• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek fikrini aklımızdan atamadık ve burdan devam etmeye karar verdik

Selam kızlar , geçmiş olsun portakalcım.Bana da hamileliğimin başlangıcında reçetedekinden farklı ilaç veriyolardı , bulamazsınız bunu falan dediler.başka bir eczanede bulduk hemen. Ayrıca ben reçetenin alt nüshasını geri istiyorum.ılaç isimleri aklımda kalmıyo, ilaçları verdiklerinde kontrol edip öyle çıkıyorum eczaneden.

slm porticim nasılsın?

hoşgeldin canım,özlettin okudum pc yüzünden girememişsin biz de merak ettik seni.Ben hastayım :gitme: sen nasılsın?
Selam kızlar , geçmiş olsun portakalcım.Bana da hamileliğimin başlangıcında reçetedekinden farklı ilaç veriyolardı , bulamazsınız bunu falan dediler.başka bir eczanede bulduk hemen. Ayrıca ben reçetenin alt nüshasını geri istiyorum.İlaç isimleri aklımda kalmıyo, ilaçları verdiklerinde kontrol edip öyle çıkıyorum eczaneden.

slm cnm hoşgeldin,teşekkür ederim.
Evet bide o var bulamazsınız diye şart koşuyorlar,uyanıklar,ay çok sinirliyim.

iyiyim porticim bende sizi özledim valla 15 gün hergün servisi aradım oldumu diye adamlar artık bıktılar benden:) cnm inş.hamişsindir ya çok dikkat et kendine ay sabırsızlandım bak şimdi şu bir haftada geçse netice ortaya çıksa

iyiyim porticim bende sizi özledim valla 15 gün hergün servisi aradım oldumu diye adamlar artık bıktılar benden:) cnm inş.hamişsindir ya çok dikkat et kendine ay sabırsızlandım bak şimdi şu bir haftada geçse netice ortaya çıksa

Sıkılmışsındır bir de alışınca bşlgisayara,yokluğu çekilmiyor :))
İnşallah canım.tahlili yaptırmasam daha zor geçerdi bu bir hafta ama şimdi de belirsiz olmasına rağmen içim daha rahat 0.01 gibi bi değerler çıkmadığı için ne bileyim ümidimi kesmedim hiç değilse.
Senin de 3marta kalmış bakalım hayırlısı olsun canım

Sıkılmışsındır bir de alışınca bşlgisayara,yokluğu çekilmiyor :))
İnşallah canım.tahlili yaptırmasam daha zor geçerdi bu bir hafta ama şimdi de belirsiz olmasına rağmen içim daha rahat 0.01 gibi bi değerler çıkmadığı için ne bileyim ümidimi kesmedim hiç değilse.
Senin de 3marta kalmış bakalım hayırlısı olsun canım
ümidini hiç kesme zaten inanmak yapmanın yarısıdır ben inanıyorum bu ay olucak geçmişi okuduğumda yazdıklarında hep kendine güven gördüm bu ay hiç karamsarlık yapmamışın zaten iş önce kafada bitiyo canımcım bu ay peşpeşe hamiş olalım inş..:Saruboceq:

evet 3 marta kaldık bakalım hayırlısı ama bende bu ay hamiş olayım diye beraber olmuyorum geçen ayki gibi erken test filan yapmak yok kafamdan attım hamişlik fikrini allahtan hayırlısını dileyip zamanını bekleyelimm

ümidini hiç kesme zaten inanmak yapmanın yarısıdır ben inanıyorum bu ay olucak geçmişi okuduğumda yazdıklarında hep kendine güven gördüm bu ay hiç karamsarlık yapmamışın zaten iş önce kafada bitiyo canımcım bu ay peşpeşe hamiş olalım inş..:Saruboceq:

ay canım benim yazdıklarını okuyunca çok mutlu oldum daha bi güven geldi:1hug:
evet 3 marta kaldık bakalım hayırlısı ama bende bu ay hamiş olayım diye beraber olmuyorum geçen ayki gibi erken test filan yapmak yok kafamdan attım hamişlik fikrini allahtan hayırlısını dileyip zamanını bekleyelimm

Hakkımızda hayılısı neyse o olsun canım.İnşallah ardı ardına hepimiz hamile kalırız aylardır hep bunu hayal ediyoruz.iki ay içinde şu listeyi sıfırlasak ne güzel olur zemuszemus

portakalaım cnm seni merak ettim bakayım dedim bide ne gördümki minik portakal geliyooooooo inşallah cnm benimmm dua edicem değerlerin kat kat artsın ve sağlıkla bebeğin gelsin inşallah cnm benim sen dikkat et bugünlerde fazla yorma kendini öptüm cnmm

sevgililer gününüz kutlu olsun kızlarrrr................

