Bebek anneyi unuturmu?

Ben dümdüz yazacağım.Olur mu böyle saçmalık.Mecburiyetler dışında bu kadar küçük bebek bırakılır mı ?

Bu da yeni moda oldu.Tamam kafa dinlenir, bebeksiz zaman geçirilir de 3 gün de 5 Aylik bebek bırakılmaz.Hic mi vicdani yok bazılarının ben anlamıyorum
Bırakacağım yer yok kimse destek olmuyor hasetimden tırnak yiyerek ağlıyorum desene 😂

Çalışan kadınlara da aynısını söylüyorsanız benim açımdan haklı bir eleştiri. Demiyorsanız eğer sizin gözünüzde para > mutluluk/ huzur oluyor bu denklemde. İkisi eşit bile değil üstelik süre olarak.
Çalışan kadın 24 saat mi yok? İş zorunluluk. Parayı da çocuk için kazanıyoruz ya. Evde otur demiyoruz gayet beraber gidilir tatile. Keşke herkes keyfi çalışıp bıraksa bebeğini bi çok insan mecbur buna.

Çalışan kadın 24 saat mi yok? İş zorunluluk. Parayı da çocuk için kazanıyoruz ya. Evde otur demiyoruz gayet beraber gidilir tatile. Keşke herkes keyfi çalışıp bıraksa bebeğini bi çok insan mecbur buna.

İşte sizin için tatil ''keyfi'' benim için ''ihtiyaç'' . Aslında bahsettiğiniz normları da toplum yaratıyor, çalışmanın zorunluluk olması gibi çocuğunuz siz onu 6 aylıkken bıraktığınızda ''annem babam çalışmak için ayrılıyorlar, benim geleceğim için yatırım yapıyorlar'' demiyor. Her gün ayrıldığı için üzülüyor. Belki anneler ya da çocuğun birincil bakıcısı olan babalar üzülecekler bu yazdığıma ama işin gerçeği bu.

Çocuğa her gün bu mutsuzluğu yaratmayı ''zorunluluk'' adı altında hoş görüyoruz da totalde 72 saat sürecek ve sonucunda anneyi ( primer bakıcı ) mutlu edecek bir ayrılık için sizce de fazla abartmıyor muyuz durumu ?

Asla mükemmel anne olamayacaksınız. Çocuğunuz da mükemmel yetişmeyecek. Kadınlara bu mükemmel baskısının yapılmasına karşıyım. Bir annenin de yılda birkaç gün kafasını dinlemeye ihtiyacı var ya da primer bakıcı olan bir babanın da. Bunun için vicdansız muamelesi yapmak tek kelimeyle zorbalık.

Ama hoş, lohusa depresyonundaki anneye zorbalık eden bir siteye ( sadece bu konu değil anneliğin söz konusu olduğu her konuda bu tarz söylemler mevcut ) fazla bile yazdıklarım. O yüzden annelere sürekli söylüyorum, eğer kafa karışıklığınız depresif duygularınız varsa buraya yazmayın, gidin reddit'de ilgili subreddit'i bulup anonim hesaptan içinizi dökün. Yargılayıcı mesajlar en çok downvote yiyenlerdir, en azından gerçekten sizin iyiliğiniz için yazıyor insanlar.

Son düzenleme:
Unutmaz, benim çocuk yetiştirme bilgim ve mantığıma göre de 5 aylık çocuk 3 gün bırakılıp yurtdışına gidilmez. tekrar ediyorum şahsi fikrim bırakıyorsunuz siz kötü annesiniz yok öylesiniz böylesiniz değil bu durum. ha ölüm vardır cenaze vardır mecbur kalınır.

Konu sahibesine vurulması haksız bence. Kadın depresyondayım diyor, 3 gün nefes alamasın mı🙄🙄 3 gun bu öyle yazmışsınız ki, sankim 1 yıllığina bırakıp gidiyor. 3 gün dediğiniz pazar-pztsi-salı hemen geçiyor. Kaldı k8 bu bir bebek, zaten günün çoğunda uyuyor. Anne dediğin iyi olacak ki çocuğuna faydası olsun. Konu sahibesi 3 gün havalansın, ferahlasın bomba gibi dönsün hayatına.

Cherry bence bebeği götürmeyin. Hem çocuğa hem size eziyet olur. Pusetini taşımasıydı, uçakta huysuzlanmasıydi derken yorulursunuz. 5 aylık bebek de 3 gunde 2 kez uçak yolculuğu yapamaz, yapmamalı. Bakacak insanlar da varmış zaten , bence endişelenme. Eskiden bir bebege koskoca bir köy bakarmış, yalnız çocuk bakmak son nesillerde zorunluluk oldu. 3 gün dediğin hiçbir şey, gonül rahatlığıyla git, tedavini ol tatilini yap.

