• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek eşyaları problem oldu

kızlar bişey sorucam. bu bebek odası eşyalarını kız tarafı komple mi alır? eşimin ailesi o kadar zengin ki evleri jipleri, benim ailem paramparça zaten annem emekli maaşıyla kira ödüyo, kv tutturdu bebek odasını kız tarafı yapar diye bi çöp dahi almıcakmış. bana sürekli annene söyledin mi diyip duruyor. söyleyemem böyle bişeyi. çalışmamda mümkün değil 6. ayıma giriyorum gebelikte. eşim boşver ben alıcam herşeyi kimse karışmasın diyor ama daha bi ton masrafımız var bizimde. sabah akşam çalışırım ben alırım diyor. sorun kim alıcak mevzusu değil de kv tavrına deli oldum iyice. sürekli para içinde yüzüyor ama sürekli para yok diye ağlıyor. nefret ediyorum böyle insanlardan. doğumda kv bilezik takarmış adetlere göre o zaman? bilgisi olan var mı bu konuda nasıl bir savunma geliştireyim derdimi anlatayım?

bence alakası yok.durumu kımın ıyıyse o alır.onlar erkek tarafı olarak ne yapacaklarmış pekı...bzde beşiği ve bebek arabasını kaynanamlar aldı.annemler kızıma altın , kunye ve bıleklık taktı.bızde bılmıyorduk hıç anneannenın alacagını.sonra aylar sonra bırgun kaynanam akrabasının yanında şöyle bı laf ettı "bızde beşiği anneanne alır eve getırır o gun yenılır içilir sofralar kururlur dedı.taş attı yanı.ben ne yaptım altında kalır mıyım "" e bizdede doğum yapan gelıne bılezik takılır ona bakarsan "dedım:1::1::1: oh olsun hanı bana bılezıkkk.oyle laf sokulmaz boyle laf sokulur:32:
annenız almak zorunda degıl kaynanızda almıyorsa sız alacaksınız cnm.hıç canını sıkma annemlerın durumu yok de

ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi. sonuçta evlisiniz bebek yoldaysa eşinizle gezer beşiğini dolabını alıp odasını düzersiniz böyle olmuyo mu? artık evlenmiş yaşını başını koca koca insanlarsınız sonuçta, hadi düğün zamanı acemisiniz diyorlar ondan karışıyorlar, ama bebek odasını kim alacak muhabbeti de neyin nesi. etrafımda hiç görmedim. ya ben uzayda yaşıyorum ya da burdaki insanlar. bi de herkes "aa bizde şu alır.. yok bizde bu alır.." diye yazmış. hayır merak ettiğim bir şey var, diyelim çocuk okula başladı bilgisayar alınacak, kız tarafı mı alır bunu erkek tarafı mı? veya eve alınacak ilk paspası kim ödemeli? ya da 35 yaşına gelmiş karı-koca ev almak için emlakçıları gezerken yanlarında hangi aile büyükleri bulunmalı? kayınvalidelerden biri çağrılmazsa hır çıkar valla.. yemin ediyorum nefret ettim insanımızın bu saçmalıklarından.

kızlar bişey sorucam. bu bebek odası eşyalarını kız tarafı komple mi alır? eşimin ailesi o kadar zengin ki evleri jipleri, benim ailem paramparça zaten annem emekli maaşıyla kira ödüyo, kv tutturdu bebek odasını kız tarafı yapar diye bi çöp dahi almıcakmış. bana sürekli annene söyledin mi diyip duruyor. söyleyemem böyle bişeyi. çalışmamda mümkün değil 6. ayıma giriyorum gebelikte. eşim boşver ben alıcam herşeyi kimse karışmasın diyor ama daha bi ton masrafımız var bizimde. sabah akşam çalışırım ben alırım diyor. sorun kim alıcak mevzusu değil de kv tavrına deli oldum iyice. sürekli para içinde yüzüyor ama sürekli para yok diye ağlıyor. nefret ediyorum böyle insanlardan. doğumda kv bilezik takarmış adetlere göre o zaman? bilgisi olan var mı bu konuda nasıl bir savunma geliştireyim derdimi anlatayım?