Merhaba kızlar

Dün doktora gittim,gitmek zorundaydım çünkü çok kötü hasta oldum.
Kafama göre ilaç kullanmak istemedim.
Doktor muayene etti faranjit olmuşum.
Gebelik beklentim olduğunu o yüzden ilaç kullanmak da tereddüt ettiğimi söyledim.
Tabiki hemen Bhcg yapıyoruz dedi.
Kan verdim ve 2saat sonucun çıkmasını bekledim.
Değeri görünce üzüldüğümü söyleyemem ama çok da sevinmedim.
Değerim 3.22
Doktor değer için normal çıkmış dedi.
Adete1hafta olduğunu söyledim.
Adet olmazsan testi tekrarlamam gerektiğini gebelik de olabileceğini söyledi ve gebelik için sakıncası olmayan ilaçlar yazıyorm bunları kullanabilirsin dedi.
Daha önce 13lerde çıkmıştı değerim ve adet olmuştum sonrasında ama şuan 1 hafta olması ve yaşadığım ağrılar acaba dememe neden oluyor.

Sonra eşim beni almaya geldi ve ben arabada otururken o ilaçları aldı,receteye göz atmıştım hastaneden çıkarken ne ilaç yazmış diye.
Eşim ilaçları aldı geldi bi baktım doktorun yazdığı bi ilaç yok,yerine muadilini vermiş.
Hemen içini açtım prospektüs bilgilerine baktım.
Gebe kadınlarda yapılmış kontrollü bir çalışma bulunmaktadır,kesin gerekli olmadıkça gebeliğin erken dönemlerinde ve emziren annelerde kullanılmamalıdır yazıyordu.Çok sinir oldum bize sormadan danışmadan muadil ilaç vermelerine.
Ben reçeteye bakmamış da olabilirdim ve doktor onu yazdı diye güvenle içmiş olabilirdim.
Hemen geri dönüp eczaneye ben burada yazılı olan ilaçları istiyorum muadillerini değil dedim kadın bana doktor musun eczacı mısın nerden biliyosun onların içi aynı dedi.Hayır değil, biliyorum dedim ilaç yoksa paramı da receteyi de geri verin dedim.
Biraz cadılık yaptım ve ordan çıkıp başka bir nöbetçi eczaneye gittik.Onlara da özellikle belirttim muadil istemiyorum yoksa yok deyin almayacağım ilaçları dedim.Hayır bizde hepsi var dedi.
Neyse bazı aksilikler oldu bekledik.İlaçlarım hazırlanıyor,bi baktık eşimle gene benim ilaç yok yerine başka bişey veriyorlar,çıldırdım,bağırdım,baştan söyledim size muadil istemiyorum dedim.
Oradaki bayanda tamam ablacım ilacınız var işte burda dedi değiştirdi.
Peeeesss dedim.Varken bile kendisini değil muadilini veriyorlar.
Neyse saatler süren beklemelerin ardından ilaçları alıp evimize gelebildim ben daha yolda o ilacın da prospektüsünü okudum ve onda gebelikte kullanılmasında hiç bir sakınca olmadığı yazıyordu.Biliyordum böyle birşey olduğunu ve iyiki ısrar etmişim.Hamile olmasam bile,riske atamazdım.Normalde de muadil ilaçlara karşıyım.
Neden bunu anlattım ,uzattım bu kadar çünkü sizin de dikkatli olmanızı istiyorum arkadaşlar,Kesinlikle kabul etmeyin özellikle bu durumlarda...
Reçeteye mutlaka bakın,okumaya çalışın.Eczaneler ve reprezantlar arasında neler döndüğünü bi düşünün derim.
Arkadaşım eczacı olduğu için onun yanında, bir çok defa diyaloglarına şahit oldum.

portim çok geçmiş olsun sana özelden mesaj attım birde burdan yazayım dedim bende adetim günümden bir hafta önce grip olmuştum ve ilaç kullanmadım hiç süründüm ama iyikide kullanmamışım,bence sen kesin hamişsin canım benim yaa

porticim tebrikler canımm ayy sen hiç kafana takma geldi bebişin inşlh bu sefer :teytey::teytey::teytey::teytey::sm_cool::sm_cool::sm_cool::sm_cool:

ahanda haalayımı çektim
hayde ayağını sürü bacımm gelelim peşinden :teytey::teytey:

porticim tebrikler canımm ayy sen hiç kafana takma geldi bebişin inşlh bu sefer :teytey::teytey::teytey::teytey::sm_cool::sm_cool::sm_cool::sm_cool:

ahanda haalayımı çektim
hayde ayağını sürü bacımm gelelim peşinden :teytey::teytey:
slm aysencim bende öyle dedim kim ilk hamiş olursa ayağını sürterek yazsın topice arkasından bizde gelelimm

Back
X