Geçmiş olsun öncelikle. Anlattığınız kadarı ile yeğeninizde süt alerjisi var. Zaten çok küçük bebekte testte çıkmaz. Yediği yoğurt,Vs. Gibi şeylerde kızarıyorsa bir yerleri teşhis koymak için yeterlidir. Benim bebeğimde de var, 7 aylıkken teşhis kondu. Emzirirken diyet yaptım, içinde süt, süt ürünü, peynir altı suyu,Vs. İçeren hiçbirşey tüketmedim. Bebeğim 2 yaşında, hala hiçbir süt ürünü ve dana eti vermiyoruz. Alerjisi devam ediyor. Özel maması var, çok pahalı ama devlet karşılıyor 2 yaşa kadar. Süt alerjisi deyip hafife almayın, çok zor birşey, bebeğe yedirecek birşey bulamıyorum. Size tavsiyem çapanın alerji bölümüne götürün. Kaçak yapmazsanız 3 yaşında geçer muhtemelen diyorlar, bekliyoruz bakalım. Zaten süt ürünlerini kestiğinizde çocuk rahatlar.anne de emzirdiği sürece tüketmeyecek. Öyle basit bişey değil, bakkaldan bisküvi bile yiyemez, içinde peynir altı suyu var. Herşeyin içindekilere bakmak lazım. Mutlaka doktora götürün. Ciltteki kızarıklıklar bişey değil, siz asıl sütün sindirildiği bağırsaklarqa verdiği zararı düşünün. Yavrum nasıl ağrı çeker de gaz zannedersiniz. Lütfen ihmal etmeyin