- 13 Mart 2015
- 82
- 19
- 8
- 34
- Konu Sahibi sevgi-cicegi
-
Evet canm ya en iyi olsun diye arastiriyoruz dusunuyoruz bizim canimiz sonucta o. Ama dedigin gibi niye oyleymis oylemi olurmus falan filan.. evet su eski hurafeler yokmu :)oyy ne cekiyo onlardanYa malesef öyle ama ne söylersek söyleyelim değişmiyorlar. Bizleri tecrübesiz görüyorlar ama artıkhurafelerey eskisi gibi değil bilgisiz değiliz eskiler gibi. Onların zamanında öyleymiş ama artık internet var kitaplar var vs... Dinlemiyorlar yinede. Ben en çok çocuğun tipik reflekslerini doğa üstü guclere dayandiranlara birde yeni doğmuş çocukla oyun oynayacağım diye tutturanlara sinir oluyorum. Hayır minicik bebek senin gonlun olsun diye uyumasın mı, emmesin mi? Birde trip atıyorlar. Kıskanıyormuşum ben bebeğimin normal ihtiyaçlarını düşünüyorum. Biraz büyüsün oynayacak zamanı gelince oynatmazsam at tribini. Onların torunu ise benimde çocuğum yani. Onlardan daha çok düşünüyor olmam normal.
Ah canm kafaya takmamaya calisiyorsunda bir kere olmuyorki sen bisey diyorsun onlar tersini yapiyor konusulsa neyse ama davranislar yoruyor kendi yetistirme tarzlerini bebegin ustunde uygulamaya calisiyorlar yipratan bu insani.Heee deyip geçin esinizle ayri evde yasiyorsaniz kaynana ile oturmuyorsaniz bütün yorumlara evet deyip ya da anlıyormus gibi yapıp geçin hayat herseyi kafaya takacak kadarHâlbukieğil ,ki insanların yorumlarına engel olamazsiniz onlar hep konuşur konuşur konuşur. ..
Herkes bir şey söyler. Kendi tarzının doğru olduğunu savunur. Bu sadece yeni doğan ya da küçük bebekler için geçerli değil..her yaş için aynı maalesef. Tanıdık tanımadık herkes! Günlerdir belki haftalardır evdesindir heyecanla dışarı çıkarsın aaaa!el kadar bebe hiç dışarı çıkar mı?hasta olur! Sıcaktan hava kavruluyordur üşür o üstünü ört diye diretenler..sağlık ve gelişim olarak gayet iyi olsa bile alla allaa bu bebe niye böyle zayıf diyerek zaten hormonlardan manyak olan anneyi iyice zır manyak eden teyzelere selam ediyorum!! Neden hala emeklemedi neden dişi çıkmadı neden yürüyemiyor,kemikleri mi zayıf falancanınki bırak yürümeyi koşuyor. Hay ben senin!! Bu çocuk neden hiç söz dinlemiyor ay hiç yerinde durmuyor hiperaktif bu! Hiç bir şey öğretememişsin! Bi oturmaz mı? Evet efendim oturmaz,adı üstünde çocuk! Ya bu kadar peşinden koşuyorsun ama maşallahın var,kilo yapıştı kaldı! Zaman sonra yok mu ikinci? Sanki kendi bakacak arkadaş!!
şuanda beni yukarıda yazdıklarımdan daha fena sinir eden şeyleri söyleyeyim. Oğlum var 26 aylık felaket hareketli şükürler olsun ve 2 yaş sendromu yaşadığı için ağlama sinir krizleri vurma itme ısırma koparma inatlaşma vs vs hepsi var. Biraz ağır atlatıyoruz inşallah geçecek. Bebeği küçük olan anneler 'ya Nasıl sözünü dinlemiyor?sen yumuşak davranıyorsun çok şımartmışsınız' her istediğini yaptınız tabi şimdi böyle olur. He güzelim he! Hamileler aaaa neden çişten kesmedin ben 2 yaşına gelmeden çişten kesecem! Sen hele bi doğur o yaşa getir o Zaman bu konuyu bi daha konuşalım! Asla mama vermeyecem, neden mama veriyorsun? Hiç öyle keyfimden! Bu kadar büyük çocuğu neden Bebek arabasına bağladın ki? Benimki yeni yürüyor bağlamıyorum.. Tamam Canım bi dahakine senin istediğini yaparım! Dadı programında çocukları muma çeviriyorlar sende izle yapsana. Tamam cicim! Senin bebe benimkinin çağına gelince istediğin renk muma çevirebilirsin evladını!
