Bebek Beslenmesi Bebek.emmemesi.süt gelmiyor.nolur yardım edin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

m_kubra

06.07.2017 hoşgeldin meleğim
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
384
338
103
Nolur başına gelen bana bir fikir versin. Bebeğim 3 günlük oldu göğüs ucum yok gogusumde silikonla emmeye çalışıyor ama çekemiyor sut gelmiyor sürekli ağlıyordu bizde mama verdik. Göğsümde süt varmış bugün saginca farkettim ama çok zor geliyor yarim saatte beş damla gibi.surekli mama vermek istemiyorum.3 gündür ancak 6 saat falan uyumuşum dur uykusuzluktan basim ağrıyor

Sakin ol önce ve güzelce dinlen yanında biri varsa .bebeğim 34 haftalik doğdu göğüs ucu da olmayınca hep sagdim denedim önce ememeyince sagiyordim silikonla bebeğim yapamadı. 40 i çıkınca ancak tutabildi göğsü .sütun varsa sağ mama yerine .yoksa yada az ise mama ver tabiki ama bol bol yeşillik ye su tüket

Sakin üzülmeyin sezeryanla doğum yaptıysanız gayet normal yavaş yavaş gelecek sütünüz. Hatta bugunden itibaren gelir. Silikonla emzirmenizde bir sakınca yok benim bebeğim de meme ucunu bulamıyordu tam 13 gün silikonla emzirdim sonra memeyi tutabildi. Yetmediği yerde mama verebilirsiniz mamayı öcü gibi gösterenler var ancak sütünüz düzene kadar verebilirsiniz bir müddet sonra inanın sadece sütle beslenecek

Sıcak bir duş alın ve duştan çıkınca hemen emzirin,emdikçe göğsünüzün ucu çıkacaktır ve sakin olun bebeğiniz gerginliğinizi hissediyor.
Duş alıyorum ama akmıyor
Sakin ol önce ve güzelce dinlen yanında biri varsa .bebeğim 34 haftalik doğdu göğüs ucu da olmayınca hep sagdim denedim önce ememeyince sagiyordim silikonla bebeğim yapamadı. 40 i çıkınca ancak tutabildi göğsü .sütun varsa sağ mama yerine .yoksa yada az ise mama ver tabiki ama bol bol yeşillik ye su tüket
Çok teşekkür ederim cevabınız umut oldu bana
Sakin üzülmeyin sezeryanla doğum yaptıysanız gayet normal yavaş yavaş gelecek sütünüz. Hatta bugunden itibaren gelir. Silikonla emzirmenizde bir sakınca yok benim bebeğim de meme ucunu bulamıyordu tam 13 gün silikonla emzirdim sonra memeyi tutabildi. Yetmediği yerde mama verebilirsiniz mamayı öcü gibi gösterenler var ancak sütünüz düzene kadar verebilirsiniz bir müddet sonra inanın sadece sütle beslenecek
. İnşallah saolun artık sagmayi deneyeceğim

Benimde ilk günler çok az geldi.Bir ara mama verdim.Emzirmeye devam ettikçe sut kanalların açılıp sutun çoğalacak.Emzirdikce meme uçlarında çıkacak.Sen pes etme devam et annesi unutma sütun bebeğini bir çok hastalıktan koruyacakHoppa

Sen milletin smdi "sadece su ic sutu o yapar" demesine aldanma veee tatlilar hamurisleri ye biraz.. maden suyu ,su icmeyi de ihmal etme gene de..
3.gunse gelir bi bakmissn akiyo merak etme. Oldu mu olmadi mi geldi mi gelmedi mi paikolojisini bliyorum. Olmaynca olmuyo diyor insan.. ama gerilme. Herkesn geliyo senin de gelicek..

Eskiler biliyo bisey de diyo.. benim bebegim 7aylik ve ne zaman cikolatalar tatlilar hamurisleri pudingler vs vs yesem sutum cogalir..
Diyet yapiyim dedm kestim.herseyi, su da yapar sutu dedim ... i iih olmadi..
Yanlis yonlendrmeyim ama, benim gibiler de var cidden.. belki de psikolojiktir bilemiyorum.

