Doğuma Hazırlık Bebek alisverisi ne kdar olmali?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.374
11.988
498
İstanbul
her kafadan bir sesin ciktigi baska bir konu olamaz bence!

Cok almayin diyorlar da, coktan kasit ne? Hangi aylik giysiden kac tane almaliyiz?

Buyudukce ihtiyaca gore alirsin diyorlar, ama herzaman bu da mumkun olmuyor...

Cok hediye geldigi iddasi var, benim ihtiyac duyacagim seyin gelecegini nerden bileyim?

Simdi size sorum su:
Dogum izninde oldugum aralikta maasim kesilecek, ve biz iki maasla kit kanaat gecinen bir cekirdek aile olarak maddi olarak cok ciddi anlamda zorlanacagiz, dolayisiyla simdi alisverisi yaparken dogum iznim bitene kadar (yaklasik 3-4 aylik olana kadar diyelim) İhtiyac duyacagim ne varsa temin etmeye calisiyorum.

Zaten bezi, ilaci, mamasi kontrolu bir ton masrafim olacak, bir de kiyafet derdine dusmek istemiyorum. Zaten oturdugum yer itibariyle karda kista cikip alisveris yapma sansim da olmayacsk hele cocukla arabam filan da yok evim ulasimi cok zoe bir yer vs vs

Hic hediye gelmeyecek gibi dusunebilirsiniz, en cok 3-4 kisiden gelirse gelir onlarda benim ihtiyacim olan sey olur mu allah bilir...

Ne kadar yenidogan, ne kadar o-3 ay almaliyim? 3-6 ay almali miyim yoksa ilk 4 ay ihtiyacim olmaz mi?

Yenidogan setler oluyor battaniyeli falan ondan 2 takım. geri kalan 3 6 aylik al 7 8 takim falan.

Beden işi aslında bebeğinin boyuna kilosuna göre değişiyor aslında. Madem masrafın az olmasını istiyorsun 3 6 aylik al. Zaten zıp diye büyüyor bebeler.

Ic zibin takimlari var ben onlardan 4 5 tane aldim. Icinde atlet gibi bebege giydirilip onden ipiyle baglanan uzun kollu ust var. Eldiven var. Sapka var. Ustune tisort gibi giydirilen var bide alt tulumu var. Hemsireyede boyle vermeyi dusunuyorum. Hastane cikisini kendim giydircem odaya gelince. Yani kisacasi ben o zibin takimlarindan aldim 1 tane 10lu hastane cikisi aldim. 1 2 tane 1aylik boydan tulum aldim. 0-3ay 3 4 tane takim kiyafet aldim. 6aylik kiyaftler aldi annmler 2 3 tane. Mendil aldik. Alt acma aldik. Patik hirka corap. Aklimdakiler bunlar. 2 tane penue battaniye bide tuylu buyuk kalin battaniyesi var. Kis bebegi olacağı icin ben hep uzun kol aldim herseyi. Sdce 6 aylik olanlar kisa kollu. Gelen hediye zaten bebege o an uygun bisey olmuyo. Ornegn alt komsu dogum yapti hediye aldik ama braz buyuk aldik yenidogan degilde 5 6 aylik giyebilcegi bsy aldik. Gelenler isinize yaramayabilir yani ilk etapta.

Ic zibin takimlari var ben onlardan 4 5 tane aldim. Icinde atlet gibi bebege giydirilip onden ipiyle baglanan uzun kollu ust var. Eldiven var. Sapka var. Ustune tisort gibi giydirilen var bide alt tulumu var. Hemsireyede boyle vermeyi dusunuyorum. Hastane cikisini kendim giydircem odaya gelince. Yani kisacasi ben o zibin takimlarindan aldim 1 tane 10lu hastane cikisi aldim. 1 2 tane 1aylik boydan tulum aldim. 0-3ay 3 4 tane takim kiyafet aldim. 6aylik kiyaftler aldi annmler 2 3 tane. Mendil aldik. Alt acma aldik. Patik hirka corap. Aklimdakiler bunlar. 2 tane penue battaniye bide tuylu buyuk kalin battaniyesi var. Kis bebegi olacağı icin ben hep uzun kol aldim herseyi. Sdce 6 aylik olanlar kisa kollu. Gelen hediye zaten bebege o an uygun bisey olmuyo. Ornegn alt komsu dogum yapti hediye aldik ama braz buyuk aldik yenidogan degilde 5 6 aylik giyebilcegi bsy aldik. Gelenler isinize yaramayabilir yani ilk etapta.
Bende o yuzden hediye kismina takilmak istemiyorum.
Hastane cikisi olayini sevmiyorum hic almadim o yuzden ayri ayri eldivenler ayri ayri sapkalar onlukler aldim battaniyelerini kendim diktim.

5 takim 0-3 pijama
3 adet 0-3 tulum
1 pantolon 1 tisort 1 salopet

Beni 3 ay idare etse yeter. Tum giysilerin icine giydirmeye 10 adet citcitli ic zibin ve 10 adet patikli alt aldim:)

Yenidogan icin de, ilk 1 ay felan giydirmelik hastanede ya da,
3 tane alt patikli pijama
5 tane uzun kollu citcitli badi
2 tane fermuarli kapsonlu esofman takim
3 tulum

Sanirim yeterler

adet olarak soleyemicem ama 0-3 ay 3-6 ay bi kaç tanede istersen 6-9 ay altı üstlü takımlardan al cıtcıtlı zıbın ve badi bunlarda cok kullanışlı oluyor yelekte aynı sekilde zaten cok uygun oluyor azda alma bence kirleniyor sonucta onu makinaya atınca yedek olması lazım ben o şekilde aldım cok küçük almıyorum cünkü cabuk büyüyor bebişler

Kızım şuan yeni doğan giyiyor 22 günlük . İki güne bir makine doluyor sürekli kusuyor . Saatte bi battaniyemiz kusmuk elbiseleri sürekli ıslak kusuyor kakası yaşıyor değiştiriyorum banyo yapıyor değiştiriyorum . Banada az al az zaten çok gitmiyor dediler. Allahtan kendi kafama göre almışım. Yoksa bu bebek çıplak kalırdı. BAzı zeki insanlar çok vaktim var gibi elinde yıka diyor.

