• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek eşyaları problem oldu

annemin durumu kötü tek başına kirada, bizim de bi ton masrafımız var, kv durumu über süper. ben 3 ailenin potansiyelini bildirmek için yazıyorum bunu. şartlar böyle, 3 ailenin pozisyonu bu şekilde diyorum özetlemek gerekirse kötü, orta, feci iyi. durum böyle iken benim annem kalkıp "benim durumum kötü ben hiç bişey almıcam" demezken, biz kendi bütçemize uygun internette araştırma yaparken, kvye ne olur da o bunu alsın bu şunu yapsın eyvahlar olsun deme cürreti gösteriyor? ona ne? biz ondan ekmek istemedik aş istemedik şunu al demedik bunu al demedik ima bile etmedik. saçma sapan savup savururken masraf olmuyor da benim bebeğim masraf oluyor. bunu benim yanımda bu şekilde ortaya çıkarıp vurgulamak nedir!

bizim ondan beklentimiz yok, ama insanda bi torun sevgisi olur bi hevesi olur. en güzellerini en iyilerini ona bahşetmek ister. bizim kv hergün yandık öldük bittik mahvolduk tüh tüh tüh sen de çalışamazsın artık çocuk herşeye engel olur işte vız vız vız vızıldayıp duruyor. ben sonuçta hamileliğimin büyük bir kısmını geride bıraktım insan doğuma yaklaştıkça bi güzel söz duymak ister cesaretlendirecek üç beş söz duymak ister. bu benim ilk bebeğim hevesim bu kadar da kırılır mı ya? saçma sapan kv kıskançlığına maruz kalıyorum. kadın mahvoluyor bebek geliyor diye. hayatı kaydı.

ayrıca size ne insanlar küfür de yazar şiir de yazar size mi sorcak? alt tarafı informal bir platform burası. sansürlemiş yazmış. sanki küfrün bi işlevi bi fonksiyonu yok. her dil içinde küfür barındırır ve ilettiği çok güçlü bir ifade ve bir mesaj vardır. iletişimin bir parçasıdır. kabul etseniz de etmesenizde hayatımızda küfür diye bi gerçek var ve işlevsel olduğu için her dilde varoldu, var ve varolacaktır.

Sizene diye birşey yok.Site kuralları gereği küfür,hakaret vb yazılar yazmak yasak, burası bir platform yada bir forum sitesi bile olsa bu sitenin belirli bir kuralları var.:34::34:

bak canım aynı durumla karşı karşıya gelmişiz hemen anlatıyım .. Ben kaçarak evlendim ailem haliyle küstü uzun süre konuşmadık hamile kaldım aynen beşşiği kız tarafımalırmdedi kv.. Ben hiiiççç sesimi çıkarmadım kendi aralarında benim yanımda konuşuyolardı.. Eşimde benim sıkılıp bunaldığımı üzüldüğümü bildiği için genel olarak içinde kötülük olmadan ben kimseden birşey istemem ilk çocuğum herşeyini kendim alırım dedi .. Annemler küs telefon eden açan yok bunlarda öyle diyolar benle dalga geçer gibi .. Bunların hepsi aynı :1: ben hiiiç cevap vermedim içim içimi yse de vermedim zor tutarak kendimi . Eşim ben 4 aylıkken artık anamın çenesini kapatmalı dedi veee bütün eşyalarımızı aldık konu kapandı gitti ..
Ama orda da sorun orda da sorun erkenden biye aldınız diye dava çıktı ..
Eşimin iş problemi oluyoru sabıakasından dolayı her istediğinde iş nulamıodu , hem para varken hemde kapanması gereken çeneler varkn aldık ..
Sen hiiiiçççç üzülmee bebişimize de iyi bak onlarıda hiç takma ..

umarım şimdi ailenle aranız iyidir :) bi de 7 aydan önce bişey alınmaz muahbbeti var ki sorma gitisin :D lamba alacaktı eşim halbuki. durdurdu hemen. meğersem anneme kitleme çabası içindeymiş. neyse bir daha 2 olsun onun yanında bebekle ilgili bir şey konuşursak, planlarımızı anlatırsak..
bebeğimi ne sevsin ne görsün ne bi don alsın yani. acayip soğudum. bebeğimi onun kucağında görmeye tahammül edemiyorum. sanki ateşlerin içine atmışım çocuğu gibi aynı şey. hiç güvenli bi yer gibi gelmiyor.

