• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek eşyaları problem oldu

ah ah sadece maddeyle ilgili olan kısımlara odaklanarak para ile ilgili kısımları büyük yazmışsınız. işte sizin beyniniz onlara odaklanıyor onları okuyor öyleymiş gibi algılayıp sizden o şekilde çıktılar alıyor.
bakın o kalın yazdığınız cümlelerin başında sonunda ne diyor
bizim ondan beklentimiz yok, ama insanda bi torun sevgisi olur bi hevesi olur. en güzellerini en iyilerini ona bahşetmek ister. bizim kv hergün yandık öldük bittik mahvolduk tüh tüh tüh sen de çalışamazsın artık çocuk herşeye engel olur işte vız vız vız vızıldayıp duruyor. ben sonuçta hamileliğimin büyük bir kısmını geride bıraktım insan doğuma yaklaştıkça bi güzel söz duymak ister cesaretlendirecek üç beş söz duymak ister. bu benim ilk bebeğim hevesim bu kadar da kırılır mı ya? saçma sapan kv kıskançlığına maruz kalıyorum. kadın mahvoluyor bebek geliyor diye. hayatı kaydı. sorun çocuğuma kim eşya alıcak? çocuğum çıplak mı kalacak? yatacak yeri olmayacak mı? mevzusu değil arkadaşlar. iyi kötü olucak bişeyleri. benim problemim bu denli isteksiz bebeğimi masraf olarak nitelendiren ve bunu yaparken bi eli balda bi eli yağda olan kv.
moral bozan keyif kaçıran konuların vurgulana vurgulana yanımda konuşulması. ben böyle bir şeyin dile getirilmesinden bile rahatsızlık duydum yani. 10000 tane oda dizse kv ye dokunmayacakken, üç beş kuruş için yaygara koparması. ben burda durumun vehametini yazıyorum.
o denli istemiyor yani çocuğumu diyorum.

evlenmeden olduğu içindir. ama bebeğin doğunca ona babanne demeye başlayınca ozaman değişir...

ah ah sadece maddeyle ilgili olan kısımlara odaklanarak para ile ilgili kısımları büyük yazmışsınız. işte sizin beyniniz onlara odaklanıyor onları okuyor öyleymiş gibi algılayıp sizden o şekilde çıktılar alıyor.
bakın o kalın yazdığınız cümlelerin başında sonunda ne diyor
bizim ondan beklentimiz yok, ama insanda bi torun sevgisi olur bi hevesi olur. en güzellerini en iyilerini ona bahşetmek ister. bizim kv hergün yandık öldük bittik mahvolduk tüh tüh tüh sen de çalışamazsın artık çocuk herşeye engel olur işte vız vız vız vızıldayıp duruyor. ben sonuçta hamileliğimin büyük bir kısmını geride bıraktım insan doğuma yaklaştıkça bi güzel söz duymak ister cesaretlendirecek üç beş söz duymak ister. bu benim ilk bebeğim hevesim bu kadar da kırılır mı ya? saçma sapan kv kıskançlığına maruz kalıyorum. kadın mahvoluyor bebek geliyor diye. hayatı kaydı. sorun çocuğuma kim eşya alıcak? çocuğum çıplak mı kalacak? yatacak yeri olmayacak mı? mevzusu değil arkadaşlar. iyi kötü olucak bişeyleri. benim problemim bu denli isteksiz bebeğimi masraf olarak nitelendiren ve bunu yaparken bi eli balda bi eli yağda olan kv.
moral bozan keyif kaçıran konuların vurgulana vurgulana yanımda konuşulması. ben böyle bir şeyin dile getirilmesinden bile rahatsızlık duydum yani. 10000 tane oda dizse kv ye dokunmayacakken, üç beş kuruş için yaygara koparması. ben burda durumun vehametini yazıyorum.
o denli istemiyor yani çocuğumu diyorum.

Evet ya, maddeci olmadiginizdan dolayi buralarda "acaba dogumda altin bilezik takiliyormu" ki onuda kv'de sökmek istiyorsunuz. :31:

Baska bir üyenin dedigi gibi, bebek evlenmeden önce olmus. Ona ragmen kadin yine iyi karsilayip gelinligini, mobilyani felan almis. Sonrada burda hiç yüz kizarmadan örften adetten konusuyorsunuz.