Benimde ilk günler çok az geldi.Bir ara mama verdim.Emzirmeye devam ettikçe sut kanalların açılıp sutun çoğalacak.Emzirdikce meme uçlarında çıkacak.Sen pes etme devam et annesi unutma sütun bebeğini bir çok hastalıktan koruyacakHoppa
Süt sagma makinen varsa sagabilirsin.Biberonla yada kaşıkla ver.Eger yoksa göğüslerini ust lerden ovala o zamanda sütun akar. Bol su veya komposto iç .Ben su içerek sütü çoğaltısin.Gunde en az 2, 5 litre içmeye calis

Nolur başına gelen bana bir fikir versin. Bebeğim 3 günlük oldu göğüs ucum yok gogusumde silikonla emmeye çalışıyor ama çekemiyor sut gelmiyor sürekli ağlıyordu bizde mama verdik. Göğsümde süt varmış bugün saginca farkettim ama çok zor geliyor yarim saatte beş damla gibi.surekli mama vermek istemiyorum.3 gündür ancak 6 saat falan uyumuşum dur uykusuzluktan basim ağrıyor
Canim mamayi ne ile veriyorsunuz ? Biberon vermiyorsundur umarim. Hemen alisip seni hic emmez. Uclarinin cikmasina sagmanin faydasi oluyor. Iyi bir pompa uclarini cikartir. Ayni seyleri yasadim. Sakin sutun yok zannetme kanallarin acilmamisir bebegin henuz tam anlamiyla ememedigi icin. Cok sabirli ol. Gogusun ucu ciktikca ve bebegin emecek. O emdikce sutun cogalacak.

Arkadasım bence de, lightpinklady nin ve dediği gibi hurma, tahin pekmez süt meyve sebze et , yeşillik herşeyden ye. Bol su ve Malt içeceği iç. Sabret. Fırsat buldukça uyu.
Benim de ilk zamanlar çok Çok az geliyordu, iki memeden 15 cc anca geliyordu.
Pompa yap göğüs uçun çıkar.
Mamayı da şöyle vermeni tavsiye ederim.
Emzirirken göğsünün arasından şırıngayla ver canım. Emmeye heveslenir, o emdikçe de süt gelir.
Ben bu şekilde sütümü arttırdım hatta geceleri uyusam akıyordu göğsümden.
Bazen de süt o kadar çok geliyordu ki önce sağıyordum yoksa boğuluyordu.
Yani diyeceğim o ki, sabret seninde gelir, sadece İnan ve çabala. Güle güle büyüt :anne::nazar:

Sürekli sağın. Dr önerirse çaylar var aptamilin sanırım süt arttirici onu kullanabilirsiniz.bol bol sebze yiyin.bir enjektörun ucunu kesin içindeki tipali kısmı çıkarıp tersten takip sürekli gogün ucunu çekin. Hiç uç yoksa plastik de bir işe yaramaz.biraz sabır. Sürekli yarım saat br saatte emzirin.inanın olacak , 3 gün aç kaldı çocuğum sarılık oldu sonunda oldu.ben mama vermemiştim keşke verseydim o yüzden sarılık oldu.bu defa hemen vereceğim inssss.

Sen milletin smdi "sadece su ic sutu o yapar" demesine aldanma veee tatlilar hamurisleri ye biraz.. maden suyu ,su icmeyi de ihmal etme gene de..
3.gunse gelir bi bakmissn akiyo merak etme. Oldu mu olmadi mi geldi mi gelmedi mi paikolojisini bliyorum. Olmaynca olmuyo diyor insan.. ama gerilme. Herkesn geliyo senin de gelicek..
Sunuda mutlaka duymussunuzdur. "Yediginiz tatlilarin sut yapmasinin tek sebebi, vucudunuzu siviya ac hale getirir. Tatliyla birlikte sivi tuketimini arttirirsiniz ve sutunuz artar." Tatlinin, hamur isinin insan vucuduna hicbir faydasi yokken, aksine seker kanser hucrelerini besliyorken bu sekilde yonlendirmeyin bence.

2.5-3 litre ve daha fazla su/sivi tuketin. Surekli emzirmeyi deneyin. Gerekiyorsa 15 dakikada 1. Yavas yavas cikacak gogus ucu. Sizde masaj yapabilirsinuz.

Arkadasım bence de, lightpinklady nin ve dediği gibi hurma, tahin pekmez süt meyve sebze et , yeşillik herşeyden ye. Bol su ve Malt içeceği iç. Sabret. Fırsat buldukça uyu.
Benim de ilk zamanlar çok Çok az geliyordu, iki memeden 15 cc anca geliyordu.
Pompa yap göğüs uçun çıkar.
Mamayı da şöyle vermeni tavsiye ederim.
Emzirirken göğsünün arasından şırıngayla ver canım. Emmeye heveslenir, o emdikçe de süt gelir.
Ben bu şekilde sütümü arttırdım hatta geceleri uyusam akıyordu göğsümden.
Bazen de süt o kadar çok geliyordu ki önce sağıyordum yoksa boğuluyordu.
Yani diyeceğim o ki, sabret seninde gelir, sadece İnan ve çabala. Güle güle büyüt :anne::nazar:
Aynen,bebek cok kucukken kaldiramiyo.sutun cok akmasi olayini ama buyudukce basa cikabiliyo.. ben de boguldugu icin sagmistim ilk zamanlar.. sonra azalinca veriyodum.
Ama gel gor ki su an 7aylik ve artik oyle saril saril akmiyo meme. Tas gibi de olamiyo.. ama yetiyo sanirim. Yutkunma sesleri duyuyorum emdikce cunku..Meme terbiye oluyo lafini duydugumda o ne be demistim,bu olsa gerek....

