Bebek düşünüyorum ama kafamda soru işaretleri var

Hazır olup olmamak gerçekten kişisel bir durum
Ama yetişme konusunda bu çocugun yanında onu konusurlarsa psikolojisi bozulur gibi gibi türlü konularda takıntı yaparsanız çok zorlanırsınız bence ya bu çocuk belirli yasa geldiğinde okula başlayacak sonuçta.
Bence hayattan bu kadar ayrı çocuk yetiştirirseniz çok zorlanmaz mi

Bebek için hazır olsaydınız bu zikrettiklerinizi engel olarak görmezdiniz. Engel olarak gördüklerinizi bir türlü çözüme kavuşturur ya da ortadan kaldırırdınız. Biraz daha beklemilisiniz gibi gözüküyor.

Üşengeç, yorgun bir insanım.
Düşündük olabilir dedi çok şükür Allah nasip etti.
Beklediğimden daha iyi bir annelik yapıyorum. Çünkü o güç geliyor.
Çok zor imtihanlardan geçtik ama.
Her şeyden önce çok zor bir gebelik geçirdim. Kapalı bir kutu... Üzerine başka sağlık sorunları. 6.aylık oldu bebeğim daha yeni toparladım.
Hepimiz evlatlarımızı güzel yetiştirmek istiyoruz ama dışarıdaki insanlara gelip geçici diye bakmak lazım.
Eşim ve ben iyi örnek olduktan sonra diğerleri olarak kalacak herkes.

6-7 yaşındaki çocuğu da narsist yapmış kafasında, yazık oluyor cidden ,o annenin elinde nasil olması bekleniyorsa artık.
Narsist özellikler dedim narsist değil,kişilik gelişimi bu yaşlarda tabi ki devam ediyor ama bazı özellikler gelecekte bunun işareti oluyor

Daha simdiden cocugun egitimine vs bu kadar kafayi takarsaniz özgürlüğünüzu tabi ki kaybedersiniz Hatirliyorum, her hafta 1 kitap okuyorduk arkadaslarla birinin cocugu var, biri de bebek istiyordu, cocuk egitimiyle alakali bir kitap okuyalim mi dediler. Bir anda çıkıştim , hayir ben bebek bile düşünmüyorum su an, simdiden o gerceklikten cok uzak, insana mukemmel ebeveyn portreleri cizen kitaplara kendimi bogup da uzerime psikolojik yukler yukleyemem dedim. Ben cocuklarin hayatin ve doganin icinde ozgurce egitilip buyumesi taraftariyim. Oncelikle yapmaniz gereken bence sureci akışına birakmak, cocuk egitimi ve bakimi konusunda daha esnek ve rajat vir anne olmaya calismak bence bu isin ilacı. Simdiden bunlari dusunmeyin derim

Maddi olarak hazırsanız manevi hazırlığı çokta beklemeyin derim. Çocuğu olunca bütün ezberleri şaşıyor insanın. Şahsi fikrim kitap okumayla öğrenilebilecek bir şey değil annelik. En hazırdım diyenimiz bile bebek doğunca damdan düşmüş gibi hissetmedim diyemez. Eş ile olan ilişkiyide etkiliyor, sosyal hayat zaten baştan yazılacak kaçış yok. Akışına bırakın biraz. Çok kasıp düşüncelerde boğulmayın

Öyle hayatta her şey sizin istediğiniz gibi olmaz . Seneye çocuk yapalım , sınava hazırlanayım, çocuğum xx özelliklere sahip olurken yy ile hiç karşılaşmasın, eşimle aram bal börek yaşayalım… hayat biz plan yaparken akıp gidenlerdir. Öncelikle bunları bilin. kendinizi planlarınıza çok kaptırıp da olmadığı takdirde bıcalamayın. Akışa uymak diye bir şey var…

Endiseleriniz o kadar normal ki bu düşüncelere kapılmadan evliliği kurtarmak adına cocuk yapan bir suru insan varken. Eminim çok iyi bir anne olacaksınız

Cocuk.. Tek cocukla şunu net anladım ki çocuk gerçekten tam olarak istendiğinde yapılmalı.Ya işte yaparım herkes çocuk büyütüyor vs. gibi soyleyip cocuk yapınca bu seferde cocuk doğduktan sonra anne de lohusa depresyonuna kaygilara sebebiyet veriyor bence.O yüzden sabırlı olduğunuzu düşünüyorsanız ve gerçekten karakteriniz sağlamsa üşengeçliği özgürlüğü aşarım diyorsaniz yapin.Hicbisey tozpembe olmuyor.Sadece kişi karakterine göre kolaylıkla basa cikiyor veya zorlanıyor.Ben cocugumu isteyerek yaptığım halde bunları söylüyorum birde.

