Bebek Beslenmesi Bebek.emmemesi.süt gelmiyor.nolur yardım edin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
sütunuz az ise dut kurusu ve çokelek cogalmasina cok yardimci olur

Ben sekeri ovmek istemiyorum,biliyorum zararli oldugunu.. ama o kritik surede sut gelmemesi telasini gerginligini ve hadi gelmezse napacagim psikolojisini iyi biliyorum... nasil gelir icin yorum yaptim, gelsin sonrasinda nasil.beslencekse oyle beslenir zaten...
Maalesef bu telas bitmiyor. Bunu oneren o buyukler 2 gun sonra "senin goguslerin bosalmis sutun azalmistir" diyip tatlilari dayamaya devam ediyor :) daha hicbir doktorun da tatli yiyin hanur isi yiyin surunuz gelir dedigini duymadim. Ama bazi besinler var. Hurma, bulgur gibi. Bunlari bende cok duymustum. Ne sebeple bilmiyorum. Hic denemedim de. Bir cay var. Humanastil miydi oyoe bir sey. Onun cok cok faydasini gordum.

Ben sekeri ovmek istemiyorum,biliyorum zararli oldugunu.. ama o kritik surede sut gelmemesi telasini gerginligini ve hadi gelmezse napacagim psikolojisini iyi biliyorum... nasil gelir icin yorum yaptim, gelsin sonrasinda nasil.beslencekse oyle beslenir zaten...
Ki zaten tatlı demek illa baklava çikolata demek değil. Dediğim gibi hurma, helva tahin bal gayet sağlıklı tatlar.
Hamur işi de mesela pirinç yerine bulgur süt yapar. Ekmek de tahıllı ekmek olabilir.

Canım öncelikle sakin ol. .Allah analı babalı büyütsün inşallah.. benim de ilk 2 gün sütüm hiç gelmedi 3.gün çok az geldi ve yavaş yavaş arttı ama sana önereceğim her fırsatta emzirmeye çalış sütüm gelmiyo göğüs ucum yok emmeyi bilmiyo filan deme hep dene ben öyle yaptım..ve bol bol su iç hurma irmik tatlısı ve bulgur süt arttırır kolay gelsin

Nolur başına gelen bana bir fikir versin. Bebeğim 3 günlük oldu göğüs ucum yok gogusumde silikonla emmeye çalışıyor ama çekemiyor sut gelmiyor sürekli ağlıyordu bizde mama verdik. Göğsümde süt varmış bugün saginca farkettim ama çok zor geliyor yarim saatte beş damla gibi.surekli mama vermek istemiyorum.3 gündür ancak 6 saat falan uyumuşum dur uykusuzluktan basim ağrıyor
Git eczaneden bir şırınga ve incecik serum hortumu al. Mamayı ya da sagdigin sutu şırıngaya doldur ucuna da hortumu tak. Hortumun diğer ucunu slikon meme ucuyla kendi meme ucunun arasından geçir. Mamayı meme emzirir gibi ver şırıngaya azar azar baskı yaparak. Gerçi bence buna bile gerek yok sütün varsa. Meme ucu benek ağzında dört kata kadar uzuyor. Bir defa kapsa gerisi gelir.

Pompadan sonra gogus ucu biraz cıkar. Zamanla olacak zaten. Ama mama verirseniz emzirmezseniz sütünüz azalır. Elinizle sagın makinayla degil. Bol su için. Emzirmek için 2 saati geciktirmeyin. Emzirdikten sonra kalanını elinizle sağın onu da kaşıkla içirin. Elle sagdıkça farkedeceksiniz bi süreden sonra fışkırcak sütler. Sutunuz var rahat olun.

Elle nasıl sağıcam bide bebek sütü çekiyor ama süt var ama gelmiyor pompa ile geliyor çok sinirleniyor gogsume

Canm oncelkle bebgn hayrli olsun. Ayni skntyi yasadm sezeryan oldun sutum hemen geldi ne yazkki bebegm erken dogdugu icin cenesi kuvvetli degldi gogsumun ucuda yoktu artk hemsreler pes etmsti beslenemedigi icin kuvoze falan aldlar hatta sutumu sagdm ayrica mamada verdk 40gun boyunca byle devam etti ama ben hc pes etmedm her biberondan once gogsumu verdm 40gunun sonunda aldi gogsumu cok sukur tabi suan yne sutum az hem emiyor hem mama yiyor en azndan azda olsa o vitamini alyor sukur sen sakn pes etme o alcak illaki gogus ucunda ckar

