Daha erken bence alisveris icin. Biraz daha zaman gecsin. Su an kislik bir seyleri bulmaniz da zor.
Bununla beraber alip da bir isime yaramayan pek cok sey oldu kendimce paylasayim
Biberon kullanmadi oglum,iyi ki de bir tane almisim onunla da 6.aydan sonra sadece su verdim
Simdiden fazla fazla biberon ve emzik almayin,birer tane alin bulunsun. Benim oglum gibi emzik ve biberon tutmayan bir bebeginiz olabilir
Su agiz omuz bilmemne bezleri de cok cok gereksiz. Herkes alin diyor da benim hic isime yaramadi. Cocukla alakali bir sey bence. İlle alinacaksa iki tane yeter, biri yikanirken oteki kullanilir,oyle desteyle duzineyle gerek yok
Lutfen hap kadar bebege lacost yaka tisortler,kot pantolonlar almayin. 1,5 yasa kadar gerek yok. Kot neden giydirilir kucucuk bebege hic anlamam. rahatsiz bir giysi. Birakin cocuk penye icinde rahat etsin. Disari cikarirken de koyu renkli esofman tarzi pamuklu penyeler alin alt ust seklinde. Ev donu gibi durmaz hem de cocuk rahat eder.
Kis bebegini kat kat giydirmeyin. Sadece bir kat kiyafet uzerine astronot tarzi bir tulum yeter
Cocuk pusetinde veya besiginde yatarken uzerini tulbentle dahi ortmeyi , siz soguktan korur niyetiyle yapiyorsunuz ama cok zararli. O tulbentin alti bin derece oluyor cocugun nefesiyle. Bu yanlisi herkes yapiyor ben uyarmaktan biktim
Simdiden zilyon paket bebek bezi ve mama almayin sakin. Neyi kullanacaginizi bilemezsiniz. Doguma giderken bir paket yenidogan bezi yeterli
Alt acma minderi gibi kullanissiz bir urunu de almayin,tek kullanimlik alt acma bezleri var onlardan alin. Cocuk hemen kirletiyor yika kurut ugrasmayin,tek kullanimligi disarida da kullanirsiniz. Elalemin pis yerlerine deger minderi katlayip cantaniza koyacaksiniz cok hijyenik degil bir bebek cantasi icin.
Ayakkabi almayin. Kalin corap yeterli. Yurumeyen cocuga ayakkabi gereksiz ve sagliksiz
Fazlaca almaniz gereken kolsuz,yarim kollu ve uzun kollu citcitli body ile penye ev pantolonlari.
Orme yelek,kazak hirka almayin,ormeyin,yaptirmayin. Bosa masraf ve o yunler bazi bebekleri kasindiriyor. Hazir kain penyeler var cok guzel koruyucu,acik renklileri evde koyu renklileri disarida giydirirsiniz.
1.80e 1.90a kadar buyuyebilen besikleri almak gibi bir gereksiz is de yapmayin derim. Sanki cocuk 1.90olana kadar onda mi yatacak

hem anlamsiz hem gereksiz para tuzagi. Cocugunuza bir besik alin bir de gardirop. Bir tane de emzirme koltugu tarzinda bir koltuk koyarsiniz odasina. Duvarlara raf yaptirin,hem aksesuar hem oteberi koyarsiniz. Tavsiyem duvar boyunca sabit dolap yaptirip bir kismini cocugunuza ayirmaniz. Ben oyle yaptim cok memnunum. Bir de besigimiz var yeterli. Bu cocuk 18ine kadar yatmayacak o yatakta,fazla paraya gerek yok. Bu arada 4aylik falandi yanilmiyorsam besigini artik odasina goturmustum, gec bile kaldim. Bence dogar dogmaz kendi odasinda yatmali bir bebek
E bebek ve kotondan cok esya aldim ben. Hem uygun fiyatli oluyor hem de eve kargoyla gelebiliyor. Hepsi kullanisli. Ayrica disarida giyilebilecek ust gelir grubunun markasi marco polo ve belly button un urunlerini de kanzshoplarda bulabilirsiniz. Aklima gelenler bunlar. Her turlu sorunuzu cevaplarim.