Doğuma Hazırlık Bebek Alışverişi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Gebeliğiniz sırasında aldığınız besinler plasenta aracılığı ile bebeğinize de geçmektedir. O yüzden bebeğinize zararlı olabilecek besin maddelerinden korunmanız gerekir.

YAĞLAR

Dengeli bir diyette toplam enerji ihtiyacının %30’u yağlar tarafından karşılanmalıdır. Tüketilecek yağların seçimince bitkisel kökenli olanlar (zeytin ve mısırözü yağları ), hayvansal olanlara (tereyağı, iç yağı) tercih edilmelidir.

İŞLENMİŞ YİYECEKLER

Konserve gibi işlenmiş yiyeceklerden gebeliğiniz süresince uzak durmalısınız. Bu tür yiyeceklere genellikle fazladan şeker yada tuz katılmıştır; fazlaca yağ içerebilir, içlerinde gereksiz koruyucu, tatlandırıcı, renklendiriciler bulunabilir. Ürünlerin etkilerini dikkatlice okuyup yapay maddeleri içermeyen yada az içerenleri seçmelisiniz.

DONDURULMUŞ YİYECEKLER

İşyeri yemekhanelerinde verilen sıcak yemeklerden, önceden pişirilmiş süpermarket yiyeceklerinden, yeni pişirilmiş ve sıcak olmayan tavuk etinden sakınmanız gerekir. Bunlarda bebeğinize geçip tehlike yaratabilecek bakteriler bulunabilir.

SÜT VE PEYNİR

Tam mayalanmamış peynir ve pastörize edilmemiş süt de zararlı olabilir. Mutlaka pastörize edilmiş süt içilmelidir.

SIVILAR

Gebelikte böbrekleri çalıştırmak ve kabızlığı önlemek için bolca sıvı içilmesi çok yararlıdır.
En iyi içecek sudur. Bu nedenle gebelikte istediğiniz kadar bol su içebilirseniz.

ÇAY – KAHVE – KAKAO

Bunların hepsinde bulunan kafeinin sindirim sistemine bazı zararlı etkileri vardır. Kafein içeren içecekleri günde 3 fincandan fazla içmeyiniz. Hatta mümkünse gebeliğiniz boyunca
hiç yaklaşmayınız.

BİTKİ ÇAYLARI

Gebelik sırasında bitki çayları içmek istiyorsanız bunların etkilerini iyice araştırınız.
Paketlenmiş olarak satılan hazır bitki çaylarının bir bölümünde bebeği etkileyebilecek katkı maddeleri olabilir. Ancak çoğunun bebeğe zararı yoktur. Hatta ahududu yaprağından hazırlanan çayın doğumu kolaylaştırdığına inanır.

ŞEKER

Kek, bisküvi, reçel ve meşrubat gibi şekerli yiyecek ve içecekte gerekli besin maddeleri azdır. Kilo almanıza neden olabilir. Enerjinizi ekmek gibi karbonhidratlardan almanız, şekeri azaltmanız yararlıdır.

TUZ

Gebelikte aldığınız tuzun miktarını düşürmeniz önemlidir. Fazla tuz bacaklarda şişmelere ve sonuç olarak tansiyonunuzun yükselmesine yol açar.

AŞERME

Gebelikte turşu, muz, karpuz, soğan gibi bazı yiyeceklere karşı istek doğabilir. Çok arzuladığınız bu yiyecekleri sindirim sisteminde bozukluğa neden olmuyorsa ve şişmanlamanıza yol açmıyorsa uygun miktarda yemenizde bir sakınca yoktur.

:( hiç bişey yemeyelim o zmn

kıyaamaaammm :) canım benim bende okuyunca moralim bozulmuştu. ama napıcan hele ki aşerdiysen çaresi yok yemek lazım :9: hatta kullandığımız kozmetik ürünlerinin bile sakıncası varmış yoğun kokusu olan parfümleri tene sıkmamak lazımmış daha neler neler de dedim hamileleri isyan ettirmim :1: hani ne diyolar Allah kurtarsın bi avazda inşallah :))

kıyaamaaammm :) canım benim bende okuyunca moralim bozulmuştu. ama napıcan hele ki aşerdiysen çaresi yok yemek lazım :9: hatta kullandığımız kozmetik ürünlerinin bile sakıncası varmış yoğun kokusu olan parfümleri tene sıkmamak lazımmış daha neler neler de dedim hamileleri isyan ettirmim :1: hani ne diyolar Allah kurtarsın bi avazda inşallah :))

sağol tatlım. inşallah..

