bebek bakımi

Onun suan ihtiyaci olan tek sey sizsiniz. Kucaginizda oldugu surece kendini guvende hisseder ve size guvenir. Tadini cikarmaya bakin gun gelip buyuduklerinde siz kucaginiza almak istiyceksiniz onlar gelmiycekler:) hepimiz yasadik o gunleri guzel gunler. Kucaga alismak gibi sacma seyleri de kafaniza takmayin. Alin kucaginiza :)

Co sleeper diye birsey duydunuzmu? Hani kucuk yatak gibi hatta bazilarini bebek arabalarina bile takuyorlar disardayken de bebek icinde uyuyabiliyor. Co sleeper diye googla dan bakin anlarsiniz ne demek istedigimi. Turkiyede eskiden bebekleri tasimak icin vardi bir sey adi aklima gelmiyor simdi. Bebek arabalari bu kadar yaygin degildi o zamanlar. Anneler babalar da bu adini hatirlayamadigim cocuk tasimak icin(yatarak) seyi alirlardi. Herneyse bebeginizi onun icine yatirin ve yataginiza alin. Hem cocugunuz bogulmaz hemde sizde uyursunuz biraz. Ama yine de derin uykuya dalmayin. Kedi gibi uyuyun :)

Bebeginiz hayırlı olsun. İnternette okuduğum ve annemin tecrübesiyle öğrendiğim kadariyla bebekler ilk üç ay kendilerini anne rahminde saniyorlarmis. Benim kızım da ilk doğduğunda hep insan sesi istiyordu. Yatağında pek uyumazdi. Yastığa yatırıp bacaklarımda sallardim ya da kucagimda uyutuyordum. Şimdi 4 aylık olacak ve kendi uyuyor.

Bir de ben Kanadada yaşıyorum ve doğumdan sonra Türkiye'ye gittim. Orda hep kucakta gezdi, alisacak diye çok korktum ama masallah alismadi. İlk aylar bence bebegimizi kucağa alalım ki doya doya anne kokusu alsın. Emeklemeye ya da yürümeye başladı mı zaten kendileri istemeyecek

Back
X