yok daha neler.. bence kv den ya anasının gözü:) ya varyemez teyze:) ya da seni denemek için öyle söylüyor...

aranız nasıl bilmiyorum eğer sen bazı şeyleri karıştırmam aldırmam tarzı yapmışsan ya da ne nebiliyim istenmeyen gelinsen bunu söyler diye düşünüyorum.

istenmeyen gelin olsan hiç karışmaz.. kim alırsa alsın der.. düşünür..

ama bildiğim bebek eşyalarını kız tarafı alır diye birşey yok ki. düğün olsa bir yere kadar da.. ortada gelin yok damat yok.. bebek var..bebeğin ihtiyaçları nı bir emzik dahi şu alacak diye birşey YOKTUR.. ayrıca nasıl kv den var herkes biz alalım ister. durumu iyi olansa alır..sizin durumunuz iyi değilse, ailesinin durumu iyiyse onlar verir. babası almış gibi olur.. ya da açık açık biz alalım derler.. bunlar zorla değildir elbet. senin ailenin durumu iyiyse senin ailen karşılar..

valla canım sen de kv dene açık açık söyle.. ne yaptınız diye sürekli seni sıkıştırıyorsa.. bebek eşyalarını kız tarafı alır diye birşey yok ki de.. sen almak istemiyorsan bunu açıkça söyleyebilirsin de. bizi aptal yerine koyma de..

ağır mı diye düşünüyorum ama gerçekten onun bu sıkıştırmalarına karşı ağır değil. tabi aranız nasıl bilmem..

ben yerinde olsam durumumuz iyi olmasa onların durumları mağdem iyi o zaman bir yolunu bulup onlara almalarını hem de komple sağlardım...yani daha önce hiçbirşey söylememiş gibi çok detaya girmeden ..
bebek eşyalarını kız tarafı alır diye birşey yok deyip siz almak istiyorsanız alın torunuz sonuçta alırsanız sevinir yavrum dersin.

Son düzenleme:
Eşin annesiyle konuşsun bence. Sonuçta ikinizin evladı ne gerek var ki birilerine bir şeyler aldırmaya...

Gidin eşinle birlikte ne gerekiyorsa alın.

Sizin ondan bir beklentiniz mi oldu ki, sizin ailenizi işe karıştırıyor?

Kırmızıyla vurguladığım yeri okuyunca, sanki sizin de kayınvalidenizden bir beklentiniz varmış gibi geldi bana. Yanlış anladıysam özür dilerim.

Konuya gelince kimse kimsenin çocuğuna birşey almak zorunda değil. Bir çift çocuk bekliyorsa, tüm masrafları da göze almışlar demektir. Kayınvalideniz bir daha dile getirirse, öyle bir adetiniz olmadığını, büyükannelerin ancak gönüllerinden gelirse katkıda bulunabileceklerini ve bu mevzuyu bir daha konuşmak istemediğinizi belirtin.

Pardon da siz bebegin anne babasi olarak necisiniz?
Benim bildigim cocugu kim yaptiysa o alir, masrafini o karsilar. Artik kiz tarafi, erkek tarafi mi kalmis, siz herkesten bagimsiz ayri bir ailesiniz. Cocugunuzu sadece kendinize guvenerek yapmak zorundasiniz.

Kimse kimseye birsey yapmak zorunda degil. Anneanne, babaanne isterse hediye alirlar. Kayinvalidenin kendi parasini neye harcadigi da sadece onu ilgilendirir. Durumu iyi diye size birseyler yapmak zorunda degil ki. :ssz:

Siz bu zamana kadar "biz kendimiz alacagiz cocugumuzun esyasini, ne sizden ne kendi annemden birsey beklemiyoruz" diyemediniz mi? Neden demediniz? Cunku boyle birsey derseniz kapilari o zenginlere de kapatacaksiniz. Ben bunu anladim. Kendine guvenen insan herkesin agzini kapatip cocugunun masrafini karsilamayi bilir. Bu kadar beklenti icine girmeyin. Yoksa hayat boyu sikayet edersiniz. Burda cocugunun sunnetini yaptirmiyor, cocuguna genc odasi almiyor diye kaynanaya soven gelinler de okuduk. Sonunuz onlara benzemesin de...

