bebek bakımi

memleket_hasreti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
162
11
48
21 günlük bebegim var simdiden kucaga alistı emzirip besige koyuyorum hemen aciyo gozlerini evde uyutup koymadigim yer kalmadi yok yok illa memede uyuyacak sabaha kadar gohsumde hatta bi gece uykuya dalmisim allah korusun boguluyodu emzikte istemiyo ayagimda salliyorum onuda istemiyo evde bi tek ben varim surekli kucakta hic bi iş yapamıyorum sizler nasil alistirdiniz yardim lutfen

hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün inşallah.
daha çoook yeni bir düzen. siz de, o da alışamamış olabilirsiniz.
yalnız olmanız kötü olmuş ama inanın bu dönemleri çoğumuz böyle geçirdik.
kucakta, memede büyüdü bebişler. öyle de büyüsünler. alışır diye korkmayın. şimdi onun en çok ihtiyacı olan sizin memeniz ve kucağınız.
rahat olun, alışmak filan diye düşünmeyin. 1-2 ay geçince düzene girecek her şey.
kucağınızdan da indirmeyin çok fazla, kucağa alışmak filan safsata. siz onu sardıkça o sevgiye doyacaki kendine güveni gelecek.
zor ama geçiyor sonra kucağınıza bile gelmeyecek inanın

benim oğlum da beni emzik gibi kullanırdı..
ilk zamanlar öyle oluyor..
kendini tek güvende hissettiği yer senin göğsün ve kokun..
biraz sabırlı ol, geçecek bir dönem.. etrafı keşfetmeye başlayınca karnını doyurup ilgisini başka şeylere yöneltecek :)

ama yatakta emzirmeyin hele ki uzanır vaziyette.. Allah korusun..
mutlaka oturur vaziyette olun ve yataktan çıkın emzirirken.. sizin de uyanık olmanız lazım...

bir de emziğe alışmıyorsa alışmıyor..
ben de denedim defalarca ama almadı..
hatta bir dönem kafasının arkasından lastikle bağlasam da ittiremesin diye düşünüyordum

Bu ayları çoğumuz böyle geçirdik zaten. Benimkide sadece kucağımda uyuyordu. Beşiğine koydum mu hoooop açılıyordu o gözler.
Sabret canım, biraz daha büyüsün herşey yoluna girecek.
Neredeyse 2 yaşındayız, hala pek bi işimi yapamıyorum. İlgiyi hep istiyor bu bıcırıklar.
Cennet boşuna bizim ayaklarımızın altında değil canım.

bir de emziğe alışmıyorsa alışmıyor..
ben de denedim defalarca ama almadı..
hatta bir dönem kafasının arkasından lastikle bağlasam da ittiremesin diye düşünüyordum

Güzelmiş .
Ben emzik verme taraftraı değildim ama oğlumun akşam 8 gibi ağlama krizlerine tutulması üzerine (anne sütünü 1 yaşına kadar hep sağarak verdim meme emmedi) ebemiz meme emmediği için huzursuz olduğunu söyleyine 40'ımızdan sonra emzik verdim. O kadar istemiş ki hiç çıkarmadı bile ağzından

Bebeğiniz hayırlı olsun. İyi günlerde büyütün inşallah :) Benim bebeğim şuan 2,5 aylık. İlk zamanlarda hep öyleydi. Şimdi hep kokunu duymak istiyor. Zamanla alışacak. Ama özellikle gece yatarak emzirme. Emzirme yastığı kullan. Allah korusun.

bu kadarcık bebeğin kucağında olması cok normal.ben de kızımı kucağımda buyuttum.onun suan en önemli ihtiyacı anne.her ağladığında al kucağına sıcaklığını hissetsin ki guven duygusu gelişsin.ilk 6 ay alışkanlık kazanmıyormus bebekler onun ıcın korkma .biraz buyuyunce zapdedemiyorsun zaten kucağında.Allah sağlıklı omur versin bu arada bebişine

Oncelikle hayirli olssun bebisin canim. Benimki de 40 gunluk daha. Ilk zamanlar oyle oluyor benimde oyleydi ama 1 haftadir duzelmeye basladi meme agizdan cikinca basliodu aglamaya. Simdi kendi kendine yatio bırakınca tabi en fazla 15 dk sonra yine meme :)

Benim de 2aylik oglum var, evde yalnizim yakinimda annem kayinvalidem de yok, oglum hep kucagimda,ya emiyor ya uyuyor derin daldigi zaman biraz yatirip islerimi yapmaya calisiyorum. Kucaga alismasin diye hic ugrasmadim onun tek ihtiyaci benim kucagim simdi. Bi sure evim daginik kalsin, uc cesit yemek yapmayivereyim, islerim aksasin. Bi daha bebeklerimiz bugunlere donmeyecek, doysunlar sicakligimiza biz de onlara doyalim

Kızlar cvp lar icin sagolun gunduz kucakta olması dert degilde bi sekilde idare ediyorum benim gece besige koymam lazim dedigim gibi uykuya dalıcam bisey olcak diye korkuyorum

Sizinkinide allah bağışlasın ama bemim kızim kucakta derin uykuya dalıyo biraksam saatlerce kalir ogle sonea besige yatiriyorum pat o gozler aciliyo hemen gunduz dert değil önemli olan gece

Allah bagislasin tek olmadigimi biliyodum zaten desenize butun bebisler boyle

anne değilim ama duyduklrım doğru ise bebekler ilk 3 ay bişeyin farkında olmazmış kendilerini hala anne karnında hisserdermiş zamanla geçer Allah sağlıkla büyütsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…