Doğuma Hazırlık Bebek alisverisi ne kdar olmali?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Simdi alisverise donelim:) ne kaaa ne almak lazim:)
Hahah kiz arkadasm civilde foto cekmis. Yenidogana neler almak lazm diye ihtiyac listesi asmislar baktim hepsi var. Sdce gogus pedi yok onuda almicam zaten. Emzik biberon ic zibin dis zibin hastane cikisi bez tulumlar fln kiyafet icin yeterli heralde extradan gogus pompasi aldim ben bide dun tuylu ayi gibi gosteren tulum varya kislik e bebekte indirime girmis ondan aldim :)

Banada dediler hala diyorlar
Kiyafet alisverisini yaptim dahada alma diyorlar
Aldiklarima bakiyorum uc bes yenidogan kucuk seyler.
Biraz atlet zibin uc bes alt.
Hediye cok gelirmis vs vs.
Bu haftama geldim ben bi hediye getirilmiş bisey göremedim.
Önce derlerdi 7/ aya kadar bekle şimdide derler çok alma.
Bizimde maaş anca kit kanaat yetiyor
Laflarını dinlediğim için pismanim. Her ay birşeyini alsaydim bitirirdim
Merkezde de degilim herşeye her an ulasamiyorum
Çoğu şeyi bu aya kaldı zorlaniyorum

Son düzenleme:
Kızım şuan yeni doğan giyiyor 22 günlük . İki güne bir makine doluyor sürekli kusuyor . Saatte bi battaniyemiz kusmuk elbiseleri sürekli ıslak kusuyor kakası yaşıyor değiştiriyorum banyo yapıyor değiştiriyorum . Banada az al az zaten çok gitmiyor dediler. Allahtan kendi kafama göre almışım. Yoksa bu bebek çıplak kalırdı. BAzı zeki insanlar çok vaktim var gibi elinde yıka diyor.
Canım sana bir şey soracağım, kurutmalı makinem var, 4saatte kupkuru çıkarıyor, bu alışverişi azaltır mı, illa ütü yapmak gerekir mi çıkan kıyafeti?

Canım sana bir şey soracağım, kurutmalı makinem var, 4saatte kupkuru çıkarıyor, bu alışverişi azaltır mı, illa ütü yapmak gerekir mi çıkan kıyafeti?
Makinen kurutuyorsa sorun yok. Benim makinem 8 kilo kurutmuyor. Dolsun diye bekliyorum dolunca yıkıyorum. Makinem dolduğunda dolarda 3-4 takım kalıyor. Ben bebek 6 aylık olana kadar ütülüyorum giysilerini. İç zıbınları özellikle. 6 aydan sonra ütü isteyen kıyafetleri ütülüyorum .

Yolda bebek yok ama ben iş çıkışı pazardan geçerken ucuza üç beş bi şey alıyorum unisex. Çocuğu sadece pazardan giydireceğim bu gidişle :KK73:
İstanbul da isen pazarı söyleyeyim zıbın 5, penye takım 5

Makinen kurutuyorsa sorun yok. Benim makinem 8 kilo kurutmuyor. Dolsun diye bekliyorum dolunca yıkıyorum. Makinem dolduğunda dolarda 3-4 takım kalıyor. Ben bebek 6 aylık olana kadar ütülüyorum giysilerini. İç zıbınları özellikle. 6 aydan sonra ütü isteyen kıyafetleri ütülüyorum .
6 kurutuyor, alışverişe faydası olur diye almıştım ekonomi için demek ki pek yararı olmuyor tecrübede teşekkürler

Hahah kiz arkadasm civilde foto cekmis. Yenidogana neler almak lazm diye ihtiyac listesi asmislar baktim hepsi var. Sdce gogus pedi yok onuda almicam zaten. Emzik biberon ic zibin dis zibin hastane cikisi bez tulumlar fln kiyafet icin yeterli heralde extradan gogus pompasi aldim ben bide dun tuylu ayi gibi gosteren tulum varya kislik e bebekte indirime girmis ondan aldim :)