çocuk sizin neden annen yada kayınvaliden herşeyi yapsınki...
eşinin dediği gibi en uygunu kendiniz yapmanız....

anlaşılan herkes birbirinden bekliyor.. k.validenizin ev, jeep sahibi olması sizi bir hayli germiş ki kadına "koca arıyor" etiketini yapıştırmışsınız.. neden "anne biz eşimle yapacağız herşeyi" demek işinize gelmiyor.. siz bilezik adetini bekliyorsanız, o da sizin taraftan birşeyler bekliyordur.. artık evlenmişsiniz, kendi eviniz var.. eğer çok rahatsız oluyorsanız kimseden birşey beklemiyoruz der konuyu kapatırsınız :34:

Evladımın bir çok şeyini kendi istediğim gibi, kendi kazancımızla aldım.
Aileler Allah razı olsun yardımcı olmak istediler ama kimseden beklenti içine girmedik.
İmkanınız neye el veriyorsa sizde o kadarını alın.
Bizde atla deve kazanmıyoruz ayrıca kirada oturuyoruz ama hevesim vardı, tam takım mobilyalı bebek odası istiyordum sağolsun eşim kırmadı hesaplısına kaçarak istediğim gibi aldık.
Eşimin babanesi çok ısrar etti siz beğenin ben mobilyasını alayım diye istemedim, kendi yağımla kavrulur gücüm neye yeterse onu alırım dedim.
Sonra yatak odamıza park yatak almak istedim abim ısrar etti illaki ben alacağım diye onu da abim aldı.
He birde kayınpederim sağolsun halısını aldı.
Hiç bir şey illaki adet diye kimseye yüklenmemeli, herkesin kendisine göre sıkıntısı var hesabı kitabı var.
Sizde kayınvalidenize aldırarak bir ömür onun ezikliğini yaşamayın, belkili böyle hissettirecek biri.
Ben olsam gücüm eğer yetiyorsa 2 kapılı dolap, şifonyer ve birde park yatak alırdım.
Hem böylece daha hesaplı olur hemde kimseden beklenti içine girmemiş olursunuz.

biz eşimle internetten eşyalara bakarken, siz niye bakıyorsunuz annesi alcak adetmiş diyor, ne adeti anne ben alıcam çocuğuma istediğimi diyor eşim, sen niye alıyosun annesi alsın diyor. (sen niye masraf yapıyosun diyor, benim çocuğuma masraf diyor! kendi yaptığı zırva dolu şeyler asıl masraf. jiple dolanan biri kalkıpta 300-500 lük harcamaya üstelik bebiş gibi çok tatlı bi olay için masraf olarak bakmasına deli oluyorum. zaten kim alıcak çocuğuma dolap beşik diye yazmadım! konu kim alacak mevzusu değil. ben sergilenen tavırlara deli oluyorum. pek tabi biz de alırız. ama durum şöyle annem x kadar harcama yapar biz 5x kadar yapabiliriz kv 10000x kadar yapabilir. ama kv x kadarlık olana minnet ediyor ona sinir oluyorum. tabiki kime ne. kimse karışmasın. ama kadın karışıyor derdim bu. benim çocuğuma 5x kadar harcamalar yeter artar zaten temsili yazıyorum.
not jiple geziyor diye yapıştırmadım bunu bi ton sevgilisi var kendisinin banane tabi zaten. kendisinin sadece kuaför masrafı benim çocuğumun 2 yıllık masraflarına denk düşer. benim bunları yazıyor olma sebebim saçma sapan şeylere savurup sayarken kendi torunun 3 kuruşluk harcaması ona yük oluyor. ona ne oluyorsa! sürekli söyleniyor bebek ne kadar çok masraflı bişey diye. devede kulak halbuki onun için. söylenip duruyor. bebek bizim masraf bizim biz söyenmiyoruz o hergün ağlıyor resmen. sanırız ki somalide yaşıyoruz. bi lokma yiyeceğimiz yok sanki. aş su istediğimiz yok zaten ondan kendi kendine kafa açıyor.