Ha, evlenmeden önce cinsel iliski yasamak, hamile kalmak suç degil, yüz kizartici degil fakat bundan sonra birde üstelik örfleri, adetleri düsünmek, kv'denin parasina göz dikmek,.. bunlar yüz kizartici seyler evet. O kadin gerçekten "adetçi" olsaydi sana hiç birsey yapmak zorunda bile kalmazdi, seni kabul etmek zorunda bile kalmazdi. Yani adet, adet diye tuturma, gördügün gibi o laflar sana geri gelebilir :34:

İyide hanımlar erkek tarafı neden kızın ailesini mecbur tutsun ki ?

İkide bir laf sokuyorlarmış bence kadın haklı..

laf soktukları müddetçe de insan onlardan da bir beklentiye giriyor ..

benim mesela beşik takımı derler bizim yörede annem yaptı.

kaynanam bir çeyrek dısında birşey almadı..ama torun sevmeye gelince torun ilk önce erkek tarafınındır gibi saçma bir laf edince o zaman çocugu yapan taraf alsaydı bütün eşyalarını dedim sustu kaldılar..

İnsanı zıvanadan çıkarıyorlar

Evet ya, maddeci olmadiginizdan dolayi buralarda "acaba dogumda altin bilezik takiliyormu" ki onuda kv'de sökmek istiyorsunuz. :31:

Baska bir üyenin dedigi gibi, bebek evlenmeden önce olmus. Ona ragmen kadin yine iyi karsilayip gelinligini, mobilyani felan almis. Sonrada burda hiç yüz kizarmadan örften adetten konusuyorsunuz.

Ha, evlenmeden önce cinsel iliski yasamak, hamile kalmak suç degil, yüz kizartici degil fakat bundan sonra birde üstelik örfleri, adetleri düsünmek, kv'denin parasina göz dikmek,.. bunlar yüz kizartici seyler evet. O kadin gerçekten "adetçi" olsaydi sana hiç birsey yapmak zorunda bile kalmazdi, seni kabul etmek zorunda bile kalmazdi. Yani adet, adet diye tuturma, gördügün gibi o laflar sana geri gelebilir :34:

bunları açıkça yazamamıştım. belki anlar konu sahibi... bu gibi durumlarda genelde kız kaçıp erkeğin annesinde kalıyor. ama evini bile düzmüşler. k.validesini anlıyorum ben... bunlarda ileri zamanla düzelir...

Son düzenleme:
Kusura bakmayin da su zamana kadar kayinvalideye bircok seyi yikmissiniz, aile degil mi yapacak diyerekten.
Kadin demek ki biliyor basina gelecekleri. Cocugunuza masraf gozuyle bakacak tabii. Sizi bizden iyi taniyor neticede. Biliyordur onun malinin hesabini yaptiginizi. Siz dogru duzgun torun mujdesi vermiyorsunuz ki, istekler bitmiyor masallah. Bu kadar baskasina guvenerek yaptiginiz isten yaka silkilir tabii. Ne saniyorsunuz ki... Kadin sizi evlendirebilmek icin dunya masraf yapmis, orda da yapacak, mecbur bakislari atmissinizdir. Minnet etmekten ziyade. Ne de olsa lutfetmediler, zorunlu oldugu seyi yaptilar size gore. Simdi yakinmakla, oflayip poflamakla iyi yapiyor. Ondan birsey istemeyin diye yol yapiyor kadincagiz. "Siz sormadan ben soyleyeyim bende de yok, hic bana guvenmeyin" diyor. "Bana geldi mi zorla da kendinize sira geldi mi hani nerde adetler" diyor surekli sorular sorarak. Anladiniz mi? Torun sevgisini cocugu kucagina verince gorursunuz, simdiden nerden biliyorsunuz sevmedigini Allah askina...

Benim en yakin arkadaslarimdan birinin cocugu oldu. Ne hediyeler aldim, helali hos olsun, cok da severek aldim. Sonra kiz surekli benden birseyler ister oldu. Lanet ettim. Onun dogurdugu cocuk bana dert oldu. Sizinki de o misal. Insanlari biraz rahat birakip toruna sevindirtmiyorsunuz ki, insanlar kendilerine ne tur isteklerle gideceksiniz, onu dusunuyor torundan once.