Ben sizi kusurlu ya da takıntılı bulmadım. Bebek olduktan sonra evet tartışmalar artıyor. Uykusuzluk, yorgunluk, bissürü iş, maddiyat vs derken eşlerden biri az anlayışlı bile olsa roller değişiyor. Bunları dizginlemek sizin elinizde. Eşinizde sizin gibiyse çocuk yetiştirme konusunda şanslınız bunlar aşılıyor büyüdükçe bazı şeylerde rahatlama oluyor. Akrabalar ile ilgili de düzgün bir dille uyarmanız gerekecek, böyle davranılmamalı diye anlatınca zamanla alışıyor onlar da. Zararlı kim varsa görüşmelerinizi sınırlandırdığınız takdirde çok zararı olamayacaktır. Ancak; çalışıyorsanız bakım yardımı için biraz riskli oluyor çocuğu bırakmak. Çocuk en verimli döneminde anneden uzak anane babane ile kaldığında çok eksiklik hissediyor bu durumlarda. Eğitimli anane babane bulamıyorsanız, kreş yaşına gelene kadar eğitimli bakıcı bulmanız gerekebilir….

Ben çocuk istemiyorum. ha kocam yıllarca bakıcı tutabilecek, çocuğu daha bebeklikten dil öğrenme imkanı sunabilecek, çocuğa kaliteli bi hayat kaliteli gir eğitim hayatı sınabilecek seviyede zengin olursa yaparım diğer türlü no çünkü ben sabit gelirli bir insanım bu gelirle çocuk ancak makarna yiyerek büyür

Belki yastik gibi bebegin olacak iyi uyuyacak vs. Kocanla hic bisey olmayacak.. bizlerde sorun ilk bebek acemilik oldugu icin, krizi yonetemiyoruz. Ayrica 1 cocuk
Nedir ki bana suan 1 cocukla soylenmek
Cok sacma
Geliyor halbuki ilk cocugumda bende hep
Soylenirdm ne kadar zor oldugunu filan soylerdm.. Allah dagina gore kar verir..dogursan ona gore davranirsin zaten

Çok ayrıntılı düşünüyorsunuz.. .bu kadar ayrıntıya gerek yok ama siz istemediğiniz için kendinizce bahaneler uretiyorsunuz..istemiyorsanız ve böyle mutluysanız aynen devam edin..

Eşimle de uzun zamandır alıştık kafamıza göre takılmaya ,eşimle iyiyiz dediğim zaman çocuk olunca görürüz diyenler var
Evet illaki aradaki ilişki durumu değişiyor. Hele en başlarda daha çok değişiyor. Sonra alıştıkça azalıyor. Ama bu seferde çocuk yetiştirme konusunda ikinizde tutarlı olmazsanız tartışmalar çıkıyor. Orta yolu bulmanız veya ikinizde aynı sekilde kuralları ve sınırları belirlemeniz gerekir.
Bir de çocuk yetiştirme konusundaki takıntım. Şimdiye kadar eğitim,yetiştirme hakkında çok fazla şey okudum ,nerde nasıl davranılması gerektiğine kadar. Ama beni çevremdeki insanlar etkiliyor
Evet etkiliyorlar, karışıyorlar. Aman buda böyle mi olur aman bizim zamanimizda boylemiydi. Aman şımartma bukadar. Daha en baştan sütün yoksa başlıyorlar gelirde gelir veya yokta yok vah vah tüh tüh (sanki dünyanın sonu).
He birde rahatınız tabiki bozulacak. İstediğiniz kadar çocuk bize uyucak diyin hiçte o şekilde olmuyor ve hayatınız ister istemez çocuğun refahı ve istekleri yönünde şekil alıyor. Bunları göze almanız lazım

Eviniz ayrı yolunuz ayrı... Şöyle düşünün ananız babanız sizi fanusun içinde büyütmedi ya illa her ortama girecek... Yeğeniniz için bu kadar ağır konuşmayın kınamayın başınıza gelir

Kınamıyorum da , çevreden edindiği davranışlar yüzünden böyle olduğunu düşünüyorum yeğenim aslında herşeyden mutlu olabilen akıllı ve zeki bir çocuk. seviyorum, o da bana düşkün .zaten onun gözümün önünde büyüyüp de böyle davranışlar edinmesi bu konuda takıntı yapmama sebep oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…