Doğuma Hazırlık bebek alışverişi yaptım sizce bi eksik varmı ??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tute

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
117
2
96
İstanbul
merhaba arkadaşlar bugün eşimle havuzlu hana gittik ve eksiklerimizi tamamlayalım dedik ama yinede gözüme çok az geliyo aldıklarımı yazıyım eksik varsa yardımcı olun lütfen:69: bide gereksiz bişi almışmıym sizce

hastane çıkışı ikili battaniyeli
4 tane patikli tulum
5 tane alt üst takım
5 tek alt
5 uzun kollu çıtçıtlı body
2 tane pijama
2 tane kadife tulum
1 tane patiksiz tulum
pratik alt açma ve minderli alt açma
2 tane penye battaniye
4 tane şapka
4 tane patik
7 tane çorap
polar battaniye
polar uyku tulumu
banyo havlusu içi tülbentli olanından
kapı süsü
kapıya yapıştırmak için harfler
hastaneye gelenlere verilecek biberon şeklindeki süsler
bebeğin eşyalarını koyucağım çanta
nevresim takımı
uyku seti
küveti ve filesi
bebeğin eşyalarını yıkamak için file

sanırım hepsi bu kadar yardımcı olurmusunuz daha almam gereken bişiler varmı? yoksa yetermi? annemler çok abarttığımıda sölüyolar:44:

yok canım abartı değil..kış geliyor yıkadıklarımız zor kuruycak iyi etmişsin.tırnak makasını unutma.ben peluş battaniye de tavsiye ederim çok kullandım..yalnız uyku tulumu polarlı çok sıcak olur ve terletebilir,kadife ayaklı pantolonlar var onlar da işe yarar.benim penye,pazen,peluş,polar bi de örgi battaniyem var..annem sayesinde sağolsun coşmuştu iizlere hamileyken şimdi hiçbişey almama gerek kalmadı bu ikinci gebeliğim 3. bebek:46:
örgüleri pek kullanmadım..en çok pazen ve peluşları kulllandım..hmmm banyo küveti aldın mı hatırlayamadım..ne zaman doğacak bebiş benimki ekimde..hayırlı doğumlar dilerim

en azından abartmamışım bunu duymak güzel :)
bi aksilik olmazsa inşallah ekimin ilk haftası gelcek minik prenses:)

bunlar yeni aldıklarım bide annemin saklama huyu sayesinde benim örgü battaniyelerim polar battaniyelerim yeleklerim vs hepsi duruyo onları unutmuşum
küvetini de aldım filesiyle ev doğalgazlı gerçi kurutma problemim pek olmaz ama niyeyse çok üşürmüş ve kat kat giydirirmişim gibi gelio yani en azından ben çok üşüdüğüm için öle düşünüyorum galiba umarım yeter aldıklarım yetmezse çıkıp alırız artık napalım :)
inş sağlıkla alırsın bebeğini kucağına cnm :69:

ayrıyetten

bebedor tırnak makası
chicco cam biberon ve dr browns biberon
2 tane mama kaşığı (ne olur ne olmaz )
chicco göğüs pedi
mothercare şampuan,losyon,yağ,sabun ve pişik kremi
bunlarıda aldım

güle güle kullanın inşallah çok zevklidir ya o ilk alışverişler yani ilk bebek..benimkilerin her şeyi duruyor o yüzden ben bir şey alamıyorum...bi tek geçen tırnak makası aldım ,küvet alacaz şampuan filan pek bişey yok..heyecanlanmak istiyorum oysaki bu konuda.benimki de ekim ortası veya sonuna doğru doğacak inşallah o yüzden de acele etmiyorum..yumoşlarımız bi doğsa da biz de kurtulsak şu koca göbeklerden de mi yaa

Bebek eldiveni almayı unutmussun. Bebek çorabıda alacaksın tabi. Aldıkların abartı değil. Ama başkada kıyafet alma. Daha hediye gelecek çünkü. Bide fazla patikli tulum yada alt alma. Çünkü onlar zamanla olmuyor. Patiksiz tercih et.

Bu arada kıyafetlerinide çok çok küçük alma . Çok hızlı büyüyorlar çünkü. Şimdilik 62-68 cm arası al.

canım kış geliyor herşeyin içine atlet olarak kolsuz yada yarım kollu çıtçıtlı bady giydirirsin, bir de yelek lazım oluyor.
kendine de emzirme sütyeni ve lohusa gecelik yada pijaması al önden açılanlardan

Son düzenleme:
Abartılacak birşey almamışsınız bence, biz daha detaylı almışız demek :)
Sizden farklı çorap, emzirme yastğı, bel destekli hazır kundak, anakucağı kılıfı, ana kucağı, bebek arabası, park yatak, ateşölçer, emzik,emzik kabı, lansinoh krem, uyku tulumu(teyzesi almış) hatırladıklarım bunlar.

Amerikada doğum yapan arkadşım var, eve hemşire gelip nasıl kundak yapılacağını öğretmiş. 2 ay kundak yapmışlar bebeği sıkı sıkı değil ama, maksat kucağa alırken kemik gelişiminin kötü etkilenmemesi. Ana kucağı kılıfı almamnın sebebi de aldığım ana kucağının kılıfı yıkanıyor aslında. Ama hem daha kalın olsun hem sıksık yıkamak ve orjinal kumaşın solmaması için aldım.

Back
X