Bu adeti ilk defa duyuyorum. Siz zaten evlenmis ve bir aile olmussunuz, birilerine guvenerek cocuk yapmadiniz herhalde. Her iki taraf ufak tefek birseyler yapar ama sizce kiz tarafi veya erkek tarafi varmi ki? Siz zaten ayri bir ailesiniz

işte benim mutsuz olmamın asıl sebebi bu işte.biz yepyeni bi aileyiz kadın bunu kabullenemiyo hala kız tarafı erkek tarafı muhabbetinin dönmesine deli oluyorum. taraf mı kaldı artık. beni farklı bi aileye ait tutuyor hala, oğlunu kendi ailesinde tutuyor hala.

sende '' bizde adet erkeğin ailesi alır ... '' de :ssz:

Senin ona verecegin cevap kimligini gostermek olacak. Bak ben kimin ailesiyim diye. O birsey yapmiyorsa kendi anneme bir cop aldirmam. O kimki ya hem birseye karismayacak, hemde torunum diye hava atacak yok yaaa. Bizde boyle bir adet yok diyip kestirip atacaksin konuyuda kapattiracaksin. Yok o zamanda sen su adeti yap demeyeceksin.

QUOTE=storyteller;35368847]Kırmızıyla vurguladığım yeri okuyunca, sanki sizin de kayınvalidenizden bir beklentiniz varmış gibi geldi bana. Yanlış anladıysam özür dilerim.

Konuya gelince kimse kimsenin çocuğuna birşey almak zorunda değil. Bir çift çocuk bekliyorsa, tüm masrafları da göze almışlar demektir. Kayınvalideniz bir daha dile getirirse, öyle bir adetiniz olmadığını, büyükannelerin ancak gönüllerinden gelirse katkıda bulunabileceklerini ve bu mevzuyu bir daha konuşmak istemediğinizi belirtin.[/QUOTE]

valla bızım bebek odasını eşim aldı aılelerden bısey beklemedık ne sacma sey tuhaf tuhaf adetler uygulamak zorunda deılız kayınvalıdene soyle bence kımseye yuk olmak ıstemıyoruz bız alıcaz dıye dogrudan soyle kendıne hamıle hamıle dert edecegıne. yada eşin anlayıslıysa o alsın snrada annem aldı dıyın

Benim bildiğim kız annesinin üzerine düşen zıbın,tülbent,battaniye gibi kumaş türevidir.
Bunlara ilaveten beşik veya sepet (çarşaf takımı,cibinlik vs...) de olabilir.
Bir anlamda bebek çeyizi denir.Evlenirken nasıl evin örtü gibi kumaş işlerini kız annesi düşünüyorsa aynı şekildedir.
O da yeni anne ihtiyaçları bilemeyeceği için,kız annesinin eksikleri hazırlaması mahiyetindedir.

Bunlar zevktir aslında.Bir babaanne nasıl olur da heveslenip birşey almaz ?

Benim bildiğim kız annesinin üzerine düşen zıbın,tülbent,battaniye gibi kumaş türevidir.
Bunlara ilaveten beşik veya sepet (çarşaf takımı,cibinlik vs...) de olabilir.
Bir anlamda bebek çeyizi denir.Evlenirken nasıl evin örtü gibi kumaş işlerini kız annesi düşünüyorsa aynı şekildedir.
O da yeni anne ihtiyaçları bilemeyeceği için,kız annesinin eksikleri hazırlaması mahiyetindedir.

Bunlar zevktir aslında.Bir babaanne nasıl olur da heveslenip birşey almaz ?
Biz de var bu adet kızın çeyizi giderken bebek eşyasıda yaparlar,bebek beşiği,bebek arabası,yatagı,yorganı,çarsaf takımı,battaniyesi,yastıgı yapılır ve bir kaç parça bebek eşyası konur çeyizin içine.Zıbın,tülbent,tulum gibi.

bebegi kim yaptiysa o alir esyalari. kiz tarafi etkek tarafi bunlar hediyesini alir gecer. bu ne ya. anane dede olunca da butmiyor anlasilan sorumluluk

