Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
11 gün önce ilk bebeğimi kucağıma aldım çok zor günler geçiriyorum bebeğim uyumuyor uyusa da kucağımdan bırakır bırakmaz uyanıyor sürekli emmek istiyor hiç bişe yapamaz oldum yemek dahi yiyemiyorum uyku zaten yok hep böyle mi olacak
hakiki tosun paşa benim
Kayıtlı Üye
11 gün önce ilk bebeğimi kucağıma aldım çok zor günler geçiriyorum bebeğim uyumuyor uyusa da kucağımdan bırakır bırakmaz uyanıyor sürekli emmek istiyor hiç bişe yapamaz oldum yemek dahi yiyemiyorum uyku zaten yok hep böyle mi olacak
Zamanla düzene oturacak merak etme. Benimde ilk günlerde harika uyuyodu şimdi uyutamıyorum. 20 günlük benimkide. Kırkı çıktıktan sonra düzene oturur. Beklicez yapıcak bişey yok. Güle güle büyüt bebeğini

Bosvrsene isi bebeginle ilgilen ilk uc ay skintili olur.
Hep böyle olmayacak
Bunlar geçici zamanlar, daha bebeğin çok küçük böyle sıkıntıların seni bunaltması çok normal.
Zaman çabuk geçiyo 1 ayı 40ı derken bi bakmışsın düzene girmiş bile.
Aynen beni anlatmışımız. Benim oğlum 7. Ayını doldurmak üzere. İnanın en zor günlerdesiniz. Sabredin bir süre sonra bebiş kendine bir düzen oturtacak. Uykusu emmesi biçok şeyi yola koyulacak. İlk 1 ay oğlum hiç uyumuyordu hep ağlıyordu bilmemne. Hep emiodu hatta ilk 2 ay uyanık olduğu her dakika emiodu ama şimdi istesem de 2 saatten önce emmiyor. İstediği kadar emzirin. Uykusuzluğa da birazcık sabredin o da yola giricek.
Bugünlerde desteğe cok ihtiyacınız olacaktir. Özellikle anneniz ve eşinizden gelen destek sizin yükünüzü çok hafifletecektir. Hep böyle olmuyor merak etmeyin. Sevdiklerinizinde desteğiyle atlatiyorsunuz. Bir düzene girmesi zaman aliyor. Atalarimiz anne karnindaki bebekten icin " geniş dünyadan dar dunyaya geldim " dermis derler. Böyle huysuzlugu olur annesi alisana kadar. Ona da hak ver :*
Geçen rüyamda yeni doğmuş bir bebeği kucağıma verdiler. Allahım ne güzel histi.
Gerçekler niye öyle olmuyor
Merakli bir anne adayi
Kayıtlı Üye
Daha 7 aylik anneyim. Ilk bebegim ve nacizane tavsiyem yalanci emzik kullanin bebeginizde. Bebekler surekli emme refleksinile sahipler belli bir sure icin. Bunu tatmin etmek icinde sizi yalanci emzik gibi kullaniyor. Bende 5. Veya 6. Gununde oglum sabaha kadar emmek istediginde vermistim emzigi. Simdi uyurken veriyorum. Ama emin olun 40 i ciktiktan sonra belli bir duzende devam edeceksiniz. Ama bir sure bebeginizle koala gibi dolasacaksiniz

size ev islerinde yardimci olacak birini yaniniza cagirin. Siz yemek yerken ilgilensin. Anneligin ilk gunlerinde muhakkak bir yardimci gerekiyor. Her ne kadar tatli ve guzel olsada bebegi kucagimiza almak, psikolojik acidan da rahatlamak gerekiyor
Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Saki ol öncelikle
Böyle hissetmen normal.
Ne kadar emmek istiyorsa o kadar emzir. Bu sütünü de arttıracaktır.
Bebeğin uyumuyorsa eğer gazı ve başka bi hastalığı yoksa onu anlamaya çalış. Bu dünyada daha çok yemi ve en iyi tanıdığı insana yani sana ihtiyacı var.