Farkindaysaniz burda cogu insan size hak vermedi. Hepimiz maddeciyiz, hicbirimiz sizin iyi niyetinizi goremedik, kusura bakmayin. Demek tek derdiniz torun sevgisiymis, bak sen. O zaman o jipler, kaynananin koca meraklari, paralar nerden girdi ki konuya? Kayinvalidenin maddi durumunu da biz sorduk herhalde. :ssz:

kız tarafı erkek tarafımı kalmış yahu... babasıyla beraber yapın yavrunuzun her şeyini elinizden geldiğince. yardım etmek isteyen olursa da etsinler yani... bekleti içinde olmak mutsuzluktan başka bir şey getirmez...

Millete güvenip çocuk yapmadığınıza göre kendi çocuğunuza kendiniz birşeyler alın
Bi beşik alsan kafi mesela
Durumun olmayabilir ama milletin durumuna göre de oda dizayn etsinler diye beklentiye girilmez ki

eşya almadığı için sevmiyor diye bir cümle yazmadım ben bunu siz uydurdunuz. bebek geliyor diye vah tüh diye ağlanıp sızlanıyor diyorum benim yanımda yapıyor bunu diyorum hemen hemen çoğu mesajımda da yazdım bunu. ne maddeci insanlar çıktınız siz.

Vah tüh desin
Sende de ki size noluyo ki benim çocuğum beni bağlar

yahu asıl siz sanki çok işiniz gücünüz var da sanki burda benim hamilelik dönemimi sonrasında çalışıp çalışmayacağımı düğünde kim napmışı napmamışı kim ne kadar ödemişi falan tartışıyorsunuz. farkında mısınız bilmem ama saatler geçti. konu konunun dışına öyle bi çıktı ki. benim için son derece zaman kaybı. gaza geldim yazdım bana da hayret bişey. size ne yahu! istediğim vakit evlenirim istediğim vakit çocuk yaparım. ister çalışırım ister çalışmam. benim hayatım benim kurallarım. kendi bilinçaltınızdaki pislikleri çıkarıp çıkarıp burda benim üstümden terapi yapıyorsunuz.

Bize neyse ne konu açıyosun
Ayrıca evet herşey seni bağlar
Kaynananda böyle düşünüyo ki istediğin an çocuk yapıyosan benim jipime güvenme kendin karşıla ihtiyaçlarını diye düşünüyo
Bi nevi haklı
Gönlünden geçip hediye olarak alsa anlarım da durumu iyi diye çocuk odası yapmak zorunda değil kimse
2014 yılında da adet vs. kalmadı, annen de yapmasın zaten durumu da yokmuş
Eşinle bi beşik al, kafanız rahat olsun

İnsanların işlerine gelmeyen durumlarda "adet budur" zırvalarının hastasıyım.

Yerinizde olsam adetler uydururdum.

Ciddiyim yapardım bunu.

Uydur mesela:

"Bizim orada anneye bohça yapılır, üç kat elbise alınır , 5 tane burma takılır vs vs" salla gitsin.

Para varken kirada kadından beklentisi varsa senin olmayan adet yaptırımlarını da o karşılasın bakalım. :41::41::41:

alemsin kız ben bunu bi kenara yazıyım adet böyle dayatmalarına karşı iyi savunma mekanizması :)))

konu sahibine gelince kv ne biz kendi zevkimize göre bebeğimizin hazırlıklarını yapacağız dersin ben olsam böyle konuşan bir kv den bi yardım beklemzdim yarın öbürgün onuda diline dolar kızın annesi bunu yaptı ben bunu yaptım diye boşuna canınız sıkılmasın :)))

2009 yılında yine bebeğin olmuş, onu kaybetmişsin Allah rahmet eylesin.

ailesi istemeye istemeye evlenmeden önce yine hamile kalmışsın. ama bu sefer ikna edip evlenmişsiniz. bırakta vıdı vıdı yapsın. bebeğini maddiyat gibi görsün. ki herşeyinizi yapmışlar... bebeğiniz için birşey yapmasın söyleniversin...

ailesi istemeye istemeye evlenmeden önce yine hamile kalmışsın. ama bu sefer ikna edip evlenmişsiniz. bırakta vıdı vıdı yapsın. bebeğini maddiyat gibi görsün. ki herşeyinizi yapmışlar... bebeğiniz için birşey yapmasın söyleniversin...

iyi de kv de erkek arkadaşıyla birlike yaşıyor. görümce de öyle. nikahları yok. onlara çok uzak kavramlar değil bunlar. böyle şeyleri takmazlar. kendilerine gelince oh its normal bana gelince mi tü ka ka. yabancı uyruklular diyorum. normal bir teyze hayat etmeyin ben kv diyince. eşimin babası yok ortalıklarda başka bi ülkede mesela. onların dertleri bu değil. anlamıyorsunuz.