Sunuda mutlaka duymussunuzdur. "Yediginiz tatlilarin sut yapmasinin tek sebebi, vucudunuzu siviya ac hale getirir. Tatliyla birlikte sivi tuketimini arttirirsiniz ve sutunuz artar." Tatlinin, hamur isinin insan vucuduna hicbir faydasi yokken, aksine seker kanser hucrelerini besliyorken bu sekilde yonlendirmeyin bence.

2.5-3 litre ve daha fazla su/sivi tuketin. Surekli emzirmeyi deneyin. Gerekiyorsa 15 dakikada 1. Yavas yavas cikacak gogus ucu. Sizde masaj yapabilirsinuz.
Ben sekeri ovmek istemiyorum,biliyorum zararli oldugunu.. ama o kritik surede sut gelmemesi telasini gerginligini ve hadi gelmezse napacagim psikolojisini iyi biliyorum... nasil gelir icin yorum yaptim, gelsin sonrasinda nasil.beslencekse oyle beslenir zaten...

Pompadan sonra gogus ucu biraz cıkar. Zamanla olacak zaten. Ama mama verirseniz emzirmezseniz sütünüz azalır. Elinizle sagın makinayla degil. Bol su için. Emzirmek için 2 saati geciktirmeyin. Emzirdikten sonra kalanını elinizle sağın onu da kaşıkla içirin. Elle sagdıkça farkedeceksiniz bi süreden sonra fışkırcak sütler. Sutunuz var rahat olun.

Bebeğiniz hayırlı olsun.Allah analı babalı büyütsün .Yaklaşık 5 ay önce aynı şeyleri ben de yaşadım.Öncelikle sakin olun bu ilk kez sizin başınıza gelmiyor .Gögüs ucum yok demişsiniz benim de içe dönüktü ben önce pompayla gögüs ucumu çıkarıp öyle tutturmaya çalıştım bebeğime ve işe yaradı .Ben de mama vermek istemedim ama kuzum benim yüzünden sarılık oldu hem de çok yüksekti değeri çok şükür atlattık.Lütfen sütünüz gelene kadar arada mama verin.Önce meme sonra mama şeklinde bir yol izleyin ama bebek aç kalmasın.(Mama kötü bir şey değil) Sütünüz tam olarak gelmesi 4-5 günü bulur ve pompadan çıkan miktara aldanmayın bebeğin çekiş hızı ile pompa aynı değil.Bebek daha hızlı ve daha çok çeker.Zaten yeni doğmuş bir bebeğin midesi çok küçüktür ve hemen doyar.Bu arada gereksiz yere tatlı yemeyin özellikle tahin helva çünkü bu bebekte gaz yapar ve bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki hiçbir besin anne sütünü artırmaz.Sadece dinlenin ve bol bol su,ayran ve doğal meyve suyu için.Allah yardımcınız olsun.

Arkadaşlar tüm gerekeni söylemiş :))
Benim aklıma gelen emzirdikten sonra bol bol armut ye sütü arttırır armuttan önce hurma gelir tabi

Bebek henüz emmeyi bilmiyor. Sen emzirmeyi o da emmeyi zamanla öğrenecek merak etme. Doğumdan hemen sonra kolostrum diye bi sıvı salgılıyoruz, asıl süt birkaç gün sonra geliyor memeler o zaman dolmaya başlıyor o yüzden sabırlı ol, karamsarlığa düşme ve de panik yapma :) Biraz dinlemeye çalış rahatla doğa ana gerisini halledecek.

Bebeğini güle güle büyüt :)

Öncelikle stres yapma. Bir süre sütünü sağarak ver. Makine zamanla göğüs ucunu çıkartıyor. Ara ara silikon uç ile emzirmeye çalış. Sütün ilk zamanlar fazla olmaz. 10. Günden sonra artış olur. Bol bol sütünü sağmayı unutma. Ne kadar sağarsan o kadar bollaşır. Günlük duş almayı ve her fırsatta uyumayı ihmal etme. Bol bol sıvı tüket. Ben dut kurusu ve incir kürü yaptım. Gerçekten faydasını gördüm. Birde malt içeceği sütü çoğaltır.

Back
X