nymph3 kullanıcısından alıntı
hayır, düğünde tabiki de ailenin katkısı yardımı olucak. bi insan tek başına evlenmeye kalksa masrafları üstlenmeye kalksa yaş 40 olup tırtlayınca evlenebilecek pozisyona anca gelir. türkiyede yaşıyoruz ya, bizim kültürümüzde hayırlısıyla bi çocukları evlendirmek gibi bir proje ye sahip büyüklerimiz vardır çevremizde. anne baba takibi evlatlarını evlendirirken katkıda bulunmak zorunda. bakın zorunda diyorum çünkü öyle. bu bizim kültürümüz bizim geleneğimiz göreneğimiz ve bir gerekliliktir. toplumda sadece uylması gerekn kurallar yazılı olanlar değildir. (40 yaşındakiler alınmasın tırtlayınca dediğim için ama evlilik için son derece geç bir yaş. evlat sahibi olmak için korkunç bir yaş. biyoloji diye bi gerçeği yadsımayalım. istisnalar da kaideyi bozmaz.) herşey vaktiyle güzel kim 25 yaşında evlenecek kadar birikim yapabilir tek başına anadan atadan yardım almadan? hiç kimse. o yüzden düğünde tabiki de yapacaklar. görevleri bu. anne sütü vermek gibi. anne baba olmak fedakarlık demek. ve düğünde katkıda bulunmuş olmaları zaten onların yükümlülükleri. lütfetmediler yani.
ben bunu görmemiştim... ben evlenirken boşsuz evlenen şanslılardanım çok şükür. ama evlenmeden önce benimde birikimim vardı. eşiminde varmış... evlenmeden önce çalışıp, lüks harcamalarımız olmayınca çok şükür ki para biriktirmiştim... ailemede yük olmak istemediğimden, ama sağolsunlar onlarında katkısı oldu... hiç takı istemedim, eşyalarım ucuz yollu oldu... o nedenle borçsuz evlendik.
borçla evlenip tüm ihtiyaçlarını kendileri alan arkadaşlarımda vardı. ailelerden destek göremediler. nasıl görsünlerki annede yok babada yok. anca geçinip gidiyorlardı.. şimdi durumları gayet iyi...
senin dediğin gibi de 40lı yaşlarında değiller... 25-27 yaşlarındalardı...