- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.421
- 298
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bikaç örme yelek vs. hazırlasın annen madem.Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.
Ben zaten yaptıklarımı sadece laf olmasın diye yapmayı düşünüyorum yoksa tabi ki ben de hazır ürünler tercih edeceğim o alışveriş zevkini zaten kimseciklere bırakmam.
Eşimin ailesi malesef benim kafamda değil hemen aman anası birşeycik yapamamış diye yıllarca konuşur. 3 yıllık evliyim geçen eşimin akrabaları geldi. 20 yıldır eşinden ayrı teyzesi yatak örtüme ima yaptı. Ben dul olmama rağmen dantel yatak örtüm hala duruyor diyor. Oysa ki ben artık yeni gelinliğim kalmadı diye hazır örtümü sermiştim. Ve daha birsürü şey bunun gibi...
Allah nasip eder de kucağıma alırsam mutlaka gelip bende kalır eşimin teyzeleri ve k.v. Sürekli o yok mu bu yok mu diye sorarlar. Biliyorum ve gerilmek istemiyorum. Göstermelik de olsa 1-2 şey yapmak istiyorum. Onlara modernlikmiş bilmem neymiş anlatılmıyor maalesef.
Ve ben sadece hırka yelek değil nevresim vs. de sormuştum...
İyi yünle örülürse düzenli yıkanırsa kokmaz canım :) benim annem ile anneannem de hırka yelek patik gibi şeyler ördüler. Benim hoşuma gidiyor.Yelek kokmuyor zaten canım. Kazak falan giydiriyorlar bazen onlar kokuyor. El örgüsü, bildiğim kişilerin bebeleri. İpinden falan farkediyordur belki.
Yoo niye eski olsun el emeği daha güzel olur :)Bence sorana "yıl 2016 ne örgüsü ne çeyizi be?" Dersen daha iyi olur.
Eskidenmiş onlar.
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.
Ben zaten yaptıklarımı sadece laf olmasın diye yapmayı düşünüyorum yoksa tabi ki ben de hazır ürünler tercih edeceğim o alışveriş zevkini zaten kimseciklere bırakmam.
Eşimin ailesi malesef benim kafamda değil hemen aman anası birşeycik yapamamış diye yıllarca konuşur. 3 yıllık evliyim geçen eşimin akrabaları geldi. 20 yıldır eşinden ayrı teyzesi yatak örtüme ima yaptı. Ben dul olmama rağmen dantel yatak örtüm hala duruyor diyor. Oysa ki ben artık yeni gelinliğim kalmadı diye hazır örtümü sermiştim. Ve daha birsürü şey bunun gibi...
Allah nasip eder de kucağıma alırsam mutlaka gelip bende kalır eşimin teyzeleri ve k.v. Sürekli o yok mu bu yok mu diye sorarlar. Biliyorum ve gerilmek istemiyorum. Göstermelik de olsa 1-2 şey yapmak istiyorum. Onlara modernlikmiş bilmem neymiş anlatılmıyor maalesef.
Merhaba kızlar,
Sorum şu ki, özellikle el emeği olarak bebeğe neler hazırlanıyor? Kayınvalidemin tarafı çok bakıyor bu tür şeylere. Benim de ailemde ve çevremde bilen yapan yok bu tarz el emeği filan. Bir akıl verin de laf yapmasınlar, çekemem...
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.
şimdi sen ne koyulur demişsin arkadaşlar başka başka şeyler yazmış.
ben sorunun cevabını vermeye çalışayım. yatağı , yorganı yastığı, battaniyesi olur. biraz hırka, yelek olur. (bunlar pis kokmaz mis gibidir hepsi), puseti alınır, anakucağı, çantası, biberonları,biraz tulum atlet alınır.
genel olarak böyledir.
ha benim ki şöyle oldu. anneciğim sağolsun bütün yatak, yorgan, yastık, nevresim yaptı.
eltim, görümcem örgü yaptı. kendim de zevkime ve maddi imkanıma göre herşeyini aldım kuzumun.
kimseden bişey istemedim ama onların içlerinden gelmiş yapmışlar. ben şaşırmıştım da hatta.