Sizene diye birşey yok.Site kuralları gereği küfür,hakaret vb yazılar yazmak yasak, burası bir platform yada bir forum sitesi bile olsa bu sitenin belirli bir kuralları var.:34::34:

size mi etmiş küfür? o zaman size ne. açık seçik yazmamış sonuçta sansürle yazmış. televizyonda da küfürler sansürlü olduğu zaman gösteriliyor ;) dergilerde de öyle. onlar da toplumun geneline hitap eden organlar. bu site kadar etkili platformlar.

Son düzenleme:
umarım şimdi ailenle aranız iyidir :) bi de 7 aydan önce bişey alınmaz muahbbeti var ki sorma gitisin :D lamba alacaktı eşim halbuki. durdurdu hemen. meğersem anneme kitleme çabası içindeymiş. neyse bir daha 2 olsun onun yanında bebekle ilgili bir şey konuşursak, planlarımızı anlatırsak..
bebeğimi ne sevsin ne görsün ne bi don alsın yani. acayip soğudum. bebeğimi onun kucağında görmeye tahammül edemiyorum. sanki ateşlerin içine atmışım çocuğu gibi aynı şey. hiç güvenli bi yer gibi gelmiyor.

evet boşanma aşamasındayız ve babam başımın tacısın çocuğunda sende dedi canım babam :38: ayyy varya aynı ben kendimi görüyorum anlattıklarında da aynı şey oluyo varya bende de .. Biz herşeyi aldık takımlar memeler biberon beşik puset işte ne lazımsa aldık yalandan bi takım almış kv ben yıkamadan kullanmam hiçbirşeyi bi yıkadım ağzı bi tarafa gözü bi tarafa kaydı :1: anca bu kadar olur dedim pazardan aldı 5 tl para yokya :1: yav insanın ilk çocuğu hevesleniyor sanane yahu istediğini alır :1: bende öyle sinir oluyorum almasın bırak bırak diye içim içimi yiyoduuuu neyseki kurtuluyoruz ..

evet boşanma aşamasındayız ve babam başımın tacısın çocuğunda sende dedi canım babam :38: ayyy varya aynı ben kendimi görüyorum anlattıklarında da aynı şey oluyo varya bende de .. Biz herşeyi aldık takımlar memeler biberon beşik puset işte ne lazımsa aldık yalandan bi takım almış kv ben yıkamadan kullanmam hiçbirşeyi bi yıkadım ağzı bi tarafa gözü bi tarafa kaydı :1: anca bu kadar olur dedim pazardan aldı 5 tl para yokya :1: yav insanın ilk çocuğu hevesleniyor sanane yahu istediğini alır :1: bende öyle sinir oluyorum almasın bırak bırak diye içim içimi yiyoduuuu neyseki kurtuluyoruz ..

:D:D:D:D alemsin. boşandığına seviniyor gibisin. sen mutluysan eğer gözün aydın :) üzüldüm yine de. baban arkandaysa sana hiç bişey olmaz.

kimin alacagı tartışılır
mesala bizim burda kızın annesi oda falan degil sadece beşik ve giyeceklerini alır
tabi bütçesine baglı
alacak durumu yoksa bişey beklemek zaten anlamsız

Bir ton masrafınız varsa çocuğunuz ihtiyaçlarını zar zor karşılayacaksanız neden çocuk düşününüz siz de çalışsaydınız evinize katkıda bulunsaydınız sanırım önceden de çalışmıyordunuz. O kadar jpi, evi olan insan neden yok diye ağlanıyor zaten göz görüyor belki kendi de alacaktır bekleyin. Neden bir iğne bile almasın ki torununa bazı kişiler adetlere bağlıdır bazıları kendine göre youmlar ama şunu unutmayın o çocuk ikinizin çocuğu ve herşeyini siz yapmak zorundasınız ne kaynana ne senin annen buna mecbur değil içlerinden gelirse alırlar ne eksikse. Siz durumunuzu ölçüp biçip çocuk düşünmelisiniz kaldı ki durumunuz iyi dğilse ucuzuna kaçarsınız herşeyin. Ama yapmak zorunda durumu iyi diye birşey yok. İçinden gelmiyorsa zorla olmaz bu işler. Anne babanız ayrılar mı tek yaşıyor anneniz ya da vefat mı etti? dediğim gibi çocuğu ikiniz istediniz masrafları da artık yapacaksınız beraber başkasına güvenerek çocuk yapmayın benim de eşimin ailesinin durumu çok iyi ama hiçbir beklenti içinde değilim.