Merhabalar,
28. haftanın içindeyim. ve tam ihtiyacım olan ihtiyaç listesi :)
Öncelikle araştırmalarınız, emeğiniz için çok teşekkürler.
Bazı sorularım olucak...

Mesela chicco araba almayın kesinlikle demişsiniz.. Ben anlayamıyorum.. Bir başkası da diyor ki, Maclaren aslaaa alma ''kendi rahatın için bebeğin rahatını bozuyosun '' ...
Yani bu bebek arabası olayı biraz göreceli bi kavram sanırım.. Kafam çok karıştı bu hususta...

Bunun dışında biberon mevzusu..
Biberon şartmı ? Bu konuyu da çok merak ediyorum ben...
Emeğiniz için tekrar teşekkürler..

Merhaba,
Chicco almayın derken chicconun travel sistemlerini kasdettim. Son derece hantal bir araba. 8. ayda baston alırsınız kesinlikle. Chicco liteway olabilir. Onun tek sorunu içine yüklerinizi koyunca bebek yokken devrilmesi. Maclaren volo alırsanız bebek rahatsız olabilir, ki volo zaten doğumdan itibaren değil 1 yaşından sonra uygun. ama mesela maclaren quest alırsanız doğumdan itibaren kullanılabilir rahat bir arabadır. tüm dünya maclaren kullanıyor, rahatsız olsa kimse kullanmaz.

biberon olayı şöyle, benim doğumda çok şükür sütüm boldu. bebeğim uyurken fazlasını sağıyordum. pompa en büyük yardımcımdı. bazen de sağdığım sütleri taze taze biberondan veriyordum, hem biberona alışsın işe başlayınca rahat ederim diye, hem de memeyi 1 saatte emerken biberonlar 10 dk da daha fazla süt içiyordu. günde 1 yada 2 kez biberon verince çok rahat ettim. biberondan dr. brownstan şaşmayın. bir tane alın evde bulunsun. belki acil bi durum olur mama vermek gerekirse de lazım olabilir.

önerdiğiniz pişik önleyici krem var mı ?? dün :4: kardeşim için alşveriş yaptık annmle ama o krem için karar veremedik bizde almadık burdan öneri alabileceğimi düşündüm :1: önerdğinz bi krem var mı ? (marka olrak)

pişik önleyici de mustela vitamin barrier cream bir numaradır!!! mutlaka pompalı şişe alın. fiyatına bakmayın, mustela pompalı şişe diğer markalara göre 2 kat uzun süre gidiyor.

hastanede bizim doğumdan sonra giydiğimiz pijamalr vs.için marka yada link önerecek olan varmı kısacası kırmızı olacak die duydum bi örf, adeti varmı

hastanede bizim doğumdan sonra giydiğimiz pijamalr vs.için marka yada link önerecek olan varmı kısacası kırmızı olacak die duydum bi örf, adeti varmı

$z-mabelle-lohusa-pijama-takim-1325.webp

buna ne dersin i&d nin pijama takımı fiyatıda iyi diğerlerine göre 45 tl.

çok güzelmiş ama benim oğlum olacak :) peki hastanede yatarken böle bişi giyilir değilmi illa sabahlık tarzı bişeymi olmalıki

çok güzelmiş ama benim oğlum olacak :) peki hastanede yatarken böle bişi giyilir değilmi illa sabahlık tarzı bişeymi olmalıki

valla ben sabahlık getirdim ama hiç giymedim. çok sıcak oluyor hastaneler.ama sen pijamayla gezemem diyorsan al çünkü koridorda dolaşman gerekiyor. ama 2 takım pijama götürmek lazım çünkü kanamadan dolayı leke oluyor mutlaka, artı lohusalıkta çok aşırı şekilde ter atıyorsun. bence erkekte olsa kırmızı en ideali, ve kısa kollu olmasıda iyi çünkü sezeryan gibi bir durumda serum oluyor mesela üstünü değiştirmeleri ve serumun damar yolu gibi konularda rahatlık sağlıyor.

