Doğuma Hazırlık bebek alışverişi yapmaya çalıştım. kafam karışık, canım sıkkın:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mariposita

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
566
151
323
kızlar ya bu bebekler ne giyecek? aldıklarımız yeterli gelmedi. daha ne kadar ne alabilirim? daha giysilerini bitirmedim. bunun burun aspiratörü var,banmyo takımı şusu busu bitmiyor ki..
şimdi bendekileri yazayım. bu yazdıklarım 0-3 aylık giysiler. 3-6 aylık da var ama ilk etapta kullanmicam için yıkayıp ütülemicem.mantıklı mı sizce?
hangilerinden kaç tane olması gerekiyor?
8 tane çıtçıtlı atlet.( bi kısmı sıfır,bi kısmı yarım kollu) * hangisi daha kullanışlı?
5 uzun kollu üst( iki tanesi çıtçıtlı)
7 patikli alt
2 patiksiz alt
1 penye yelek
2 zıbın
1 tulum
3 penye patik
3 çorap
2 eldiven
2 önlük
3 şapka
1 penye battaniye.
bu dıklarımın içinde battaniyeli hastane çıkışı seti var 1 tane. hastane çıkışından kaç tane almam lazım?
araba falan almadık. fuzuli geliyor şimdiden. zaten kış bebeği olacak. nereye çıkarcaz ki? yatak şu bu offf off bi ton eksik var

Önce sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.
Ama böyle sıkıntı yapmayın. Aslolan kıyafet şu bu değil. Aslolan onun kokusu. Sadece bunu düşünün. İnanın insan o kıyafetleri eşyaları hiç mi hiç düşünmüyor bebiş kucağına gelince. Ayrıca epey de birşey almışsınız.
Bebeğiniz hangi ayda doğacak? Ona göre yardımcı olmaya çalışayım.

Son düzenleme:
Bende doğum yapan arkadaşlarıma danışmıştım.Onların bana dediği:
Penye battaniyeler çok sık kirleniyor en az 3 tane olsun.Alt açma örtüsü alma dediler.Tek kullanımlık örtüler varmış canbebenin,dalinin falan onlardan aldım bende.Örme yada yün yeleğe çok ihtiyacın olacaktır.Penye yelektende bir tane daha alabilirsin.Herşeyi 0-3 ay alma.Yada 6 aya kadar olanlarıda yıka ütüle yerleştir çünkü 3.aya gelmeden zaten 3-6 aylıklar giyiliyormuş.Ağız bezi.Patik(ilk adım ayakkabısı gibi olanlardan)Ev tipi veya hem oto koltuğu hem evde kullanılan ana kucağı gibi birşey de lazım olacaktır.Hastane çıkışı bir tane daha almana gerek yok.Zaten sendeki altüstlerle takım yapar giydirirsin.Şimdilik aklıma gelen bunlar...

canım öncelikle sağlıklı doğumlar dilerim sana.
bende kız annesi olacağım benimikinci bebeğim doğacak kısmetse
oğlumun doğumunda 3 takım hastane çıkış seti aldım inan yetmedi kışın kuruması yıkaması zor oluyor .3 takımal sen tam takım al.battaniyeli olanlardan .1 normal polar bir tande fermuarlı battaniye al.dışarı çıkarken rahat oluyor fermuarlı battaniye.ek olarak 4 tane patilki alt 4 tanede uzun kollu çıtçıtlı badi al.ilk doğdu ,ğu zaman ilk aylar bunlar çok lazım .sonra 3-6 ay arası eşofman yadapijama yada alt üst takımlardan al.evde giydireceğin üstlerde şapkalı olmasın bebeği arkadan rahatsız ediyor ama yelek yada hırka türü şeylerde mutlaka şapka olsun .3 yada 4 paket yeni doğan bezi 3_6 kilo uygun olur.alt açma bezleri ıslak mendil stok yap.bebek arabası yaza kadar almasanda olur gereksiz oluyor kışın.amataşıma çantası yada ana kucağı atrzı şeyler kullanışlı.