hayır, düğünde tabiki de ailenin katkısı yardımı olucak. bi insan tek başına evlenmeye kalksa masrafları üstlenmeye kalksa yaş 40 olup tırtlayınca evlenebilecek pozisyona anca gelir. türkiyede yaşıyoruz ya, bizim kültürümüzde hayırlısıyla bi çocukları evlendirmek gibi bir proje ye sahip büyüklerimiz vardır çevremizde. anne baba takibi evlatlarını evlendirirken katkıda bulunmak zorunda. bakın zorunda diyorum çünkü öyle. bu bizim kültürümüz bizim geleneğimiz göreneğimiz ve bir gerekliliktir. toplumda sadece uylması gerekn kurallar yazılı olanlar değildir. (40 yaşındakiler alınmasın tırtlayınca dediğim için ama evlilik için son derece geç bir yaş. evlat sahibi olmak için korkunç bir yaş. biyoloji diye bi gerçeği yadsımayalım. istisnalar da kaideyi bozmaz.) herşey vaktiyle güzel kim 25 yaşında evlenecek kadar birikim yapabilir tek başına anadan atadan yardım almadan? hiç kimse. o yüzden düğünde tabiki de yapacaklar. görevleri bu. anne sütü vermek gibi. anne baba olmak fedakarlık demek. ve düğünde katkıda bulunmuş olmaları zaten onların yükümlülükleri. lütfetmediler yani.

Neden zorunda? peki yazlı olmayan kurallar diyorsunuz, örfümüz diyorsunuz da burada da işinize geldiği gibi yorum yok mu. İşinize gelince erkeğin ailesi düğünü yapmak zorunda, gelinliğini almak, nişan bohçanı yapmak, gelin alıcını yapmak, davetiyeni bastırmak zorunda vs. Ama çocuk çeyizine gelince böyle bir adet ben bilmiyorum demek saçma kalıyor. Anneniz illa iyi şeyler almak zorunda değil kaynanaızda odasını filan alın dememiştir zıbın battaniye nevresimm gibi şeyler. Anne olmak fedakarlık demek diyorsunuz da zaten anne babalar o çocuğu büyütene kadar tonlarca fedakarlık yapıyorlar. Yemeyip yediriyorlar, içiriyorlar, okutuyorlar, hayatlarından fedakarlık yapıyorlar, uykusuz kalıyorlar, o aile zaten çocuğunu meslek sahibi yapıyor gerisini pekala iki insan birleşip kendi yapabilir kendi kullacağı eşyanın borcunu kendi ödeyebilir. Siz çalışmıyorsunuz otuyorsunuz aman eşimin ailesi yapsın. Hiçte öylr 40 yaşına kadar borç ödeme durumu da yok 25 yaşında evlensen 15 sene borç mu ödenecek yani saçma. Ona göre eşya seçersin en pahalısını seçmezsin beyaz eşya takım kampanyaları mobilya kampanyaları zaten var, mutfak eşyalarını zaten kız tarafı azar azar yapar tamamlar. Bu kadar aileden beklenti niuye o yaşa getirmiş meslek sahibi yapmış olması yetmiyor mu zorunda ne demek yaa. Birikim olmasa bile bir miktar altın takılıyor, söz nişan derken 1 sene zaten para birikir. Herşeyiniz hemen dört dörtlük olmayıversin. Ha tamam düğününüzü yaptılar evinizi düzdüler istediğiniz gibi ki sizin kullanacağız eve yapıyorlar. Bir de bebeğin herşeyini yapmak zorunda olmaları nereden çıkıyor bu ailelerin ölene kadar fedakarlıkları bitmeyecek mi çocukları hiç kendi ayakları üzerinde duramayacak mı. Kendi yaptıkları çocuklarının sorumluluğunu alamayacaklar mı.anne baba fedakar olmalı diyorsunuz ama daha doğmamış çocuğun masrafını karşılayacak fedakarşığınız yok sizde daha tonla borcumuz var diyorsunuz siz nasıl bir fedaarlık göstereceksiniz. Mesela evladınız büyüyene kadar onu evlkendirecek, kendi evinin eşyalarını alacak, düğününü yapacak parayı biriktirebilecek misiniz hem de onu okutup üniversite bitirip hayata kazandırıp hem bu birikimi yapabilecek misiniz. Oldu ki yapamadınz kendi çocuklarınız da size zorundasın yapacaksın diyecek. Dua edin oğlunuz olmasın o zaman kız annesi olursanız sıyrılırsınız.