Kadınlarımızın dünyaya bakış açısı anne olduktan sonra sadece çocuk oluyor, bu konu da güzel bir örnek. Depresyona girmiş kadın için 3 günlük tatile bile çok deniyor ya bir şey yazmıyorum artık. Resmen insanüstü performans isteniyor annelerden ve bu normalleştiriliyor hemcinsleri tarafından zorbalanılarak. Ben de bunu kınıyorum.

Hiç çocuğunu var mı?

Çocuk sahibi olmak zor bir karar. Ha deyince yapayım kendi kendine büyür gibi bir şey değil. Gerçekten insanüstü bir şey bence.

Ben ilk kez oğlumdan 3 yaşında bir gece ayrıldım keyfi tamamen. Aşırı iyi geldi. 1 yaş sonrası yapılabilirmiş evet ama 1 yaş öncesi bebek için uzmanlar da zorunlu haller dışında nooo diyor.

Anne depresyondan bebeğiyle çıkacak ayrılık anneye de iyi gelmez 5 aylık bebekle. Birlikte gidebilirler ek gıdaya başlamamış bebekle yolculuk yapmak çok kolay oluyor. Bunu yapabilmek anneye daha iyi gelecektir.

Hiç çocuğunu var mı?

Çocuk sahibi olmak zor bir karar. Ha deyince yapayım kendi kendine büyür gibi bir şey değil. Gerçekten insanüstü bir şey bence.

Ben ilk kez oğlumdan 3 yaşında bir gece ayrıldım keyfi tamamen. Aşırı iyi geldi. 1 yaş sonrası yapılabilirmiş evet ama 1 yaş öncesi bebek için uzmanlar da zorunlu haller dışında nooo diyor.

Anne depresyondan bebeğiyle çıkacak ayrılık anneye de iyi gelmez 5 aylık bebekle. Birlikte gidebilirler ek gıdaya başlamamış bebekle yolculuk yapmak çok kolay oluyor. Bunu yapabilmek anneye daha iyi gelecektir.

Bence ha bebekle çıkmış ha evde oturmuş bir fark yok. Hatta bebekle çıktığı tatilde evdekinden daha gergin bile olabilir.
Çocuğum yok hayır.
Dediğiniz şeyi biliyorum ben kendim doktorum, çocuk gelişimi ve bunun psikoloji üzerine olan etkisinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum, eleştirinizde haklısınız ama mevcut ihtiyaç para olunca herkes okay, sadece 72 saat hava almak olunca no no. Çifte standart bu. Neden kadınlarımıza nefes almaları için bir alan oluşturmuyoruz diye soruyorum ben de. Vicdanını sorgulamak ne demektir mesela böyle bir konuda ? Bir anneyi vicdanından vurmaya çalışmak zorbalık değil midir ?
Ben çoğunluğun aksine ''kafa tatili''nin keyfi değil bir ''zorunluluk/ihtiyaç'' olduğunu düşünüyorum. İnsanlar uzun süre ulaşamayınca mental olarak yorulup zora düşüyorlar, bunun örneklerini bizim toplumda çok buluyoruz halbuki, neden kimse bunun öneminin farkında değil ?

Bende zaten travma hissetmesinden ve beni unutmasından korktuğum için iptal etmeyi düşünüyorum. Sormak istedim sadece.

Benim aşırı şiddetli baş ağrılarım var ve bunun tedavisi için bebekten öncede 3-6 ayda bir istanbulda tms ve botox tedavisi için geliyordum.

Hamilelik ve doğumdan sonra gelemedim ve son dönemde baş ağrılarım aşırı arttı. Eşimde hem o tedaviyi yaptırırız hemde bir kaç gün biraz dinlenirim diye almış bileti.

Sırf keyfi gezmek için değil sadece.

Ama benim içim asla rahat değil direk dün zaten bebeğimide ekledim thy uygulamasından bilete.

Ama işte otel odasında hastanede hastalanırmı dururmu vs onun streside var. Evimiz yok istanbulda.

İki arada bi derede kaldım yani.

