Bebek Beslenmesi bebek bakim anneler yardim:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Tatlarina bakiyorum guzel cnm neden sordun ki
Canim ben de yapiyordum yemiyordu bebegim sebze purelerini. Cok dikkat ediyordum bir yas öncesi yasak olan seylere( tuz vs.) Ama bu kez de lezzetsiz olunca hicbisey yemiyodu meyve puresinden baska. Az bi kaya tuzuyla daha lezzetli olunca yemeye basladi. Guzel desen de bence guzel degil onlarin tadı emin misin:KK43:

Canim ben de yapiyordum yemiyordu bebegim sebze purelerini. Cok dikkat ediyordum bir yas öncesi yasak olan seylere( tuz vs.) Ama bu kez de lezzetsiz olunca hicbisey yemiyodu meyve puresinden baska. Az bi kaya tuzuyla daha lezzetli olunca yemeye basladi. Guzel desen de bence guzel degil onlarin tadı emin misin:KK43:
Tabii bizim yiyecekelrimiz gibi leziz degiller canim ama ne hiliym bebek olunca daha farkli olmaz mi yani damak zevkleei ayri olmaz mi.neticese daha baska tatlari bilmiuolar kio_O

Hanimlar benim yedi aylik bir bebegim var.benim ilk bebegim tecrubesizim cevremde anneyi birakin arkadasim bile yok cunku yurt disindayim.onun icin yardim edin bana nolur.bebegimi ek gidaya gecirdim fakat neredeyse yemiyo cesitli yicekler yapiyorum ama bi tek yogurdu iyi yiyo belki bazen meyve veya sebze puresi o da nazla edayla azicik:KK43:diyorum ben ne bicim anneyim dogru durust yemek isini bile beceremiyorum sanki bebegime hic alistiramiycam bu isi:KK43: sanki bebegim hic yemicek gibi.ben gibi olanlar var mi siz neler yapiyosunuz yada bu isi basariyla halletmis anneler nolur bana bi akil yol gosterin
en çok yoğurt çorbasını,yayla çorbasını sever bebekler..nanesiz olabilir..az pişmiş yumurta verin az az..yoksa sae yumurta yemeye alışmaz..ve hiç bir şeyişekerlendirmeyin aslaa asla..

Tabii bizim yiyecekelrimiz gibi leziz degiller canim ama ne hiliym bebek olunca daha farkli olmaz mi yani damak zevkleei ayri olmaz mi.neticese daha baska tatlari bilmiuolar Biraz lezzetlendirerek dene bakalim camim. Baska tatlari biliyorlar malesef. Anne sutu meseka. Cok leziz tatlı

en çok yoğurt çorbasını,yayla çorbasını sever bebekler..nanesiz olabilir..az pişmiş yumurta verin az az..yoksa sae yumurta yemeye alışmaz..ve hiç bir şeyişekerlendirmeyin aslaa asla..
Canim yogurt corbasina yumurta yapiliyo ya beyazini bi yasina kadar yedrmeyin diolar ona ne gibi cozum onerirsin

Canim yogurt corbasina yumurta yapiliyo ya beyazini bi yasina kadar yedrmeyin diolar ona ne gibi cozum onerirsin
tatlım sarış ile yap..en çok yaptığın şey olacak bebişler çok sever..tuzunu az koy..başka soracağın bir şey olursa buralardayım hep:)

Yayla çorbası seviyorsa eğer kabağı enginarı kerevizi falan robottan geçir pirinçle beraber haşla. Sonra normal yoğurdunu ekle. Ben öyle yapıyorum anlamadan sebze yemiş oluyorlar :)

Beyazını ayır sarısını koy sadece yumurtanın bence.

