bebek düşüncesi

muzdaripgelin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
710
382
103
hanımlar iyi günler

ben artık anne olmak istiyorum. biraz sağlık sorunlarım var sonrasında artık düşünelim diyorum eşime ama korkularım var.
1- ben şuan çalıştığım yerden çıkıp bi mağazaya geçecem hamile kalırsam orayı da bırakmak zorunda kalacam ki ben zaten çok nazlı aman hastayım diyen bi tipim oturarak çalışıyor olsam da bırakırım o işi.
2- ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum eşim benim ailemle görüşmüyor ve böyle çok mutluyuz. bebek olacağı dönemde eşimin ailesiyle görüşmek zorunda kalıp aynı sıkıntıları yaşamak ve başa dönmek en büyük korkum.
3- eşim 2bin tl alıyor 750 ev kirası var. borcumuz da 2 ay sonra bitecek. benim çalışmadığım dönemde geçim sıkıntısı çok çekermiyiz?

benim yaşım 25 eşimin 29. evet daha gencim ama çokta geç kalmak istemiyorum.

Hamilelik hastalık değil ki. Çok sıkıntılı hamilelik geçiren de var, benim gibi 37.haftaya kadar çalışıp midesi bile bulanmayan da var.

Eşinin maaşımdan kira ödedikten sonra kalan rakam 1250. Sen şimdi nazlıyım diyorsun özel hastanelerde doktor 200 lira her ay. Doğum 2 sene önce 5000 lira idi. Bebek masraflı bir canlı türü. Giyimi, bezi, emmezse maması. Sen hesapla. 1250 lira ile bunları karşılayabilir misin?

biraz da olsa birikim yaparak çocuk yapmanızı tavsiye ederim

doktor kontrolleri testleri pahalıya geliyor aylık 400-500 civarı tutuyor

çocuk doğduğunda kontrolleri masrafı 200 civarı tutuyor

çocuk doğunca belki yetişirsiniz
ama hamilelik çok masraf tutuyor
illa ki düğün vs. olur etraftan
eğer çocuk düşünüyorsanız şimdiden kemer sıkma politikası izlemelisiniz

yukarıda ki masrafları nazlıyım biraz dediğiniz diye yazdım
yoksa
devlette testleri yapıp özelde sadece muayene ve doğum daha hesaplı olabilir

hanımlar iyi günler

ben artık anne olmak istiyorum. biraz sağlık sorunlarım var sonrasında artık düşünelim diyorum eşime ama korkularım var.
1- ben şuan çalıştığım yerden çıkıp bi mağazaya geçecem hamile kalırsam orayı da bırakmak zorunda kalacam ki ben zaten çok nazlı aman hastayım diyen bi tipim oturarak çalışıyor olsam da bırakırım o işi.
2- ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum eşim benim ailemle görüşmüyor ve böyle çok mutluyuz. bebek olacağı dönemde eşimin ailesiyle görüşmek zorunda kalıp aynı sıkıntıları yaşamak ve başa dönmek en büyük korkum.
3- eşim 2bin tl alıyor 750 ev kirası var. borcumuz da 2 ay sonra bitecek. benim çalışmadığım dönemde geçim sıkıntısı çok çekermiyiz?

bir bebeğin masrafının ne kadar ağır olduğundan bahsetmemi istermisin biraz:))
açıkcası zorlanırsınız gibi duruyor.
işi bırakma kararın pek doğru değil ama nazlıyım demişsin bişey diyemiyorum.
hayatta herşeyin bir bedeli var yalnız.
zahmetsiz rahmet olmuyor.

Hamilelik hastalık değil ki. Çok sıkıntılı hamilelik geçiren de var, benim gibi 37.haftaya kadar çalışıp midesi bile bulanmayan da var.

Eşinin maaşımdan kira ödedikten sonra kalan rakam 1250. Sen şimdi nazlıyım diyorsun özel hastanelerde doktor 200 lira her ay. Doğum 2 sene önce 5000 lira idi. Bebek masraflı bir canlı türü. Giyimi, bezi, emmezse maması. Sen hesapla. 1250 lira ile bunları karşılayabilir misin?

yaşadığım şehirde güzel bi özel hastane ile anlaşmamız var. geçen gün gittiğimde ordaki bayanlar konuşuyordu doğum 600 diye. büyük bi şehirde yaşıyorum ama bu kadar pahalı hastane bilmiyorum

biraz da olsa birikim yaparak çocuk yapmanızı tavsiye ederim

doktor kontrolleri testleri pahalıya geliyor aylık 400-500 civarı tutuyor

çocuk doğduğunda kontrolleri masrafı 200 civarı tutuyor

çocuk doğunca belki yetişirsiniz
ama hamilelik çok masraf tutuyor
illa ki düğün vs. olur etraftan
eğer çocuk düşünüyorsanız şimdiden kemer sıkma politikası izlemelisiniz

yukarıda ki masrafları nazlıyım biraz dediğiniz diye yazdım
yoksa
devlette testleri yapıp özelde sadece muayene ve doğum daha hesaplı olabilir

bi arkadaşa daha yazdım şuan özel bi hastaneyle anlaşmamız var o yüzden kontroller falan çok tutmaz diye düşünüyorum. ama bunun sonrası var

bir bebeğin masrafının ne kadar ağır olduğundan bahsetmemi istermisin biraz:))
açıkcası zorlanırsınız gibi duruyor.
işi bırakma kararın pek doğru değil ama nazlıyım demişsin bişey diyemiyorum.
hayatta herşeyin bir bedeli var yalnız.
zahmetsiz rahmet olmuyor.

