Bebek anneyi unuturmu?

Bebeklerin hafızası 24 saat diye biliyorum. 24 saat boyunca görmediği kişiyi unutuyorlar. Anneyi belki unutmazlar ama ona bu travmayı yaşatmak doğru mu? Siz başka şekillerde de depresyonunuzun üstesinden gelebilirsiniz ama o bebek size muhtaç. 2 buçuk yaşındaki oğlumu tamamen zaruriyetten bir kaç gün anneme bırakınca nasıl da ağlamıştım. Ona bile zor gelmişti. En azından oğlumla konuşuyorduk, bana beni özlediğini söylüyordu. Sizin bebeğiniz onu da yapamayacak, derdini anlatamayacak. Yazık değil mi.
Yani evet hep mutlu anne mutlu bebek diyoruz. Anne sosyalleşsin, anne gezsin, anne işe başlasın, biraz evden ayrılsın iyi gelir falan da, bebekleri hiç düşünmüyoruz, ne hissettiklerini bilmiyoruz.

Biz oğlum 6 aylikti tatile gittik arabayla 3 gün geze geze gittik. Uc farklı otelde kaldik gideceğimiz yere varana kadar, dönüşte yine iki gün geçirdik . Bebek yorulmasın diye böyle yaptık. Sonraki sene 18 aylikti mesela 6 aylıkken daha kolaydi . Bebek arabasi ,kanguru güzel geçirdi uyudu uyandi. Sizin henüz ek gıdada yok daha kolay olur bebisle gelseniz iyi olur.

Şimdi 28 aylik haftaya GAP turuna gidecem babasıyla birakabilirim ama yaşi kadar gün ayri kalinmali rezil olacağımı bile bile onunla gidiyorum 🤣🤣

Cherry bebekli hayat konforlu bir hayat değil. Hastalanması, huysuzlanması bunlar olacak bazen sinir yıpratıcı derecede olsa bile normali bu. Bir şekilde onunla beraber yaşamayı öğrenmelisin. Depresyonun olduğu için sert bir şey yazmak istemiyorum. Madem bir kaç gün bakmayı kabul edecek yakınların var gündelik hayatında bir kaç saatliğine bırakıp kendini rahatlatmaya bak, bir kaç saati tolere edebilir ama 3 koca gün onun için zor olacak.

Ya siz ne saçmalıyorsunuz? Tabiki unutmaz. Ya konu sahibi hastayım diyor tedavim var diyor.
Evet ülke değiştirmek vs bunlar bencede uç nokta ama bir mecburiyet var.
Neden kadının yarasını deşip üstüne tuz serpiyorsunuz.
Ayrı kalması gerekecekse gerekiyordur. Konu sahibi bebekle daha çok zorlanırsınız istanbulda.
Bir nefes almak sizede iyi gelecektir.

5 ay bırakıp tatile gitmek hele ki ülke degistirmek icin cok kisa bir zaman dilimi. esin sana sormadan böyle bir bilet alip bir de "surpriz" mi dedi? cok ilginc geldi.
annesini unutmaz tabii ama 5 aydir hergun alistigi kokuyu (emiyorsa memeyi) , hergu duydugu sesi duymamak ona kendini kötü hissettirir tabii ki.
ama unutmaz, unutsa da hatirlar - eger tek dert ettiginiz buysa
Benim eşim böyle bı bilet alıp bide sürpriz dese , bileti başında paralarim ben acil durum yada hastalık dışında gidemem , herkesin karakteri, kişiligi anneligide farklı oluyor , tabiki kınamiyorum

Bende zaten travma hissetmesinden ve beni unutmasından korktuğum için iptal etmeyi düşünüyorum. Sormak istedim sadece.

Benim aşırı şiddetli baş ağrılarım var ve bunun tedavisi için bebekten öncede 3-6 ayda bir istanbulda tms ve botox tedavisi için geliyordum.

Hamilelik ve doğumdan sonra gelemedim ve son dönemde baş ağrılarım aşırı arttı. Eşimde hem o tedaviyi yaptırırız hemde bir kaç gün biraz dinlenirim diye almış bileti.

Sırf keyfi gezmek için değil sadece.

Ama benim içim asla rahat değil direk dün zaten bebeğimide ekledim thy uygulamasından bilete.

Ama işte otel odasında hastanede hastalanırmı dururmu vs onun streside var. Evimiz yok istanbulda.

İki arada bi derede kaldım yani.

Muhtemelen tamamen iptal edeceğim çünkü gün yaklaştıkça içim aşırı huzursuz ve korkuyorum.

Bebeğinizle gezmek size daha iyi gelir. Hastalanmaz 5 aylık bebek neden hastalansın. Airbnb bakın isterseniz daha rahat edersiniz 🌻

Herkes mükemmel ana. Sanki dünyanın sonu 3 gün. Ne büyütmüşsümüz ya..anası babası olmayan bebeler napıyo ölüyo mu 3 gün sonra?

Depresyonlu kadını bi de siz strese sokun aferin. Çalışan hatta yoğun çalışan kadınlar full bakıcıya bırakıyor. O sizin için normal. Ama 3 gün mola anormal. Sanki bebeği çöpe terk edip gidecek. Hadisenize ordan ya. He canım hepiniz mikemmel anasınız. Konu sahibini eksik ve bencil hissettirdiniz. Mutlu musunuz?