Hanimlar benim yedi aylik bir bebegim var.benim ilk bebegim tecrubesizim cevremde anneyi birakin arkadasim bile yok cunku yurt disindayim.onun icin yardim edin bana nolur.bebegimi ek gidaya gecirdim fakat neredeyse yemiyo cesitli yicekler yapiyorum ama bi tek yogurdu iyi yiyo belki bazen meyve veya sebze puresi o da nazla edayla azicik:KK43:diyorum ben ne bicim anneyim dogru durust yemek isini bile beceremiyorum sanki bebegime hic alistiramiycam bu isi:KK43: sanki bebegim hic yemicek gibi.ben gibi olanlar var mi siz neler yapiyosunuz yada bu isi basariyla halletmis anneler nolur bana bi akil yol gosterin[
Bebekler diş çıkarma döneminde bir şey yemek istemeyebilir. Güneşli bir yerde yaşıyorsanız her gün 15 dk el yüz güneş almasını sağlayın. Çabuk diş çıkarırsa daha kolay atlatırsınız. Alttan alttan rahatsız ediyordur. Daha çok yeni hergün sabırla deneyin.Yemezse ümitsizliğe düşmeyin. Bugün yemediğini haftaya perşembe 1 çay bardağı yiyebilir:) ek gıdaya kaç aylıkken başladınız? Eğer 6 aylıkken başladıysanız bu kadar yiyecek denemiş olmanız doğru değil. Verilen her gıdadan sonra 3 gün takip etseniz maksimum 10 gıda deneyebilirsiniz. BEBEĞİNİZİ KOLAYLIKLA BÜYÜTÜRSÜNÜZ İNŞALLAH.

Hanimlar benim yedi aylik bir bebegim var.benim ilk bebegim tecrubesizim cevremde anneyi birakin arkadasim bile yok cunku yurt disindayim.onun icin yardim edin bana nolur.bebegimi ek gidaya gecirdim fakat neredeyse yemiyo cesitli yicekler yapiyorum ama bi tek yogurdu iyi yiyo belki bazen meyve veya sebze puresi o da nazla edayla azicik:KK43:diyorum ben ne bicim anneyim dogru durust yemek isini bile beceremiyorum sanki bebegime hic alistiramiycam bu isi:KK43: sanki bebegim hic yemicek gibi.ben gibi olanlar var mi siz neler yapiyosunuz yada bu isi basariyla halletmis anneler nolur bana bi akil yol gosterin
eyvaaaaahhhh en zor dönemlerinden biri ek gıdaya geçiş. sen beceriksiz anne değilsin bu tamamen bebeğinin kararı, benim ikizlerime ben baktım biri zorlanmadı yedi biri zorlandı. o yüzden tecrübeyle sabit bebekle ilgili.

ben şöyle yapmıştım. tatlarına alıştırabilmek için.
meyve püresine yada çorbaya azıcık aptamil yada kendi sütümden ilave ettim.
kendisi eline aldığı şeylerde daha mutlu oluyorlar mesela sebze püresi yada meyve püresine mama kaşığını daldırdım eline verdim kendisi biraz biraz yaladı.
meyve filesi aldım içini doldurdum verdim ellerine kendileri kemirdi onu. (emzik şeklinde olanlar daha kullanışlı)
bazen yumurta sarısını peyniri (blender yardımıyla) yada pekmezi biberondaki devam mamasına kattım.
illaki anne elindeki yada sofradaki yemek çocuklara cazip gelir hani karıştıracaklar ya, sanki onun maması değilmiş gibi davrandım kendisi merak edip elini uzattı.
birde kızım hiç tuzsuz yemedi o yüzden sofra tuzu kullandım (kaya tuzu yada deniz tuzu)
kahvaltı karışımı ikiside yemedi, tatlı grubu ayrı bir kaba tuzlu grubu ayrı bir kaba karıştırdım yada teker teker yediler.
bazende immunofirtisli aptamilin tahıllı kuş üzümlü mamasını kullandım. yenmesi çok hafif onu çok seviyorlardı o yüzden o tür hazır ek gıdalardan sadece onu kullandım.
meyve suyunu biberona koyup kendi ellerine verdim.

