Bebek geldi isler degisti....

cancanguness

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
386
583
33
38
Bebegim dunya tatlisi. Sabah esim 7 de ise gidiyor. Bizde 8 bucuk gibi bebegimle uyaniyrz kahvalti ,oyun ,ogle yemegi oyun. Havalar soguk ve beebgim pusette asla oturmuyor. Kucagimda tasiyamam. Gecen kanguru ile disari markete gittik cok kotu dustuk simdi kangurida kullanamiyoruz. Yani kisaca her gun 4 duvar arasindayiz. Annem ve kayinvalidem calisiyor.tum arkadaslarimda calisiyor. Esim isten hep yorgun ve bes karis suratla gelip ya uyuyor ,ya internetten borsa takip ediyor. Yarim saat falan kizla oynuyor. Uclu koltiga uzanip takiliyor. Ben patlama noktasindayim.

Ne kadarlik cocugunuz?

Havalar guzel bu sene oldugunuz yer cok soguk degilse çıkılır aslinda disari

sıkılmamak için dışarı çıkmak istiyorsanız bir yolunu bulmanız gerekir. ya pusete alıştıracaksınız ya da kanguru ile evde pratik yapın düşmemek için.
ya da eve çağırabileceğiniz birileri varsa, komşu, akraba vs. onları çağırın.
bebek kaç aylık? ayına göre evde yapabileceğiniz aktiviteleri araştırın internetten.

Ama sende çocuk bunu istemiyor. Kanguru ile çıkamayız düştük. O çalışıyor bu çalışıyor. Yani ne bekliyorsun anlamadim :/ izin günlerinde görüşün insanlarla. Baska yapicak birsey yok. Yada yeni arkadaşlıklar edinmelisin bukadar sıkılıyorsan

Bir durmaz iki durmaz illa ki alisir pusete.
Uyku saatlerinde cikarin disari, sarin sarmalayin temiz havada uyusun sizde yuruyus yapmis olursunuz.
Bu sene bizim kis memleketi bile cok soguk degil, ben iki cocukla hergun cikiyorum.
Oyun alni olan kafeleri tercih edebilirsiniz vs.

Pusete bağlayıp
Ağlarsan eve döneceğiz diyeceksin
Kalkmak yok diyeceksin
Mecbur oturacak
Ağlayınca alırsan durmaz elbette
Ağlarsa kraker oyuncak vs ver dikkat dağıt bişey yap hızlı sür viraj yap geri geri git. Pusete alışsın

Pusete alıştır diyenleri hayretle okuyorum.

Yaşından küçük sanırım bebeğiniz, evet dışarı çıkmak çok zor o dönemde puset ve kanguru sevmiyorsa.
Kanguruyu tekrar deneyin, daha dikkatli olursunuz, asında çok rahat bi şey.

Önemli olan kendini ve bebeğini mi oyalamak burda
Eşiniz sizinle ilgilenmedikten sora herkes oturmuş kendini oyalamanın aklını veriyor siz evlisiniz eşinizle

Demek ki sıkılıyor pusette. Ben arabayi yikayip evde pusetle gezdiriyordum gazi vardi rahatlatiyordu oyle oyle kabullendi. Pusete oyuncaklarinj asiyordum. Simdi eline biberon falan da veriyorum. Kanguru cok rahattur aslinda biraz dikkatli olmak lazim ama. Hafta sonlari ailen tatildeyken gelip bebekle ilgilensin sen de disari cik hava al. Hergun calismiyor ya bu insanlar degil mi?

Bebek yeni mi doğdu? Hayırlı olsun :)

Kış aylarında hepimizin derdi aynı. İnsanlık tarihinin %99’undan fazla bir zaman diliminde çocuklar dışarda yaşadılar. Dört duvar arasına tıkılı kalmak insanın doğasına aykırı esasen. Ben bu duruma “ev zehirlenmesi” diyorum. Öyle ya da böyle çıkacaksınız dışarı hava almaya. Başka çaresi yok. Eşinden de biraz daha yardımcı olmasını istemelisin.

Bebek 6 aydan küçükse puset değil ana kucağı kullanılıyor. Ama ayını yazmadığınız için bir Öneride bulunamıyorum
Biz sürekli dışarıdayız, bebek kaç kilo da kanguruyu kullanamadınız, ayrıca yaptığınız şey mantıklı da değil! Elinizde poşetler kucağınızda bebek
Bebek arabasının etrafına ilgi çekici oyuncaklar asın oynayabileceği şeyler.

Puset dediginiz bebek arabasi mi?
Elde tasinan pusetle tasimak kucakta tasimaktan daha zor.
Puseti bebek arabasina takmaksa kastiniz o sekilde hic kullanmadim.
Direkt bebek arabasina yatirip cikariyordum.
Butun kis da ciktik disari soguk falan demedim hic.

Kusura bakmayın da ben eşniz gibi babaları anlamıyorum gerçekten. Eşim iş gereği günlerce uykusuz kalıyo. Günde bi iki saat uykuyla idare ediyo çoğu zaman. Haftanın 2 3 günü evde oluyo bazen haftada bir sadece. Ve o haliyle oğlumuzla ilglenir oynar gönlünü yapar. Bazen sen uyu ben onu oyalarım diyorum. Hayır ben onunla zaman geçirince dinleniyorum diyor. Bu 5 yıldır böyle çok şükür ki.. Olması gereken bu diye düşünüyorum ben..

Ca
canimsin takma kafaya bir uğraş bul bugünler geçici tadını cikar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…