Bebek büyütürken baskalarinin karışması

sevgi-cicegi

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
82
19
8
34
Herkese merhaba bebeklerimiz oluyor ama maalesef herkesin karismasi beni o kadar cok yoruyorki. . Tanidik hatta sokakda hic tanimadik insanlar bile bu turkiyenin bir gercegi gibi. Buyukler kendi yetistirme tarzini niye uygulamaya calisiyorlar ki. Ya bu benim bebegim birakin ona doyayim ben biyuteyim dimi...
kundaklamanin zarari bilmeyen yok ama eskiler hala yapmak icin can atiyor zarar li diyincede BIZ YAPTIK BIRSEY MI OLDU .. sekerli seyler yemek daha bebege bide zararli diyorum onlar yedirelim birsey olmaz . Ben erkwn bastirmayalim diyorum onlar hosuna gidiyor birsey olmaz her zaman uyarmakdan yoruldum sevsinler ama sadece sevsinler dimi yetistirmesine karismasinlar

Ya malesef öyle ama ne söylersek söyleyelim değişmiyorlar. Bizleri tecrübesiz görüyorlar ama artık hiçbirşey eskisi gibi değil bilgisiz değiliz eskiler gibi. Onların zamanında öyleymiş ama artık internet var kitaplar var vs... Dinlemiyorlar yinede. Ben en çok çocuğun tipik reflekslerini doğa üstü guclere dayandiranlara birde yeni doğmuş çocukla oyun oynayacağım diye tutturanlara sinir oluyorum. Hayır minicik bebek senin gonlun olsun diye uyumasın mı, emmesin mi? Birde trip atıyorlar. Kıskanıyormuşum ben bebeğimin normal ihtiyaçlarını düşünüyorum. Biraz büyüsün oynayacak zamanı gelince oynatmazsam at tribini. Onların torunu ise benimde çocuğum yani. Onlardan daha çok düşünüyor olmam normal.

Heee deyip geçin esinizle ayri evde yasiyorsaniz kaynana ile oturmuyorsaniz bütün yorumlara evet deyip ya da anlıyormus gibi yapıp geçin hayat herseyi kafaya takacak kadar uzun değil ,ki insanların yorumlarına engel olamazsiniz onlar hep konuşur konuşur konuşur. ..

Ya malesef öyle ama ne söylersek söyleyelim değişmiyorlar. Bizleri tecrübesiz görüyorlar ama artıkhurafelerey eskisi gibi değil bilgisiz değiliz eskiler gibi. Onların zamanında öyleymiş ama artık internet var kitaplar var vs... Dinlemiyorlar yinede. Ben en çok çocuğun tipik reflekslerini doğa üstü guclere dayandiranlara birde yeni doğmuş çocukla oyun oynayacağım diye tutturanlara sinir oluyorum. Hayır minicik bebek senin gonlun olsun diye uyumasın mı, emmesin mi? Birde trip atıyorlar. Kıskanıyormuşum ben bebeğimin normal ihtiyaçlarını düşünüyorum. Biraz büyüsün oynayacak zamanı gelince oynatmazsam at tribini. Onların torunu ise benimde çocuğum yani. Onlardan daha çok düşünüyor olmam normal.
Evet canm ya en iyi olsun diye arastiriyoruz dusunuyoruz bizim canimiz sonucta o. Ama dedigin gibi niye oyleymis oylemi olurmus falan filan.. evet su eski hurafeler yokmu :)oyy ne cekiyo onlardan

Heee deyip geçin esinizle ayri evde yasiyorsaniz kaynana ile oturmuyorsaniz bütün yorumlara evet deyip ya da anlıyormus gibi yapıp geçin hayat herseyi kafaya takacak kadarHâlbukieğil ,ki insanların yorumlarına engel olamazsiniz onlar hep konuşur konuşur konuşur. ..
Ah canm kafaya takmamaya calisiyorsunda bir kere olmuyorki sen bisey diyorsun onlar tersini yapiyor konusulsa neyse ama davranislar yoruyor kendi yetistirme tarzlerini bebegin ustunde uygulamaya calisiyorlar yipratan bu insani.

