Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ewet canim mamma vermeyi kea bakalim bir de oyle dene aslinda seni emmis olsa kabizlik sorununuz da ortadan kalkmis olurdu mama dabiraz rahatsiZ ediyodur
Kiskanma bence bnde obez olacak diye korluyorum dun pasta yiyoruz herkesin elindeki pastalara saldiriyo oda koti bi yerde yaaa napacam ben,)
yok be kuzum ne obezi ne güzel işte birak yesin çocuk

bu arada şengülcüm hazır mamalar kabızlığın en büyük sebebi haberin olsun

Canim yedigi seyleri gorsen yemek yerkn oyle elimize bakiyo cocuk dedigin ne anlar yrmekten ay bi yandan da benim halimi dusun baharcim misafirlige gidiyoruz tabaklara saldiriyo dusun...

Canim ewet diside sanci yapiyo olabilir zamni artik yani bizimkide oyle yaa keyfi iyi sayilmaz buzlukta soguttugim bezi weriyorum eline biraz issiriyo geri birakiyo iste

Mama kabizlik yapar biliyorum canim ama ne yapayim kayisi puresi yapiyorum bende bakalim bugun mama vermicem geceleri vericem boylece sebze yemek zorunda kalacak.

Baharcim dis cikaran cocuk geceleri bile aglama krizlerine girerlermis bu normal yani 3-5 gune gecer insallah...

Bu arada sizi kiskanma sebebim bu zamana kadar emzirmis olmaniz ben hic yasayamadim bunlari:(

ben sebze tarhanası yaptım kuruttum et suyu ve kıymayla pişiriyorum. onun haricinde. patates havuç karnı bahar kereviz biraz mercimek pişirip püre yapıyorum. pirinçli yoğurt çorbası da yapıyorum . onun haricinde sebze mamaları da yapıyordum ama yemiyo yemiyo yemiyo :( :( :(

Bizim seninle kizlarimiz ayni zamanda dogmus saat kacta dogm yaptin?

ayni zamanda dogdular ama ben daha kiyma et suyu vermedim 7.ayini doldurunca vermeyi dusunuyorum. bu arada aklinizda bulunsun kizlar ispanagi gunluk taze verin kesinlikle isitma yapmayin..

Canim ispanagi bir kere verdim ama hic begenmedi ama senin kiz kesin yer:)

ispanagi parcaladim elimle ve hiraz da patates kestim haslayip blendirdan gecirdim sinra zeytinyagi ekledim.

Bu arada kizima en son sabah 5 te mama vermistim bi daha soyle yaptim..

10:00 yarim yumurta sarisi, 1 adet kucuk zeytin, 1 tatli kasigi lor peynir, keci boynzu ozu, yarim cay bardagi ihlamur cayi

Daha once demistim ya elif bi pekmez verdim bi digerlerinden kandirarak verdim anca.

13:30 kucuk bir kase patates corbasi onu da zorla yedirdim.

16:30. elmali ve armutlu yogurt,

17:30 kucuk bir kase muhallebi

yarim saat sonrada mama vermeye basladim. toplam 12 saat mama vermemis oldum.

60-70 ml de gun icinde su verdim..

Bizim seninle kizlarimiz ayni zamanda dogmus saat kacta dogm yaptin?

ayni zamanda dogdular ama ben daha kiyma et suyu vermedim 7.ayini doldurunca vermeyi dusunuyorum. bu arada aklinizda bulunsun kizlar ispanagi gunluk taze verin kesinlikle isitma yapmayin..
ben 27 mayısta yattım hastaneye gece 00:10 da doğdu yani 28 mayısın ilk dakikalarında

Anladim canim ewet deneyim benim kiz ywr kesin:)
Bu arada besin saatlerin guzel ewet ama muhallebiyi yatmadan versemde arti besin saatlerini biraz daha uzattsan mamayida gece uyamdiginda vwrsen zaten seni emmiyo boylece daha az vermis olirsun
Ben bu hafta su reklemda gosteriyi 8tahilli falan diye pekmezli falan muhallebi yerirne ondan wermeyi dusunuyorum
Bakalim birde onu.deneyim bu arada cok sik sik da besleme canim yemeyen bebekse bunatlma derim mesela yogurdu bir gun wer birgun verme kesin verecekelrin kahvalti corba meyve bu sekilde git ama hepsini bi ginde verme ben istahli olmasina ragmen oyle yapiyorum
Mesela meyve vermissin arkasina muhallebi bi saat sonra cok sik sik gibi geldi bana bilemem ama
Trkrar bi gozden gecir bence

Benim ki de soyle;
Sabah:08-10arasi
Kahvalti
Peynir
Yumurta sarisi
Pekmez
Oglen;12-13.30
Sebze corbasi
Aralarda benide emiyo
İkindi;16:18.30
Yogurt bu sade yada meyveli degisiyo
21:22.00
Aksam yatmadan muhallebi
Tabi hwrzman vermiyorum muhallebiyi
Bu sekilde

Anladim canim ama muhallebiyi bende herzaman vermemeye calisiyorum. bazen yogurt bazen muhallebi veriyorum o gun ikisinide verdim cunku mama vermedigim icin acikabilecegini dusundum. Sebze corbasi verirken cok zorlaniyom katiyen yemiyo bana bi akil ver bak

bugun kahvaltiyi yaptirdim aradan 5 saat gecti acikmistir insallah dedim kesin yer dedim arayi bilerek uzun tuttum ama yok yine yemedi bende yanima biberonunu getirdim onu gorur gormez hemen agzini acti aslinda acti ama sebzeyi yemedi.
Biberonu gorunce agzini acti acinca corbayi verdim hemen. biberonu agzina yaklastirdim agzini acti corbayi verdim oyle oyle bitittirdim. Ama mizikliya miziklaya sonra agladi mama yaptim likir likir icti.

Ne yapicam bilmiyirum kahvaltiyi kandira kandira yediriyom artik sebzeyi de mi oyle yapicam cok uzuluyorum ya ne yapicam ben canim?????

valla bizimki de yemiyo dün çorba yedi çok sevindim. bi yere gidince de sofraya saldırıyo sanki çok iştahlı gibi görenler de yemesi iyi zannediyo

kızlar bi zaman bulup siteye giremiyorum ben çok yoğunum :-) sohbetinizi çok kaçırıyorum

Valla bugun bende yogunluktan yeni girdim elifte yok ortada.. bizde sofraya otirunca yemeklere bakiyo bende ekmeyi bandirip bandirip veriyom o zaman yiyo delirecek insan yaa..

Ayy baharr senin kizla benim kiz birbirinin aynisi benim kizda pek sac yok ama seninki nasildir bilmem..

Back
X