• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeine Kaynpederinin ismini koymak zorunda kalan var m?

hamileliğimin ilk zamanları kızımız olacağını yeni öğrenmiştik, isim mevzusu açıldı. kayınvalidem açtı ağzını 3 çocuk doğurdum, herkes karıştı istediğim ismi koyamadım falan.aklınca benim kızıma isim önerecek.
ben de tam yeri gelmişken,
aaa anne 9 ay sen taşıdın ve istediğin ismi söyleyemedin bile öyle mi, ben olsam kimseyi dinlemez kendi istediğim ismi koyardım, bu senin en doğal hakkındı dedim. o gün bu gündür isim konusunda gık diyemez.

canım benim hamileliğimde de kaynanam aynı senin kaynananın dediklerini deyince bende senin dediğin şeyleri dedim ve oğlumun adını kendim koydum oğlum daha 5aylık ve ortada fol yok yumurta yok kaynanam 2.bebeğimin adına şimdiden karar vermeye başladıkafamçokkarıştı

Ben daha sevgiliyken fikrimi söylemiştim kaydirigubbakcemile3
O zamanlar ki müstakbel görümcem oğluna isim ararken
Yahu insan 9 ay taşıdığı ıkına sıkına doğurduğu çocuğuna ismi kendi vermeli
Başkalarına söz hakkı bile düşmez demiştim
Henüz çocuk düşünmüyoruz ama
Hala da yeri geldikçe söylüyorum zemuszemus
İsim vermek isteyen varsa doğursun versin ismini diyorum

merhaba arkadaşlar..eşimle çok güzel bi şekilde isim yüzünden tartıştık konuşmuyoruz...çok sinirliyim eşime kötükedihüso kusura bakmayın direk daldım konuya..başta oğluşumuz olacağını öğrenince benim istediğim ismi demiştim tamam demişti..ve bebişimi öyle seviyordu sonra bi tutturdu bugün yani babamın ismi diye..
istemiyorum kıslar yaa deli olucam ailesi benimle konuşmuyodu kızlarının yüzünden bebek için iyi oldular bende salak değilim çok bariz belli yani..bu durum böyleyken ismini koymak istemiyorum..haksızmıyım onlar için bi önemim yok şuan bebek için iyiler herkes biliyor...1yıl boyunca küstüler bize evlerine gidince yüzümüze bakmıyolardı bebeği bi duydular değiştiler bu benim için mi yani???siz karar verin..
hamile halimle çok üzdü beni bebeğim üzülüyo diye üzülüyorum..
kusura bakmayın sinirlerim çok bozuk ağla ağla şiştim yani senağlama..şimdiden okuduğunuz için teş.ederim gurbetteyim zaten kimseye de bi şey anlatamıyorum...iyiakşamlar..

bu kadar ağlayım şişmene gerek yok,,eşin senin dediğin isme tamam demiş ,şimdi eşinde babasının ismini koycam diyorsa semde tamam de o zaman
nolcakki,,isim bir boncuk,,allah hayırlı ve sağlıklı evlat versin önemli olan o,,eşinin dediği ismi koymakla sen yücelersin ,boşver geçmişte yaşananları,geçmiş geçmiştir,,sen buğüne bak,,eşinide kendinide ve yavrunuda üzme,,
hem baksana ünlüler bile eski ismleri koyuyorlar,ve eşlerinin istediği isimleri,,hülya avşar zehra,,çağla şikel hüseyin,,daha bir çoğu...
sevgiyle kal:emir_bebek:a.s.

arkadaşım ağlayıp kendinede bebeğinide zarar verme. değmez. inatlla olmazki bu işler. ben daha ortada resmi birşey yokken başladım oğlum olursa rahmetli dedemin adı olacak diye. ama sebebini anlattım. dedeme olan düşkünlüğümü biliyor. hayatımın en önemli erkeğiydi bunu biliyor. ve değerinin anladı ses çıkarmıyor. kızı olursa isim hakkı benim olacak diyor. kabul ettim. sende sakince konuşup orta yol bulsan. her erkek çocuğu için bir isim elbet hayal etmiştir. onu sorarak aklına girsen. olmadı iki isim olsun de. birlikte bir isim belirleyin. biz çözüm elbet vardır. bebeğin hayırlı olsun.