kızlar hepinize çok teşekkür ederim. bebiş 15 aralığa geliyor inşallah. kış bebeği olacak yani. bebekte tulum çok seviyorum. bi kaç tane tulum almam lazım.alt üst takım da eksik evet. ayaklı alt yetersiz demek ki 4 tane daha ekleyim ozman. battaniye de alcam. beşik olarak da park yatak almayı düşünüyoruz. bi de evde ve otoda kullanmalık ana kucağı olursa tamam o zman. zaten ankaranın kışı malum. gezmelerimiz falan olmayack. bebek arabası yaza kadar kalsın hele.
banyo küvetinde file kullanan var mı?memnun musunuz? bebek suyla temas etmediği için üşümez mi? eski usul küvet içinde ama elimizde yıkasak?

canım sters yapma tatlı telaşlar bunlar.evet aldıkların daha tamamlanmamış çünkü daha çok çıtçıtlı badi,alt ve üste ihtiyacın olacak..bebiş bazen bi kaka yaptı mı taa sırtından çıkar,bazen kusar değiştirmen gerekir.
ağız bezi ve önlük unutma..
bana alt açma için kayınvalidem iki tarafı kumaş ortası naylon bir şey diktirmişti.nasıl işime yaradı anlatamam.makineye atıyorum 30,40 dercede mis gibi oluyor ama başka alternatif de düşünebilirsin..
örgü yelek çok ihtiyacın olacak
pazen battaniye çook işine yarar
örgü battaniyeler çok kullanılmaz ama peluş battaniyeyi de ben çok kullandım
hatta ben içine atlet üzerine çıtçıtlı badi üzerine zıbın ve onun üzerine takımını giydirirdim.tabi ayaklı pantolunun içine de çorap mutlaka..hepsi penya zaten terletmiyor.benimkiler erken doğduğu için biraz da böyle yaptım.6,7 tane hastane çıkışımız vardı çünkü ikizlerdi ve ayrıca altlar patikli patiksiz,üstler..
bu arada yapabiliyorsan 6 aylık olanları da yıka ütüle bebiş doğunca zor yaparsın..
banyo küvetini fileli kullandık çok rahat oldu
bebek lifi olarak satılan banyo süngerleri var alabilirsin veya elde örülebilir
tırnak makası lazım minik.
ben araba koltuğu ayrıca bi de klasik ana kucakları var ya onları seviyorum geniş rahat oluyor güzel salllanıyor hem de çok hafif...şimdi 3. bebiş geliyor ekimde onda yatırırım gündüz
yenidoğan ıslak mendili al ilk günler için biraz pahalı ama olsun..ısonrasında slak pamuk kullanabilirsen pişik olmaz
bebek arabası alma tabi kış çünkü..
işte aklıma gelenler bu arada ben de bazılarını alacam aklıma gelmişken hadi kolay gelsin güzel şeyler bunlar hele de ilk kez almak çok zevklidir

vay canına ne çok detay varmış gerçekten , ürktüm doğrusu :)) bende 18 + 6 haftalık hamileyim ve bir kızım olacak inşallah Duru Naz isminde ) ve ben daha beşik mi park yatak mı alsam ilk etap için diye düşünmeye başlamıştımki şimdi bunları okuyunca panikledim henüz bir çöp bile almamışken bebişime bütün ihtiyaçlar bir anda gözümün önünde dağ gibi oldu :84: ahh eskiler nasıl yapıyordu ki bu işleri acaba nerden başlasam önerebileceğiniz uygun siteler var mı acaba?

minik kuzum sağol ya:) özlemişim seni ne zamandır görmüyodum. alt açmaya bi arkadaş gereksiz demiş ama? yine şu hazır satılanlardan alsam mı acaba? bi kaç sene öncesinde yoktu alt açma. ben yeni yeni görüyorum çeşit çeşit hayvanlı falan.. çıtçıtlı üstleri ve ayaklı ayaksız altları 20ye tamamlayım mı o zman? bi de herkes bebek çok çabuk büyür diyolar. onlardan da boy boy mu alsam?
oslemce şimdiden başla almaya. benim doğuma daha var ama eteklerim tutuştu. stres oluyorum valla:S

