bebek çeyizinde neler olur?

bebek çeyizi nedir :KK51:
yapmak istiyorsan yap, kvler için yapma :KK51:
mağazaya gidersin beğendikçe alırsın, ihtiyaç doğrultusunda alırsın:cool:
madem çok önem veriyor yelekleri falan o yapar :işsiz:

şimdi sen ne koyulur demişsin arkadaşlar başka başka şeyler yazmış.
ben sorunun cevabını vermeye çalışayım. yatağı , yorganı yastığı, battaniyesi olur. biraz hırka, yelek olur. (bunlar pis kokmaz mis gibidir hepsi), puseti alınır, anakucağı, çantası, biberonları,biraz tulum atlet alınır.
genel olarak böyledir.

ha benim ki şöyle oldu. anneciğim sağolsun bütün yatak, yorgan, yastık, nevresim yaptı.
eltim, görümcem örgü yaptı. kendim de zevkime ve maddi imkanıma göre herşeyini aldım kuzumun.
kimseden bişey istemedim ama onların içlerinden gelmiş yapmışlar. ben şaşırmıştım da hatta.

Bebek çeyizi ne yav, ilk defa duyuyorum. Bence en mantıklısı doğuma 2 ay kala çıkılır birşeyler alınır. Şimdi büyük büyük bebek mağazaları var; içine bi girdin mi, bebek odası mobilyasından, zıbınına kadar herşeyini 1 günde alır çıkarsın.

Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.

Ben zaten yaptıklarımı sadece laf olmasın diye yapmayı düşünüyorum yoksa tabi ki ben de hazır ürünler tercih edeceğim o alışveriş zevkini zaten kimseciklere bırakmam.

Eşimin ailesi malesef benim kafamda değil hemen aman anası birşeycik yapamamış diye yıllarca konuşur. 3 yıllık evliyim geçen eşimin akrabaları geldi. 20 yıldır eşinden ayrı teyzesi yatak örtüme ima yaptı. Ben dul olmama rağmen dantel yatak örtüm hala duruyor diyor. Oysa ki ben artık yeni gelinliğim kalmadı diye hazır örtümü sermiştim. Ve daha birsürü şey bunun gibi...

Allah nasip eder de kucağıma alırsam mutlaka gelip bende kalır eşimin teyzeleri ve k.v. Sürekli o yok mu bu yok mu diye sorarlar. Biliyorum ve gerilmek istemiyorum. Göstermelik de olsa 1-2 şey yapmak istiyorum. Onlara modernlikmiş bilmem neymiş anlatılmıyor maalesef.

Ve ben sadece hırka yelek değil nevresim vs. de sormuştum...
bikaç örme yelek vs. hazırlasın annen madem.
örme battaniye de olur.
gereksiz şeylere para vermeyin derim ben.
annenler yapacaksa karşı tarafta yapacaktır bişeyler.
en çok pamuklu battaniyeler işine yarayacak.

bebek yelegi gereksiz buluyor millet...
niye ki??
çocuga bişey olmaz dediklerinde ne diye acilde bulunuyorsunuz?
bebek çok çabuk hastalanir..
benim bebek yelegi giydirme hevesim var.. (çok soğuk havalarda)
hatta çeyizi bile.. ben çeyiz yapmıycam..
bebek doğduktan sora düşünüyorum alirim herşeyi..:) nede olsa hediyeler gelir.
oğluma çeyiz yaptım da ne oldu.. geriye eşyalar kaldi beşik felan da kaldi baktikça üzülüyorum be arkadaşşş...
ikinci bebiş olursa almiycam!! doğduktan sora alicam artık..

Yelek kokmuyor zaten canım. Kazak falan giydiriyorlar bazen onlar kokuyor. El örgüsü, bildiğim kişilerin bebeleri. İpinden falan farkediyordur belki.
İyi yünle örülürse düzenli yıkanırsa kokmaz canım :) benim annem ile anneannem de hırka yelek patik gibi şeyler ördüler. Benim hoşuma gidiyor.

