Bebek düşünüyoruz ama yardımcı olurmusunuz tecrübeeee

waweren

Canımın Canı
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2012
72
4
36
Ankara
Kızlar mrb
Ben yaklasık 6 aydır evlıyım ve 2 ay sadece dogum kontrol hapı kullandım kullanırken adet goremedıgım ıcın bıraktım yazz24 kullanmıstım.Şimdi 4 aydır korunmuyoruz ancak gebe kalmıyorum yani belkide bebek dusunmuyorduk ama bu tur endıseler bizi düşünmeye itti diyebilirim.Doktora gittim dediler 1 yıldan önce sakın panik yapmayın ama benım arkadasım 4 ay kullandı hap bıraktı hamıle kaldı ben anlamadım.Tabii herkes aynı şekilde olacak diye bir kaide yok ancak bu durumla karsılasan oldumu ? biraz bilgilerinize ihtiyacım var.
80 ustu kılom var ve panik ataklıyım endişelerimde var

psikoloji çok etkiliyormuş bu durumu öyle deniyor...panik ataklıymışsınız zaten bence bununla ilgili olabilir...stres yaptıkça olmaz..rahat olun dua edin Allah hayırlı zamanda versin...

kilo da etkili olabilir bu arada...

hem siz çok yeni evlisiniz biraz erken değil mi ? :/

Dediğim gibi aslında önce düşünmüyorduk ancak eşimde çok istemeye başladı yani artık hayır dedirtmiyor bazen bekleyelim desemde ah bi bebeğimiz olsa felan.Ben bile şuan düşündükçe midem bulanıyor nasıl yaparım diye.Panik ilaçlarımı bırakmaya başladım yavaş yavaş.Bilmiyorum her neyden oluyor ise rabbim eminim hayırlısını verir.

doğum kontrol hapları sonrası doğurganlık biraz geç gelebiliyor , o normal de, panik atak ilaçlarını dr tavsiyesi olmadan kendi başına kesme bence, ters etki yapabilir, birde bebek için ne kadar stres yaparsan o kadar olmuyor, stres de doğurganlığı düşürüyor, pozitif düşünmen gerek
Allah en hayırlı zamanda nasip etsin inşallah

Sadece 2 ay kullandim hatta 1buckuk ay baska bir arkadasim 3ay kullandi simdi 6 haftalk hamile.sıkıntı nedir anlayadik ilaclarimi doktorumla birakmaya basladik yani kestim onunla birlikte simdi hamile kalmak icin calismalara bssladik ancaak ilacimi 3 4 gunde bir aliyorum bebegim olursa bir sakincasi olurmu sizcee

dr daha iyibilir ama inşallah tamamen ilaçları kesebilirsiniz çünkü her yabancı maddenin,ilacın ufak bile olsa gebelikte riski olabiliyor,
bebek içinde çok kafana takma , daha erken , en hayırlı zamanda olur inşallah

2 3 gundur kasık agrılarım gecmıyor adet olacakmısım gıbı bır agrı war 18 gun war hasta olmama bu neyın agrısı olabılır yanıyor bole kasıklarım...

Dediğim gibi aslında önce düşünmüyorduk ancak eşimde çok istemeye başladı yani artık hayır dedirtmiyor bazen bekleyelim desemde ah bi bebeğimiz olsa felan.Ben bile şuan düşündükçe midem bulanıyor nasıl yaparım diye.Panik ilaçlarımı bırakmaya başladım yavaş yavaş.Bilmiyorum her neyden oluyor ise rabbim eminim hayırlısını verir.

bence siz hazır değilsiniz...eşiniz isteyebilir hatta başka 3.şahıslarda isteyebilir baskı yapabilir önemli olan sizin isteyip istemediğiniz ve hazır olup olmadığınız.....

öncelikle psikolojik olarak hazırlanmanız lazım,tedavinizi sakın yarım bırakmayın sırf baskı var diye...sakınnn

düşündükçe midem bulanıyor diyorsunuz bakın,hamilelik kolay bir süreç değil lütfen iyi düşünün sonra siz zararlı çıkarsınız,çok sıkıntı çekersiniz...korkutmak değil amacım ama hazır olmadan yapılacak bişey değil hele ki sizin gibi panik atak vs olanlar için..ki o bende de vardı bir zamanlar...yaşınız kaç bu arada?

pek çok yerde gördüğüm kadarıyla genelde hapı bıraktıktan 3 ay sonra organlar tam çalışmaya başlıyormuş ve hamile kalınıyormuş. doğum kontrol hapı kullanırken neden adet olamadınız anlamadım. halbuki adet düzensizliği için doğum kontrol hapı veriyor doktorlar bildiğim kadarıyla. bence önce bir kadın doğum uzmanına gidin. gebelik düşündüğünüzü söyleyip genel bir muayene olun. ben ilk hamileliğimde öyle yapmıştım. faydasını gördüm

bence siz hazır değilsiniz...eşiniz isteyebilir hatta başka 3.şahıslarda isteyebilir baskı yapabilir önemli olan sizin isteyip istemediğiniz ve hazır olup olmadığınız.....

