bebek bir çözüm müdür?

yasminapdr

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
72
0
16
Bilecik
Merhaba arkadaşlar, eşimle evleneli 1 yıl oldu, bu zamana kadar bir çok sorun yaşadık. hepsini çok şükür atlattık. Allah tekrarını göstermesin. ben önceden hep derdim ki evlenir evlenmez çocuk isterim ama yaşadığım sıkıntılardan dolayı 1 sene geçti., şimdi sizlerin fikrine ihtiyacım var..bebek olması eşleri birbirine bağlar mı yoksa herşey eskisi gibi devam eder mi, eşim bana çok bağlı bundan çok memnunum yalnız ailesine de çok bağlı. şu sıralar bazen ayrı bi evi olduğunu artık evli olduğunu düşünemiyor. ama tabi baştaki duruma göre çok çok iyi. şükürler olsun.

Son düzenleme:
sorun sadece aılesıne baglı olması mı ? Belkı bır cocugu oldugunda artık kendısının de bır aılesı oldugunu daha ıyı benımseyebılır, ama aranızda cıddı problemler varsa çözüm olarak bebegı gormeyın.

bebek çözüm için yapılmaz. düzelsin veya kötüleşsin diye yapılmaz. çocuğuna şey mi diyeceksin "fena değildi ama biraz daha iyi olalım diye yaptım seni"

Cnm bence bebek bağlayıcı değil tam tersi. Biz evliliğimizde hiç etmediğimiz kavgaları bebekten sonra etmeye başladık. lohusa depresyonları geçirdim ve eşimle aramız açıldı,aramıza soğukluk girdi.Cinsellik zaten bebekten sonra gidiyor.Ne sorunlar çıkıyor bir bilsen...

tam tersi gercekten arkadasin dedigi gibi..

iki kisiyken birbirine vakit ayiriyorsun filan...bebekten sonra bu farklilarisyor..butun ilgi odagi bebek...yani sen simdi cocuk yapmaya karar verdin diyelim araniz daha iyi olsun diye...hamileliginde belkide hic ilgilenmeyecek seninle, umrunda bile olmayacak???

belkide cocuk dogdugunda filan seni yanliz birakacak..,ikinci cocuk ayni olur mu bilmem ama ilk kez anne olunca sasiriyorsun..hersey ustune ustune geliyor bazen...es destegi sarti..ya o zaman destek olmazsa??

hazir olmadan bence cocuk yapma...olan sana ve bebege olur yoksa.

problemli bir evlilkte bebek asla çözüm değil aksine durumları daha da beter hale getirebilir

ben de arkadaşa katılıyorum bebekten sonra biz etmediğimiz kadar kavga eder olduk, lohusa depresyonu desen öyle 1-2 ayda geçmiyo hele problemliysen...

bebek sorunları çözmez yeni sorunlar getirir

bizde bebekten sonra çok kavgalar ettik. lohusalık,uykusuzluk,yorgunluk, sürekli bebeği görmeye gelenler özelliklede eşimin ailesi beni çok bunalttı. karşı tarafta çok anlayışlı olmayınca sorunlar iyice arttı.

tavsiyem evliliğiniz iyice rayına oturunca bebek düşünün.

Bebek kesinlikle çözüm değil. Aksine çiftler çocuktan sonra uzaklaşabiliyorlar bazen. Eğer bir eş eşini sevmiyorsa çocuk da işe yaramıyor maalesef. Terk edecek insan çocuğu da düşünmüyor inan bana. İstemedin sürece çocuk yapma. Çünkü çoook büyük bir sorumluluk. Önce evliliğinin rayına oturmasını bekle. Çocuk eşleri asla yuvaya bağlamaz.

ne sorunlar çıkıyosa hep bu düşünce yüzünden çıkıyor işte
bebek çözüm mü allah aşkına masum bir çocuğun mutsuz büyümesi kavga gürültü ortamında yetişmesi ne demek biliyor musunuz siz
önce kendi aranızdaki sorunları halledin ve gerçekten kendinizi anne olmaya hazır hissedince yapın daha kendiniz olgunlaşmadan bir çocuğu nasıl büyüteceksiniz
İnsanlar 30 yaşına gelince acaba ben çocuğuma bakabilecek miyim iyi bir anne olabilecek miyim diye tereddüt ederken siz çözüm olarak masum bir bebeği oyununuza alet edin

Herşeyden önce şunu düşünmelisin: Evliliğini kurtarmak için çocuk yaparsan, evliliğini kurtaramadığında ne olacak peki? Olan çocuklara oluyor her zaman. Sıcak bir aile ortamında büyümesi için evladının, önce evliliğini yoluna koymalısın, sonra çocuk yapmalısınız. Çocuk olunca inan bana ayrılması bile kadın açısından zor oluyor ama erkek çocuğu düşünmüyor hiç bir zaman, onlar yürütemedik diye çok kolay bitiriyorlar. Nasılsa annesi bakar fikriyle de terk edip gidiyorlar.

öncelikle hepinize çok teşekkür ederim, düşüncelerinizden dolayı..

şimdi dönüp yazdığıma bir baktım ben başlığı yanlış atmışım farkındaysanız yazdığımın içinde çözüm falan geçmiyor bundan dolayı hatalıyım.. bizim aramız zaten iyi hep de iyi oldu tek sorun onun ailesiydi , şimdi uzak duruyorum geçip gidiyo işte:) benim eşim ailesine düşkün bir evlat.ama dediğim gibi baştaki gibi değil şükürler olsun evliliğimizin ilk zamanlarına göre çok çok iyi.. benim tek korkum bebeğin olması eşleri birbirine bağlıyormu yoksa ilgi tek şeye odaklandığı için eşlerin arası açılıyormu, bun da tecrübeli arkadaşlardan dinlemek istedim. ben psikoloğum ve teoride çok şey biliyoruz ama pratik çok farklı, yaşanmış olanları dinlemek istedim sadece bayanlar..:)

Eşin ailesine düşkünse,bebek olunca değişmez.
Aile yapısını bilemiyorum ama mesela bebeğin isminden tut,bebeği görsünler bahanesiyle sürekli babaanneye götürmek,annesinin eski usul bebek bakımı müdahaleleri gibi şeyler yaşayabilirsin.
Bu arada anneler,bebek olduktan sonra çevreye karşı daha tahammülsüz,eşinden daha çok ilgi bekleyen,alıngan ve depresif bir sürece girebiliyorlar.
Biz kendimiz bir aile oluruz,eşim kendi ailesinden uzaklaşır,bebeğimle bana yönelir diye düşünüyorsan hata edersin.

çok teşekkür ediyorum.. biraz daha beklemek en iyisi sanırım ama düşününce neyi bekliyorum onu da bilmiyorum. sonuçta bu hep böyle devam edecek.. öyle değilmi???

maalesef bebek olunca ikinci bir balayı yaşayacaksınız, rayına koydum dediğiniz herşey tepetaklak olacak; tekrar bir düzene girmek yine bir yılınızı alır..

bebek olunca eşinizin ailesi devreden çıkmaz, tersine onlarla daha derin bir bağ kuruyorsunuz.
bebek olmadan düzeni oturtun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…