Tavsiye: yaşamadığınız tecrübe etmediğiniz bir şey Hakkı'nda fıkır yürütmeyiniz!
Görümce dedin yarama parmak bastın! Benim oğlan daha küçüktü 8-9 aylık falan..komşunun oğlu bizimkinin biberonuna taktı illa içecek. Normalde çok bişe demem ama çocuk grip. Görümcemin o Zaman çocuğu yoktu. Vay efendim ne olacak içsin çocuk heves ediyor bu kadar pimpirikli olma falan fistan. Aslında hiç pimpirikli değilimdir. Rahat davranırım. Bunu çocuğun olduğunda sana hatırlatacam dedim. Şükür bi kızı oldu. Pimpirikli demek az kalır. Hiç bir yere dokundurtmuyor çocuğa. Benim oğlan bebeğin emziğini biz görmeden almış emmeye başlamış. Kesinlikle hasta değildi ki kolay kolay hasta olmaz,maşallah! Bi çıkış çıktı ki çocuğa beni geçtim oğlum kalakaldı! Bunu yaptığında 2yaşına yeni girmişti. Emziği kaynar sudan geçirip verdim. Hatırlatırım dediğim olayıda hatırlatıp, bu kadar pimpirikli olma abla dedim. Anne olunca değişik düşünülüyormuş değil mi dedim ama NATO kafa NATO mermerAyyy aynen yaa şu herşeye karışan insanlara çooookkk kızıyorum bende yaa. önceleri hee tamam evet diyip geçiştirirdim. en çokda kaynanam ve görümcem herşeye karışırdı. baktım ben he dedikçe tepeme biniyolar bende verip veriştiriyorum. iğneli lafları duyunca bişiy diyemiyolar. insanı çileden çıkartıyolar. yok biz şöle yapardık biz böle yapardık nefret ediyorum nefreeet. bide varya benim sütüm çoktu böyle göğsümden sızar yatakları ıslatır günde 3 posta üst değiştiririm gece bir posta sağardım çünkü uyanıp emene kadar sırıl sıklam olurdum ona rağmen gazlı bir bebeğin ağlamasını sütün yok yetmiyo doymuyo mama ver topaç gibi anne sütüyle normalden fazla kilo alan bebeğe böyle diyolardı. en sonunda eşime senmi susturusun benmi susturayım diyodum artık. Teyzem sağdığım sütleri bebeğimin çorbasına kattığımı yoğurt mayaladığımı görünce çok akıllısın yaa valla şimdikiler bizim gibi değil aklımıza bile gelmezdi aferm falan derken görümcemle kaynanam ha bire mama verme taraftarıydı. kaynanam kendisi bütün çocuklarını mamayla büyüttüğü için bende mama vereymişim cahilmişim anlamazmışım. şimdiki kadınlar araştırıyor öğreniyo zaman eski zaman değil doktorlar var cahillik eskidenmiş diyorum gene anlamıyor. kızım şuan 3 yaşında ve çok hareketli bir çocuk 5 dakka oturmaz hoplar zıplar ama ben normal görüyorum enerjisini atması lazım hala daha bana diyo sen bunu böyle alıştırdın otursun öldü bayıldı yorgunluktan. otursun çocuk bütünn gün otursun. ben baksam ona hep oturturum. yemek yediriken bazen sevmediği yemekler oluyo kandıra kandıra yedirmeye çalışıyorum ki kandırınca yiyor. yatır onu ayaklarını kollarını tut zorla sok ağzına falan diyodu küçükkende. iyi kızına söyle öyle yapsın derdim ki hala yemekle ilgili bişiy diyince kızına söyle öyle yapsın diyorum. karışmayın bi artık insanlar yaaa. Karışmayınn...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?