Hayırlı olsun cnm şimdiden, arkadaşlar da yazmışlar çıtçıtlı badyler çok gidiyor ilk zamanlar günde 4 5 defa üst baş değişiyor.hastane çıkışı en az 2 tane lazım ve bolca alt üst takım al yok kustu yok kaka yaptı heryer batıyor. penye battaniye 3 4 tane ve daha kalın battaniyelerde almalısın orası soğuk bir yer. ayrıca 3-6 aylıklarını da şimdiden yıka ütüle çünkü bebiş varken her iş daha zor oluyor. bende bebek küveti ve file kullanıyorum soğuk zamanlarda odada yıkıyorum, ona ayrı bi su kovası ve maşrapam var. şampuan, sabun, bebe yağı, pişik önleyici, ateş ölçer, tırnak makası... ben banyodan sonra havlusunun üzerine tülbent seriyorum ciltleri çok hassas oluyor. beyaz tülbentler aldım ve iki katlı diktirdim onları çok yumuşak oluyor. ağız bezi bolca lazım sürekli kusuyorlar. takımlardan çıkan şapkalar biraz büyük oluyor bebeğin ağzını burnunu kapatıyor, küçük şapkalar al. eldivenler de çok kirleniyor ekstra al. kadife gibi tulumlar var soğukta kullanışlı oluyor. bende park yatak kullanıyorum, yanları fileli olduğu için soğuk girmesin diye uyku seti almıştım kenarlıkları olan. şimdilik aklıma gelenler bunlar ama ne kadar düşünsende bazı eksikler çıkıyor doğumdan sonrada alırsın çok dert etme

heh heh sağol canım ben hep burdayım kız çıkamıyorum valla.evet bebek çabuk büyür hepsini minik alma..bi de arkadaş demiş ya kadife tulum diye.kadife patikli altlar var onları tavsiye ederim iyi olur..gerçi benim bebeğim de ilk defa kış bebeği olacak.malum 3. bebek bizdekiikizler ilkbahar sonuna gelmişti nasıl giydirilir kışın ben de pek bilmiyorum bizim buralar çok ılık geçiyor kışın elektrikli soba ya da klima yetiyor..hadi ben park yatak bakmaya gidiyorum iki yana sallana sallana yürüycem şimdi arkamda da iki çocuk bir koca sürü gibigörüşürüz kızlar

canım öncelikle Allah sağlıkla kucağına kavuştursun bebişini.hastane çıkışı en az iki tane olmalı.zıbın ilk iki hafta göbeği düşene kadar çok işe yarıyor sonrasında en iyisi çıtçıtlı badi.ilk üç ay bol bol kustuklarından çok sık üst değiştirirsin.battaniye bizim iki taneydi yetmedi 3.almıştık.battaniye de mutlaka olsun.gece için uyku tulumu alabilirsin.önü fermuarlı.işe yarıyor.ilk zamanlar alt açma pek işe yaramıyor.daha doğrusu çokçabuk kirlendiğinden biz ilk ay çok kullanmadık.onun yerine büyük hasta bezleri var.onlardan kullandık.tavsiye ederim.bir de ağız bezini bolca bulundur.biz hala kullanıyoruz.10 dan fazla var sanırım.ama hazırlardan kullanmadık.annem tülbentten yaptı.daha kullanışlı.küvet için file kullandık.oturarana kadar da kullanmaya devam ettik.zaten sıcak odada yıkadığından ve hızlı bir şekilde yıkadığından üşütme sorunu olmuyor.biberon mutlaka al şimdiden.birde yelek olarak sakın yünlü örme yeleklerden kullanma.alerji riski yaratıyor.biz 6.aydan sonra kullanmaya başlamıştık..

canım ben chiccoya gittiğimde sormuştum..bayağı anlatmıştı bana.tabi sana mantıklı gelenleri alırsın.ben daha bişiy almadım çok erken benim cinsiyeti belli değil diye ama sen oralardaki elemenlara sor.bebek mağazasındakiler çok fikir veriyor.bebek yağı pişik kremi bez filan da alacaksın onları unutma canım.

Tulum sayısını ve ayaklı altlarının sayısını arttır bide battaniye çok gerekli 2 penye 1 tanede polar tarzı evin soğuk oluyorsa kuş tüyü yorgan yada sadece bataniyede yeter,3-4 tane eldiven kısa süre takıak zaten ,ağız mendilleri 6-7 tane en az alt açma alma bi işe yaramadı yazık(badiler uzun kollu olsun kış bebeği 4 ay kendini ısıtamaz anca hareketlenir koruman gerek bahar gibi çıkarsın bende 3 aylıkken aldım bebek arabasını şimdi bencede gerek yok ama fazlada evde duramazsın sıkılıyor insan yelek en az 2 tane al banyo havlusu ilk başta 1 tane yetiyor sonra 1 tane daha almanı tavsiye ederimbaşlık al ama dışarı dr a götürürken yada çok soğukken tak 2 tane yeter pişik kremi uygun bulduğun her yerden bez al koy yenidoğan çok alma kilosu çok az değilse ben yenidoğan almadın direkk prima 1 numara ile başladık :)pişik keremi,bebek yağı,şampuanı çeşit kullanma hepsi bi marka olsun aklıma gelirse yazarım şimdilik bu kadar

herkesin bebişi hayırlısıyla sağlıklı ve günüde doğar ve analı babalı büyür inşallah..