O örme şeylerin tüyleri bebeklerin ağzına burnuna giriyor en güzeli %100 pamuk yelekler, daha kullanışlı

Ben zaten yaptıklarımı sadece laf olmasın diye yapmayı düşünüyorum yoksa tabi ki ben de hazır ürünler tercih edeceğim o alışveriş zevkini zaten kimseciklere bırakmam.

Eşimin ailesi malesef benim kafamda değil hemen aman anası birşeycik yapamamış diye yıllarca konuşur. 3 yıllık evliyim geçen eşimin akrabaları geldi. 20 yıldır eşinden ayrı teyzesi yatak örtüme ima yaptı. Ben dul olmama rağmen dantel yatak örtüm hala duruyor diyor. Oysa ki ben artık yeni gelinliğim kalmadı diye hazır örtümü sermiştim. Ve daha birsürü şey bunun gibi...

Allah nasip eder de kucağıma alırsam mutlaka gelip bende kalır eşimin teyzeleri ve k.v. Sürekli o yok mu bu yok mu diye sorarlar. Biliyorum ve gerilmek istemiyorum. Göstermelik de olsa 1-2 şey yapmak istiyorum. Onlara modernlikmiş bilmem neymiş anlatılmıyor maalesef.

Instagrama brntasarimveorganizasyon yazsana harika şeyler yapıyolar doğumlara falan

Teşekkürler kadınlar kulubü
bebek çeyizide varmış, öğrenmiş olduk kusur kalmadık sağol

İnsan içinden ne geliyorsa onu yapar yani bebek çeyizini de burdan duyuyorum
Sağlık sağlık sağlık
Doğmamış çocuğa şimdiden kaftan biçmeyin bence

Merhaba kızlar,

Sorum şu ki, özellikle el emeği olarak bebeğe neler hazırlanıyor? Kayınvalidemin tarafı çok bakıyor bu tür şeylere. Benim de ailemde ve çevremde bilen yapan yok bu tarz el emeği filan. Bir akıl verin de laf yapmasınlar, çekemem...

Açıkçası bir sürü örgü hırka suveter örülmüş ama ben pek kullanıldığına inanmıyorum. Özellikle 1 yaşına kadar rahat olması açısından bir zibin bir tulum uzerine de çok serinse hazır satılan koton yelek giydirirdim. (Bana göre )çocuk dışarı çıkacak yasa gelmeden öyle kazak yelek örgü şeyler giydirilmez. Haa cok istiyorsalar bir örgü battaniye tatlı olur.
Yatak takımları cicili bicili suslesinler ustunede bir cibinlik oh mis. Kv memnun edemezsiniz hiç bir zaman çok uğraşma derim. :)

Eskiden battaniye yelek vs olurdu. Abartmiyorum bizde nesilden nesile atadi. Halam giydi, ben giydim, halamin oglu giydi, simdide benim cocuklarima saklaniyor. 4 nesil ayni yelek ve battaniyeyle fotografli. Hem az kullaniyor hemde el emegi diye atamiyorsun.

Kızıma da bir dünya kazak yelek patik ördü teyzem, ayıp olmasın diye aldım ama giyilmiyor be anacım yani evler sıcak, benim kızımın sıcağa alerjisi vardı zaten, ne gerek böyle şeylere boş yere dolapta yer kaplıyor... Ne güzel bebek giysileri satılan mağazalar var oralardan çeşit çeşit istediğiniz gibi temin edersiniz kıyafet, nevresim. Çok da abartmayın bebekler bazen alınan bir şeyi giyemeden büyüyüveriyorlar. İhtiyacı olanları alsanız yeter ille de göstermek isterseniz onları gösterirsinizde ne gerek varsa böyle şeylere hiç anlamam...