tabi ki buyrun :))
zaten nerden baksak bugün başladık yarın başladık ay ben bu aralar kendimi iyi hissetmiyorum diye diye 5-6 ay geçer diye düşünüyorum

Bebek bu maddi tabloyu zorlar. Ailelerle görüşmeme durumunu imkansız kılar. Bütün korkularında haklısın. Hepsinin gerçek olma ihtimali yüksek.

tabi ki buyrun :))
zaten nerden baksak bugün başladık yarın başladık ay ben bu aralar kendimi iyi hissetmiyorum diye diye 5-6 ay geçer diye düşünüyorum
gözünü korkutmuyor sanırım masraflar senin:))
birikmişiniz var mı bari.
özel hastanede 600 e doğum iyiymiş.
2 sene önce acıbademde 4500 verdim de ben.
bez,mama, dr masraflarını yazmıyorum şimdilik.
eh ne de olsa 5-6 ay varmış daha:))

Bende buyuk bir sehirde özel bir hastanede 3 ay once sezerya ile dogum yaptım 1600tl ödedik. 2 yil once hangi haste 5000 tl idi bende merakettim.Zira gercekten cok pahali.

hanımlar iyi günler

sen bu kafayla ooooo cocuk=masraf demek gayette 37 ye haftaya kadar çalışabılırsın en kotu 32 de dogum ıznıne ayrılırsın o zamana kadar asla evde oturma sgk an ıslesın ızınde ıken paranı al...
hem 2000 ın 750 si kiraya gıdıyorsa en az 500 fatura bır o kadar yemek desen gerıye bırsey kalmıyor..
sosyal hayatın sıfır olacak cocuguna her ıstedıgını alamayacaksın ve doguma kadar bır ton masraf olacak eşin bunların ustesınden tek basına gelemez....
ailelerle gorusme kısmında da kımse kımse ıle gorusmek zorunda degıl cocugu gormeye gelırler olur bıter sonra eskısı gıbı devam edersınız..

Doğum fiyatı kıyaslamanın anlamı yok.
500 liraya yapan da var 15 bin liraya da.

Fakat açık söyleyeyim 1250 lirayla anca bebek büyür, evde taş yiyemiceğinize göre olmaz.

Bir hesap yapayım, aylık 250 TL kadar doktor masrafı var. (Hiçbir hastalığı yok çok şükür, sadece rutin kontrol)

Anne sütü+mama alıyor. 200 TL kadar mama masrafı var. (Mamayı internetten büyük paket alıyorum, eczaneden akşam 350ye denk geliyor)

Ay az akışlı biberon olsun, ay pompa, ay silikon uç bilmem ne dediğinde onlar da bir o kadar ama her ay değil. Ama emin ol düzenli masraf.

Kıyafetleri hafife alma, iki giydiriyorsun üçüncüye küçülüyor. Lcwden falan giydirsen de aylık 200 de kıyafet masrafı. (Benimki 2,5 aylık bir bavul kıyafeti giydirmeme rağmen küçük geldi kaldırdım)

Yok diyorsun oyun halısı, yok zeka kartı, yok arabası, yok arabayla çıkmak zormuş sling alalım, slingi sevmedim kanguruya geçelim hop masraf. (4moms almadığıma dev pişman oldum ve 1750 TL fiyatı var, sadece ilk 4 ay kullanılır bence)

Bu şampuan cildini kuruttu deyip komple krem şampuan vs değiştirip 150 TL verdim yine.

Elektrik ve su faturan bile ikiye katlanıyor çünkü her gün en az 2 defa makine çalışıyor.

Düşün bakalım oluyor mu...

Valla rızkıyla gelmiyor.

Bende buyuk bir sehirde özel bir hastanede 3 ay once sezerya ile dogum yaptım 1600tl ödedik. 2 yil once hangi haste 5000 tl idi bende merakettim.Zira gercekten cok pahali.
8 ay önce Ankara'da, Tobb Hastanesinde 7000 TL'ye epiduralli normal doğum yaptım. Türkiye gerçeklerine hoşgeldiniz :)

Kusura bakmayın ana sizin evliliginiz boşanmanın eşiğinden donmus kötü bir evlilik değil mi nasıl cesaret ediyorsunuz
ucunda bir insan hayatı var
siz istiyorsunuz da bakalım o böyle bir ailede büyümek istiyor mu

Temel bakımını bu parayla da yaparsınız ama ekstra şeyler için bin kez düşünürsünüz.

Onun için önce para biriktirin.

Back
X