Malesef oyleler bendede ayni sorun vermeyin diyorum bes aylik bebegim yok dayanamiyoruz gecen gun limon verilmis yani cok iyi anliyorum vermeyin diyosun ama dinleyen kim kendi kafalarina gore yapiyolar bana bunu yap sunu yap diyolar ama takmiyorum o benim bebegim ve ben ne yapacagimi gayet iyi biliyorum illa burun sokuluyor tatlim buyukler diyede bisey diyemiyosun

Herkes bir şey söyler. Kendi tarzının doğru olduğunu savunur. Bu sadece yeni doğan ya da küçük bebekler için geçerli değil..her yaş için aynı maalesef. Tanıdık tanımadık herkes! Günlerdir belki haftalardır evdesindir heyecanla dışarı çıkarsın aaaa!el kadar bebe hiç dışarı çıkar mı?hasta olur! Sıcaktan hava kavruluyordur üşür o üstünü ört diye diretenler..sağlık ve gelişim olarak gayet iyi olsa bile alla allaa bu bebe niye böyle zayıf diyerek zaten hormonlardan manyak olan anneyi iyice zır manyak eden teyzelere selam ediyorum!! Neden hala emeklemedi neden dişi çıkmadı neden yürüyemiyor,kemikleri mi zayıf falancanınki bırak yürümeyi koşuyor. Hay ben senin!! Bu çocuk neden hiç söz dinlemiyor ay hiç yerinde durmuyor hiperaktif bu! Hiç bir şey öğretememişsin! Bi oturmaz mı? Evet efendim oturmaz,adı üstünde çocuk! Ya bu kadar peşinden koşuyorsun ama maşallahın var,kilo yapıştı kaldı! Zaman sonra yok mu ikinci? Sanki kendi bakacak arkadaş!!
şuanda beni yukarıda yazdıklarımdan daha fena sinir eden şeyleri söyleyeyim. Oğlum var 26 aylık felaket hareketli şükürler olsun ve 2 yaş sendromu yaşadığı için ağlama sinir krizleri vurma itme ısırma koparma inatlaşma vs vs hepsi var. Biraz ağır atlatıyoruz inşallah geçecek. Bebeği küçük olan anneler 'ya Nasıl sözünü dinlemiyor?sen yumuşak davranıyorsun çok şımartmışsınız' her istediğini yaptınız tabi şimdi böyle olur. He güzelim he! Hamileler aaaa neden çişten kesmedin ben 2 yaşına gelmeden çişten kesecem! Sen hele bi doğur o yaşa getir o Zaman bu konuyu bi daha konuşalım! Asla mama vermeyecem, neden mama veriyorsun? Hiç öyle keyfimden! Bu kadar büyük çocuğu neden Bebek arabasına bağladın ki? Benimki yeni yürüyor bağlamıyorum.. Tamam Canım bi dahakine senin istediğini yaparım! Dadı programında çocukları muma çeviriyorlar sende izle yapsana. Tamam cicim! Senin bebe benimkinin çağına gelince istediğin renk muma çevirebilirsin evladını!
Tavsiye: yaşamadığınız tecrübe etmediğiniz bir şey Hakkı'nda fıkır yürütmeyiniz!

Herkes bir şey söyler. Kendi tarzının doğru olduğunu savunur. Bu sadece yeni doğan ya da küçük bebekler için geçerli değil..her yaş için aynı maalesef. Tanıdık tanımadık herkes! Günlerdir belki haftalardır evdesindir heyecanla dışarı çıkarsın aaaa!el kadar bebe hiç dışarı çıkar mı?hasta olur! Sıcaktan hava kavruluyordur üşür o üstünü ört diye diretenler..sağlık ve gelişim olarak gayet iyi olsa bile alla allaa bu bebe niye böyle zayıf diyerek zaten hormonlardan manyak olan anneyi iyice zır manyak eden teyzelere selam ediyorum!! Neden hala emeklemedi neden dişi çıkmadı neden yürüyemiyor,kemikleri mi zayıf falancanınki bırak yürümeyi koşuyor. Hay ben senin!! Bu çocuk neden hiç söz dinlemiyor ay hiç yerinde durmuyor hiperaktif bu! Hiç bir şey öğretememişsin! Bi oturmaz mı? Evet efendim oturmaz,adı üstünde çocuk! Ya bu kadar peşinden koşuyorsun ama maşallahın var,kilo yapıştı kaldı! Zaman sonra yok mu ikinci? Sanki kendi bakacak arkadaş!!
şuanda beni yukarıda yazdıklarımdan daha fena sinir eden şeyleri söyleyeyim. Oğlum var 26 aylık felaket hareketli şükürler olsun ve 2 yaş sendromu yaşadığı için ağlama sinir krizleri vurma itme ısırma koparma inatlaşma vs vs hepsi var. Biraz ağır atlatıyoruz inşallah geçecek. Bebeği küçük olan anneler 'ya Nasıl sözünü dinlemiyor?sen yumuşak davranıyorsun çok şımartmışsınız' her istediğini yaptınız tabi şimdi böyle olur. He güzelim he! Hamileler aaaa neden çişten kesmedin ben 2 yaşına gelmeden çişten kesecem! Sen hele bi doğur o yaşa getir o Zaman bu konuyu bi daha konuşalım! Asla mama vermeyecem, neden mama veriyorsun? Hiç öyle keyfimden! Bu kadar büyük çocuğu neden Bebek arabasına bağladın ki? Benimki yeni yürüyor bağlamıyorum.. Tamam Canım bi dahakine senin istediğini yaparım! Dadı programında çocukları muma çeviriyorlar sende izle yapsana. Tamam cicim! Senin bebe benimkinin çağına gelince istediğin renk muma çevirebilirsin evladını!
Tavsiye: yaşamadığınız tecrübe etmediğiniz bir şey Hakkı'nda fıkır yürütmeyiniz!

