Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebek alışverişi

Her zaman bebegin rahatlıgı önemli. Daha yeni dogdugunda pantolonlar almıstım inan hiçbirini giymedi. Ben Mother care in tulumlarına bayılıyorm. Avent emzik. Biberon cam şişe avent. Süt sagma makinesi chicco aldım. Avent marka posede sütümü koyup buzluğa atıyordum. Puset cok önemli. Yeni dogan seti bol bol lazım. Battaniye de cok lazım oluyor. Ayakkabı ayakları büyüyünce bak bence.

Öncelikle hastane çıkisini alın. Onu da 20 li alın bence havlusu ve penye battaniyesi içinde olsun o zaman iş görur. Bir kaç tane fazla pene battaniye alın ilk zamanlar ise yariyor. BiR tane kalin battaniye ve onun daha incesini alın pusetinde kullanmak için dışarı çıkarken. Alt açma bezini brn battaniye tarzı aldım yastığı falan da var bit dr iç kısmına bebeği yerlestirmelik parçası var çok lazım mi derseniz daha o parçayı kullanmadım.

Banyo malzemelerini alabilirsiniz kovası kuveti filesi.

Bir de bol bol zibin alın ve altı üstü takımlar çok kullanışlı oluyor. Tulumlar da güzelg ama sanki hemen küçülüyor.

Ben 5 aylıkken alısverıse basladım son aylarda hıc halı kalmıyor ınsanın

Benım kız 13 ocakta dogdu en cok kullandıklarımı soylıyım

Patıklı eldıvenli 3 tulum
Uyku tulumu en ıncesınden
1 ınce nohut battanıye
4 alt ust takım seklınde kıyafet
7 cıtcıtlı badi bunlardan 3 tanesı yarım kollu dıgerlerı uzun kol
7 cıft corap
2 en ıncesınden bere
1 yun yelek
Kullan at alt acma bezlerı
Booll mıktarda agız bezi müslin bez
Travel sıstem ana kucagı ve bebek arabası
Tahtaravalli beşik
Kehribar kolye
Uyku arkadaşı
Eeennn ucuzundan bısuru bebek bezı yerli malı olanlar
Astronot tulum
2 hastane cıkısı
Burun aspiratoru

Bunları cook kullandım
Kıyafetlerını hep 3_6 ay buyuk aldım mesela suan 1,5 yasında ama ben en az 2 tas alırım yalnız yenı dogduklarında cok mınık oluyorlar 6 ay dolana kadar buyuk gıydıremıyorsunuz

Cocuga gardırop sart bıde hıc bükme alıskanlıgım yok yıkar yıkamaz askıya asıp askıda kurutup dırek askısıyla gardırobuna asarım bıtek agız bezı bükülü durur herseyı askıda bu cıddı rahatlık ve hız kazandırıyor

oyy ozaman içinde kum olan mikrodalgada ısıtılanlardan almak daha sağlıklı
Canım içi kıraz cekırdeklı ısıtıcılar var kıraz cekırdegı erken ısınıp gec soguyor mikrodalgaya attıgın zaman ısınır su torbası tehlıkelı olabılır

Arkadasa katılıyorum lıstene sımdıden lazım olacakları ekle en pahalı seylerıde fıyatı artmadan alıp koyabılırsın son aya kamasın yeterkı fıyatlar artıyor, lısteyı her ay bırsey alarak tamamla halin Vaktın yerindeyken son aylara pek birsey bırakma kendınede alacakların olacak son aylara bırakınca bırsuru sey kafa karısıklıgı oluyor masraf bı anda cıkar en azından hersy hazır bulunsun kıyafetlerını yıkayacaksın son aylarda cantanı hazırlar koyarsın rahat olr nacızane fıkrım bi arkdasım son aylara bıraktı bebek olunca cogu seyı alamadı cıkamadı bebegı olan arkadasları bırseyler verdı falan bende hedıye kanguru aldım ona dıger arkdsımz son aylara bırsey bırakmadı butun kıyafetlerını malzemelerını yıkadı kendıne vakıt ayırdı ole doguma gıttı zman cabuk gecıyor cunkı bugun alıyım yarın alıyım derken şimdiden fikr alıp lıstene ekle gereklı gerksızı ayırarakHoppa:super:

Benim oglum ocak dogumlu. Nisandan sonra disari cikardim. Hasta falan da olmadi. Soguk ta birsey olmaz diye cikaran tanidik vardi o bebek daha cok hasta olmustu. Esintili hava cok sert hava olmadiktan sonra cikarabilirsin. Ayagi usuturse gazi yada mide bilantisi olmustu. Anne olarak icinden ne geciyorsa onu yap. İlk bebegin olmasina ragmrn icgudusel olarak en guvenlisini tapiyorsun. Bebeklerde usume yanma hissi yok. Usudu mu cenesi titriyor sadece.
Gerekli esyalar kisiddn kisiyede degisiyor. Park yatakta yatiyor oglum hala 16 aylik gayet sik ve guvenli. fisher price ev tipi sna kucagi aldim. 3 yasa kadar oturabiliyor. İsimize yarar esyalardan biri oldu. Unibaby banyo urunleri guzel. Biraz daha hesaplisi komili bebede gayet iyi. Oyun halisi almistim icinde durmadi. Suyun isisini olcer derece gereksiz kendin gayet gizel ayarlamaya basliyorsun
Kulaktan olcer derece braun marka sldim gerekli ve hastanede kullanilan marka
Burun aspiratoru aldim kullandim.
Biberon emzik avent
Telsiz sonradan goruntulu kamera gerekli oldu weewell ( kisiden kusiye degisir marka fikir olsun diye yazdim)
Sterilizator buhar aleti. Uogurt makinesi gibi seyleri almadim. Donence basit birsey almistim bakmadi bile. Alt acma can bebe yada baby me nin kirlendimi atilanlar var onlari kullaniyorum.
Aklima gelenler bunlar .

Canim ben kiraz cekirdegi kullandim. Hediye gelmisti. Su torbasi tehikeli. 2 dk mikrodalgada isitip koyuyordum. Gece ginduz kaliyordu. Rossman da var benim kyllandigim. Cok pratik . Pelus citcit icinde . Bazi kiraz cekirdegi yastik li yada cekirdekleri cikariyorsun kullandigim cok rahat. Aklinda olsun lazim olursa

Ben hastane cikisi almadim. Hastane cikisinda alt yst var. Tulum giydirdim. 1-3 ay arasi aldim. Cik almadim bol bol giyince eskiyo zaten. Alt ust bebekte cok tercih etmedim belden sıkmasin diye. Arada giydirdim. Tulum ustune yelek altlik. Yun hicbirsey almadim pamuklu aldim. Yun yelek dokuma cok geldi enseyi bogazini kizartti. Hazir aldim yelek kullandim.
Corap sıkmayan olmasina dikkat et lastikleri sıkı olunca iz yapiyor.
Uyku arkadasi gibi seyler kullanmadim. Uzmanlarin yazdigi en guzel uyku arkadasi bir yasina kadar anne. Bebegede bagli bilemiyorum. Gobek bagi dusene kadar zibin , gobek bagi dustuktdn sonra citcitli zibin. Beli acilmiyor gayet iyi.
Gogus pedi lansinoh
Gigus kalkani avent

merhabalar grovia veya fizzibunz tarzi bebek bezi kullananlariniz oldumu acaba

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Benim en çok işime yarayan şeyler şu çıtçıtlı zıbınlar oldu. Çıtçıtlı olmayan hiçbir şey almayın. Alt silme için o ıslak mendillerden hiç almayın derim, ılık su ve pamuk en sağlıklısı. Çalıştığım için göğüs pompası çok işime yaradı. Çalışıyorsanız göğüs pompası işinize yarar. Bebek oyuncakları, dönence falan alırken acele etmeyin derim. Bir de bebek eldivenlerinden sadece bir çift yeter, fırlatıp atıyorlar. İlk aklıma gelenler bunlar.

