Doğuma Hazırlık bebek alışverişi yapmaya çalıştım. kafam karışık, canım sıkkın:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bende 32 haftalığım .Aynı zamanda bebek giyimciyim. Patikli tulum yada alt çok çok alma. Çünkü zamanla patik kısımlarından dolayı dar geliyor. Patiksiz olanları tercih etmeye çalış. Hastane çıkışı 10lu yada 11 li setlerden 1 adet yeter. Ekstradan 5-6 lı setlerden ( içinde önlük, eldiven, alt üst takım, şapka) 1 adet daha alsan hastane için yeter. Penye battaniyede hastane çıkışının içinde 1 tane var. 1 tane daha alırsın.Bebek eldiveni ve çorabı ihtiyacın olacak. Abartılı kıyafet alma. Çok çok çabuk büyüyecek çünkü. Ben bezini, şampuanını, ıslak mendilini, deterjanını ve yumuşatıcısını aldım. Şimdilik park yatak mı alsam büyüyen beşik mi alsam diye düşünüyorum. Kıyafetler için eksik falan diye üzülme heryer kıyafet satan dükkanlarla dolu.

bugün kuzenim geldi. 2 çocuk annesi tecrübeli bi kadın. aldıklarımı gösterdim. çok bile almişsın bi çoğunu daha doğru dürüst giydiremeden büyüyorlar zaten dedi. 2 tane daha battaniye alırsam tamam olacakmış. bi de heepsini küçük almışım. daha hediye falan da gelir dedi.
kızlar bi de şey sorcam: oto koltuğunu evde ana kucağı yerine kullanabilir miyiz? ayrıca ana kucağı almaya gerek var mı? kraft dondy multi fonksiyonel mama sandalyesi var. hem beşik, hem ana kucağı hem de mama sandalyesi olarak kullanılıyo. alanlar çok memnunmuş ama o da en aşağı 350. sizce o kadar para vermeli miyim? arabada artık oto koltuğu şart,almadan olmaz,fuzuli bişi de almak istemiyorum. yani mutfakta falan oto koltuğuyla idare edebilir miyim?

Benimde ikinci oğlum olucak kısmetse.25 haftalık hamıleyım.Herkez bana deli gibi alışveriş yaoıyosun diyor hakkaten senin aldıklarını okuyunca ben çok abartmışım.Benim büyük oğlum 10 yaşında bende 28.Onunda kıyafeti çoktu.Çocuklar emdikten sonra sütün fazlasını ağızlarından geri atıyorlar.Önlük bile olsa üstüne gelebiliyor.Ve kalırsa ekşi kokuyor.Onun için ben çook fazla sayıda üst aldım.Mesela 3 renk üst için 2 alt gibi .Hiç tulum almadım çok gereksiz ve zahmetli.Çocuk elli şekle giriyor altını alırken.Sonra çok çabuk uzadığı için patikli altlar kullanışlı değil.En güzeli patiksiz olanlardan.3-6 aylıklarınında hepsini yıka ve ütüle sabun tozuyla tabi nasıl büyüdüğüne şaşırırsın bir bakarsın aldıkların küçücük kalmış:)Sonuç olarak tabiki büyük israf yapıyoruz ama elimizden de birşey gelmiyor.Heves işte..Bunun dışında ana kucağı,oto koltuğu çok lazım.Biraz büyüyünce mam sandalyesi ve oyun parkı elin ayağın olur.

oto koltuğu vardı ikizlerimde evde çok kısa bir süre kullandık ama rahat etmiyorlar bir süre sonra.normal ana kucağı aldık çok rahat ettik geniş çünkü yine öyle yapıcam bu bebeğime de.mama sandalyesini de 6 aylık olunca alırım..onun dışında da bişey almam çok kalabalık oluyor ev..oyun halımız da var abilerinden kalma o da iyi bir şey..

çocuğu mama sandalyesine alıştırınca gittiğin farklı yerlerde zorluk çekiyorsun.ben o yüzden almadım.
arkadaşım almıştı.kalmaya gittiği misafirliklere bile mama sandalyesini götürüyordu,çünkü çocuğu başka yerde yemiyordu.

almak istiyorsanızda ikeanın var antiloptu adı sanırım.hem hesaplı ( 60-70 civarı) hem kibar bişey.

