:Çok üzgünüm çoook

canim bizde oglumuza kayinpederim ismini koyduk ama kimligine yazdirmadik sadece kulagina ezanla birlikte iki isim soylendi...suan normal ismini yani esimle koydigumuz ismi kullaniyoruz...gerci bizim sizin gibi sorunlarimiz olmadi hani aile buyuklerinden kimse baski yapmadi illa su isim olucak diye...

hani sende esine boyle bir sey soylesen ise yararmi acaba....

Bir isde zorunluluk oldugu vakit zaten bastan ondan hayir gelmez kanimca...:delphin:

Bence hicte Kayinpederinin isimini koymak zorunda degilsin! Istemiyorsan sakin koyma ve koydurma....neticde bu isimi evladin bir ömür boyu tasiyacak....:hulya:

Ya ben anlamiyorum bazi büyükleri, bu isler gönülden gelerek yapilir, siz bunu isteyerek yapmadiktan sonra ne anliyorlar bu baskici tavirlardan anlamis degilim!!:1closedeyes:

Ama burda esin net olmali, ailesine hayir biz baska bir isim sectik onu koyucagiz demeli....belliki ailesini kiramiyor....oda zor durumda aslinda.:1no2:

Sen yine iylikle konus arkadasim, böyle aglayip sizlamaya ne gerek var allah askina...?
Sakin ama kararli bir sekilde konus....olmicak de...bu kadar...:kahve:

aay bayılazaaaaaamm...
ay bayılazaaam şimcik yaaa
bu nasıl bir anlayıştır hem küs yüzüne bakma hem de onu h içe say karnındaki bebeğe kendi istediğin adı koydurmaya çalış...

kız ağlarsan gelir seni döverim haaa
niye ağlıyosun bakim???

sen de başla tamam senin babanın adı olsun ozan benim de babamın adı olsun haata abart olayı benim kızlık soyadım bebeğimin 2. adı olsun de mesela babasının adı Ahmet diyelim... senin kızlık soyadın da kızmazoğlu olsun....
ahmet kızmazoğlu zorel gibi ibşey mesela
madem ısrar edyorlar etki altında kalıyorlar sayın beler alsınlar tepkinin kralı...
aay dellendim sabah sabah....

ağaç kovuğundan mı çıktı bu gelinler yaaaa
bizim anamız babamız ve onların da birer adları yok mu???
bu nasıl bir anlayış yaaaa......
erkek anaları babaları saygıyı hürmeti taltifi hak ediyor bizimkiler bostan korkuluğu mu???

eşim diyor bana hoş ortada fol yok yumurta yok ama
babamın adını koyarız diye
ben hemen ardına kızlık soyadımı da eklyorum
zaten ben de çift soyadı kullanıyorum...
öyle gözü korkmuşki bebeğimiz olunca soyadı ne oalcak diyor...
(kendi soyadımı verdiricem diye)
ismi hoşuma gidiyor bile olsa sırf bu yaptırım yüzünden abuzittin koy gene kayınpederinin ismini koyma

aay bayılazaaaaaamm...
bu nasıl bir anlayıştır hem küs yüzüne bakma hem de onu h içe say karnındaki bebeğe kendi istediğin adı koydurmaya çalış...

niye ağlıyosun bakim???

sen de başla tamam senin babanın adı olsun ozan benim de babamın adı olsun haata abart olayı benim kızlık soyadım bebeğimin 2. adı olsun de mesela babasının adı Ahmet diyelim... senin kızlık soyadın da kızmazoğlu olsun....
madem ısrar edyorlar etki altında kalıyorlar sayın beler alsınlar tepkinin kralı...

erkek anaları babaları saygıyı hürmeti taltifi hak ediyor bizimkiler bostan korkuluğu mu???

ismi hoşuma gidiyor bile olsa sırf bu yaptırım yüzünden abuzittin koy gene kayınpederinin ismini koyma

ayyy çok hoşsun yüzüm güldü azıcık sağol...
bu arada o küs değil yılışmada 1 numaraa ama ben konuşmak istemiyorum ki ayrı yattım..
yani nişanlılık halimdeki sevgileriolsa inan koyarım ama adamdan soğudum ömür boyu onun ismini zikretmek istemiyorum..
ben inatla istemiyorum dedikçe o da inada bindiriyor böyle olmayacak azıcık ortam düzelince ikna çabalarım olmalı inat etmeden...
benim babamın adını abilerim koymalıymış
benim eşim tek erkek koyması lazımmış kim doldurduysa valla süper dolmuş taşmış...
ay bi de korkuyorum önüzümde uzun zaman var bunlar yüzünden bebeğime zarar gelecek diye...