Daha erken bence alisveris icin. Biraz daha zaman gecsin. Su an kislik bir seyleri bulmaniz da zor.
Bununla beraber alip da bir isime yaramayan pek cok sey oldu kendimce paylasayim
Biberon kullanmadi oglum,iyi ki de bir tane almisim onunla da 6.aydan sonra sadece su verdim
Simdiden fazla fazla biberon ve emzik almayin,birer tane alin bulunsun. Benim oglum gibi emzik ve biberon tutmayan bir bebeginiz olabilir
Su agiz omuz bilmemne bezleri de cok cok gereksiz. Herkes alin diyor da benim hic isime yaramadi. Cocukla alakali bir sey bence. İlle alinacaksa iki tane yeter, biri yikanirken oteki kullanilir,oyle desteyle duzineyle gerek yok

Lutfen hap kadar bebege lacost yaka tisortler,kot pantolonlar almayin. 1,5 yasa kadar gerek yok. Kot neden giydirilir kucucuk bebege hic anlamam. rahatsiz bir giysi. Birakin cocuk penye icinde rahat etsin. Disari cikarirken de koyu renkli esofman tarzi pamuklu penyeler alin alt ust seklinde. Ev donu gibi durmaz hem de cocuk rahat eder.
Kis bebegini kat kat giydirmeyin. Sadece bir kat kiyafet uzerine astronot tarzi bir tulum yeter
Cocuk pusetinde veya besiginde yatarken uzerini tulbentle dahi ortmeyi , siz soguktan korur niyetiyle yapiyorsunuz ama cok zararli. O tulbentin alti bin derece oluyor cocugun nefesiyle. Bu yanlisi herkes yapiyor ben uyarmaktan biktim

Simdiden zilyon paket bebek bezi ve mama almayin sakin. Neyi kullanacaginizi bilemezsiniz. Doguma giderken bir paket yenidogan bezi yeterli

Alt acma minderi gibi kullanissiz bir urunu de almayin,tek kullanimlik alt acma bezleri var onlardan alin. Cocuk hemen kirletiyor yika kurut ugrasmayin,tek kullanimligi disarida da kullanirsiniz. Elalemin pis yerlerine deger minderi katlayip cantaniza koyacaksiniz cok hijyenik degil bir bebek cantasi icin.
Ayakkabi almayin. Kalin corap yeterli. Yurumeyen cocuga ayakkabi gereksiz ve sagliksiz
Fazlaca almaniz gereken kolsuz,yarim kollu ve uzun kollu citcitli body ile penye ev pantolonlari.
Orme yelek,kazak hirka almayin,ormeyin,yaptirmayin. Bosa masraf ve o yunler bazi bebekleri kasindiriyor. Hazir kain penyeler var cok guzel koruyucu,acik renklileri evde koyu renklileri disarida giydirirsiniz.

1.80e 1.90a kadar buyuyebilen besikleri almak gibi bir gereksiz is de yapmayin derim. Sanki cocuk 1.90olana kadar onda mi yatacak:KK66: hem anlamsiz hem gereksiz para tuzagi. Cocugunuza bir besik alin bir de gardirop. Bir tane de emzirme koltugu tarzinda bir koltuk koyarsiniz odasina. Duvarlara raf yaptirin,hem aksesuar hem oteberi koyarsiniz. Tavsiyem duvar boyunca sabit dolap yaptirip bir kismini cocugunuza ayirmaniz. Ben oyle yaptim cok memnunum. Bir de besigimiz var yeterli. Bu cocuk 18ine kadar yatmayacak o yatakta,fazla paraya gerek yok. Bu arada 4aylik falandi yanilmiyorsam besigini artik odasina goturmustum, gec bile kaldim. Bence dogar dogmaz kendi odasinda yatmali bir bebek