yine zengin bi aile dostlarının kızlarıyla evlenmesini istiyolardı eşimin. tipik bi türk filmi senaryosu gibi gelebilir size ama durum öyle. ben o yüzden istenmeyen gelinim. beni çok köylü gibi bulurlar hatta. çok geleneksel bulurlar. eşim ise düzgün bi aileye hasret.

bunları açıkça yazamamıştım. belki anlar konu sahibi... bu gibi durumlarda genelde kız kaçıp erkeğin annesinde kalıyor. ama evini bile düzmüşler. k.validesini anlıyorum ben... bunlarda ileri zamanla düzelir...

yahu ne kaçması kimden kaçayım? :D eşim çalışan adam niye annesine kalsın? biz 4 yıl eşimle birlikte yaşadık evlenmeden önce. öyle kaynana evinde falan değil. kendi kurduğumuz minik bi evde. bizi birbirimize bağlayan şey imza değildi. bunun verdiği güvenden haberiniz var mı sizin? :) sağolsun ben eşimin sevgisine güvenirdim, yine güvenirim. çoğu zaman annesinin benim alehimde yaptıklarını gelip bana söyler aman dikkat et der. böyle böyle iş çeviriyolar yine der. kulağına gelirse üzülme haberin olsun der.
dediğim gibi klasik tipte düşünmeyin. kv evimizi falan düzmedi. benim aileminde katkısı var, eşimin de katkısı var. hiçbir şey adetlere bağlı olmadı.

şu an adet adet diye tutturan ben değilim kendisi. adetmiş annen alsın diyen o çünkü. adetlere bağlı kalıncak olsa kendi cayır cayır yanar ateşte benden çok.
ben eşimle 4 yıl evlenmeden önce birlikte yaşadım. evlenmeye karar verdik. benim okulum bitti ve bebek istedik. evlendik de bebeğimiz de oldu çok şükür. böyle şeyler için niye yüzüm kızarsın ki anlamıyorum. benim hayatım benim kurallarım.

evlenmeden önce birlikte oldum diye, müstehak mı yani, itip kaksınlar o zaman benim kendi hayatımla ilgili önemli mevzularda aldığım özgür kararlarım yüzünden?

ailesi istemeye istemeye olabilir ama eşim isteye isteye hamile kaldım. bu sefer onları ikna eden falan olmadı. eşim ben evleniyorum anne dedi. benim okulum bitti şartlar evlenmek ve bebek için uygun hale geldi. onlara soran olmadı zaten. teşrif edip buyurdular düğünümüze onlarda.

yaşantınızın doğru olup olmadığını tartışmak anlamsız
bize göre yanlış size göre doğru
ama bunca yaşananlarda kayınvalideyi takmamışınız şimdi mi onun söylediklerini sorun haline getiriyorsunuz
ayrıca erkek arkadaşıyla yaşayan bir kayınvalidenin adetten falan da bahsedeceğini düşünmüyorum ben
acaba mevzuyu siz biraz abartmış olabilir misiniz?

Boşver kendiniz alırsınız bi şekilde, herşey tam olacak diye bişey yok gereklileri alın yeter. Doğsun da zamanla tamamlanır herşey.

ailesi istemeye istemeye olabilir ama eşim isteye isteye hamile kaldım. bu sefer onları ikna eden falan olmadı. eşim ben evleniyorum anne dedi. benim okulum bitti şartlar evlenmek ve bebek için uygun hale geldi. onlara soran olmadı zaten. teşrif edip buyurdular düğünümüze onlarda.