Son düzenleme:
Canım eşin alırız dediyse bence hiç kafana takıp sıkıntı etme bu cadı kv. Lerin cogu bu görgüsüzlüğü yapıyor. Gerekirse acık acık konus ailemin durumu iyi değil biz alıcax de. O sana hiç utanmadan söylemiş bide annene söyledin mi diye sormuş. Hayret bişey ya . Sanki annenin durumu olsa torunun dan mı esirgeyecek.Bende yasadım bunları ama eşyaların hepsini eşimle aldık. Sende canını sıkma soranlarada biz alıcaz de iyice şişsinler.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

annemin durumu kötü tek başına kirada, bizim de bi ton masrafımız var, kv durumu über süper. ben 3 ailenin potansiyelini bildirmek için yazıyorum bunu. şartlar böyle, 3 ailenin pozisyonu bu şekilde diyorum özetlemek gerekirse kötü, orta, feci iyi. durum böyle iken benim annem kalkıp "benim durumum kötü ben hiç bişey almıcam" demezken, biz kendi bütçemize uygun internette araştırma yaparken, kvye ne olur da o bunu alsın bu şunu yapsın eyvahlar olsun deme cürreti gösteriyor? ona ne? biz ondan ekmek istemedik aş istemedik şunu al demedik bunu al demedik ima bile etmedik. saçma sapan savup savururken masraf olmuyor da benim bebeğim masraf oluyor. bunu benim yanımda bu şekilde ortaya çıkarıp vurgulamak nedir!

bizim ondan beklentimiz yok, ama insanda bi torun sevgisi olur bi hevesi olur. en güzellerini en iyilerini ona bahşetmek ister. bizim kv hergün yandık öldük bittik mahvolduk tüh tüh tüh sen de çalışamazsın artık çocuk herşeye engel olur işte vız vız vız vızıldayıp duruyor. ben sonuçta hamileliğimin büyük bir kısmını geride bıraktım insan doğuma yaklaştıkça bi güzel söz duymak ister cesaretlendirecek üç beş söz duymak ister. bu benim ilk bebeğim hevesim bu kadar da kırılır mı ya? saçma sapan kv kıskançlığına maruz kalıyorum. kadın mahvoluyor bebek geliyor diye. hayatı kaydı.

ayrıca size ne insanlar küfür de yazar şiir de yazar size mi sorcak? alt tarafı informal bir platform burası. sansürlemiş yazmış. sanki küfrün bi işlevi bi fonksiyonu yok. her dil içinde küfür barındırır ve ilettiği çok güçlü bir ifade ve bir mesaj vardır. iletişimin bir parçasıdır. kabul etseniz de etmesenizde hayatımızda küfür diye bi gerçek var ve işlevsel olduğu için her dilde varoldu, var ve varolacaktır.

Hayretler içerisindeyim. Küfür ettiği için yanlış dedim diye ben suçlu oldum iyi mi:9::37:. Gerçekten bunu kendindeyken mi yazdın? Kusura bakma ama insanlar bu sitede istediklerini yazamazlar. Ama gel gör ki sende bende yanlış gördüğümüz yerde kibler yetkili arkadaşlar da yanlış bi'durum varsa gerekeni yaparlar. Yarın öbür gün çocuğunu da mı böyle yetiştireceksin tamam çocuğum sonunu getirmedin ya ayıp değil aferin paşam mı diyeceksin. Yazık valla bi'de süslü cümlelerle savunmuşsun.

Ayrıca senin sorunun yok ki eşin ben yapacağım demiş sen tüm konu boyunca kayınvalidem zengin ama annem alsın istiyo demişsin. Koskoca iki birey oturup konuşup biz alacağız diyemiyomusunuz?