E bebek ve kotondan cok esya aldim ben. Hem uygun fiyatli oluyor hem de eve kargoyla gelebiliyor. Hepsi kullanisli. Ayrica disarida giyilebilecek ust gelir grubunun markasi marco polo ve belly button un urunlerini de kanzshoplarda bulabilirsiniz. Aklima gelenler bunlar. Her turlu sorunuzu cevaplarim.
HARİKA bir paylaşım olmuş teşekkürler

kanguru tamam puset peki ana kucağımı pusetmı hangısı doğru adı onuda bılmıyorum da :)

evın soguk oluyorsa uyku tulumu al mutlaka ve astronot al bence benımde ılk bebegım bilmiyorum ama ben olsam kesi öyle yapardım benım evım sıcak olacak ama yınede 2 sini alacagım hem ev hem dısarısı ıcın

Herkese merhaba iki yeğen büyüten mayısda anne olan iki aylık bebeğimle mıtlu mesut gazlı uykusuz yaşıyorum
Şimdi sana çoooookkk güzel nir tavsiye benden
Bu sallanan ufak beşikten mutlaka al gittigidiyor hepsi buradada falan 125tl en az 4ay kullanırsın salon oturma odası yatak odası heryerde hafifde
Doğumun belli olsada olmasada bir gecelik bir pijama takımı al mutlaka depend hasta bezlerinden al bir paket hastane ve sonrası ilk zamanlar rahat işini görür sonra canped al kendin için m bedeni ideal
Park yatak candır helede alt değiştirme ünitesi olanlar normal doğumda bi süre oturmada sıkıntı yaşıosun ayakta alt değişmek kolay
Derece nem göstergeli şart ideali 40-60 olmalı nemin weewell ii
Kiraz çekirdeği ii
Hastane çıkışı bir tane battaniyeli yeter
0-3aylık en az 5tane al
İki adet daha oenye battaniye şart
Bebekler bebek dermatidi oluyo egzamaya çevirmesin yünlü sert boğaza dayanan hiç bişe alma
Bol çıtçıtlı bady şart
Booooooollll çorap şart tavsiyem bilekleri katlanan alma lastikleri gevşio kalında alma çorapları ili aya yaklasınca yenidoğan çorapları olmuyo 3-6ay çorapları kullanıosun
K sinlikle dolap şaaaarrrrtttt
Bez ben prima almışdım premium care ama gecen seneki paketlerden bezler geğişmiş popoya yapısıomuş
Eğer erkekse bebişin ilk on günde sünnet işini hallet
15günden sonra kolik oluyor benim tavsiyem whisbear ayı al mutlaka almadığıma pişmanım sallanmaya fve ninniye kucağa memeye fena alıştı evde yemek yapmaya adam lazım :D
Sling al ama çok dikkat et boğulma durumları oluyormuş kullanan arkadaşlar sana nasış kullandıklarını yazmışlar
Emzik şart
Süt gelmio die endişe etme aç bu aç die kucagına verip dururlar mama verelim derler bırakana kadar memeyi emzir dakka tutma uyusun uyansın hiç önemli değil senin kucagında gaz sancısı azalıyo bu arada bebeğin
Yok öyle tutma böyle tutmalara bakma gaz yüÜnden basıl rahat ederse öyle tut deneye deneye
Hiç bişide panik yapma stres yapma ona yansıyo
Refli yatagı candır yan korumalılardan al bide boğulma önleyici delikleri olanlardan benim bebiş yüz üstü de baya yattı gündüzleri gazdan ii pırt yapıolar ıkına sıkıla :D
Şu puset oto koltuğu ana kucağı denilen şeyi mümkün olduğunca geniş ve rahatından al
Arabaya acele etme çift yönlü alırsın hafif bişe ben kraft evo aldım sıfır terletio kuması hediye treval sistem bebek arabası almışlardı pusetinde daralıo ve çok fena terlio o nedenle değiştirdim
Bi kanguru bulamadım almak için cok kararsızım dışada dönebilceği bacaklarını m şeklinde olcak kanguru bakıyorum valla aklıma geldikçe yazarım
Ha bide 5li takım alırsın 0-3 aylık kış çocu olcakya ayrıca tek altlar satılıo yine ayaklı onlardan al çift kat olur
Hasta olup perişan olcanıza aç kombiyi sonuna kadar ilk üç ay evin sıcaklıgı 22-24derece olmalı
Bebeğini cok giydirme gündüz cok örtme
Ayh ne yazdımmm kızmayın :D

