• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeine Kaynpederinin ismini koymak zorunda kalan var m?

bende aynı konudan dertliyim biz daha nişanlıyken kayınvaldem bana artık erkek olursa babanızın adını koyarsınız demişti.şimdide 1,5 yıllık evliyiz ne zaman bebek konusu açılsa sonuna"can"ekleyip kayınpederimin adını söylüyorlar.kayınpederimin adıda çok eski bir isim.şimid bebek düşünüyoruz ve erkek olursa eşime ailesinin baskı yapmasından korkuyorum

daha koyamadıkerkek bebeğimiz olmadığından ama erkek olursa muhakkak konacak, eşimi kıramıyorum, hatta kayınpederim kızıma kayınvalidemin adını koyulmasını istedi evde çok tartıştık, asla dedim ve konulmadı ama babasının adına 1 kere söz vermiş bulundum

bu ne kardeşim böle çok sinir oluyorum böle durumlara büyüklerin isimlerinin koyulmasına karşıyım kaldı ki illa dede ismi koyuşacaksa kendi babamın ismini koyarım nedir bu erkek tarafında ki bencil haller anlamıyorum sanki evlenince onları malı oluyorsun gb davranıyorlar kesinlikle koydurma 2. isim olmasına bile izin verme

yani bu konudaki sinirimi kelimelere dökemiyorum burada
nedir bu erkek tarafındaki bencillik yaaa

bu çocuğun anne babası var hadi dedesinin adı konulacaksa neden erkeğin babasının adı hemen söyleniyor kızın babası dede değilmi onun hiçmi değeri yok nasıl bir düşüncesizliktir bu yaa

bakın 3 ay önce doğum yaptım bir oğlum var ,ben hamileyken bebeğin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendik yaa duyan gören aaa küçük ...... geliyor demeye başladılar (..... kayınbabamın adı)
daha koymadan sinirlenmeye başladım ama sesimi çıkarmadım kimseye eşimin hangi akrabasına gitsek hep aynı şeyi söylüyorlardı ilk başlarda eşime hiç baskı yapmadım bişey demedim daha doğuma çok var dedim..

doğum yaklaştıkça kaynanam kayınbabam hepsi bir hevestir isim söylüyorlar (eşimin babasının adını yani)
hiç bana sorulmuyor nedense?

eşimi aldım karşıma eğerki senin babanın adını koymak istiyorsan oğlumuzun iki adı olsun benim babamın adı da olacak dedim bu çocuğun iki dedesi var neden haksızlık yapılıyor dedim
allahtan eşim anlayışlıdır zaten bana sormadan kesin kararını da vermez
ve hep aynı şeyi dedim doğuma kadar eğerki dede ismi olacaksa iki dedesininde ismi olacak dedim.. benden habersiz isim koyulursa mahkemaye veririm değiştiririm adını dedim..doğumdan bir gün önce eşim başka bi isim bulalım dedi ohh dedim ve kendi beğendiğimiz bi ismi Hakan olsun istedik

neyse doğumdan çıktım odada yatıyorum hala gelen giden çocuğa kayınbabamın adını söylüyor..bir baktım kaynanam eşimi çekmiş beni baygın sanıyor herhalde oğlum baban çok istiyor onun adını koy dedi..yemin ederim duydum
eşimi çağırdım çocuğun kimliğini hemen git al ama kimlikte ismini sadece Hakan görmek istiyorum dedim..

eve dödükten sonra eşim kimliği getirdi bebeğin beşiğine koyuverdi evde herkes vardı,önce elime almadım uzaktan baktım ki sadece Hakan yazıyor :))

ama yemin ederimki o kimliği görene kadar nasıl sinirlerim bozuluyordu yaa

yani bu konudaki sinirimi kelimelere dökemiyorum burada
nedir bu erkek tarafındaki bencillik yaaa

bu çocuğun anne babası var hadi dedesinin adı konulacaksa neden erkeğin babasının adı hemen söyleniyor kızın babası dede değilmi onun hiçmi değeri yok nasıl bir düşüncesizliktir bu yaa

bakın 3 ay önce doğum yaptım bir oğlum var ,ben hamileyken bebeğin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendik yaa duyan gören aaa küçük ...... geliyor demeye başladılar (..... kayınbabamın adı)
daha koymadan sinirlenmeye başladım ama sesimi çıkarmadım kimseye eşimin hangi akrabasına gitsek hep aynı şeyi söylüyorlardı ilk başlarda eşime hiç baskı yapmadım bişey demedim daha doğuma çok var dedim..