canim bizde oglumuza kayinpederim ismini koyduk ama kimligine yazdirmadik sadece kulagina ezanla birlikte iki isim soylendi...suan normal ismini yani esimle koydigumuz ismi kullaniyoruz...gerci bizim sizin gibi sorunlarimiz olmadi hani aile buyuklerinden kimse baski yapmadi illa su isim olucak diye...

hani sende esine boyle bir sey soylesen ise yararmi acaba....

en son çare bu olabilir ama pes etmek istemiyorumm....

bunu herkes yaşıyor bir sen değil benim kaynanada istedi onun ismini koymamızı aman da
aman ne iğrenç ve demode isimdi şükür eşim kanmadı ve koymadı sonra bir sürü tripler yaptı cadı kaynana , ama oğlunda kayın pederin ismi zorlada olsu konuldu onlarda bebeğe

iki isim koydu(kaynım) senin çözümünde ancak bu olur eğer eşin tarafından baskılar devam ederse!!
:kahve:

Son düzenleme:
tabi sana kalmış bişey
sonuçta sen karnında taşıyorsun
bir sürü sıkıntı yaşıyorsun
ayrıca aramızda iyi değil demişsin
yani bu durumda koymak istememekte haklısın tabi

ayy canım yaa bnm gibi bu sorunu yaşayan biri daha,kaynımın kızı kızımdan 6 ay büyük,kaynanamın ismini koymuşlar diye,kayınpederin isminide biz koymalıymışız oğlumuz olursa,2.çocuğun lafı geçince eşim nuh diyor peygamber demiyor,başlıyoruz kavgaya,kayınpeder ne beni ne eşimi bihalt yerine koymaz ne var ne yok diğer oğluna,isime gelince hakları varmış gibi sanki istiyorlar,bu yüzden 2.çocuğu yapmak bile istemiyorum,ismi tek isim olsa yanına başka bir isim ekleyip kendi istediğim isimle hitap ederim ama birleşik isim,9 ay boyunca sıkıntıyı biz çekiyoruz,acılarla sancılarla doğuruyoruz,yavrumuza istediğimiz ismi bile koyamıyoruz,isim hakkı kesinlikle ebeveynlerin,direnirim ama fayda edermi bilemem,sende üzme kendini şimdiden böyle şeylerle canım,hayırlısıyla dünyaya gelirse ikna edersin inşallah

nefret ediyorum bu tarz insanlardann... bizdede şaka yollu geçti ama kesin bi dille asla dedimm.. hele yaşıyorsa asla ölmüş olsa asla asla...ben her çocuğun kendi adını yaşamasını ve yaşatmasını doğru buluyorumm. kendi ismiyle kendi adını yaşasın kimsenin gölgesinde kalmasınn.. başlarım dedesinede ninesinede.. sanki bakarken ederken bi halta yarıyorlarr sanki arada çok yoruldun birazda biz taşıyalım diyolarr taviz vermeeeeee

senelerce beklediğim , düşmesin diye aylarca yataktan çıkmadan büyük zorluklala sahip olduğum bebeğime ancak kendi seçtiğim ismi koyarım ( öylede yaptım zaten :) )...

hamileliğimin ilk zamanları kızımız olacağını yeni öğrenmiştik, isim mevzusu açıldı. kayınvalidem açtı ağzını 3 çocuk doğurdum, herkes karıştı istediğim ismi koyamadım falan.aklınca benim kızıma isim önerecek.
ben de tam yeri gelmişken,
aaa anne 9 ay sen taşıdın ve istediğin ismi söyleyemedin bile öyle mi, ben olsam kimseyi dinlemez kendi istediğim ismi koyardım, bu senin en doğal hakkındı dedim. o gün bu gündür isim konusunda gık diyemez.

valla bence hiiiç kimseleri dinlemeyin bende 6 aylık hamileyim kayınvalide duyurmaya başladı bile istediği isimleri hiiiiç umrumda değil onu doğuran benim doğal olarak bu benim hakkım eşimin fikride çok önemli tabiki ama kendi ailesinden herhangi bir kişinin ismini alacak kadar değil tabiki.

sana tavsiyem sakın çocuğuna 2.ci ek isim kayınpedeirnin ismini
koyma ben daha nişanlıyım şimdiden yiyoruz böle bir konu için birbirimizi

tek isim olucak diyorum çift isim olucak dedi

o ikinci babanın ismini aklından çıkar dedim düşünceside oymuş
kayınpedeirmin ismi kötü değil kendide kötü değil ama ne gerek varr bu saçmalıklara

aay bayılazaaaaaamm...

niye ağlıyosun bakim???

haklısn canım sinir oluyorum anne baba ismi konmasına.çok saçam niye ben çocuğuma istediğim ismi koyamıycam.ah bu anne babalar

Back
X