Bebek düşünmeden önce yapılması gerekenler?

minnaks

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
199
115
33
Merhaba arkadaşlar. Bebek yapmayi düşünmeye başladık ancak hiç doktor kontrolünden geçmedik. Deneyimli arkadaşlarim istanbulda onerebilecekleri doktor tavsiyesi ve izlenilmesi gereken yollar hakkında bilgi verebilirler mi acaba ?

Öncelikle bol şans :) inşallah çabucak gelir kuzu :)
-doktora gitmek şart. Çeşitli testler yapacak toxoplasma, rubella vs gibi. Bu hastalıklar düşüğe sebep oluyor çünkü, pozitifse tedavi olup başlarsınız.
Bebeğin beyin ve omurilik gelişimi için folik asit çok önemli, gebe kalmadan 3 ay önce başlanıyor. Hep içmeye devam ediliyor doğuma kadar. Vitamin, bir zararı yok uzun süre kullanımın. Yan etkisi de yok, doktor yazacaktır eczaneden alırsınız.
Reglin ikimci günü gidin doktora, tsh-fsh gibi şeyler de bakılacak kandan. Bazen bu hormonlar bebeği geciktiriyor halbuki çok basit bi ilaçla düzene sokuyorlar, boşa deneyip stres olmaya üzülmeye gerek yok hemen halledilir :)
Sonra bir sene denersiniz olmuyorsa eşinize de bakılır :) normal süreç bu.
Ben garantiye almak için direkt eşime de test yapılmasını önerdim, nitekim varikosel çıktı. Normal deneme şansımız olmadı hemen ilaçlarla denedik.
Avrupa yakasında dr arzu çağdaş öneririm, harika bi doktor.

Arzu hanim hangi hastanede çalışıyor acaba.

Öncelikle bol şans :) inşallah çabucak gelir kuzu :)
-doktora gitmek şart. Çeşitli testler yapacak toxoplasma, rubella vs gibi. Bu hastalıklar düşüğe sebep oluyor çünkü, pozitifse tedavi olup başlarsınız.
Bebeğin beyin ve omurilik gelişimi için folik asit çok önemli, gebe kalmadan 3 ay önce başlanıyor. Hep içmeye devam ediliyor doğuma kadar. Vitamin, bir zararı yok uzun süre kullanımın. Yan etkisi de yok, doktor yazacaktır eczaneden alırsınız.
Reglin ikimci günü gidin doktora, tsh-fsh gibi şeyler de bakılacak kandan. Bazen bu hormonlar bebeği geciktiriyor halbuki çok basit bi ilaçla düzene sokuyorlar, boşa deneyip stres olmaya üzülmeye gerek yok hemen halledilir :)
Sonra bir sene denersiniz olmuyorsa eşinize de bakılır :) normal süreç bu.
Ben garantiye almak için direkt eşime de test yapılmasını önerdim, nitekim varikosel çıktı. Normal deneme şansımız olmadı hemen ilaçlarla denedik.
Avrupa yakasında dr arzu çağdaş öneririm, harika bi doktor.
Çok aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim. Hemen bir doktora gitmem lazım o halde hamile kalmadan :)

Peki erkekteki herhangi bir sorun da çocuğun engelli vs.olmasına neden midir ?

Peki erkekteki herhangi bir sorun da çocuğun engelli vs.olmasına neden midir ?
Elbette. Çocuğun yarısı onun biliyorsun. Hazır internete girmişken önerdiğim doktorun adını google'a yazarak özgeçmişini oku istersen. Florance nightingale'in doktoru.

ben hiç dra gitmedim gebelikten önce
kızım 2.5 yaşında, oğlum 5 aylık. 3.de yolda galiba

ben hiç dra gitmedim gebelikten önce
kızım 2.5 yaşında, oğlum 5 aylık. 3.de yolda galiba
Oy maşallah Allah bagislasin. Allah sağlıkla büyümelerini nasip etsin. Peki hıc tedirginlik duymadiniz mi herhangi bir sağlık problemim var mi ya da cocugumun olur mu diye?

Oy maşallah Allah bagislasin. Allah sağlıkla büyümelerini nasip etsin. Peki hıc tedirginlik duymadiniz mi herhangi bir sağlık problemim var mi ya da cocugumun olur mu diye?
hayatım zaten evlenirken gerekli testler yapılıyor değil mi? gerek yok ki aynılarını yapmaya. ama sen mutlaka yaptır. bizim hiçbir sağlık problemimiz olmadığı için ard arda yaptık. yaşları yakın olması da çok güzel. birlikte büyürler

hayatım zaten evlenirken gerekli testler yapılıyor değil mi? gerek yok ki aynılarını yapmaya. ama sen mutlaka yaptır. bizim hiçbir sağlık problemimiz olmadığı için ard arda yaptık. yaşları yakın olması da çok güzel. birlikte büyürler
Gerekli testler evlenirken yapılmıyor :) siz şanslıymışsınız :))

Back
X