bu çorbaları kendimize yapıyor gibi mi yapcaz?yani salça tuz falan koycaz mı?
neden süpersin....yazdıkların çok açıklayıcı biçok anne faydalanacak....benim kızımda 6 aylık.1 hafta oldu ekler geçeli.muhallebi sebze çorbası meyve püresi yiyor
2 gündüer kahvaltı verdim ama sanırım pek hoşlanmadı.yada erkenmi??birde 6 aylıkken buğdayla çorba yapılabilirmi sence
benimde kızıma yaptıgım bir çorba var..adı anne çorbası :) mercimek pirinç bulgur yeşil mercimek kabak havuç patates enginar ıspanak pırasa az yağsız kıyma ve tavuğun göğüs eti biraz kemik suyu hapsini kaynatıyorum...blendırla püre yapıyorum ve sıcak sıcak minik kavanozlara koyup sıkıca kapatıyorum kavanozları ters çevirip sarıyorum soğuyunca dolapta muhafaza ediyorum neolur nolmaz dıye ama bişey olmuyo hazır mamalar gıbı oluyor hergun bırını açıp yediriyorum meleğim bayılıyor...
Bebek Çorbaları...
Yoğurt Çorbası:
2 su bardağı suyu kaynatın. Su kaynayınca içine 1 çorba kaşığı bulgur ya da pirinç atın. Bu arada ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta (eğer bebeğiniz 6 aydan küçükse yumurtasız hazırlayabilirsiniz) ve bir dolu tatlı kaşığı unu karıştırın. Bulgur piştikten sonra karışımın üzerine yavaş yavaş kaynar sudan ilave edin.Bu arada kesilmeyi önlemek için sürekli karıştırın
.Sulandırdığınız karışımı tencereye boşaltıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan hemen sonra ateşten alın. Üzerine kuru nane ve 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave edin. Yaklaşık olarak 2 ya da 3 bebek porsiyonudur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?