Muhtemelen tamamen iptal edeceğim çünkü gün yaklaştıkça içim aşırı huzursuz ve korkuyorum.
Ben sizin kadar kaygıli bir anneydim, unutma konusunda değilde acaba bir şey olurmu acaba acaba...
Şimdiler de annenin böyle şeylere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
İçiniz rahat etmemiş, kızınızıda eklemişsiniz zaten geziye hastalık vs. bir tek bizim çocuklarımıza olan şeyler degil.
Doktor var hastane var sonucta,dünya kırklı bebesiyle dünya turuna çıkar bir tek bizim milletde var bu ayy bisey olacak çocuma kaygısı.
Olacak şey siz 24 saat dibinde olsanızda oluyor evde otururken de.
Pandemide hiç sokaga cikmaya disardan da virus gelme ihtimali olmyan bir ortamda kızım nöro virus olmustu mesela.
Sokaga cikmasan sulardan hasta oluyor, sudan hasta olmasa yedigi bir sey dokunabiliyor hayati kendinize zindan etmeyin.
Annelik böyle daha rahat gecirilen bir surec oluyor hemde.

Ha birde, sırf cocuğum oldu diye hayatı kendine zindan edip, dört duvar arasında yaşayan bir anne olunca tahammül bitiyor.
evde cocugunun başinda ama, bunalmaktan sıyırmak üzereyken barım barım bagıran bir anne olmak çocuk icin daha travmatik bence.
Tabiki cocugunuzun başında da olun ama mutlu bir annede olun bu çok önemli.

[
Bence ha bebekle çıkmış ha evde oturmuş bir fark yok. Hatta bebekle çıktığı tatilde evdekinden daha gergin bile olabilir.
Çocuğum yok hayır.
Dediğiniz şeyi biliyorum ben kendim doktorum, çocuk gelişimi ve bunun psikoloji üzerine olan etkisinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum, eleştirinizde haklısınız ama mevcut ihtiyaç para olunca herkes okay, sadece 72 saat hava almak olunca no no. Çifte standart bu. Neden kadınlarımıza nefes almaları için bir alan oluşturmuyoruz diye soruyorum ben de. Vicdanını sorgulamak ne demektir mesela böyle bir konuda ? Bir anneyi vicdanından vurmaya çalışmak zorbalık değil midir ?
Ben çoğunluğun aksine ''kafa tatili''nin keyfi değil bir ''zorunluluk/ihtiyaç'' olduğunu düşünüyorum. İnsanlar uzun süre ulaşamayınca mental olarak yorulup zora düşüyorlar, bunun örneklerini bizim toplumda çok buluyoruz halbuki, neden kimse bunun öneminin farkında değil ?

Bunlar çok bireysel kararlar zaten.
Travma olur bağ zedelenir kısmına çok şey yapmıyorum ben. Beni annem 4 aylıkken bir hafta anneanneme bırakmış. Bana da hep bırakayım diye cesaret verdi. Ama ben çalışan bir anneyim. Zaten ayrıyım bebeğimden. Bir de gece bırakamam.
3.5 yaşta işim dolayısıyla 10 gün bıraktım. Zorunlu değildi. Gitmesem olurdu. Ama gitsem daha iyi olacaktı eşim gazladı bakarım dedi gittim.
Kafa tatili yapılabilir elbette ihtiyaç ama ben tercih etmezdim gece anne kokusu arar gibi hissediyorum. Doktorumuz yaşı kadar gece ayrı kalınabilir diyor.
Benim kafamdaki zorunlu hal ameliyat kaza gibi durumlar.
Bebekle tatil hiçbir zaman eskisi gibi olmuyor ama evde oturmaktan elbette ki daha iyi. Ben bebeğim 4 aylıkken bodruma gittik. Lohusa depresyonuma aşırı iyi geldi. Gözüm gönlüm açıldı oğlumla denize girebilince akşam onu pusetinde uyutup bir şeyler içince.
Ben onun yerinde olsam Türkiye’ye çocukla giderdim. Ama sonrasında annemden yine böyle bir destek isteyip yakın bir şehirde hafta sonu kaçamağı yapardım eşimle. Ülke değiştirmek ve 3 gün ayrılık benim hala lohusalıktan çıkamamış kafama ağır geldi sadece.