464629"]Herkes bir şey söyler. Kendi tarzının doğru olduğunu savunur. Bu sadece yeni doğan ya da küçük bebekler için geçerli değil..her yaş için aynı maalesef. Tanıdık tanımadık herkes! Günlerdir belki haftalardır evdesindir heyecanla dışarı çıkarsın aaaa!el kadar bebe hiç dışarı çıkar mı?hasta olur! Sıcaktan hava kavruluyordur üşür o üstünü ört diye diretenler..sağlık ve gelişim olarak gayet iyi olsa bile alla allaa bu bebe niye böyle zayıf diyerek zaten hormonlardan manyak olan anneyi iyice zır manyak eden teyzelere selam ediyorum!! Neden hala emeklemedi neden dişi çıkmadı neden yürüyemiyor,kemikleri mi zayıf falancanınki bırak yürümeyi koşuyor. Hay ben senin!! Bu çocuk neden hiç söz dinlemiyor ay hiç yerinde durmuyor hiperaktif bu! Hiç bir şey öğretememişsin! Bi oturmaz mı? Evet efendim oturmaz,adı üstünde çocuk! Ya bu kadar peşinden koşuyorsun ama maşallahın var,kilo yapıştı kaldı! Zaman sonra yok mu ikinci? Sanki kendi bakacak arkadaş!!
Tavsiye: yaşamadığınız tecrübe etmediğiniz bir şey Hakkı'nda fıkır yürütmeyiniz![/QUOTE]
Evet canm tanidiklar karisiyor o yetmez gibi sokaktaki tanimadikda karisiyor . Ya sizene diye bagirasim geliyor milletce karismaya laf yetirmeye ne kadar merakliyiz. Cocuk benim sizden daha cok dusunuyorum dimi ama yok illa karisilacak. Offf ffffff

Ayyy aynen yaa şu herşeye karışan insanlara çooookkk kızıyorum bende yaa. önceleri hee tamam evet diyip geçiştirirdim. en çokda kaynanam ve görümcem herşeye karışırdı. baktım ben he dedikçe tepeme biniyolar bende verip veriştiriyorum. iğneli lafları duyunca bişiy diyemiyolar. insanı çileden çıkartıyolar. yok biz şöle yapardık biz böle yapardık nefret ediyorum nefreeet. bide varya benim sütüm çoktu böyle göğsümden sızar yatakları ıslatır günde 3 posta üst değiştiririm gece bir posta sağardım çünkü uyanıp emene kadar sırıl sıklam olurdum ona rağmen gazlı bir bebeğin ağlamasını sütün yok yetmiyo doymuyo mama ver topaç gibi anne sütüyle normalden fazla kilo alan bebeğe böyle diyolardı. en sonunda eşime senmi susturusun benmi susturayım diyodum artık. Teyzem sağdığım sütleri bebeğimin çorbasına kattığımı yoğurt mayaladığımı görünce çok akıllısın yaa valla şimdikiler bizim gibi değil aklımıza bile gelmezdi aferm falan derken görümcemle kaynanam ha bire mama verme taraftarıydı. kaynanam kendisi bütün çocuklarını mamayla büyüttüğü için bende mama vereymişim cahilmişim anlamazmışım. şimdiki kadınlar araştırıyor öğreniyo zaman eski zaman değil doktorlar var cahillik eskidenmiş diyorum gene anlamıyor. kızım şuan 3 yaşında ve çok hareketli bir çocuk 5 dakka oturmaz hoplar zıplar ama ben normal görüyorum enerjisini atması lazım hala daha bana diyo sen bunu böyle alıştırdın otursun öldü bayıldı yorgunluktan. otursun çocuk bütünn gün otursun. ben baksam ona hep oturturum. yemek yediriken bazen sevmediği yemekler oluyo kandıra kandıra yedirmeye çalışıyorum ki kandırınca yiyor. yatır onu ayaklarını kollarını tut zorla sok ağzına falan diyodu küçükkende. iyi kızına söyle öyle yapsın derdim ki hala yemekle ilgili bişiy diyince kızına söyle öyle yapsın diyorum. karışmayın bi artık insanlar yaaa. Karışmayınn...