laf yapan kimse hazırlansın ne lazımsa

senin çocuğunsa eşinin de çocuğu

bebeğe işe yaramaz şeyler alıp para harcamayın ne olur

penye giysiler alın pamuklu yeter

örgüler vs alerji yapabiliyor

hurçla hiç giyilmemiş duruyor bende hediye gelenler

bebeğe en önemli çeyiz de annesine hzuur vermektir

bunu da laf arasında söyleyin

hatta bir abla anlatmıştı vs diye beni de referans yapın yemin etseniz başınız ağrımaz

huzur versinler bebek iki metre kumaş içinde de yaşar

hazır lohusa olacaksın

bir cinnete bakar her şey

ee o teyzeye de versene sevabını

önemli olan üstündeki örtü değil içindeki diye

şak düşsün bayılsın

yani çoğu kişinin kv si benzer konularda laf sokar

benim bebeğim benim kuralım

benimki 2011 yılında 150 tl ye aldığım chicco ayakkabıyı beğenmemiş

pazar malı gibiymiş çok yumuşakmış vs vs

hayatta kendi o kalitede bir şey giymemiştir oysa

yani kv memnun olmaz

daha yolun uzun

kv yi ya da işte onun gibi davrananları memnun etmeye çalışma

insanoğlu memnun olmaz

dediğini yaparsın bir tane daha tutturur vs vs

nevresşm vs de önce yatak beşik o ne ise onu al sonra al onları

her beşiğe her örtü vs uymuyor

mesela yorgan yorgan dedik

oda takımının yorganı vardı ben onu beğenmeyip başka yorgan aldım vs

bebek ilk sene penye battaniye ile yattı

zira o yorganlar yenidoğana büyük ve hantal

yorgan süs olsu

kv bakar diye çeyiz mi yapcan bebeğe. yapma sakın. çok istiyosa kendi yapsın. laf söylerse de yedirirsin lafını. sinir etmesinler hamile kadını

Bebek çeyizi kalmıştı bir. Ne gereksiz... Yani bana göre gereksiz, gerekli bulan varsa onun bileceği iş tabi de... Bebek için değil de elalemi tatmin etmek için yapılacak bir şey gibi duruyor. Yoksa al mis gibi sağlıklı pamuklu kıyafetlerini, battaniyesini, ıvırını zıvırını, bebeğin daha fazlasına, daha fazla süse püse ihtiyacı yok.

Cevaplar için tekrar teşekkürler arkadaşlar ben anlatamadım galiba.

Tabi ki ben de çocuğumun sağlığını düşünüyorum herşeyden önce. 1-2 kişi sağlığa odaklanın filan demiş anlayamadım? Nevresim, yelek nasıl oluyor diyen fikir soran biri bebeğinin sağlığını düşünmüyor mu demek oluyor? Alaka kuramadım.

2.si ister bebek hazırlığı deyin ister bebek çeyizi adı önemli değil. Sadece anneanne ne yapar el emeği olarak bunu sordum. Tıpkı kendi çeyizimizde de hazır şeyler kullansak da el emeği herkeste var. Bunun gibi. Sonuçta çoğunluk dantel kullanmıyor, patik giymiyor ama erkek tarafına gösteriş olarak çeyiz yapıyor, eminim bu amaçla yapılan çeyiz vardır aramızda...

3.sü ise ben de tabi ki hazır pamuklu kıyafetleri kullanırım bebeğime. Ama bulunsun diye ve k.v. tarafımı tanıdığım için laf gelmesin diye 1-2 parça koymak istiyorum. Burada da böyle hazırlık yapan kişileri okudum ve fikirler aldım.

Erkek tarafıyla kendi çeyizimde de aynılarını yaşadım, ama laf yapacak tek şey bulamadılar. Cahiller malesef...

şimdi sen ne koyulur demişsin arkadaşlar başka başka şeyler yazmış.
ben sorunun cevabını vermeye çalışayım. yatağı , yorganı yastığı, battaniyesi olur. biraz hırka, yelek olur. (bunlar pis kokmaz mis gibidir hepsi), puseti alınır, anakucağı, çantası, biberonları,biraz tulum atlet alınır.
genel olarak böyledir.

ha benim ki şöyle oldu. anneciğim sağolsun bütün yatak, yorgan, yastık, nevresim yaptı.
eltim, görümcem örgü yaptı. kendim de zevkime ve maddi imkanıma göre herşeyini aldım kuzumun.
kimseden bişey istemedim ama onların içlerinden gelmiş yapmışlar. ben şaşırmıştım da hatta.

Çok teşekkürler, ben derdimi anlatamadım bir türlü :) sağolun fikirler için...

Back
X