doğum yaklaştıkça kaynanam kayınbabam hepsi bir hevestir isim söylüyorlar (eşimin babasının adını yani)
hiç bana sorulmuyor nedense?

eşimi aldım karşıma eğerki senin babanın adını koymak istiyorsan oğlumuzun iki adı olsun benim babamın adı da olacak dedim bu çocuğun iki dedesi var neden haksızlık yapılıyor dedim
allahtan eşim anlayışlıdır zaten bana sormadan kesin kararını da vermez
ve hep aynı şeyi dedim doğuma kadar eğerki dede ismi olacaksa iki dedesininde ismi olacak dedim.. benden habersiz isim koyulursa mahkemaye veririm değiştiririm adını dedim..doğumdan bir gün önce eşim başka bi isim bulalım dedi ohh dedim ve kendi beğendiğimiz bi ismi Hakan olsun istedik

neyse doğumdan çıktım odada yatıyorum hala gelen giden çocuğa kayınbabamın adını söylüyor..bir baktım kaynanam eşimi çekmiş beni baygın sanıyor herhalde oğlum baban çok istiyor onun adını koy dedi..yemin ederim duydum
eşimi çağırdım çocuğun kimliğini hemen git al ama kimlikte ismini sadece Hakan görmek istiyorum dedim..

eve dödükten sonra eşim kimliği getirdi bebeğin beşiğine koyuverdi evde herkes vardı,önce elime almadım uzaktan baktım ki sadece Hakan yazıyor :))

ama yemin ederimki o kimliği görene kadar nasıl sinirlerim bozuluyordu yaa

Süper davranmışsın da ben kaynana ve kayınpederin tavrını merak ettim
Kimliği görünce onlar naptılar

7 aylık oluncaya kadar eşimde bende kayın pederimin adını koymayı duşun muyorduk
nasıl olduysa bi galyana mı desem gazamı desem kayın pederimin adınıda karar verdığımız ısme eklemeye karar verdık
doğuma gıtmeden 2 hafta kala ben kayın pederimin adını koymak ıstemedığımı belirttim eşime
oda babama karşı bı gorev olarak duşunduğunu kendısınınde torunu olunca adının konulmasın ıstediğini babasına karşı gorevını yapmak ıstedığpını savunup durdu
zaten hep gorumcelerım olsun kayınpederım olsun hep aramızda mesafeler sorunlarda yaşanıyordu
kendı kendıme adını koyayımda barı bıraz yumulşarlar dıyede çok duşunuyodum
neyse doğumu ozel hastanede yapmam bıle eşim tarafından baya bı yadırgandı
doğum yaptığımda da ne çocuğuma ne ban abı takı takmadılar
kayınvalıdem kızlarından gızlı eşime 100 euro vermış yıne herkesten gızlı bana bı kucuk altın verdı o kadar
yanı bıde kayınpederını adını koyan bazı şanslı gelınlerde var araba alınan 5 i bi yerde falan takanlar vs....

ben bunlardanda geçtım
ama resmen ben doğum yaptıktan sonra bana sulalecek tavır yaptılar kayın pederımın adını kymamıza rağmen bı de koymasak taşa tutacaklardı sanırım

offf ne yazdımm beeee

yanı koymasaydım keşkee
en azından surat yapmalarının sebebi oğlumun adını kayınpederımın adını koymadımda ondan derdım