Kesinlikle!
Bi'de "bi ton masrafımız var bizim de" demişsin konu sahibi... Bebeğinizi annen ve kayınvalidenize sorup mu yaptınız? Masrafınız varsa erteleseydiniz bebeğinizi.
Evet bi'çok yerde ilk toruna kızın annesi yapar her şeyi, madem adet adet diyoruz genelde yapılan budur. Sanırım çoğu kadının işine gelmemiş konuda...
Ancak bu adet de çoğu adet gibi milattan önce kalmış bi'saçmalıktan ibarettir. Anne baba olmak isteyen ve bunu hayata geçiren her "yetişkin"birey çocuğunu millete güvenerek dünyaya getirmemelidir.

Tavıra kızıyorum diyosun ama açık açık sen de kayınvalidenden bekliyosun çünkü o zengin, senin annenin durumu kötü ee sizin de masrafınız var.
Daha önce erkek tarafına adet dayatması yaptıysanız kadının beklentisi çok normal (mesela düğünü erkek tarafı yaptıysa, mobilyanızı aldıysa, bohça vs yaptıysa vs vs).
Kadını susturmak çok kolay "biz eşimle yapacağız" gibi mesela?
Aslında sorunun itiraf etmesende tam olarak "kim alacak mevzusu" zira sen eşinin almasına sıcak bakmıyosun.

Bayılıyorum her kayınvalide konusunda "aa adet ama yapacak diren" diyenlerin kendilerine oldu mu sen de adet uydur kız pes etme alsın moduna:44:

hay s..yım adetlerine ne bu ya kız tarafı alırmış! işlerine de gelince gelin bizim kız tarafı her işe karışmasın oluyo takma kafana kocanla alın bizde de öyle bişey çıktı yok kız tarafı alır diye hiç kulak asmadım benim baba tarafım zengin ama inat değilmi aldırmadım bizimkilere madem gelininizim eşşşek gibi yapacaksınız!!!

Yahu yazmayım dedim de bu ne kadar çirkin bi'yorumdur. Açıkca yazsaydınız bari küfrünüzü. Kibledim kusura bakabilirsiniz zira koskoca bi'kadına hiç yakışmamış...

Konuyu takip ediyorum. Yazmiyim yazmiyim dedim kizsam da ama... Artik dayanamayacagim, ustune alinmasi gereken alinsin.

Ne paragoz insanlar var ya. Bazi yorumlari gorunce konu sahibi cok masum gorundu gozume valla. Bu ne boyle "baskasina aldirmak, essek gibi aldirmak, odetmek" :37: Igrenc. Ne cirkin bir zihniyet. Bir dusun insanlarin sirtindan yahu, evlenmeyi bildiyseniz cocugunuzun masrafini karsilamayi da bilin Allah askina. Utanmiyor musunuz bu yasa gelmissiniz, kac yasinda insanlarin sirtina daha yuk bindirmeye? Hem de mecburi tutarak, sorun yaratarak!

Bu insanlar cocugunu buyutuyor, okutup evlendiriyor. Artik bagimsizligini kazandirip hayata birakiyor, hadi evlenirken de yardim ediyor. Ama o da ne? Evlenmis kazik kadar evlat yarin birgun hadi bakalim simdi de cocugumun esyasini al bilmemne diye yine para istiyor! Gel de cildirma! Daha kac yasina kadar size bakacak analariniz babalariniz yahu? Cocuk olunca hemen fellik fellik ana babaya gidecekseniz, nasil aldirsam diye adet uyduracaksaniz, cocuk sizin neyinize? Millete ne sizin cocugunuzdan, baskasina sorarak mi yaptiniz da "essek gibi" aldiriyormusssunuz esyasini. Ay bu sitede okuduklarim karsisinda hergun bir yasima daha giriyorum. Kadin oldugumdan da utanacam yakinda, az kaldi. :ssz: Allah evladin da gelinin de hayirlisini versin. Essek gibi yapacaklarmismis, densizligin de bu kadari!

