Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebek anneleri yardım lütfen

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

gulguzeliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
68
10
88
30
3 ay 6 gunluk kızim var. Artık herseyi algılayabilir hale geldi hareket eden herseye dikkatlice bakıyo sesleri dikkatlice dinliyo. Gülüyo heycanlaniyo eller kollar kıpır kipir ben konusurken:) ama ellerine bakmiyo henüz ve birseyler uzanmaya calismiyor. İnternette 3. Ayda uzanır ellerine bakar yazıyo ama benm kızım bunları yapmiyo henüz normal midir acaba aynı şeyi yaşayan var mı?

Normaldir endişelenme benim kızım 3 aya girince başladı kardeşimin bebeği 3ü bitirince hatta 4te

Benimki de aynı. Ellerini birlestiremiyor daha. Ama oyun halısına koyuyorum oyuncaklara vuruyor. Yalniz daha kollarını tam kaldıramıyor kolayca uzanamiyor. Tabiki bunlar çok normal. Bebekler arasında bireysel farklılıklar olması normaldir. İnternette yazan gelişim özellikleri ortalama değerleri baz alır. O yüzden çok takılmayin. Bazı çocuklar 10 aylıkken yürür bazıları 15 aylıkken. Bu da bunun gibi bir durum sağlıklı günler dilerim

ellerine renkli kurdela bagla ya da cingirakli bileklik tak. Donencesi var mi onun altina yatir ana kucagi varsa oyuncaklarin asildigi bara renkli ve uzanabilecegi oyuncaklar as. Kendi yuzunu bebegin yuzune yaklastir bekle. Ellerini tut bebeginin ve yine bebegin kendi yuzune degdir yanaklarina falan. Gozlerinin onune getir ellerini. Karsisinda alkis yap ellerini kavusturmayi ogrenir zamanla.

Bunlar olayi hizlandirir ha yok yapmazsan da sorun yok eninde sonunda yapacaktir ama ne kadar erken o kadar iyi cunku daha erken ogrenmeye baslar o zaman.

Back
X