3 aydır arayan soran yok

Eltim doğum yaptığında kayınpederin ismini koydular. Eltim bozuldu ama ah eder falan dedi ve koydu ismini. ıki ismi oldu.
Sonra ben hamile kaldım. Cinsiyet belli değilken kayınpederin ismi ilk toruna koyulduğundan isteme şansları yoktu. Kızım olacağını öğrendikten sonra kayınvalidem başladı benim annemin adını koyun demeye. Kendi adı bile değil annesinin adını istiyor düşünün.
Neyse sonra bende dedim ki "benim de annemin annesi var madem öyle ikisinin de ismi koyulacak." Uzun olur falan dediler o zaman siz vazgeçin dedim. :)
Neyse en son doğum yaklaşırken eşime dedim ki "iki anneannenin ismi ve bir de karar verdiğimiz ismi de koyalım ama kimlikte sadece kendi karar verdiğimiz isim yazılsın" dedim kabul etti eşim.
Kulağına üç isim okundu ama kimlikte tek isim yazılı :)

meryem tebrik ediyorum arkadaşım aynısını yaparım emin olun ne bu yaa üniversitede dalga geçiliyor 2 isimlilerle çünkü biri günümüz ismi biride dedelerinin adı kimi .....bedrettin kimi ....dudu kimi döne..... şimi fahrettin..... o noktalı yerler annelerinin koyduğu isim ve herkes diyor bu ne yaa diğeri dedenin babaannenin adımı diye

benim kayınvalidemde,kayınpederimde yok vefat ettiler kızıma eşim annesinin ismini verdi yani iki ismi

var ama benim koyduğum ismi söylüyoruz zaten kızım diğer ismi hiç sevmiyor büyüdüğümde sildirecem

diyo babasına o da bozuluyor.Şimdiye ikinci geliyor eşime erkek olursa hiç aklından geçirme

dedim.Saçmalık ya ne gerek var anne baba adını çocuğa vermek.

meryem tebrik ediyorum arkadaşım aynısını yaparım emin olun ne bu yaa üniversitede dalga geçiliyor 2 isimlilerle çünkü biri günümüz ismi biride dedelerinin adı kimi .....bedrettin kimi ....dudu kimi döne..... şimi fahrettin..... o noktalı yerler annelerinin koyduğu isim ve herkes diyor bu ne yaa diğeri dedenin babaannenin adımı diye

insana babaannesinin dedesinin adının koyulması dalga gecme meselesi mi?
benim kaç tane arkadasım vardı dedesinin babaannesinin adını tasıyan kimse de dalga gecmiyordu. hatta dedesi babaannesi yasadıkları yerde onemli sahsiyetler oldugu icin dedelerinin babaannelerinin adını tasımaktan gurur duyanlar da vardı.
koymak istemezsin ayrı mesele ama aklı başında hiç bir insan da kimseyle adı nedeniyle dalga gecmez.

benim kayınvalidemde,kayınpederimde yok vefat ettiler kızıma eşim annesinin ismini verdi yani iki ismi

var ama benim koyduğum ismi söylüyoruz zaten kızım diğer ismi hiç sevmiyor büyüdüğümde sildirecem

diyo babasına o da bozuluyor.Şimdiye ikinci geliyor eşime erkek olursa hiç aklından geçirme

dedim.Saçmalık ya ne gerek var anne baba adını çocuğa vermek.

Kızının tepkilerinden sonra eşinde akıllanmıştır herhalde :uhm:
Ayrıca madem kızına babası müdahale etti ikinci tamamen senin hakkındır kaydirigubbakcemile3

Ben karşıyım bu isim koymalara çocuk büyüyünce kızdın onların yanında bişey de diyemessin bıraksınlar artık bunları anneye babaya düşer isim vermek.
Eşiminde öyle 2 isimli fatura işlerinde bayağı bir sıkıntı çekmiştik kendiside rahatsız bu konuda

annem kardeşımın ısmını kayınpederinin ismiyle aynı koydu. aslında dedem vefat etmişti çok daha önce ama yine de koydular. sonuna bi de CAN eklediler :/
15 yaşında kardeşım adı bılmemne can..
ben sevmıyorum böyle ısımleri

evlendiğimizin 2.ayında eşimin tarafına tatile gitmiştik
bebeklerden filan bahsediyorduk,liseye giden görümcem birden isim annesi ben olucam dedi :1shok: dondum kaldım,bu nedemek diye?birşey demedim.k. valide filan diğer görümce herkes ordaydı, daha hamile de değildim,düşünmüyorduk bile. ara ara beğndiğim ismi söylerim eşime.sorun çıkmasa keşke

evlendiğimizin 2.ayında eşimin tarafına tatile gitmiştik
bebeklerden filan bahsediyorduk,liseye giden görümcem birden isim annesi ben olucam dedi :1shok: dondum kaldım,bu nedemek diye?birşey demedim.k. valide filan diğer görümce herkes ordaydı, daha hamile de değildim,düşünmüyorduk bile. ara ara beğndiğim ismi söylerim eşime.sorun çıkmasa keşke