Ayyy aynen yaa şu herşeye karışan insanlara çooookkk kızıyorum bende yaa. önceleri hee tamam evet diyip geçiştirirdim. en çokda kaynanam ve görümcem herşeye karışırdı. baktım ben he dedikçe tepeme biniyolar bende verip veriştiriyorum. iğneli lafları duyunca bişiy diyemiyolar. insanı çileden çıkartıyolar. yok biz şöle yapardık biz böle yapardık nefret ediyorum nefreeet. bide varya benim sütüm çoktu böyle göğsümden sızar yatakları ıslatır günde 3 posta üst değiştiririm gece bir posta sağardım çünkü uyanıp emene kadar sırıl sıklam olurdum ona rağmen gazlı bir bebeğin ağlamasını sütün yok yetmiyo doymuyo mama ver topaç gibi anne sütüyle normalden fazla kilo alan bebeğe böyle diyolardı. en sonunda eşime senmi susturusun benmi susturayım diyodum artık. Teyzem sağdığım sütleri bebeğimin çorbasına kattığımı yoğurt mayaladığımı görünce çok akıllısın yaa valla şimdikiler bizim gibi değil aklımıza bile gelmezdi aferm falan derken görümcemle kaynanam ha bire mama verme taraftarıydı. kaynanam kendisi bütün çocuklarını mamayla büyüttüğü için bende mama vereymişim cahilmişim anlamazmışım. şimdiki kadınlar araştırıyor öğreniyo zaman eski zaman değil doktorlar var cahillik eskidenmiş diyorum gene anlamıyor. kızım şuan 3 yaşında ve çok hareketli bir çocuk 5 dakka oturmaz hoplar zıplar ama ben normal görüyorum enerjisini atması lazım hala daha bana diyo sen bunu böyle alıştırdın otursun öldü bayıldı yorgunluktan. otursun çocuk bütünn gün otursun. ben baksam ona hep oturturum. yemek yediriken bazen sevmediği yemekler oluyo kandıra kandıra yedirmeye çalışıyorum ki kandırınca yiyor. yatır onu ayaklarını kollarını tut zorla sok ağzına falan diyodu küçükkende. iyi kızına söyle öyle yapsın derdim ki hala yemekle ilgili bişiy diyince kızına söyle öyle yapsın diyorum. karışmayın bi artık insanlar yaaa. Karışmayınn...
Görümce dedin yarama parmak bastın! Benim oğlan daha küçüktü 8-9 aylık falan..komşunun oğlu bizimkinin biberonuna taktı illa içecek. Normalde çok bişe demem ama çocuk grip. Görümcemin o Zaman çocuğu yoktu. Vay efendim ne olacak içsin çocuk heves ediyor bu kadar pimpirikli olma falan fistan. Aslında hiç pimpirikli değilimdir. Rahat davranırım. Bunu çocuğun olduğunda sana hatırlatacam dedim. Şükür bi kızı oldu. Pimpirikli demek az kalır. Hiç bir yere dokundurtmuyor çocuğa. Benim oğlan bebeğin emziğini biz görmeden almış emmeye başlamış. Kesinlikle hasta değildi ki kolay kolay hasta olmaz,maşallah! Bi çıkış çıktı ki çocuğa beni geçtim oğlum kalakaldı! Bunu yaptığında 2yaşına yeni girmişti. Emziği kaynar sudan geçirip verdim. Hatırlatırım dediğim olayıda hatırlatıp, bu kadar pimpirikli olma abla dedim. Anne olunca değişik düşünülüyormuş değil mi dedim ama NATO kafa NATO mermer :((