Son düzenleme:
Annen almak zorunda değil kayınvalidende. Bizde böyle bir adet bilmiyorum ben hiç duymadım. Benim bildiğim isteyen gönlünden geçen olursa hediye alır ufak büyük farketmez. Zaten zoraki alacaklarsa kıymeti kalmaz. Sonuçta torun olacak insanın içinden gelir almak. İster bir zıbın olsun ister biberon ister çorap farketmez işte. Adı üstünde hediye. Ama mesela benim kuzenimin 9 yaşında oğlu var. Onun hiç kullanmadığı mama sandalyesi varmış onu hediye olarak bana vereceğini söyledi. Ben bebek çeyizi falan hiç duymadım bilmiyorum. Kayınvalidene bizde öyle bir adet yok dersin ya da he de geç takma kafana.

neden niye bilmem ama bizde de,hatta hatta pek çok yerde(iş dolayısıyla çok gezdik)de ilk bebeğin alışverişini kız ailesi yapıyor:34:

kaynana konu sahibinin kendinden beklentisi olduğunu anladığı için bu adeti öne sürmüş.konu sahibi,biz kimseden bir şey istemiyoruz,her şeyi kendimiz alacağız diyebilse kaynananın da çenesi kapanır:34:

kızın ailesi beşik alır beşik içini ve kıyafetleri alır benim ailem komple mobilayasıyla odasını yaptı perde halı lamba aklına ne geliyosa kv hiç bir şey yapmadı birkaç örgü yelekten başka ailemede eline sağlık demedi normalde bilezik takılır bana çeyrek bile takmadı ailem beşli taktı bilezik taktı bu kvler böyle gıcık olmak zorundalar

kız tarafı erkek tarafı alır diye birşey yok kim ne alabiliyorsa kim ne takabiliyorsa yapılır

Kesinlikle!
Bi'de "bi ton masrafımız var bizim de" demişsin konu sahibi... Bebeğinizi annen ve kayınvalidenize sorup mu yaptınız? Masrafınız varsa erteleseydiniz bebeğinizi.
Evet bi'çok yerde ilk toruna kızın annesi yapar her şeyi, madem adet adet diyoruz genelde yapılan budur. Sanırım çoğu kadının işine gelmemiş konuda...
Ancak bu adet de çoğu adet gibi milattan önce kalmış bi'saçmalıktan ibarettir. Anne baba olmak isteyen ve bunu hayata geçiren her "yetişkin"birey çocuğunu millete güvenerek dünyaya getirmemelidir.

Tavıra kızıyorum diyosun ama açık açık sen de kayınvalidenden bekliyosun çünkü o zengin, senin annenin durumu kötü ee sizin de masrafınız var.
Daha önce erkek tarafına adet dayatması yaptıysanız kadının beklentisi çok normal (mesela düğünü erkek tarafı yaptıysa, mobilyanızı aldıysa, bohça vs yaptıysa vs vs).
Kadını susturmak çok kolay "biz eşimle yapacağız" gibi mesela?
Aslında sorunun itiraf etmesende tam olarak "kim alacak mevzusu" zira sen eşinin almasına sıcak bakmıyosun.

Bayılıyorum her kayınvalide konusunda "aa adet ama yapacak diren" diyenlerin kendilerine oldu mu sen de adet uydur kız pes etme alsın moduna:44:

Yahu yazmayım dedim de bu ne kadar çirkin bi'yorumdur. Açıkca yazsaydınız bari küfrünüzü. Kibledim kusura bakabilirsiniz zira koskoca bi'kadına hiç yakışmamış...

annemin durumu kötü tek başına kirada, bizim de bi ton masrafımız var, kv durumu über süper. ben 3 ailenin potansiyelini bildirmek için yazıyorum bunu. şartlar böyle, 3 ailenin pozisyonu bu şekilde diyorum özetlemek gerekirse kötü, orta, feci iyi. durum böyle iken benim annem kalkıp "benim durumum kötü ben hiç bişey almıcam" demezken, biz kendi bütçemize uygun internette araştırma yaparken, kvye ne olur da o bunu alsın bu şunu yapsın eyvahlar olsun deme cürreti gösteriyor? ona ne? biz ondan ekmek istemedik aş istemedik şunu al demedik bunu al demedik ima bile etmedik. saçma sapan savup savururken masraf olmuyor da benim bebeğim masraf oluyor. bunu benim yanımda bu şekilde ortaya çıkarıp vurgulamak nedir!