Her yorumda bi'ton masrafımız var diyosun ee niye yaptınız ozaman çocuğu, nasılsa kayınvalide zengin diye mi? Yazdıklarından gerçekten kayınvalidenden beklentin olduğu sonucu çıkıyo.

Oturup yorumum işine gelmedi diye arkadaşın küfrünü inada savunacağına daha dolu bi'cevap yazsaydın keşke. Senin sorununun çözülmesi mobilyayı alıp, eşinin çocuğun babası benim ben alırım uzatma demesine bakıyo ama yok:ssz:

böyle konulara ayar oluyorum ilkönce kendiniz karar verin adetlere göre mi yaşamak istiyorsunuz yoksa kendinize göremi eşiniz biz alırız demiş hala kv şunu dedi 2 defa dedi 3 defa dedi sallayın gitsin söyleyeceğiniz 1 cümle biz herşeyimizi kendimiz alırız 2 taraftanda beklentimiz yok bitti nasıl söylicem diye niye düşünüyorsunuz anlamadım bazen direk söylemek en iyisidir

kızlar bişey sorucam. bu bebek odası eşyalarını kız tarafı komple mi alır? eşimin ailesi o kadar zengin ki evleri jipleri, benim ailem paramparça zaten annem emekli maaşıyla kira ödüyo, kv tutturdu bebek odasını kız tarafı yapar diye bi çöp dahi almıcakmış. bana sürekli annene söyledin mi diyip duruyor. söyleyemem böyle bişeyi. çalışmamda mümkün değil 6. ayıma giriyorum gebelikte. eşim boşver ben alıcam herşeyi kimse karışmasın diyor ama daha bi ton masrafımız var bizimde. sabah akşam çalışırım ben alırım diyor. sorun kim alıcak mevzusu değil de kv tavrına deli oldum iyice. sürekli para içinde yüzüyor ama sürekli para yok diye ağlıyor. nefret ediyorum böyle insanlardan. doğumda kv bilezik takarmış adetlere göre o zaman? bilgisi olan var mı bu konuda nasıl bir savunma geliştireyim derdimi anlatayım?
bebek eşyasını benım bıldıgım kım yapıyorsa o alır :ssz: bu da mı adetmıs?
isterse karun kadar zengın olsunlar, kımse yapmak zorunda degıl.
duymadıgım şeyleri duyuyorum yahu. evlenmıssınız hala bir şeylerin tarafı belırlenıyor.
evlendınız bitti, artık butun sorumluluk eşin ve sende.

Son düzenleme:

Neden zorunda? peki yazlı olmayan kurallar diyorsunuz, örfümüz diyorsunuz da burada da işinize geldiği gibi yorum yok mu. İşinize gelince erkeğin ailesi düğünü yapmak zorunda, gelinliğini almak, nişan bohçanı yapmak, gelin alıcını yapmak, davetiyeni bastırmak zorunda vs. Ama çocuk çeyizine gelince böyle bir adet ben bilmiyorum demek saçma kalıyor. Anneniz illa iyi şeyler almak zorunda değil kaynanaızda odasını filan alın dememiştir zıbın battaniye nevresimm gibi şeyler. Anne olmak fedakarlık demek diyorsunuz da zaten anne babalar o çocuğu büyütene kadar tonlarca fedakarlık yapıyorlar. Yemeyip yediriyorlar, içiriyorlar, okutuyorlar, hayatlarından fedakarlık yapıyorlar, uykusuz kalıyorlar, o aile zaten çocuğunu meslek sahibi yapıyor gerisini pekala iki insan birleşip kendi yapabilir kendi kullacağı eşyanın borcunu kendi ödeyebilir. Siz çalışmıyorsunuz otuyorsunuz aman eşimin ailesi yapsın. Hiçte öylr 40 yaşına kadar borç ödeme durumu da yok 25 yaşında evlensen 15 sene borç mu ödenecek yani saçma. Ona göre eşya seçersin en pahalısını seçmezsin beyaz eşya takım kampanyaları mobilya kampanyaları zaten var, mutfak eşyalarını zaten kız tarafı azar azar yapar tamamlar. Bu kadar aileden beklenti niuye o yaşa getirmiş meslek sahibi yapmış olması yetmiyor mu zorunda ne demek yaa. Birikim olmasa bile bir miktar altın takılıyor, söz nişan derken 1 sene zaten para birikir. Herşeyiniz hemen dört dörtlük olmayıversin. Ha tamam düğününüzü yaptılar evinizi düzdüler istediğiniz gibi ki sizin kullanacağız eve yapıyorlar. Bir de bebeğin herşeyini yapmak zorunda olmaları nereden çıkıyor bu ailelerin ölene kadar fedakarlıkları bitmeyecek mi çocukları hiç kendi ayakları üzerinde duramayacak mı. Kendi yaptıkları çocuklarının sorumluluğunu alamayacaklar mı.anne baba fedakar olmalı diyorsunuz ama daha doğmamış çocuğun masrafını karşılayacak fedakarşığınız yok sizde daha tonla borcumuz var diyorsunuz siz nasıl bir fedaarlık göstereceksiniz. Mesela evladınız büyüyene kadar onu evlkendirecek, kendi evinin eşyalarını alacak, düğününü yapacak parayı biriktirebilecek misiniz hem de onu okutup üniversite bitirip hayata kazandırıp hem bu birikimi yapabilecek misiniz. Oldu ki yapamadınz kendi çocuklarınız da size zorundasın yapacaksın diyecek. Dua edin oğlunuz olmasın o zaman kız annesi olursanız sıyrılırsınız.