ahhh kızlar ahhhh bende mecburen ve hiç istemeyerek kayınpederin adını koymuştum ama eşimind şucu yok aslında ben daha yeni dogum yapmış gelmişim yatıyorum kaynım aradı illa babamın adını koycan diye kardeşiyle bi ton kavga etti işin garip tarafı kendi ogullarına kendi koymamış babasının adını bize dayılık yapıyo eşime kesinlikle istemiyorum dedim koymuycaksın oda tamam deyip gitti nüfusa gelince bide baktıp ne göreyim çift isim koymuş tabiki babasının adıda var tam bir ay eşimle ne konuştum nede bebişime dokundurttum

merhaba canım eşim nişanlandığımızdan beri samet diyodu şansımıza oğlumuz olacağını öğrenmiştik o zamanlarda kayınpederim bitkisel hayattaydı kayınvalidem rica etti dedesinin adı olsun diye eşimde kırmak istemedi hem samet hem babasının ismini koycaktı ama biz samet diyecektik yapmadık çünkü eltimin çocuğuda muharrem emre ama emre diyolar bizde sacede muharrem koyduk başta bende istemedim ama sonra alıştım hem muharrem kötü bi isim değil. ama insan illaki ismini kendi koymak ister hayırlısı canım ama moralini bozma

arkadaşlar teş.ederim yorumlarınz ve desteğiniz için...eşime yaptığım tavır etkili oldu ortak istediğimiz ismi koyacağız rabbim izin verirse..
zaten beb ilk zamanlar babamı n adı deseydi tamam derdim ama başkasından etkilenip demesi beni deli etmişti çok şükür ikna oldu...
sağolun arkadaşlar...

gözünaydın canım bizde de malesef aynı sorun var ilk zamanlar kesinlikle senin istediğin olacak diyen eşim babası ben koyacağım dediğinde benden habersiz tamam demiş ve halada ısrar ediyor iki isim koyacağız ilki eşimin dedesinin ismi ikinciside benim istediğim .

bende koymak istemezdim.
ismi çok eski bir isim şöyle kısa ve modern isimler
çok güzel.
hayırlısı tabi.

nefret ediyorum bu tarz insanlardann... bizdede şaka yollu geçti ama kesin bi dille asla dedimm.. hele yaşıyorsa asla ölmüş olsa asla asla...ben her çocuğun kendi adını yaşamasını ve yaşatmasını doğru buluyorumm. kendi ismiyle kendi adını yaşasın kimsenin gölgesinde kalmasınn.. başlarım dedesinede ninesinede.. sanki bakarken ederken bi halta yarıyorlarr sanki arada çok yoruldun birazda biz taşıyalım diyolarr taviz vermeeeeee

katılıyoruummm kesinlikleeee:içelim:

Canim, hamile oldugun icin daha hassassin tabi, cocugunuz daha dogmadan isim icin tartisip kus kalmayin, Allah saglikli bir sekilde ikinizide kurtarsin insallah, esinle madem onceden bir isim anlasmissiniz, ikinizin gonlu olmus ozaman onu ikna etmeye calis guzel dille.. Sonucta insallah dogacak cocuk ikinizin evladi olacak, bu durumda tek tarafli istekler olmaz. :olmaz:
Esini al karsina, guzelce mantikli birsekilde anlat, erkekler duygusalliga degil mantiga onem verirler unutma !
Hem seni bu hamile halinlede uzmemesi gerekir :oklava: Sana tavsiyem, esinle guzelce sinirlenmeden konus. Mantikli aciklamalarla ona bu durumu anlat, eninde sonunda anlayacaktir a.s
Sende simdiden bunun icin stres yapip cocugunu da strese sokma lutfen, hamileliginin tadini cikarmaya bak :CüvCüv:

nedir bu isim devam ettirme..hiç anlamam..zaten soyadı yürüyor. isme ne gerek var. büyük konuşmıyım ama ben kesinlikle koydurmam

Kesinlikle koymazdim...
hic haz etmem öyle anne ,baba isimleri koymakdan ...
neymis efendim onlarin adini yasatacmisim...
yok yokk bana gekmez böyle seyler.
zaten esimde karsi böyle seylere

zaten başta anlaşmışsınız isim için karşına al konuş
güzel bi iletişim kur eşinle

hem ne gerek var yaaaa....
başak çocuğu varsa o koysaymışş ben niye koyayım de

ben çünkü aynen böle diyorum...şakayla karışık kaynanmda bana sölemişti ama ben henüz hamiş bile olmamam rağmen işte kız olursa şu ismi erkek olursa bu ismi koyucam demiştimm
sonrdaan kafam ağrımasın dieee kaydirigubbakcemile3

ne kadar yuzsuz insanlar var ya...sen hem gelinin yuzune bakma hem de onun doruracagi cocugun isminin kendi isminin olmasini iste. sanki cocugu doguran o yuzune bakmadigi gelinleri degil. ben aylarca o bebegi tasimak icin neler cekecegim sonra birileri istiyor diye o istenen ismi koyacagim...yok oyle yagma...asla kabul etme tatlim, direnmeye tam gaz devam kaydirigubbakcemile4