Ay cidden ya. Bebek 6 aylık olup iş için bırakırken travma olmuyor 3 günlük tatilde mi oluyor yani ? Kadının da ihtiyacı var onu niye kimse düşünmüyor. İlla zorbalıyoruz hemcinslerimizi.
Çocuğunuz bağ kuracak aylarda konu sahibi. Siz bırakınca terkedildiğini anlayacak , bu gerçeği de yazayım. Ama dediğim gibi iş için insanlar neredeyse her gün bırakıyor bir başkasına, buna nasıl okay diyorsak 3 günlük kafa tatiline de çok laf etmeyelim bence. Anne geri dönünce çocukla tekrar güvenli bağ kurabilir.

Ben 3 aylık çocuğumu bırakıp işe başladım, bu da bebeğe travma yaratır mı? İlk haftam ama işten gelmeme yakın iyice huzursuz olup beni arıyor. Cidden bebeğime kötülük mü ediyorum?

Merak etmeyin sandığınızdan daha uyumlular. Bebekten çok sizin için daha zor bir süreç bu. Siz yokken ona bakan kişi sabitse güvenli bağlanmayı onunla da yakalar bir şey olmaz. Çocuğun normali o oluyor.

Kadınlarımızın dünyaya bakış açısı anne olduktan sonra sadece çocuk oluyor, bu konu da güzel bir örnek. Depresyona girmiş kadın için 3 günlük tatile bile çok deniyor ya bir şey yazmıyorum artık. Resmen insanüstü performans isteniyor annelerden ve bu normalleştiriliyor hemcinsleri tarafından zorbalanılarak. Ben de bunu kınıyorum.

Valla kendi deneyimime bakarak beş aylık bebek annesini tanıyor mu ondan bile emin değilim ben.
Bakımlarını yapan biri olduğu sürece keyfi yerinde benimkinin. Bebek ihtiyaçlarının karşılanmasına bakıyor belli bir aya kadar. Osman Gönülal da böyle söylemişti.
Ama bebekten ayrılıp tatil yapmayı pek aklım almadı

Ne bileyim uçakta otelde rahat edemez ağlar diye korkuyorum veya hava değişimi olur hastalanır diye.

Sadece kafa dinlemek için gelmiyorum. Tedaviyede gideceğim.
Neden hemen olumsuz düşünüyorsunuz ki. Annesi var yanında. 5. Aylık da olsa o senin yol arkadaşın. Huzursuz olur ,hasta olur demeyin. Ona göre giyindirir,ilgilenir gerekirse kanguru da yanınız da küçük bir hediye gibi olur :))) bu kadar tedirgin olmayın. Baş agriniza çözüm bulurken ufaklığı yanınızdan ayırmayın.

Travmasını unutmasını bilmiyorum ama ben bırakamazdım. Ben annenin de o kadar küçük bebeğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Ben lohusa depresyonunu bebeğime ve kocama sarılarak atlattım. Ki haftalarca gece gündüz bebek ve ben yalnızdık. Eşim aşırı yoğun çalışıyor.

Derdimin içinde dermanım gizli dedim hep.

Allahım hepimizin yardımcısı olsun inşallah biliyorum çok zor lohusalık.

ben doğru bulmuyorum,daha bebek,geçen bi yakınım iş gereği bırakmıştı annesine 2 gece 6 aylık bebeği.
Gece ne yaptıysa sakinleştiremedi bebeği.
Çok çok zorlandı.
Komşulardan destek istemiş.
Bebek anne kokusu ister güvende hissetmeden uykuya zor geçebilir

Kadınlarımızın dünyaya bakış açısı anne olduktan sonra sadece çocuk oluyor, bu konu da güzel bir örnek. Depresyona girmiş kadın için 3 günlük tatile bile çok deniyor ya bir şey yazmıyorum artık. Resmen insanüstü performans isteniyor annelerden ve bu normalleştiriliyor hemcinsleri tarafından zorbalanılarak. Ben de bunu kınıyorum.
Bunu bilerek doğurmuyor muyuz bize her şey güllük gülistanlık olacak mı denildi 5 aylık bebek hareketli değildir artık onunla gidilir tatile en az 2 seneyi bebeğe ipotek ediyoruz bunu bilerek doğuruyoruz keyfi olarak bırakmayı doğru bulmuyorum

Ya siz ne saçmalıyorsunuz? Tabiki unutmaz. Ya konu sahibi hastayım diyor tedavim var diyor.
Evet ülke değiştirmek vs bunlar bencede uç nokta ama bir mecburiyet var.
Neden kadının yarasını deşip üstüne tuz serpiyorsunuz.
Ayrı kalması gerekecekse gerekiyordur. Konu sahibi bebekle daha çok zorlanırsınız istanbulda.
Bir nefes almak sizede iyi gelecektir.
Bu tedavi her yerde var yahu

Bunu bilerek doğurmuyor muyuz bize her şey güllük gülistanlık olacak mı denildi 5 aylık bebek hareketli değildir artık onunla gidilir tatile en az 2 seneyi bebeğe ipotek ediyoruz bunu bilerek doğuruyoruz keyfi olarak bırakmayı doğru bulmuyorum

Çalışan kadınlara da aynısını söylüyorsanız benim açımdan haklı bir eleştiri. Demiyorsanız eğer sizin gözünüzde para > mutluluk/ huzur oluyor bu denklemde. İkisi eşit bile değil üstelik süre olarak.

Çok ağlayan bir bebek değilse onu da götürebilirsiniz.maddi imkanınız iyiyse yaniniza birini alabilirsiniz

Ben 3 aylık çocuğumu bırakıp işe başladım, bu da bebeğe travma yaratır mı? İlk haftam ama işten gelmeme yakın iyice huzursuz olup beni arıyor. Cidden bebeğime kötülük mü ediyorum?
Maddi imkanınız el veriyorsa ücretsiz izin yapabilirsiniz.bence imkanlar el veriyorsa hiç olmazsa 1 yaşına kadar bebek anneyle olmali

Back
X