Liseye giden görümcene benden selam söyle
İsim annesiliğiyle kafa yormasın çok istiyorsa normal anne olsun
Doğursun koysun ismini kaydirigubbakcemile3

merhaba arkadaşlar..eşimle çok güzel bi şekilde isim yüzünden tartıştık konuşmuyoruz...çok sinirliyim eşime kötükedihüso kusura bakmayın direk daldım konuya..başta oğluşumuz olacağını öğrenince benim istediğim ismi demiştim tamam demişti..ve bebişimi öyle seviyordu sonra bi tutturdu bugün yani babamın ismi diye..
istemiyorum kıslar yaa deli olucam ailesi benimle konuşmuyodu kızlarının yüzünden bebek için iyi oldular bende salak değilim çok bariz belli yani..bu durum böyleyken ismini koymak istemiyorum..haksızmıyım onlar için bi önemim yok şuan bebek için iyiler herkes biliyor...1yıl boyunca küstüler bize evlerine gidince yüzümüze bakmıyolardı bebeği bi duydular değiştiler bu benim için mi yani???siz karar verin..
hamile halimle çok üzdü beni bebeğim üzülüyo diye üzülüyorum..
kusura bakmayın sinirlerim çok bozuk ağla ağla şiştim yani senağlama..şimdiden okuduğunuz için teş.ederim gurbetteyim zaten kimseye de bi şey anlatamıyorum...iyiakşamlar..

arkadaşlar teşekkür ediyorum ilginiz için...ama eşimi ikna ettim en baştan beri istediğimiz ismi koyacağız ALLAh ın izniyle...

Canim kaynananlarin yapdigi elbette dogru degil ancak kendi adimi sunu söylemek istiyorum. Bende kaynanamlarla bir bucuk senedir konusmuyorum ve aramizi düzelmesine vesile olacaksa kayinbabamin adini koyardim. Yanliz söyle koyardim ikinci isim olarak koyardim ama yine kendi koydugum isimi kullanirdim. Cocuk icin barismis olabilirler seninle ama baristiniz ya ona bak canim eskiyi unut. Böylelikle kendini daha cok sevdirirsin belki birde o tarafindan düsnü.

insana babaannesinin dedesinin adının koyulması dalga gecme meselesi mi?
benim kaç tane arkadasım vardı dedesinin babaannesinin adını tasıyan kimse de dalga gecmiyordu. hatta dedesi babaannesi yasadıkları yerde onemli sahsiyetler oldugu icin dedelerinin babaannelerinin adını tasımaktan gurur duyanlar da vardı.
koymak istemezsin ayrı mesele ama aklı başında hiç bir insan da kimseyle adı nedeniyle dalga gecmez.

katılıyorum arkadaşım. benim de iki ismim var. ilk ismim babaannemin adı. bugüne kadar da bir Allah'ın kulu ismimle dalga geçmedi. hatta çocukken ilk adımı daha çok severdim, herkes öyle hitap etsin isterdim

zor mu, evet zor. özellikle de evlenip de soyadı meselesi işin içine girince. istesen de eski soyadını koruyamıyorsun yoksa dört isimli oluyorsun :) ama erkek çocuk için böyle bir sıkıntı da yok

hatta bazı isimler beraber daha güzel, kulağa daha hoş geliyor. ali rıza, mehmet ali gibi.

çocuğuma ilk isim olarak kayınpederin adını koyar mıydım? bu biraz da kayınpederin adına bağlı. abdülcabbar, abdülmuttalip, hacı, durbaba falan gibi bir isimse hiçbir surette çocuğumun adı içinde yer almasını istemezdim.ama ahmet, mehmet, ali, ömer falan gibi daha az göre batan bir isimse ilk isim olarak verebilirdim. ikinciyi de eşimle ben seçerdik.

Back
X