öncelikle bebğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah.
bir kaç tavsiyede benden:
hazır alt açma bezlerini tercih et. çok kullanışlı oluyorlar. öyle çabukta bitmiyorlar. kirlenmediği sürece kullanabilirsin.
patikli altların yeter patiksiz al biraz daha. çünkü çok çabuk büyüyor bıdıklar. ben patikli tulumların parmak kısımlarını kesmiştim oğlum uzun doğmuştu çünkü.
seninki kış bebeği olacak uzun kollu çıtçıtlı badi tercih et.
bolca ağız bezi hazırla yada satın al. dikiş biliyorsan kendin yapabilirsin. kumaşçıdan mermerşahi kumaşı alıp kare kare kesip çift katlı olarak dikip hazırlaya bilirsin.
burun aspiratörü olarak otri bebe markasını seç. çok kullanışlı benim oğlum 2 yaşında hala kullanıyoruz.
0-3 ay çok giyim alma (benim oğlan biraz iriydi 4 kilo doğdu inan 2 hafta anca giydi yenidoğan giysilerini)
profilinden baktım ankarada oturuyosun yani ihtiyaçın olduğu zaman çıkıp alabilirsin onun için kafana çokta takma.

Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım, kendime göre bir ihtiyaç listesi hazırladım. Aldıklarım ve alınacaklar şeklinde liste yaptım, biraz daha rahatım şimdi Hatta listemi ekliyim

Alınanlar
1-Kendim için:
Göğüs pedi

2- GİYSİ
1 tane alt- üst takım
4 tane 0-3 ay, 4’lü 3-6 ay body
3 tane 0-3 ay alt pijama
3 çorap
2 bere
1 önlük
2 eldiven
3 tane tulum (3-6)

3- BAKIM
alkolsüz ıslak mendil
Bebek bezi
Sabun
Pudra
Bebe yağı
başlıklı havlu
Ağız temizleme mendili(6 tane)
Küvet ve filesi,
Bebek banyo süngeri
Fırça tarak seti,
Tırnak makası
Kulak çubuğu
Ateş ölçer
Burun aspiratörü
Dalin sıvı deterjan
Emzik
Pişik kremi, Şampuan

4- TAŞIMA
Oto koltuğu
Bebek arabası
Bebek bakım çantası

ALINACAKLAR İSE:

1- Kendim için:
Pijama
Göğüs kremi

2-GİYSİ
Dışarı çıkış giysisi
0-3 ay için tulum
Çorap
Alt 3-6 ay için
Kadife tulum

3- BAKIM
Alt değiştirme ve bakım yatağı

4- YATAK ODASI

Park yatak
Yatak
Nevresim takımı

bol miktarda mendil...yetişmiyor çünkü..kusuyorlar.mutlaka alt açma al.bizimki çok fena altını açınca fırtt hemen yapıyordu.canbebenin var biz ondan alıyoruz hep.çok kullanışlı.bir de bodyleri mutlaka yanlardan çıtçıtlılardan al.kafadan giydirilenler çok zor.

arkadaşlar anne adayısınız ve sanırım bebekler için buhar makineleri filan alıcaksınız. sizlere tavsiyem sunny penguen modeli almayın. hatta ucuz marka almayın. ben klıma calıstırdıgımdan kendım ıcın aldım fiyatı da uygundu fakat ilk aldıgımdan beri çıkan buharı plastık kokuyo ve sabaha kadar calıstırdıgımdan sabah butun oda plastık kokuyo du. daha önce bu makınelerden almadıgımdan soğuk buharı titreşimle yaptıgını düşünerek kokunun normal oldugunu düşünmüştüm fakat başka bir bebk magazasında iyi bir marka ve oldukca pahalı olan bir ürünün yaptıgı buharı kokladım hiç koku yoktu. bende benımkını servıse yolladım servıs ıcıne parfum koydugumu düşünüyor. ama ben kesınlıkle koymadım ve kullanma kılavuzunda da yazıyo zaten parfum giibi bişiler koymayın diye.zaten ılk aldıgımdan beri kokuyodu buharı. şu anda serviste ama ucuz ve adi bir marka oldugundan servıs zaten ılgılenmıyo 15 gundur arıyorum daha makıneyi gelen kargolarda bile bulamadılar filan. bana döneceklerini söylüyorlar sürekli. aramak için ödediğim telefon faturaları ile iki tane daha makine alırdım. bende aramıyorum artık. yani aklınızda olsun. almadan önce orada denemek amaçlı çalıştırın ve buharın çıktığı yerden iyice tazyikli ve yukarıya doğru üflüyor olmasına dikkat edin benimki cansız cansız üflüyodu oda yere çöküyodu hemen. iyice koklayın kesinlikle kokusuz olmalı. bunları diğer anne adayı arkadaşlar ilede paylaşalım lütfen kimse mağdur olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…