Hayır anlamadığım bu kadar örf adet gelenek savunup ilk torunun eşyalarını kız annesi alır adeti niye sorun oluyo anlamadım.
Çoğu yerde böyledir zaten bu yapan yapar, yapmayan yapmaz o ayrı mesele. Ben konu sahibini cidden anlamadım.
Bi'de konuda eşek gibi yapacak erkek tarafı, adet uydur sen de diyenler var cidden kadınlardan korkulur. İşlerine gelmedi mi 180 derece dönüyo cevaplar...

hayır, düğünde tabiki de ailenin katkısı yardımı olucak. bi insan tek başına evlenmeye kalksa masrafları üstlenmeye kalksa yaş 40 olup tırtlayınca evlenebilecek pozisyona anca gelir. türkiyede yaşıyoruz ya, bizim kültürümüzde hayırlısıyla bi çocukları evlendirmek gibi bir proje ye sahip büyüklerimiz vardır çevremizde. anne baba takibi evlatlarını evlendirirken katkıda bulunmak zorunda. bakın zorunda diyorum çünkü öyle. bu bizim kültürümüz bizim geleneğimiz göreneğimiz ve bir gerekliliktir. toplumda sadece uylması gerekn kurallar yazılı olanlar değildir. (40 yaşındakiler alınmasın tırtlayınca dediğim için ama evlilik için son derece geç bir yaş. evlat sahibi olmak için korkunç bir yaş. biyoloji diye bi gerçeği yadsımayalım. istisnalar da kaideyi bozmaz.) herşey vaktiyle güzel kim 25 yaşında evlenecek kadar birikim yapabilir tek başına anadan atadan yardım almadan? hiç kimse. o yüzden düğünde tabiki de yapacaklar. görevleri bu. anne sütü vermek gibi. anne baba olmak fedakarlık demek. ve düğünde katkıda bulunmuş olmaları zaten onların yükümlülükleri. lütfetmediler yani.

Zorunda filan degiller. Kulturde var bile olsa kimse "zorunda" degil. O sizin gibi kolay yasamayi secenlerin lafi. Evlenip cocuk yapmaya bile milletten medet umuyorsunuz, hayat ne kadar kolay size. Evinizde oturun. Kayinvalide zengin parasiyla cocugunuza da baksin, odasini da yapsin. Malesef gercek hayat boyle degil, o yuzden kayinvalideniz ciddiye almiyor sizi. O paranin nasil kazanildigini bilmiyorsunuz, kolay geliyor size almak zorundalar demesi.