Banada dediler hala diyorlar
Kiyafet alisverisini yaptim dahada alma diyorlar
Aldiklarima bakiyorum uc bes yenidogan kucuk seyler.
Biraz atlet zibin uc bes alt.
Hediye cok gelirmis vs vs.
Bu haftama geldim ben bi hediye getirilmiş bisey göremedim.
Önce derlerdi 7/ aya kadar bekle şimdide derler çok alma.
Bizimde maaş anca kit kanaat yetiyor
Laflarını dinlediğim için pismanim. Her ay birşeyini alsaydim bitirirdim
Merkezde de degilim herşeye her an ulasamiyorum
Çoğu şeyi bu aya kaldı zorlaniyorum

Kizlar:) benden 10 hafta buyuk arkadasim gecen hafta dogum yapti. Ne aldin ne alalim filan surekli konusuyoduk tabi. Cok alma 50 cm alma hic giyemiyolar felan diyodu. Bugun evimize yakin bi alisveris merkezindeydik bir baktim reyonlarda biriyle carpistik, bizim kiz... elinde 1 haftalik bebek, deli gibi yenidogan ariyor... bebek arabasindaki kiza bir baktim kaybolmus hiysilerin icinde allahim nasil minik... o yenidoganlar var ya sanki 3 yas giysisi gibi kalmis bebegin hzerinde... 49 cm 3 kilo dogan bir bebekten soz edihorum

Velhasil, bence, 50 cm yenidogan giysilerden 3-5 tane atmak gerek kenara.... 56 cm de daha uzun kullanilacsgi icin muhtemelen 7-8 takim hmgerekecektir( alt ust beya tulum olarak karisik sekilde) minimum bulundurmak lazim bence...

Bu arada benim de makinam kurutmali, eger kurutmali degilse makinaniz kiz bebegi oldugunu varsayarsak biraz daha bile arttirabilirsiniz sayilari sanirim.

Kizlar:) benden 10 hafta buyuk arkadasim gecen hafta dogum yapti. Ne aldin ne alalim filan surekli konusuyoduk tabi. Cok alma 50 cm alma hic giyemiyolar felan diyodu. Bugun evimize yakin bi alisveris merkezindeydik bir baktim reyonlarda biriyle carpistik, bizim kiz... elinde 1 haftalik bebek, deli gibi yenidogan ariyor... bebek arabasindaki kiza bir baktim kaybolmus hiysilerin icinde allahim nasil minik... o yenidoganlar var ya sanki 3 yas giysisi gibi kalmis bebegin hzerinde... 49 cm 3 kilo dogan bir bebekten soz edihorum

Velhasil, bence, 50 cm yenidogan giysilerden 3-5 tane atmak gerek kenara.... 56 cm de daha uzun kullanilacsgi icin muhtemelen 7-8 takim hmgerekecektir( alt ust beya tulum olarak karisik sekilde) minimum bulundurmak lazim bence...

Bu arada benim de makinam kurutmali, eger kurutmali degilse makinaniz kiz bebegi oldugunu varsayarsak biraz daha bile arttirabilirsiniz sayilari sanirim.
Abartiyolar olmaz etmez diye. Bzmde alt kattaki yeni dogm yapti cocugn yenidogan kiyafeti icinde bacagi falan kaybolmus baya buyuk duruyodu. Bu arada bende ayrica kurutma makinasi var ama ceker kiyafetleri diye atmayi dusunmuyorum napsam ki?

Abartiyolar olmaz etmez diye. Bzmde alt kattaki yeni dogm yapti cocugn yenidogan kiyafeti icinde bacagi falan kaybolmus baya buyuk duruyodu. Bu arada bende ayrica kurutma makinasi var ama ceker kiyafetleri diye atmayi dusunmuyorum napsam ki?

Ben ozelikle kurutmaya atiyorum yuksek isi hijyenik olur diye, hepsini attim kurutmaya ilk yikamada gayette guzel oldu bence:)

Ya lazim iste çocuğa küçük olacak veya cabuk büyüyecek diye cingen gibi giydirmenin anlamı yok. Temiz dort beş takim olsun yıkayıp giydirriz iste. Aldiklarimi sayayimda bakım azmi diye simdi sen boyle diyince bi kararsız kaldım o_O

Back
X