Sağlıcakla.
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Kundak yapin bebeginize. Ani haraket ederek kendini uyandiriyordur. Yavas yavas duzene girer. Gun icinde bazen gogsunuzde uyutun. En azindan huzurla ve mutlu uyur. Sizde doya doya kokusunu alirsiniz. Zamanin tadini cikartirsiniz.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Kundak yapin bebeginize. Ani haraket ederek kendini uyandiriyordur. Yavas yavas duzene girer. Gun icinde bazen gogsunuzde uyutun. En azindan huzurla ve mutlu uyur. Sizde doya doya kokusunu alirsiniz. Zamanin tadini cikartirsiniz.
Merhaba benim 17 yaşında kızım var ve hamileyim doğum hazitanda ara verdim şartlar öyle oldu kızım olacak sizce zorlanirmiyim tek değilim annem ve esim desteği var bazen gündüzleri evde olcak çünkü ilk gunler çokmu zor yani emerek altı temiz ve gazını çıkar uyur diye düşünüyorum ama fikirlerinizi yazarmisiniz
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Merhaba benim 17 yaşında kızım var ve hamileyim doğum hazitanda ara verdim şartlar öyle oldu kızım olacak sizce zorlanirmiyim tek değilim annem ve esim desteği var bazen gündüzleri evde olcak çünkü ilk gunler çokmu zor yani emerek altı temiz ve gazını çıkar uyur diye düşünüyorum ama fikirlerinizi yazarmisiniz
Bebeğin mizacına bağlı ama geneli ilk 1 ayı rahat atlatıyor. Uyut, altını değiştir, emzir. Bu kadar. 2 aylıkken gaz sancıları başlayabiliyor. Ama siz o zamana kadar toparlanmış ve enerji toplamış olacaksınız zaten. Benimde 1-2 haftaya 2. kızım doğacak. 2.5 yaşında bir kızım daha var. Yanımda kimse kalmasın istiyorum, düşünün. O kadar rahat kafam. Sizde rahat olun ki bebek huzurlu mutlu olsun.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Bebeğin mizacına bağlı ama geneli ilk 1 ayı rahat atlatıyor. Uyut, altını değiştir, emzir. Bu kadar. 2 aylıkken gaz sancıları başlayabiliyor. Ama siz o zamana kadar toparlanmış ve enerji toplamış olacaksınız zaten. Benimde 1-2 haftaya 2. kızım doğacak. 2.5 yaşında bir kızım daha var. Yanımda kimse kalmasın istiyorum, düşünün. O kadar rahat kafam. Sizde rahat olun ki bebek huzurlu mutlu olsun.
Cnm çok tşk ederim yorumun için rahatlattin beni tabi bu bebekten bebeğe değişir benim 17 yaşında kızım var ara verdim ama şartlar öyle oldu Allah şimdi nasip etti inş. Sağlıklı dogumun olur cnm sağlıkla mutlulukla büyütürsün bebeklerini
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Cnm çok tşk ederim yorumun için rahatlattin beni tabi bu bebekten bebeğe değişir benim 17 yaşında kızım var ara verdim ama şartlar öyle oldu Allah şimdi nasip etti inş. Sağlıklı dogumun olur cnm sağlıkla mutlulukla büyütürsün bebeklerini
Amiin sizede hayırlı doğumlr. Kızınızda epey yardımcı olur zaten. Çok rahat atlatırsınız inşallah.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Amiin sizede hayırlı doğumlr. Kızınızda epey yardımcı olur zaten. Çok rahat atlatırsınız inşallah.