Bir de madem adetlere bu kadar duskunsunuz. e adetinizde kiz tarafi alirmis ya bebek esyasini, odasini? Eee? Anneniz almak zorunda o zaman. Zorunda yani. Size gore tabii. Parasi olsun ya da olmasi, adetse alacak, lami cimi yok. Borc alsin, malini satsin alsin? Adetler isinize gelince uygulaniyor, isinize gelmeyince uygulanmiyor galiba. Kendi annenize anlayis, ama kayinvalide oldu mu essek gibi alacak ha? Yok oyle dunya. Adetlerle yasiyorsaniz once kendi anneniz uzerine duseni yapsin. Sonra kayinvalideye bakarsiniz.
:ssz:

Hayir, madem örf, adet deniliyor o zaman niye her örf ve adet yasanilmiyor?
Mesela kanli çarsafi göstermek? Yada gerdek gecesinden sonra el öpmeye gitmek?
Yada evlendikten sonra kaynanada kalmak gibi? Hatta kv'deye gittiginde o evin temizligini, çayini felan yapmak?

Sonuçta bunlarda eski örf ve adetlerdendir, tipki bebek esyasi gibi. Nasil oluyorda yukardaki yazdigim adetler
modern zamanimizda yeri yokta, bebek esyalarini "bir tarafin" almasi var oluyor?

Artik günümüzce insanlar kendi çikarlarina göre baze örf adetlere uyuyor, bazelerine uyumuyor.
Kadin zaten zamaninda kendi ogluna besigini almis, büyütüp bu yasa kadar getirmis. Ne yani, simdi torununa illahi aynisinimi yapmak zorunda? Ancak bebek esya alinarakmi "torun sevdasi" gösteriliyor?

Yahu benim çoçugum oldugunda ben hiç kimsenin birseyini almasini istemezdim. Heycan ve hevesten herseyi kendim almak isterdim. Sonuçta bu bebegi yaptigimda kimseye sormadim, kimseyede muhtaç degilim. Benim kv'demin maddi durumu iyidir ve yinede böyle birsey beklemem. O insanlarda (mühtemelen senin kv'den gibi) didinerek o maddi rahatliga geldiler, ki halen didiniyorlar. Yeterki ilerde torununu sevsin, görmek istesin, baska hiç birsey beklemem ondan.

Ve dogruyu söylemek gerekirse, senin gibi gelinleri hiç anlamiyorum. Bir taraftan kv'denin arkasindan konusuyorsun (yok jipi var, yok kuafföre gidiyor,..), kadindan kisacasi nefret ediyorsun ve halen o kadindan beklenti içine giriyorsun ya. Insan sevmedigi insandan nasil beklentiye girer bir sefer? Anlam veremiyorum. Yani sorun burda o kv'denin bir takim laflari söylemesi degil, sorun sen onun agzini kapatmak istemiyorsun. Eger sen "hayir, herseyi biz alacaz, iki taraftan kesinlikle birsey beklemiyoruz ve bu konu üzerinde son sözlerim olacaktir, bir daha birsey duymak istemiyorum" dersen bütün köprüleri yakmis olursun. O halde kv'denin bebegi birseyler kesinlikle almaz. Cok yazik aslinda.

kızlar bişey sorucam. bu bebek odası eşyalarını kız tarafı komple mi alır? eşimin ailesi o kadar zengin ki evleri jipleri, benim ailem paramparça zaten annem emekli maaşıyla kira ödüyo, kv tutturdu bebek odasını kız tarafı yapar diye bi çöp dahi almıcakmış. bana sürekli annene söyledin mi diyip duruyor. söyleyemem böyle bişeyi. çalışmamda mümkün değil 6. ayıma giriyorum gebelikte. eşim boşver ben alıcam herşeyi kimse karışmasın diyor ama daha bi ton masrafımız var bizimde. sabah akşam çalışırım ben alırım diyor. sorun kim alıcak mevzusu değil de kv tavrına deli oldum iyice. sürekli para içinde yüzüyor ama sürekli para yok diye ağlıyor. nefret ediyorum böyle insanlardan. doğumda kv bilezik takarmış adetlere göre o zaman? bilgisi olan var mı bu konuda nasıl bir savunma geliştireyim derdimi anlatayım?

kiz tarafi veya erkek tarafi niye alsin ya sacmalik. sizin eviniz ayri aileleri ilgilendrmz

sana tavsıyem pahalıya kacmadan uygun seyler alın ama kendınız alın, senına ılenın durumu bellıymıs zaten, kayınvalıdede acıkca yardım etmem demıs, bu durumda kendınız alın sonucta kımsenız de olmayabılırdı

Back
X