öncelikle psikolojik olarak hazırlanmanız lazım,tedavinizi sakın yarım bırakmayın sırf baskı var diye...sakınnn

düşündükçe midem bulanıyor diyorsunuz bakın,hamilelik kolay bir süreç değil lütfen iyi düşünün sonra siz zararlı çıkarsınız,çok sıkıntı çekersiniz...korkutmak değil amacım ama hazır olmadan yapılacak bişey değil hele ki sizin gibi panik atak vs olanlar için..ki o bende de vardı bir zamanlar...yaşınız kaç bu arada?

Aslında hazırladım kendimi dogum hikayeleri okudum kaygı bozuklugu icin kitaplar okuyorum ve benim hayatimda bebekligimde dahil en fok istedigim sey bir cocuk sahibi olmak.korkularim ve endisem neden anlamadim ilaclariimi doktorum esliginde biraktim. Kadiin dogumaa kontrol oldum bir skint yok dediler genelde bebek 1sene icinde olmazsa tedavi yolunda incelemeler yapilirmis doktorum oyle dedi yasim 23 bu arada.artik bu konuu fazla takmaya basladim.ovulasyon zamanmdayiz ilk defa bu ay hesapladik esim bu ayda olmazsa bidaha bi muddet ugrasmayacagini soledi.bilmiyorum caresizim kimsemde yok pek ailem disinda bu konulari paylasacak...nasil birsey bu .. :(

pek çok yerde gördüğüm kadarıyla genelde hapı bıraktıktan 3 ay sonra organlar tam çalışmaya başlıyormuş ve hamile kalınıyormuş. doğum kontrol hapı kullanırken neden adet olamadınız anlamadım. halbuki adet düzensizliği için doğum kontrol hapı veriyor doktorlar bildiğim kadarıyla. bence önce bir kadın doğum uzmanına gidin. gebelik düşündüğünüzü söyleyip genel bir muayene olun. ben ilk hamileliğimde öyle yapmıştım. faydasını gördüm

Eget dediginiz gibiyse bu ay umitlerim daha yuksek 3ay oldu korunmayali cunku.ben adet olmadim evet o yuzdenn biraktm zatenn.kontrolimde 4cm kist cikti. Bir sonraki adetinin 3.gunu gel dedi gittim kaybolmus kist.baskada brsey cikmadi... :(

Aslında hazırladım kendimi dogum hikayeleri okudum kaygı bozuklugu icin kitaplar okuyorum ve benim hayatimda bebekligimde dahil en fok istedigim sey bir cocuk sahibi olmak.korkularim ve endisem neden anlamadim ilaclariimi doktorum esliginde biraktim. Kadiin dogumaa kontrol oldum bir skint yok dediler genelde bebek 1sene icinde olmazsa tedavi yolunda incelemeler yapilirmis doktorum oyle dedi yasim 23 bu arada.artik bu konuu fazla takmaya basladim.ovulasyon zamanmdayiz ilk defa bu ay hesapladik esim bu ayda olmazsa bidaha bi muddet ugrasmayacagini soledi.bilmiyorum caresizim kimsemde yok pek ailem disinda bu konulari paylasacak...nasil birsey bu .. :(

yaşınız daha çok genç bence ümitsizliğe kapılmayın...dr.un dediği gibi 1 sene olmazsa o zaman tedaviye bakılıyor...bizim de 3.denemede oldu :) ki benim yaşım 31 nisanda 32 ye giricem...eğer bu da olmasaydı dr.a gidelim diyoduk...

o ne zaman olacaksa o zaman oluyor,Allah hayırlı zamanda versin...senin yaşında olsam ve 6 aylık evli olsam hiç dert etmezdim ;)

bir de dediğim gibi hiç sıkma kendini,rahat ol....stres de etkiliyor çok...

doqum kontrol ilacı hiç kullanmadım o konuda bişi diyemem ama strest bence %100 etkiliyo hamilelik olasılıqını.. ben 3 ay deli oldum hamile kalmak için kendimi hep hamile hissettim mide bulantıları vs vs ama sonuç neqatif.. en son ay tamamen boşladım hiç umursamadım ama baktım adete son 1 hafta kala tuhaflaşıyorum yok ya olmaz dedim dayanamadım 2 qün kala kan testi yaptırdım prensesimin haberini aldım.. yani sana tek tavsiyem düşünme hiiç.. zaten qenç yaştakiler için 1 yıl süresi var hemen olcak diye bi şart yok.. hakkında hayırlısı olsun inş..

doqum kontrol ilacı hiç kullanmadım o konuda bişi diyemem ama strest bence %100 etkiliyo hamilelik olasılıqını.. ben 3 ay deli oldum hamile kalmak için kendimi hep hamile hissettim mide bulantıları vs vs ama sonuç neqatif.. en son ay tamamen boşladım hiç umursamadım ama baktım adete son 1 hafta kala tuhaflaşıyorum yok ya olmaz dedim dayanamadım 2 qün kala kan testi yaptırdım prensesimin haberini aldım.. yani sana tek tavsiyem düşünme hiiç.. zaten qenç yaştakiler için 1 yıl süresi var hemen olcak diye bi şart yok.. hakkında hayırlısı olsun inş..

Mesajınız bırazda olsa ıcımı rahatlattı tesekkur ederım.3 aydır cok yogun sekılde dusunuyoruz ve olmuyor.Adetım ayın 24unde 13 gunum var bu sıralarda sadece kasık agrısı var ınsallah bende sızın gıbı bı tuhaf olur ve hamıle oludugumun haberını alırım ama tabıkı hayırlısı olsun...

Back
X