Kızım şuan yeni doğan giyiyor 22 günlük . İki güne bir makine doluyor sürekli kusuyor . Saatte bi battaniyemiz kusmuk elbiseleri sürekli ıslak kusuyor kakası yaşıyor değiştiriyorum banyo yapıyor değiştiriyorum . Banada az al az zaten çok gitmiyor dediler. Allahtan kendi kafama göre almışım. Yoksa bu bebek çıplak kalırdı. BAzı zeki insanlar çok vaktim var gibi elinde yıka diyor.
Yerim senin kizini ben :) ne bekledik dogum olmuyo diye. Meraktan hep takip ediyodum seni :) kiz sana bsy sorcam. Smdi hastanede bbek dogdu diyelim. Ben ic zibin takimi aldim. Icinde icine atlet ustune onden baglanan ust,altina patikli don,eldiven,sapka var yani komple bebegi boydan giydircekleri seyler var. Hemsireye onu versem onlari giydirse sonra ben odada 10lu hastane cikisini kendim giydirsem olur mu? Yoksa boydan tulum mu ister hemsire ?

Ya bende 10'lu hastane çıkısı almadım içine çıtçıtlı badi aldım kısa ve uzun kollu artık havaya göre giydircem dışınada alt üst ve şapka takım olarak giydircem kullanışlı olur mu tecrübeni paylaşırsan sevinirimmm :/

Yerim senin kizini ben :) ne bekledik dogum olmuyo diye. Meraktan hep takip ediyodum seni :) kiz sana bsy sorcam. Smdi hastanede bbek dogdu diyelim. Ben ic zibin takimi aldim. Icinde icine atlet ustune onden baglanan ust,altina patikli don,eldiven,sapka var yani komple bebegi boydan giydircekleri seyler var. Hemsireye onu versem onlari giydirse sonra ben odada 10lu hastane cikisini kendim giydirsem olur mu? Yoksa boydan tulum mu ister hemsire ?
Kuzum ben bebişlerimi hep kendim giydirdim devlette doğurdum hiç bilmiyorum ki :-)

Ya bende 10'lu hastane çıkısı almadım içine çıtçıtlı badi aldım kısa ve uzun kollu artık havaya göre giydircem dışınada alt üst ve şapka takım olarak giydircem kullanışlı olur mu tecrübeni paylaşırsan sevinirimmm :/
Yaz bebeği olacak seninde galiba olur canım niye olmasın tercih meselesi

Hehehehheheheh :) harikasin:)

Bu topigi actiktan sonra bende fazlasinin goz cikartmayacagi kanisina vardim bende:)

Yenidogan tulumlar disinda, mothercare 0-1 aylik tulumlar almistim. Gozume buyuk gorunuyorlar ama, kullanan varmi kac cm e kadar olur acaba?

Hehehehheheheh :) harikasin:)

Bu topigi actiktan sonra bende fazlasinin goz cikartmayacagi kanisina vardim bende:)

Yenidogan tulumlar disinda, mothercare 0-1 aylik tulumlar almistim. Gozume buyuk gorunuyorlar ama, kullanan varmi kac cm e kadar olur acaba?
CANım bebeğin erkek 0-1 alma başka. Erkek bebekler hem uzun doğuyor hemde gelişimi hızlı oluyor kız bebeklere göre. Eltimin bebeğine 50 cm tulumlar almıştık bebiş 56 cm doğdu :KK57: 0-3 en mantıklısı

CANım bebeğin erkek 0-1 alma başka. Erkek bebekler hem uzun doğuyor hemde gelişimi hızlı oluyor kız bebeklere göre. Eltimin bebeğine 50 cm tulumlar almıştık bebiş 56 cm doğdu :KK57: 0-3 en mantıklısı
Kuzu orasi hic belli olmaz cunku bebegimde tek ven tek arter var. Doktorumun soyledigi kucuk bir bebek olacagi.

56 cm dogsn bebegi de olk defa duydum:) boyu hep minik gidiyor benimkinin. Bir de simdi erken dogum riski cikti, o yuzden ben maksimum 50 cm bekliyorum pasayi:)

Kesinlikle kimsenin lafına bakmayın.

Yok hemen büyüyormuş yok gerek yokmuş falan.

Nisanda doğum yaptım öncelikle yenidogan setini 20 li almıştım içinde tulumundan havlusu na kadar baya parça vardı. İki üç tane yelek alabilirsin.

Onun haricinde ben alt ust takim olarak aldım onlardan da 4 5 takım vardı ve onlar patik li idi tavsiyem patik li olması zaten çorap tutmuyor istersen çorabı üstüne giydirirsin öyle daha iyi oluyor.

Ben 4 5 battaniye edinmiştir kalinindan en incesine kadar su anda 2 ince battaniyemi dönüşümlü olarak kullanıyorum.

Haricinde citcitli badi tavsiye ediyorum hem bezi tutuyor hem de göbek bagi için en iyisi uzun kollu kısa kollu 0 3 aylık al.

Banyosu için muhakkak file al. Bana alma diyenler olmuştu onu çok kullanıyorum mesela.

Back
X