bende 30+2 deyim ilk cinsiyeti belli olduğunda kesin demedikleri için iç zıbınlardan aldım bej renklerinden her çeşitten bir tane aldım.Ama şimdi anladımki tek alta çok ihtiyaç olacak ondan eksiğim var..

24 haftalıkken serklaj olduğum için yatak istirahatindeyim ,dışarı çıktığım zamanlarda çok duramıyorum dikişler yüzünden dikkat etmek zorundayım.

O yüzden netten alıyorum artık hastane çıkışı felan çok uygun siteler var anlatamam 20 parçalık aldım hepsi çift renk battaniyesi havlusu herşeyi içinde hemde hepsi pamuklu çok beğendim.

Sizce bez ne kullanmak mantıklı ben alıcam şimdi prima premium care mi aktif bebek mi kararsız kaldım premium daha iyi geldi kullanan var mı?

ve nevresim takımları felanda lazım onlarıda sipariş edicem hepsinin ayrı uygun siteleri var ama kararsızım...?

tavsiyelerde bulunan arkadaşlar hepinize çook teşekkür ederim.daha birsürü eksiğim var tamamlicam inşallah da bazıları da abartma diyo.bebek çok çabuk büyür falan diyolar. bi de bebek bakım eğitimine gitmiştik. ordaki hemşire zıbının çok kullanışlı olmadığını, sürekli toplandığını söyledi. çıtçıtlı üst öneriolarmış. 2 tane zıbınım var ama... daha tulum da alcam nerdeyse hiç yok çünkü.bebişlere de çok yakışıyo hani.

delgeç canım hayırlı olsun, inşallah sağsalim sapasağlam alırsın bebeğini. site adı verebilir misin acxaba? çünkü ben de dışarı çıktığımda salaklaşıyorum resmen,neyi nerden alcam hepsi birbirine giriyo.bi de tabi fazla yorgunluğa gelemiyorum.

sizce bez ne kullanmak mantıklı ben alıcam şimdi prima premium care mi aktif bebek mi kararsız kaldım premium daha iyi geldi kullanan var mı?

ilk ay premium care kullandık biz sonra aktif bebek e geçtik diğeri sert biraz bebek hareketlendikçe kullanışlı olmuyor

teşekkür ederim inşallah hepimiz meleklerimizi sağsalim kucağımıza alırız..

bende gezememiyorum hep evde olmak tuhaf çalışan biri olarak tabi..

bez,zıbın,tulum gibi giyimde sürekli kampanyası olan www.e-kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk var

nevresim takımı alacaksanda Pamidor Bebek ve ocuk Kyafetleri da şuan indirimde ve kaliteli

perisi yenidoğan içinde mi aktif bebeyi öneriyorsun premium da krem ve losyon var diye kararsız kaldım ama?

yok ilk zamanlar premium care kullan daha sonra değiştir demek istedim aktif bebek de parfümlü gibi çok güzel kokuyor, sonuçta granüller yüzünden hepsi kimyasal içeriyor keşke elden gelsede eski usul bez yapabilsek en sağlıklısı oymuş

Son düzenleme:
aslında stres yapmaya gerek yok...benim de ikinci bebeğim olacak inş..kasım ayının başlarında nasipse alacağız kucağımıza.darısı herkesin başına.ilk başta kullanacakların badyler ve tulumlar olacak..bence hastene çıkışı bir tane yeter..hastane çıkışı diye fazla para vermeye gerek yok.hastane çıkışının işini küçük boy tulumlarda görüyor pekala :)) bady ve tulum en çok kullanılan kıyafetler oluyor..onun yanında yelek,patik,çorap ve bir kaç battaniye.zaten doğumdan sonra çoğu şeyin gereksiz olduğu görülüyor..o yüzdeen ihtiyaca göre almak en iyisi Allah bütün bebek bekleyen anne adaylarına yardım etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…