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 186
  • IMG_1390.webp
    IMG_1390.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 198
Şapka eldiven çorap uzun kollu zıbın pijama takımı bunlar iç kıyafet üstüne de dış kiyafet mesela süslü bi takım ya da tulum. Bunları her gün giyecek canım kış bebeği olduğu için. Beyaz badi işe yarar kilotlu çorap işe yarar. Ağız mendilleri. Banyo malzemeleri,bakım ürünleri,tırnak makası,örgü yelek-hırka,peluş takımı vardı benimkinin dışarı cikarken giydiriyodum kalin pelus pantolon ve hırka,örgü patik,örgü kalın battaniye,pazen battaniye, taşımak için ilk zamanlar portbebe iyi oluyor. Ayağına mutlaka 2-3 Çorap giydir önü ıslak kalmasin çok dikkat et hep ağiz mendili koy benim tafsiyelerim bunlar. Ben bunları uyguladim rahat ettim kolay gelsin sanada güle güle büyüt bebisini

Herkese merhaba iki yeğen büyüten mayısda anne olan iki aylık bebeğimle mıtlu mesut gazlı uykusuz yaşıyorum
Şimdi sana çoooookkk güzel nir tavsiye benden
Bu sallanan ufak beşikten mutlaka al gittigidiyor hepsi buradada falan 125tl en az 4ay kullanırsın salon oturma odası yatak odası heryerde hafifde
Doğumun belli olsada olmasada bir gecelik bir pijama takımı al mutlaka depend hasta bezlerinden al bir paket hastane ve sonrası ilk zamanlar rahat işini görür sonra canped al kendin için m bedeni ideal
Park yatak candır helede alt değiştirme ünitesi olanlar normal doğumda bi süre oturmada sıkıntı yaşıosun ayakta alt değişmek kolay
Derece nem göstergeli şart ideali 40-60 olmalı nemin weewell ii
Kiraz çekirdeği ii
Hastane çıkışı bir tane battaniyeli yeter
0-3aylık en az 5tane al
İki adet daha oenye battaniye şart
Bebekler bebek dermatidi oluyo egzamaya çevirmesin yünlü sert boğaza dayanan hiç bişe alma
Bol çıtçıtlı bady şart
Booooooollll çorap şart tavsiyem bilekleri katlanan alma lastikleri gevşio kalında alma çorapları ili aya yaklasınca yenidoğan çorapları olmuyo 3-6ay çorapları kullanıosun
K sinlikle dolap şaaaarrrrtttt
Bez ben prima almışdım premium care ama gecen seneki paketlerden bezler geğişmiş popoya yapısıomuş
Eğer erkekse bebişin ilk on günde sünnet işini hallet
15günden sonra kolik oluyor benim tavsiyem whisbear ayı al mutlaka almadığıma pişmanım sallanmaya fve ninniye kucağa memeye fena alıştı evde yemek yapmaya adam lazım :KK70:
Sling al ama çok dikkat et boğulma durumları oluyormuş kullanan arkadaşlar sana nasış kullandıklarını yazmışlar
Emzik şart
Süt gelmio die endişe etme aç bu aç die kucagına verip dururlar mama verelim derler bırakana kadar memeyi emzir dakka tutma uyusun uyansın hiç önemli değil senin kucagında gaz sancısı azalıyo bu arada bebeğin
Yok öyle tutma böyle tutmalara bakma gaz yüÜnden basıl rahat ederse öyle tut deneye deneye
Hiç bişide panik yapma stres yapma ona yansıyo
Refli yatagı candır yan korumalılardan al bide boğulma önleyici delikleri olanlardan benim bebiş yüz üstü de baya yattı gündüzleri gazdan ii pırt yapıolar ıkına sıkıla :KK70:
Şu puset oto koltuğu ana kucağı denilen şeyi mümkün olduğunca geniş ve rahatından al
Arabaya acele etme çift yönlü alırsın hafif bişe ben kraft evo aldım sıfır terletio kuması hediye treval sistem bebek arabası almışlardı pusetinde daralıo ve çok fena terlio o nedenle değiştirdim
Bi kanguru bulamadım almak için cok kararsızım dışada dönebilceği bacaklarını m şeklinde olcak kanguru bakıyorum valla aklıma geldikçe yazarım
Ha bide 5li takım alırsın 0-3 aylık kış çocu olcakya ayrıca tek altlar satılıo yine ayaklı onlardan al çift kat olur
Hasta olup perişan olcanıza aç kombiyi sonuna kadar ilk üç ay evin sıcaklıgı 22-24derece olmalı
Bebeğini cok giydirme gündüz cok örtme
Ayh ne yazdımmm kızmayın :KK70:
Bilgilendirme icin tesekkurler dikkate alacagiz:super:

Ay bide normal doğum yapma ihtimaliniz yüksek ise emzirme sandalyeai alabilir isemiz mutlaka alın oturmak inanılmaz rahat oluyor ben alamadım odamda müsait yer yok die yatak olan koltuk vardı :( hastanede emzirme odasında meltem çocuk die bi sandalye vardı hem emzirmek cok rahattı hem oturması
Kat kat lahana sarması yapmayın bebişleri mümkünse evi sıcak tutun üç dört çift çoraba üç kat yiymeye gerek yok
Ha bide uydurmuşlarkendin kaç kat giyiyosan ni kat fazlasınn giydir die maraz etmeyin bebişleri en ufak esintide hasta olurlar
Göğüse yüze rüzgar yemeyip kulakları ayakları buz gibi olmadığı sürece korkmayın rahat relax anne olun
Hoş gerçi etrafınızdaki tecrübelilerden bunalcaksınız ya :)

emzirme sandalyesi aldım hem de en pahalısını hiç işe yaramadı boşuna masraf
en önemlisi bebek arabasıymış hiç umursamadım ve çooooook pişman oldum

bebek beşiğine çok para yatırma . alırken mutlaka derin olmasına dikkat et. gittim 1000 liralık beşik aldım 1 gün biel yatıramadım içinde boşa para

doğar doğmaz her şey tam olsun dersen bir çok şeyi yanlış almış olursun 2-3 aylık alışverıs yap gerısını sonra al

3 aylık kıyafetler ustune tam gelecek kadar olsun ama ondna sonrası hep 1 beden buyuk olsun bol bol rahat gıysın gıydır cıkar zor oluyor cocuga. 1-2-3 aylık ustune tam olmalı ki ve genelde tulum olsun cok mınıklerken tutmak gıydırmek cıkarmak zor bebekler cok hassas ıncıtmekten koruyor ınsan

çocuğu çok giydirmeye alıştırma ben karda kışta fırtınada cıkardım herkes şok oldu ama oğlum şimdi herkes üşürken o çok rahat . sıcak zararlıdır biz Türk anneleri dışında herkes soğuga alıştırır

Back
X