Benim yeğenimi annesi 3 günlüğüne(sağlık) bıraktı, tam bu aylarındaydı. Ben baktım bebişe annesi yokken çok zorlanmadık ama annesi gelince (küstü sanırım) bacağıma yapıştı annesi yabancıymış gibi davrandı. 15-20 dakika annesine gitmedi. Annesi oyuncaklar almıştı böyle olacağını tahmin ettiği için, onları gösterirken kucaklaştılar öylece kapandı o konu:) Her bebiş aynı tepkiyi verir mi bilemiyorum ama yine de yerinizde olsam bırakmam..

neden bebeği götürmüyorsunuz? ne biliyim bi gece yemeğe çıksaydınız, otelde kalsaydınız falan.. depresyonu atlatmak için ülke değiştirmek şart mı? ben gidemezdim.. ya bana bir sey olursa? ya bebeğime bir sey olursa? yani bir sey olsa hemen yanına güdebileceğim bir mesafede olmak isterim ben hep

Ben 3 aylık çocuğumu bırakıp işe başladım, bu da bebeğe travma yaratır mı? İlk haftam ama işten gelmeme yakın iyice huzursuz olup beni arıyor. Cidden bebeğime kötülük mü ediyorum?
Mecburi koşullar başka. Sonuçta onun da iyi yaşaması için çalışmanız gerek hem geceleri yanındasınız. Tabiki keşke imkan olsa da her ebeveyn iki sene beraber kalsa bebeği ile. Ama tatile gidiyorum diye bebeği birine bırakmak çok yanlış

Ben 3 aylık çocuğumu bırakıp işe başladım, bu da bebeğe travma yaratır mı? İlk haftam ama işten gelmeme yakın iyice huzursuz olup beni arıyor. Cidden bebeğime kötülük mü ediyorum?
Mecburi koşullar başka. Sonuçta onun da iyi yaşaması için çalışmanız gerek hem geceleri yanındasınız. Tabiki keşke imkan olsa da her ebeveyn iki sene beraber kalsa bebeği ile. Ama tatile gidiyorum diye bebeği birine bırakmak çok yanlış
Bende zaten travma hissetmesinden ve beni unutmasından korktuğum için iptal etmeyi düşünüyorum. Sormak istedim sadece.

Benim aşırı şiddetli baş ağrılarım var ve bunun tedavisi için bebekten öncede 3-6 ayda bir istanbulda tms ve botox tedavisi için geliyordum.

Hamilelik ve doğumdan sonra gelemedim ve son dönemde baş ağrılarım aşırı arttı. Eşimde hem o tedaviyi yaptırırız hemde bir kaç gün biraz dinlenirim diye almış bileti.

Sırf keyfi gezmek için değil sadece.

Ama benim içim asla rahat değil direk dün zaten bebeğimide ekledim thy uygulamasından bilete.

Ama işte otel odasında hastanede hastalanırmı dururmu vs onun streside var. Evimiz yok istanbulda.

İki arada bi derede kaldım yani.

Muhtemelen tamamen iptal edeceğim çünkü gün yaklaştıkça içim aşırı huzursuz ve korkuyorum.
Durur yaa en kolay dört beş aylık bebekle gezmek zaten. Yemek derdi yok mama ya da emme zaten . Tuvalet derdi yok beze yapıyor. Yürüdü sıkıldı derdi de yok.

Dinlediğim çocuk doktorlarına göre çocuğun yaşı kadar gün bırakılmalı ki stres had safhaya çıkmasın. Henüz bebeğiniz çok küçük. Hadi bir gece idare edilir diyeyim ama oda aynı şehirdeyseniz. Siz ülke değiştiriyosunuz. Tedavi dediğiniz bulunduğunuz ülkede yapılmıyor mu? 5 aylık bebek 3 gün bırakmak için çok küçük. Ya onuda götürün yada erteleyin derim. Sizi unutmaz tabi ki bi defa kokunuza aşina. Ama büyük stres yaşayacaktır.

Bebeğinizi de götürün bence. Hem onun için de değişiklik olur erkenden öğrenir dışarıya uyum sağlamayı gezmeyi. İleride de rahat edersiniz her yere gidersiniz. Ben olsam tek gitmezdim çünkü bu işe gidip gelmekle bir değil 3 gün ayrı kalmak benim için çok fazla olurdu🥹

3. Dogumumdan sonra bende lohusalik depresyonu gecirdim. Sahsen birakmazdim. Lohusa depresyonu yüzünden bebegimle ilk bagi düzgün tutturamadim diger cocuklarimda ki gibi. Toparlamam bir seneden fazla sürdü. Bagi bir kac gün dinlenmek adina riske atmam. Sizi yargilamiyorum, yalnis anlamayin, ama benzer bir sürecten gectiyseniz bebegi kendinizden acil durum degilse ayri tutmayin

Ay işleri halletmek için turkiyeye gidip gelmek coook yorucu bir şey. Bebekle işlerimi halletmeye gideceğime hiç gitmem daha iyi. Öyle 3 günlük git gel hastane işleri benim için asla hava almak olmuyor.

Back
X