Zaten eşim en büyük desteği verecektir nöbetleşe bakarız diyor ev işlerinde ben oyları sen yaparsın yada dinlenirsin ben bakarım emmek istediğinde getiririm yanına vs. Bakarız diyor zatwn annemde var sıkıştığımda oda destek zorlanmam böyle olursa diyorum ama kardeşler arası sorun olurmu diyorum kendi kendime ve heralde doğum sonrası depresyona felan girmem inş. Yanlız değilim sonuçta tek başına kalanlar daha çok giriyormuş diye duydum ama
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Zaten eşim en büyük desteği verecektir nöbetleşe bakarız diyor ev işlerinde ben oyları sen yaparsın yada dinlenirsin ben bakarım emmek istediğinde getiririm yanına vs. Bakarız diyor zatwn annemde var sıkıştığımda oda destek zorlanmam böyle olursa diyorum ama kardeşler arası sorun olurmu diyorum kendi kendime ve heralde doğum sonrası depresyona felan girmem inş. Yanlız değilim sonuçta tek başına kalanlar daha çok giriyormuş diye duydum ama
Ben yalnız değilken depresyona giriyorum
depresyona neden giresiniz ki? Kalıp olmuş artık bu. Dünyaya yeni bi insan getiriyorsunuz mucizevi bi şekilde. Size bağımlı ve sevgi dolu doğuyor. İnsan o süreçte nasıl ve neden depresyona girer ki? Eve kedi bile alsan bi sorumluluğu var. Bebeğinde elbet sorumluluğu olacak ve bunu bilerek hamile kalıyoruz zaten. Bu sorumluluk çok fazla geldiği için bunalıma giriyor insanlar. Sağlıklı doğsunda bunalmak yerine şükredelim.
Kızınızda 17 yaşında çocuk değil artık. Bebeğe uaptığınız hiçbir şeyi zaten ona yapamazsınız. Sorun olacağını sanmıyorum.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
depresyona neden giresiniz ki? Kalıp olmuş artık bu. Dünyaya yeni bi insan getiriyorsunuz mucizevi bi şekilde. Size bağımlı ve sevgi dolu doğuyor. İnsan o süreçte nasıl ve neden depresyona girer ki? Eve kedi bile alsan bi sorumluluğu var. Bebeğinde elbet sorumluluğu olacak ve bunu bilerek hamile kalıyoruz zaten. Bu sorumluluk çok fazla geldiği için bunalıma giriyor insanlar. Sağlıklı doğsunda bunalmak yerine şükredelim.
Kızınızda 17 yaşında çocuk değil artık. Bebeğe uaptığınız hiçbir şeyi zaten ona yapamazsınız. Sorun olacağını sanmıyorum.
Doğru söylüyorsun cnm sanırım benim 2. Bebegi aklımdan sildiğim anda hamile kalmam eşim çok istiyordu ama ben istemiyordum ama Allah nasip etti bu mucizeyi zaten aldırmayı felan da düşünmedim hiç günahı büyük çünkü zaten 4 ay doğum iznim olacak işbaşı yapınca süt izni yarım gün çalışmam zaten ya annem bakar yarim gün yada bi yol bulunur elbet bosunamı takıyorum sence bu aradan sonra nasıl olur zorlarım diyorum ama Allah nasip etti kolaylığını da verir diye düsünüyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Cnm ben yanlız değilken depresyona giriyorum demişsin orasını anlamadım yanlız değilsin neden giriyorum yazdin
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Cnm ben yanlız değilken depresyona giriyorum demişsin orasını anlamadım yanlız değilsin neden giriyorum yazdin
İşte bende tam tersi. Yanımda biri varken depresyona giriyorum. Laf anlatmak, gönül yapmak daha zor geliyor bana. Kafama göre evde yayılmak, çocuklara bakmak daha kolay geliyor.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
İşte bende tam tersi. Yanımda biri varken depresyona giriyorum. Laf anlatmak, gönül yapmak daha zor geliyor bana. Kafama göre evde yayılmak, çocuklara bakmak daha kolay geliyor.
Şimdi anladım doğru söylüyorsun insan tek olunca ne yaptığını biliyor kafası karışmıyor