bizim ondan beklentimiz yok, ama insanda bi torun sevgisi olur bi hevesi olur. en güzellerini en iyilerini ona bahşetmek ister. bizim kv hergün yandık öldük bittik mahvolduk tüh tüh tüh sen de çalışamazsın artık çocuk herşeye engel olur işte vız vız vız vızıldayıp duruyor. ben sonuçta hamileliğimin büyük bir kısmını geride bıraktım insan doğuma yaklaştıkça bi güzel söz duymak ister cesaretlendirecek üç beş söz duymak ister. bu benim ilk bebeğim hevesim bu kadar da kırılır mı ya? saçma sapan kv kıskançlığına maruz kalıyorum. kadın mahvoluyor bebek geliyor diye. hayatı kaydı.

ayrıca size ne insanlar küfür de yazar şiir de yazar size mi sorcak? alt tarafı informal bir platform burası. sansürlemiş yazmış. sanki küfrün bi işlevi bi fonksiyonu yok. her dil içinde küfür barındırır ve ilettiği çok güçlü bir ifade ve bir mesaj vardır. iletişimin bir parçasıdır. kabul etseniz de etmesenizde hayatımızda küfür diye bi gerçek var ve işlevsel olduğu için her dilde varoldu, var ve varolacaktır.

hayır, düğünde tabiki de ailenin katkısı yardımı olucak. bi insan tek başına evlenmeye kalksa masrafları üstlenmeye kalksa yaş 40 olup tırtlayınca evlenebilecek pozisyona anca gelir. türkiyede yaşıyoruz ya, bizim kültürümüzde hayırlısıyla bi çocukları evlendirmek gibi bir proje ye sahip büyüklerimiz vardır çevremizde. anne baba takibi evlatlarını evlendirirken katkıda bulunmak zorunda. bakın zorunda diyorum çünkü öyle. bu bizim kültürümüz bizim geleneğimiz göreneğimiz ve bir gerekliliktir. toplumda sadece uylması gerekn kurallar yazılı olanlar değildir. (40 yaşındakiler alınmasın tırtlayınca dediğim için ama evlilik için son derece geç bir yaş. evlat sahibi olmak için korkunç bir yaş. biyoloji diye bi gerçeği yadsımayalım. istisnalar da kaideyi bozmaz.) herşey vaktiyle güzel kim 25 yaşında evlenecek kadar birikim yapabilir tek başına anadan atadan yardım almadan? hiç kimse. o yüzden düğünde tabiki de yapacaklar. görevleri bu. anne sütü vermek gibi. anne baba olmak fedakarlık demek. ve düğünde katkıda bulunmuş olmaları zaten onların yükümlülükleri. lütfetmediler yani.

bak canım aynı durumla karşı karşıya gelmişiz hemen anlatıyım .. Ben kaçarak evlendim ailem haliyle küstü uzun süre konuşmadık hamile kaldım aynen beşşiği kız tarafımalırmdedi kv.. Ben hiiiççç sesimi çıkarmadım kendi aralarında benim yanımda konuşuyolardı.. Eşimde benim sıkılıp bunaldığımı üzüldüğümü bildiği için genel olarak içinde kötülük olmadan ben kimseden birşey istemem ilk çocuğum herşeyini kendim alırım dedi .. Annemler küs telefon eden açan yok bunlarda öyle diyolar benle dalga geçer gibi .. Bunların hepsi aynı :1: ben hiiiç cevap vermedim içim içimi yse de vermedim zor tutarak kendimi . Eşim ben 4 aylıkken artık anamın çenesini kapatmalı dedi veee bütün eşyalarımızı aldık konu kapandı gitti ..
Ama orda da sorun orda da sorun erkenden biye aldınız diye dava çıktı ..
Eşimin iş problemi oluyoru sabıakasından dolayı her istediğinde iş nulamıodu , hem para varken hemde kapanması gereken çeneler varkn aldık ..
Sen hiiiiçççç üzülmee bebişimize de iyi bak onlarıda hiç takma ..

Back
X