Arkadaşlar bende forumdaki tecrübeli arkadaşların tavsiyesine uyarak alış verişimi yapıp bitirdim. İki gün içinde her şeyi aldık. İyiki öyle yapmışım çünkü birden ellerim ayaklarım şişmeye başladı sonraları ve hatta artan sıcaklıklar. çok rahatsızlık yaşamadan hepsini bitirdik. Mothercare ve idil bebeden kıyafetlerimizi, battaniyelerimizi vs. krafttan oyun parkı ve araba + ana kucağımızı, funnabayb den de uyku setimizi aldık. Emzikler aventten, burun aspiratörü chicco, temizlik ürünleri mothercare den olmak üzere eksiklerimiz tamamlandı. Sağlıcakla ve güzel günlerde kullanmayı nasip etsin Allah inşallah. unutmadan şekerlerimiz sipariş edip, şeker sepetimizi ve kapı süsümüzü de aldık, yaaşadığımız yerde bunları bulmak zor olduğu için hepsini büyük bir yerde halletmeye çalıştık. Allah hepimizin gönlüne göre versin ve yardımcısı olsun arkadaşlar..

teşekkür ederim bilgiler için,bende temmuz başı gibi alışverişe başlamayı düşünüyorum şuanlık araştırmalar yapıyorum neler alınmalı diye..

ben kendi bebek ihtiyaçlarımı zemegül.com dan aldım.bana bu siteyi bir yakınım tavsiye etti.alışveriş edince de hem ilgilerinden,hem ürünlerden.hem de fiyatlarından memnun kaldım.tavsiye ederim

Merhaba, yeni doğan bir bebek için alınacak listeleri bitmiyor haklısınız çünkü yeni bir insan geliyor ve çok şeye ihtiyacı oluyor. Kendi deneyimimle bende alınacaklarla ilgili bilgi vermek istedim.

Öncelikle bebek gelmeden odasını hazırlamak gerekiyor. Bir karyola ve dolap ya da park yatak alabilirsiniz. Ben park yatak aldım ve çok memnunum . Karyolaya göre avantajlı yanları var. Park yatakta bebek ayağa kalkmaya başladığında yatağı aşağı indirerek kullanabiliyorsunuz. Karyolada daha yüksekte kalıyor ve 2 yaşında bir çocuk burdan düşebiliyor.

Nevresimi, battaniyesi (3-4 adet farklı kalınlıklarda alabilirsiniz)
Bebeğin eşya taşıma çantası
Küvet , filesi (yıkması çok rahat oluyor) ,havlusu
Şampuan ve sabun,pişik için krem, bepanten merhem iyi geliyor ,tırnak makası zaten ilk aylarda kullanılmıyor
Çıtçıtlı body'ler , önden açılan modelleri mevcut
2-3 zıbın - yenidoğan seti
Mendil , 5 'li bir takım alın
Önlük
Emzik bir tane alın ve deneyin her bebek almıyor emziği, ben avent i kullanıyorum , kendi saklama kabı da var
Biberon sütünüzü sağmayı düşünüyorsanız alabilirsiniz , aksi takdirde 1 tane ufak biberon bulunması yeterli
Bez ve ıslak mendil unibaby yenidoğan alabilirsiniz
Burun aspiratörü dene şeye hiç ihtiyaç duymadım zaten burunlarına sokulmasından hoşlanmıyorlar.
Ateş ölçmek için koltukaltına sokulan dereceyi tercih edebilirsiniz
Bebek telsizi mutlaka alın
Oto koltuğu , ana kucağı , arabasını doğumdan 1 ay sonrada alabilirsiniz,
2-3 adet yelek.
Göğüs pedi ve sütyeni.

Gerçekten kullanılanları aklıma gelenler bunlar

İnternetten de mağazadan da alabilirsiniz. Nerdeyse standart şeyler zaten . Bu arada yenibebe.com 'u tavsiye ederim ,zıbın setlerinde battaniyelerde uygun fiyatlı bir site , chicco nun da bir bardağını aldım ordan .
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Back
X