bebek eşyasını kim alır tartışması...

14112006

Biz artık 4 kişiyiz.
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
1.876
456
163
kızlar ben 20 haftalık hamileyim bizim burda adetmiş bebeğin herşeyini a dan z ye kız annesi alırmış. benim ailemde çok şükür almıcaz demiyolar bu vakit oldu aldığım şey 4 5 çıtçıtlı atletten başka bişey değil herşeyi annem alıyor karyolasıyla gardrobunuda alacaklar eşim geçen günde kalkmış diyorki arabayla anakucağınıda alsınlar bende onuda bi zahmet annenler alsın dedim almazlar annenede söyler annem dedi annesi anneme diycekmişki arabayla anakucağıda sizin bende sakın demesin dedim arada tatsızlık olur bugüne kadar şükür tatsızlık yaşamadık bundan sonra yaşansında istemem biz kendimiz alalım dedim.böyle bir adet varmıdır yaa ne saçma bir çöp almıcaklarmış herşeyi benim ailem alıcakmış

Çok saçma,niye herşeyi sizin aileniz alıyor ki?Bu adeti hiç duymadım.Ailenin durumu yoksa onları zorlamanın da alemi yok ki.Almak isteyen zaten alır.Kalanları siz alın,en iyisi bence.

Bizim burada da kız annesine yakışmaz derler.
Ben hiç kimseye sen şunu al bunu al demem, kendim ne alabiliyorsam alırım.
Bu bebeği biz istedik ve oldu kimseyi düşünerek olmadı.

Bence sizde kimseye sorumluluk yüklemeyin kendi ailenize bile..
Eşiniz kendine güvenmiyorsa bu işe hiç girişmeyecekti.
Ne demek herşeyi annenler alacak. Annenizin değil sizin bebeğiniz oluyor.
Kusura bakmayın ama eşinize çok sinirlendim.

Tabi ki ailelerde bazı şeyleri alır ama illaki sen bunu al şunu al demek bana doğru gelmiyor.

bende tam bunu soracaktım
siz niye alamıyorsunuz? çocuk sizin çocuğunuz değilmi?

Kesinlikle.
Konu sahibi arkadaşım ne senin ailen bir şeyler almak zorunda ne de eşinin ailesi. İçlerinden gelir alırlar, onun dışında yok bu bunu alacak şu şunu alacak ne kadar çirkin bir şey.

bende tam bunu soracaktım
siz niye alamıyorsunuz? çocuk sizin çocuğunuz değilmi?

tabikide bizim çocuğumuz ben kimseye bişey alın demedimki adettir dedi annemler söyledi beşikle gardropu biz alıcaz dedi hediye olarak eşimde bunu söylemiş annesine oda arabayla ana kucağıda onların onlar alıcak demiş bende kendim alırım yinede aldırmam dedim

canım yurdumun adetleri hiç bitmez ki :))) bizde de ilk torunun eşyalarını kız tarafı alır.ama artık bu gelenek kalmadı.bence bebeği yapanlar almalı.ailelerde isterse ve gerek varsa destek verebilir.

düğünde hadi alıyorlar ediyorlar yuvanızı kuruyorlar da sonrasını niye yüklensinler anlamadım?çocuk sizin çocuğunuzsa ihtiyaçlarını da siz alın.onlar da isterlerse alırlar hediye olmuş olur.oldu olucak eğitim masraflarını da aileleriniz karşılasın.

tabikide bizim çocuğumuz ben kimseye bişey alın demedimki adettir dedi annemler söyledi beşikle gardropu biz alıcaz dedi hediye olarak eşimde bunu söylemiş annesine oda arabayla ana kucağıda onların onlar alıcak demiş bende kendim alırım yinede aldırmam dedim

ne kadar aç kocan varmış

Son düzenleme:
Ben tek bebek yatağı ve yoraganının anneanneden beklendiğini duydum , o da şart değil yapabilen olur yapamayan olur.

Hatta yengemin ailesi bir çöp bile almadılar kendi torunlarına diyebilirim (:

Ben halası olmama rağmen beşiğini aldım yeğenimin. Şart diye değil , içimden geldi aldım.