uyyy bende hiç istemiyorum yaa yani aslında ben çok seviyorum kayınpederimi kaynanamı ama azcık güzel isimleri olsa inanın koyardım ama isimlerini bi dusanız koyulacak gibi diil yani insan düşünüyo küçücük çocuğa o isim konurmu diyee :):):) ama Allahtan eşim cümbür cemaat otururken hepsine dedi laf çaktırdı yani "" bizim annemiz babamız modern canım öle şeler istemezler dedi tabi kaynımda destek çıktı hiç küçücük çocuk öle çağırılırmı diye "" ölelikle kapandı konu

katılıyoruummm kesinlikleeee:içelim:

Canim, hamile oldugun icin daha hassassin tabi, cocugunuz daha dogmadan isim icin tartisip kus kalmayin, Allah saglikli bir sekilde ikinizide kurtarsin insallah, esinle madem onceden bir isim anlasmissiniz, ikinizin gonlu olmus ozaman onu ikna etmeye calis guzel dille.. Sonucta insallah dogacak cocuk ikinizin evladi olacak, bu durumda tek tarafli istekler olmaz. :olmaz:
Esini al karsina, guzelce mantikli birsekilde anlat, erkekler duygusalliga degil mantiga onem verirler unutma !
Hem seni bu hamile halinlede uzmemesi gerekir :oklava: Sana tavsiyem, esinle guzelce sinirlenmeden konus. Mantikli aciklamalarla ona bu durumu anlat, eninde sonunda anlayacaktir a.s
Sende simdiden bunun icin stres yapip cocugunu da strese sokma lutfen, hamileliginin tadini cikarmaya bak :CüvCüv:

nedir bu isim devam ettirme..hiç anlamam..zaten soyadı yürüyor. isme ne gerek var. büyük konuşmıyım ama ben kesinlikle koydurmam

ben oğluma dedesının yanı kayınpederimin ismını sadece kendım istediğim için koydum ve ıyıkı koymusum..
kayınvalıdem eşim görümcelerımın gönullerı oldu...

Kesinlikle koymazdim...
hic haz etmem öyle anne ,baba isimleri koymakdan ...
neymis efendim onlarin adini yasatacmisim...
yok yokk bana gekmez böyle seyler.
zaten esimde karsi böyle seylere

zaten başta anlaşmışsınız isim için karşına al konuş
güzel bi iletişim kur eşinle

hem ne gerek var yaaaa....
başak çocuğu varsa o koysaymışş ben niye koyayım de

ben çünkü aynen böle diyorum...şakayla karışık kaynanmda bana sölemişti ama ben henüz hamiş bile olmamam rağmen işte kız olursa şu ismi erkek olursa bu ismi koyucam demiştimm
sonrdaan kafam ağrımasın dieee kaydirigubbakcemile3

ne kadar yuzsuz insanlar var ya...sen hem gelinin yuzune bakma hem de onun doruracagi cocugun isminin kendi isminin olmasini iste. sanki cocugu doguran o yuzune bakmadigi gelinleri degil. ben aylarca o bebegi tasimak icin neler cekecegim sonra birileri istiyor diye o istenen ismi koyacagim...yok oyle yagma...asla kabul etme tatlim, direnmeye tam gaz devam kaydirigubbakcemile4

uyyy bende hiç istemiyorum yaa yani aslında ben çok seviyorum kayınpederimi kaynanamı ama azcık güzel isimleri olsa inanın koyardım ama isimlerini bi dusanız koyulacak gibi diil yani insan düşünüyo küçücük çocuğa o isim konurmu diyee :):):) ama Allahtan eşim cümbür cemaat otururken hepsine dedi laf çaktırdı yani "" bizim annemiz babamız modern canım öle şeler istemezler dedi tabi kaynımda destek çıktı hiç küçücük çocuk öle çağırılırmı diye "" ölelikle kapandı konu

TEŞ.EDERİM KIZLAR YORUMLARINIZ için
eşimi ikna ettim zaten çok şükür söylediklerimi yapr da b konu da etki altında kalmıştı şimdi anlaştık koymayacağız inşallahhhh opuyorumnanaktan

aman benim büyük kaynıma koydurdu nişanlım zorla abi koyun abi koyun dedi biz koymayalım diye onlara attık ne yalan söyleyim hem aynı evde kalıyorlar koysun o oh ne güzel bizden çıktı bir tane yeter diyor şimdi babası :delphin:

Back
X