O görümcelerden bende 3 tane var bide. Ama Allahtan ikisi bişeye karışmaz. Herşeye burnunu sokanlada ne eşim ne ben konuşmuyorz. 3 yaşındaki kızım onun halası olduğunu bile bilmiyor. halan diyorum bi süre sonra unutuyor. O bana Kötü Kötü bakıyo böle kaşını çatarak diyo. Benim görümcem gene onun dediği olmasın senden kötüsü yoktur o derece bi insan. Uzakta oturuyor, bizde eşimin ailesiyle aynı bahçede 2 ayrı ev olarak oturuyorz ama bahçenin ortasında iki evi ayıran bir duvar ve bir kapı var. kapıyı ben yaptrdım. Canımı sıktıklarında kapatıp kitliyorum. Ve kapıyı eşim kendisi sadece bizim taraftan açılıp kapanan şekilde yaptı. Görümcem yaz aylarında okul kapanınca ertesi gün bir geliyor okulların açılmasına 1-2 gün kala dönüyor. ve ben o burdayken hergün yan tarafa geçmek zorundaymışım gibi konuşuyordu. birde kızı var kızımdan 3 ay küçük. buraya gelirken bavul taşımak zor geliyo kızı üzerini batırdımı kıyafet, akşam serinledi yelek hırka, ayakları üşüdü çorap, bunları al yıka falan böyle davranıyo ki bende hiçbirşey demeden yapıyodum kendi kendime söylenerek. benden tırnak makasını istedi kızımın. ben herşeyi veririm herşeyi yaparım ama kişisel eşyaları almamda vermemde. oğlunu göndermiş tırnak makasını iste kardeşinin tırnaklarını kesicem diye sabahın köründe. benden dedim annene söyle yengem dedi kişisel eşyalar verilmezmiş kusura bakmasın de tamammı dedim. akşam üzeri eşim geldiğinde gittik yemekten sonra yan tafara ve ben keşke tırnak makasını verip yerine yenisini alsaydım o derece verdi veriştirdi. ki bi düşünün yanı ben çocuğumun bütün kıyafetlerini verdim 3 ay boyunca ortak kullandık, onun çcuğunun btün kıyafetlerini yıkadım astım katladım falan bir tırnak makası için neler söyledi neler. ben oo... oldum kocam pzvnk oldu kızım p.ç oldu. çocuğunun sünnet düğününe kadar konuşmadım. sonra eşimin hatrına yuttum bütün dediklerini. düğüne gittik orda kaldık falan. kalabalık gittik otobüs tuttuk adam başı 80 tl gidiş geliş eşime dedim o senin ablan mecbursun düğününe gitmeye zorla götürdüm. eniştenin akrabalarına otobüs tutulmuş ama görümcemin akrabalarına tutulmamış biz kendimiz vericez otobüs parasını bende dedim kargaşa çıkarmayın herkez hakkını versin. yemin ederim eşimede kayınpederime de eşimin halasına da böyle söyledim. ama kayınpederim eşimin halası eşimi bir gaza getirdiler otobüs parasını istettiler enişteden. bikaç hafta sonra görümcem gelince eşimi gaza getirip para isteten ben oldum.neler neler söyledi. ve sırf bana kızdığı için benim küçücük çocuğuma Allahın 25 kuruşluk meyveli yoğurdunu vermedi biliyomusunuz yaa. bebeğim anne mama anne mama diyip durdu daha 1,5 yaşındaydı. kendi kızına benim kızımın karşısında yedirdi ve benim çocuğuma vermedi. düşman olsa yapmaz bunu çünkü o bir çocuk. buu olaylardan sonra daha neler neler olduda anlatsam satırlar yetmez. konuşmuyorum. hakkımı helal etmiyorum. ve asla da affetmeyi düşünmüyorum. ki eşimde ablasıyla konuşmuyor. ben zorlamadım o artık benim için bitti yaptıkları yetti diyor.

Back
X