Bence her yakın akrabası hala, teyze , dayı, amca, anneanne , babaanne içinden gelen bir hediyeyi alsa tüm eksikler hallolur.

Bir kişinin üstüne de binmemiş olur (: Adetler nereye göre nasıldır bilmem de böylesi daha adil ve mantıklı geliyor bana..

Ben böyle bir adete biryerinden uyudurma adet derim.
Benim bildigim Anne ve Baba alir kendi cocuklarinin esyalarini.
Digerleride ya bir ceyrek takar ya kiyafet alir hediye olarak.

düğünde hadi alıyorlar ediyorlar yuvanızı kuruyorlar da sonrasını niye yüklensinler anlamadım?çocuk sizin çocuğunuzsa ihtiyaçlarını da siz alın.onlar da isterlerse alırlar hediye olmuş olur.oldu olucak eğitim masraflarını da aileleriniz karşılasın.

hatta sünnet düğününü ve normal düğününüde karşılasınlar

onlar bence fırsatçıymış evet kız annesi birşey alır bizim burda sadece battaniyesiyle yatağını alırlar kiii biz gelin aldık annesi birşey almadı kimsede demedi alsınlar diye.... hiç mevzusu bile geçmedi sadece eğer alırlarsa çifft olmasın diye yengem geline birgün beşik almaya gidelim ben alcamda beğenmezsen demişti o kadar kızz tamam deyince (ki karşı tarafın ilk torunu ve durumları gayet iyiydi) bizimkiler aldı (kızada hamileydin yorulma diye çağırmadık dediler kız biraz uyuz alışverişde birşey bulur olay yapar diye almadılar yanlarına ama abimle gittiler)

bence fırsatçı onlar cnmmm yazık günah hadi ailesi neyse eşin hiç mi insan bebeğinin eşyası için heves etmez yha onlar alsın ne demek uyuz oldum ailesi neyse dedimde eşin bunu dediyse gerçekten çok ayıp etmiş sana senden önce bebeğine

kızlar ben 20 haftalık hamileyim bizim burda adetmiş bebeğin herşeyini a dan z ye kız annesi alırmış. benim ailemde çok şükür almıcaz demiyolar bu vakit oldu aldığım şey 4 5 çıtçıtlı atletten başka bişey değil herşeyi annem alıyor karyolasıyla gardrobunuda alacaklar eşim geçen günde kalkmış diyorki arabayla anakucağınıda alsınlar bende onuda bi zahmet annenler alsın dedim almazlar annenede söyler annem dedi annesi anneme diycekmişki arabayla anakucağıda sizin bende sakın demesin dedim arada tatsızlık olur bugüne kadar şükür tatsızlık yaşamadık bundan sonra yaşansında istemem biz kendimiz alalım dedim.böyle bir adet varmıdır yaa ne saçma bir çöp almıcaklarmış herşeyi benim ailem alıcakmış

Böyle herşeye karışan eşlerden nefret ediyorum. Cebinde akrep mi varmış, gitsin kendisi alsın.

ne kadar aç kocan varmış

cnm eşim annesine söylemiş onlar alıcak diye başka bişey dememişki sadece annesi öyle derken bende şunu demesini beklerdim onlar annneannesiyse sizde babannesisiniz illa birinin alması şartsa siz alın demesini beklerdim dememiş bende zaten aldırmam kayınvalidemler şunu sever eşya felan olmasın ama takıda göze batmayı çok severler annem hediye alıcaz dedi tamam dedik ama geri kalanınıda kendimiz alıcaz ve kmse gelipte bana onu annenler almalıydı diyemez

Bizdede ayni ilk bebegin eslarini kizin ailesi alir ama bu sadece yatagi yorgani olur dolap felan yuk edilmez kimseye .

sizinki birde arabasini anne kucagini diyor ne kaynanaymis yaa insan hadi yatak neysede araba isine aileni karistirma kaynanaya ise annenlerle konusmadan sen direk soyle arabayi kendi zevkime gore alicam kimse karismasin de cekil aradan esinide ailesi dolduruyordur bence ..

Back
X