Şu an çok güldürdünüz beni. O kadar zıt tezat şeyler söylüyorsunuz ki. Eşiniz isteyerek gebe kaldınız madem keşke gebe kalmadan önce nikah yapsaydınız. Yok kaynananın sevgilisi varmışta, yok görümcen nikahsız yaşyormuşta pes doğrusu kendinizi savunmak için dediğinize bahse girerim de onu da geçelim şartların madem evlenmek ve bebek için uygun halde geldi ki korunmak yerine bebek yaptığınıza göre hem de evlenmeden demek ki evlenmek için kendinize güvenmişsiniz eh şartlarınız da uygunmuş o zaman neden burada işte insanlar o yaşa kadar nasıl birikim yapsınlar, 40 yaşında ancak evlenilebilir tabii ki aile evlenirken yardım edecek diye konuştunuz. Şimdi de şartlarımız uygun oldu bebek yaptık diyorsunuz. Tonla borcumuz var diyen de siz değildiniz değil mi. Şimdi de teşrif edip buyurdu mu oldular pes ki pes. Zaten düğünü eşyaları yapmışlar okulunu yeni bitiren adam nasıl ev düzecek. Bir de ben bebek yapana kadar 30 yaşında olurum da bekleyemem diyorsdunuz evlenmeden gebe kalmışsınız zaten keşke çalışsaydınız da korunsaydınız aileden beklemek acele etmek yerine kendi yağınızla kavrulup eşinin ailesinin malına mülküne güvenip çocuk yapmasaydın. Annemin durumu kötü diyorsun ama 4 sene sevgilinle evde kalıyorsun iyip içiyorsun annene yararın ne oldu hiç çalıştın mı hayatında peki? Oh ne güzel dimi kafanıza göre anne ben evleniyorum desin eşin ki çocuk var diye o da belli yani. Çocuk olmasa herhalde eşin de birikim yapıp öyl evlenmek isterdi her mantıklı insan gibi. Tabi yardım edecek etmek zorunda diyen insanlar herşetini yaptıran insanlar sadece düğüne teşrif ettiler diyorlar şimdi de. Madem çocuk yapmayı biliyorsunuz evlenmeden etmeden birikim yapmadan o zaman o düğünü kendiniz yapmayı da bilecektiniz. Çok mu aceleniz vardı da okul biter bitmez evlendiniz ayaklarınızın üzerinde durmadan çocuk yaptınız. Kaynananız yerden göğe kadar haklı kusura bakmayın.

Şu an çok güldürdünüz beni. O kadar zıt tezat şeyler söylüyorsunuz ki. Eşiniz isteyerek gebe kaldınız madem keşke gebe kalmadan önce nikah yapsaydınız. Yok kaynananın sevgilisi varmışta, yok görümcen nikahsız yaşyormuşta pes doğrusu kendinizi savunmak için dediğinize bahse girerim de onu da geçelim şartların madem evlenmek ve bebek için uygun halde geldi ki korunmak yerine bebek yaptığınıza göre hem de evlenmeden demek ki evlenmek için kendinize güvenmişsiniz eh şartlarınız da uygunmuş o zaman neden burada işte insanlar o yaşa kadar nasıl birikim yapsınlar, 40 yaşında ancak evlenilebilir tabii ki aile evlenirken yardım edecek diye konuştunuz. Şimdi de şartlarımız uygun oldu bebek yaptık diyorsunuz. Tonla borcumuz var diyen de siz değildiniz değil mi. Şimdi de teşrif edip buyurdu mu oldular pes ki pes. Zaten düğünü eşyaları yapmışlar okulunu yeni bitiren adam nasıl ev düzecek. Bir de ben bebek yapana kadar 30 yaşında olurum da bekleyemem diyorsdunuz evlenmeden gebe kalmışsınız zaten keşke çalışsaydınız da korunsaydınız aileden beklemek acele etmek yerine kendi yağınızla kavrulup eşinin ailesinin malına mülküne güvenip çocuk yapmasaydın. Annemin durumu kötü diyorsun ama 4 sene sevgilinle evde kalıyorsun iyip içiyorsun annene yararın ne oldu hiç çalıştın mı hayatında peki? Oh ne güzel dimi kafanıza göre anne ben evleniyorum desin eşin ki çocuk var diye o da belli yani. Çocuk olmasa herhalde eşin de birikim yapıp öyl evlenmek isterdi her mantıklı insan gibi. Tabi yardım edecek etmek zorunda diyen insanlar herşetini yaptıran insanlar sadece düğüne teşrif ettiler diyorlar şimdi de. Madem çocuk yapmayı biliyorsunuz evlenmeden etmeden birikim yapmadan o zaman o düğünü kendiniz yapmayı da bilecektiniz. Çok mu aceleniz vardı da okul biter bitmez evlendiniz ayaklarınızın üzerinde durmadan çocuk yaptınız. Kaynananız yerden göğe kadar haklı kusura bakmayın.

yanarım yanarım da günlerdir, jipler, kuaförler, evleri sayan tapu-kadastro yetkilisi konu sahibi dururken biz maddiyatçı olduk :27:

Back
X