Canm oncelkle bebgn hayrli olsun. Ayni skntyi yasadm sezeryan oldun sutum hemen geldi ne yazkki bebegm erken dogdugu icin cenesi kuvvetli degldi gogsumun ucuda yoktu artk hemsreler pes etmsti beslenemedigi icin kuvoze falan aldlar hatta sutumu sagdm ayrica mamada verdk 40gun boyunca byle devam etti ama ben hc pes etmedm her biberondan once gogsumu verdm 40gunun sonunda aldi gogsumu cok sukur tabi suan yne sutum az hem emiyor hem mama yiyor en azndan azda olsa o vitamini alyor sukur sen sakn pes etme o alcak illaki gogus ucunda ckar
Benimkide benziyor bu duruma biberon kullanınca memeyi unutur diyorlar sizde böyle olmadı mı

Çok çaresiz hissediyorum kendimi saolun hepiniz cevaplariniz için az önce sutumu verdim uyumuyor şırınga ile verdim yutmadı sütü geri çıkardı gogsumden zaten gelmiyor ağzına. Sutum çok şükür var ama bebeğime iciremiyorum

Elle nasıl sağıcam bide bebek sütü çekiyor ama süt var ama gelmiyor pompa ile geliyor çok sinirleniyor gogsume
Sılikon uc biraz daha zor olur tabi. slikonsuz meme vermekten vazgeçmeyin. Direk temas olursa süt daha hızlı akar. Emzirdikten sonra sagdıgınızı içirirseniz bebiş de cok ac kalmaz hırcın olmaz. Elle videolara bakın internetten aratın. Ben yine anlatayım. Bas parmk ustte ısaret orta ve yuzuk parmagı altta kalacak sekilde kahve rengi kısımın az ustunden baslayarak bastırarark sagın. Videoları izlerseniz daha iyi anlarsanız. Elle pompaya gelmeyen son sut olan sutun yaglı kısmı da gelir. Sut 3 e ayrılıyor. Baslangıcta gelen sutun coğunluğu su. Orta kısmı. son kısmo yaglı olan bebegı doyuran ve kilo aldıran kısmı. Bebiş eger ucsuz emmek istemezse pes etmeyin. Biraz daha kaykılır pozisyonda sırtınızı yastıkla destekleyip hafif uzanır gibi emzirin. Siz sakin ve kendınıze guvenir olun ki bebek de sakin olsun. Mamayı vermeyin mümkünse emin olun sütünüz yeter artar da. Bakın emzirmeyi bırakalı 5 ay oldu hala sıkınca sut gelir. 2 bucuk sene de emzirdim. Bunları soyledım cunku kendınıze guvenmeniz lazım. O süt o bebegın rızkı muhakkak gelir az demeyin yeter ki.

Sılikon uc biraz daha zor olur tabi. slikonsuz meme vermekten vazgeçmeyin. Direk temas olursa süt daha hızlı akar. Emzirdikten sonra sagdıgınızı içirirseniz bebiş de cok ac kalmaz hırcın olmaz. Elle videolara bakın internetten aratın. Ben yine anlatayım. Bas parmk ustte ısaret orta ve yuzuk parmagı altta kalacak sekilde kahve rengi kısımın az ustunden baslayarak bastırarark sagın. Videoları izlerseniz daha iyi anlarsanız. Elle pompaya gelmeyen son sut olan sutun yaglı kısmı da gelir. Sut 3 e ayrılıyor. Baslangıcta gelen sutun coğunluğu su. Orta kısmı. son kısmo yaglı olan bebegı doyuran ve kilo aldıran kısmı. Bebiş eger ucsuz emmek istemezse pes etmeyin. Biraz daha kaykılır pozisyonda sırtınızı yastıkla destekleyip hafif uzanır gibi emzirin. Siz sakin ve kendınıze guvenir olun ki bebek de sakin olsun. Mamayı vermeyin mümkünse emin olun sütünüz yeter artar da. Bakın emzirmeyi bırakalı 5 ay oldu hala sıkınca sut gelir. 2 bucuk sene de emzirdim. Bunları soyledım cunku kendınıze guvenmeniz lazım. O süt o bebegın rızkı muhakkak gelir az demeyin yeter ki.

Ha sutunuz varmış zaten maşallah. Hele gogsunuzde sut dururken mama hıc vermeyin. Once pompayla kalan sutu de muhakkak elinizle sağın. Sonra da kasıkla icirin. Kasıkla da direk agzına dokmeyin kasıgı emsın sap sup. Bunu da video olarak izleyin isterseniz

Cok teşekkür ederim çok saolun

Back
X