7 aylık bebek için çok fazla şey yemesini beklemeyin. Adı üstünde ek öğün. Yaptığınız yemeklerden şimdilik üç dört kaşık yese yeter. Maksat damak tadı gelişsin. Birde Bu dönem çocukların ağzına aldığı yemeği geri çıkarma dönemi.

Tek seferde çok vitamin sağlayacak yiyecekler öneririm.

Benim çorba tarifimi vereyim.

1 avuç bulgur 1 avuç kırmızı mercimek soğan kabak patates havuç 1 ceviz büyüklüğündeki kıyma. Düdüklü de pişirip blendır dan geçirip. Çocuk blend ra alışmasın diye içine eti cicibebe vitamin katkılı ekmeklerden koyarak yedirir dim.

Yoğurt seviyorsa bulgur pilavı içine tavuk veya köfteyi küçük küçük doğrayıp yoğurt karıştırarak verebilirsiniz.

Mesela benim oğlum balık yemezdi . Omega dan en zengin balık olan somondan oğluma sebzeli çorba yapardım. Ve zamanla balığın her türlüsünü yemeye başladı.

Et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri ni bir arada vermemek gerekiyor aslında zararı yok fakat süt ürünleri et içindeki demirin emilimini azaltıyor. Ama başlarda alıştırmak için bir arada kullanmaktan başka çare yok.

Bu arada genel olarak çocuklar en çok ek öğüne geçişte yoğurta yakın oluyorlar

nisandamı dogdu bebek 2014 nisan annaleri formuna gir orda herşeyi bulur danışır kaynaşırsın

Tuzsuz yemek tatsız diye birşey yok emin olun. Çocuklar turn tadını hiç bilmiyor bizler tuzlu ve tuzsuz ayrımını biliyoruz kafamıza yerleşmiş. Oğluma 2 yaşına kadar tuzsuz yemek yedirdim. Şimdi tencereye çok az tuz koyuyorum onun sayesinde biz de tuzsuz yemeye alıştık.

Canim oldugum yer ingiltere pek gunesli degil anlicagin.altubayini doldurmasina uc gun kala basladim canim.

Canim oldugum yer ingiltere pek gunesli degil anlicagin.altubayini doldurmasinauc gun kala basladim canim.

7 aylık bebek için çok fazla şey yemesini beklemeyin. Adı üstünde ek öğün. Yaptığınız yemeklerden şimdilik üç dört kaşık yese yeter. Maksat damak tadı gelişsin. Birde Bu dönem çocukların ağzına aldığı yemeği geri çıkarma dönemi.

Tek seferde çok vitamin sağlayacak yiyecekler öneririm.

Benim çorba tarifimi vereyim.

1 avuç bulgur 1 avuç kırmızı mercimek soğan kabak patates havuç 1 ceviz büyüklüğündeki kıyma. Düdüklü de pişirip blendır dan geçirip. Çocuk blend ra alışmasın diye içine eti cicibebe vitamin katkılı ekmeklerden koyarak yedirir dim.

Yoğurt seviyorsa bulgur pilavı içine tavuk veya köfteyi küçük küçük doğrayıp yoğurt karıştırarak verebilirsiniz.

Mesela benim oğlum balık yemezdi . Omega dan en zengin balık olan somondan oğluma sebzeli çorba yapardım. Ve zamanla balığın her türlüsünü yemeye başladı.

Et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri ni bir arada vermemek gerekiyor aslında zararı yok fakat süt ürünleri et içindeki demirin emilimini azaltıyor. Ama başlarda alıştırmak için bir arada kullanmaktan başka çare yok.

Bu arada genel olarak çocuklar en çok ek öğüne geçişte yoğurta yakın oluyorlar
Evet benimkide yogurda nazlansa da biraz hayir demiyo:) canim corba tarifini cektim telefona.peki jangi ayda verdin bu corbayi benomkine daha erkwn degil mi.yedinci ayini yeni doldurcak daha

Back
X